Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
18 oct. 2010
Tratatul de frontiera cu Moldova o conditie pentru intrarea in Spatiul Schengen
O sa va dau doar trei citate si comentam... :)
Traian Băsescu: "Un tratat de frontieră cu Republica Moldova ar face din şeful statului un partener al lui Ribbentrop şi a lui Molotov" - 15 mai 2009
Angela Merkel: "Obiectivul nostru este să rezolvăm conflictul dintre Moldova şi Transnistria. Cred că România poate juca aici un rol important. Ştiu că se fac eforturi pentru semnarea unui tratat de frontieră de către România şi Moldova, cred că aceasta e direcţia în care trebuie să continuăm " - 12 octombrie 2010
Traian Băsescu: "Pe viitor, vrem să încheiem un acord de tranzit de reglare a circulatiei la frontiera. Aşa încercam să luăm comuniştilor argumentul că vrem să acaparăm Moldova” - 17 octombrie 2010
Moldova, Pamant Romanesc! ;) Basescu, un idiot de renume mondial. :D Un mare insucces al diplomatiei romane! =d>
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
7 comentarii:
Romania NU face parte dintre cei care negociaza pe problema Transnistriei:
"Acest
format cuprinde Republica Moldova, Transnistria, Rusia, Ucraina,
Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) si
observatori ai Statelor Unite si Uniunii Europene"
Sa nu uitam totusi de acest succes al diplomatiei romane: http://unimedia.info/index.php?mod=news&id=5257
:))))))))))))))))))))))))))))))))
Moldovenii au facut cadou Romaniei 10.000 de sticle de vin. Romania Republicii Moldova 100 e milioae de euro. Ar veni cam 10.000 de euro sticla.
Asta daca nu am lua in considerare consulatul gratis de la Iasi si cei 10.000 de euro/lunar (fara tva si renovari) pe acare ii plateste ICR la Chisinau.
Good deal...
Politica externa pe frontul de est a fost la fel un succes. De cum i-au ordonat rusii lui Voronin sa se prefaca pro-occidental a fost luat in brate de ai nostri. Basescu a si spus ca l-a ajutat sa se realeaga. Acum e dusmanul cel mai mare, dintr-o data :))
Nici din comisia 5+2 nu face parte Romania.
Un succes pe toata linia, ce sa mai tot vorbim.
@Neinfectat, stai sa vezi ca fraierii lui, acum cateva zile, faceau un alt apel-Iliesiu pentru condamnarea pactului Ribbentrop-Molotov, in care scriau ca de asta l-au sustinut si votat, bla-bla:
"Domnului Traian Băsescu - Preşedintele României
Stimate Domnule Preşedinte,
Singura şansă a României şi a românilor este să respectaţi pactul pe care l-aţi semnat acum zece luni. De altfel, aceasta reprezintă acum singura dvs şansă.
În campania electorală de anul trecut pentru alegerile prezidenţiale aţi fost singurul candidat care - spre onoarea dvs - aţi semnat Pactul pentru reformarea României propus de societatea civilă.
Nu aţi ezitat să semnaţi pactul întrucât am făcut public faptul că versiunea finală a acestuia - propusă tuturor candidaţilor - a fost corectată şi rescrisă de apreciatul ministru al Justiţiei, doamna Monica Macovei, astfel încât asumarea şi respectarea Pactului să fie în total acord cu legile şi Constituţia României.
Considerăm că aţi câştigat alegerile pentru că aţi semnat acest pact.
Criza economică nu trebuie să amâne reformarea României! Au trecut deja zece luni din noul mandat al dvs.. Respectarea pactului constituie o urgenţă naţională şi o datorie de onoare.
Vă solicităm să faceţi public cât mai curând posibil calendarul respectării pactului pe care l-aţi semnat, să acţionaţi ferm pentru reformarea ţării noastre conform celor cinci prevederi ale acestui pact pe care îl anexăm în continuare.
30 septembrie 2010"
Si el nici macar nu e bagat in seama. I s-a spus clar: vrei Schengen, faci tratatul. Asta e Basescu - liderul regional. :)))
Nu prea sunt adeptul scenariilor atunci când este vorba despre frontiere. În 1997 am mai făcut noi, prin reprezentanții noștri, o mare prostie când am semnat cu Ucraina tratatul politic și actul adițional prin care recunoșteam că Insula Șerpilor a fost, este și va fi a Ucrainei. Nu a fost a Ucrainei, era a Federației Ruse (!), dar noi am promovat o minciună istorică și am făcut cadou Ucrainei un teritoriu care a obligat să avem frontierele denaturate și în urma semnării tratatului de frontieră cu aceasta. Tot PD era atunci la externe - Adrian Severin era ministru din partea PD !
Cu Moldova nu avem un tratat de frontieră pentru că, printre altele, Voronin a avut ambiția să fie „scris în două limbi”, română și „moldovenească” cu text martor în limba engleză ! Din câte am înțeles, comuniștii moldoveni aveau paragrafe la negociere care negau istoria reală, unele idei neacceptabile pentru România ca stat.
Tratatul de frontieră este unul tehnic, prin excelență, marchează și delimitează frontierele recunoscute internațional între două state. Poate fi simplu, marcare, delimitare și întreținere a frontierei sau complex, soluționarea de către împuterniciți de frontieră ai celor două state a diferendelor de la frontieră care nu necesită soluționarea pe cale diplomatică. Toater tratatele noastre de frontieră sunt complexe.
Nu văd cum ar putea Germania sau oricare altă țară membră a UE să condiționeze aderarea României la spațiul Schengen de existența unui tratat de frontieră cu un alt stat. În condițiile în care România a recunoscut frontiera actuală a R. Moldova la Prut și Dunăre și aplică, în relația cu Moldova, prevederile tratatului de frontieră cu URSS considerat și de Moldova ca fiind documentul de bază în stabilirea frontierelor româno-moldovene, Moldova considerându-se stat succesor URSS în spațiul statal pe care îl ocupă.
Din punctul de vedere al recunoașterii internaționale a frontierelor româno-moldovene nu există impediment. Semnarea unui tratat de frontieră rămâne la latitudinea celor două părți, conducerile politice ale României și Moldovei fiind singurele care, după o pregătire corespunzătoare, pot semna un astfel de tratat urmărind anume interese politice. Dacă însă unul dintre state vrea mai mult, și se pare că Moldova vrea mai mult (un regim special al micului comerț trasfrontalier și unul al traficului persoanelor între cele două state), este posibil ca statul care ar trebui să dea să nu fie de acord, tratatul având în sensul de mai sus un dezechilibru accentuat între drepturile și obligațiile părților semnatare.
Nu este mai puțin adevărat că Băsescu folosește tratatul de frontieră cu Moldova ca instrument al politicii sale față de Guvernele moldovenilor. Aici, după mine, Băsescu greșește, face jocurile comuniștilor lui Voronin împotriva pro-europeniștilor din Moldova. Tratatul de frontieră cu Moldova a devenit, în spațiul moldav, un instrument de șantaj al actualei guvernări din partea comuniștilor.
Eu nu inteleg de ce tot ii da zor Base cu "Seful statului". Se crede Antonescu?
@Florin, asa e.
Trimiteți un comentariu