12 oct. 2010

Un procuror acuza: Guvernul incalca Decizia Curtii Constitutionale...

Circula pe net un material din care o sa citez cateva paragrafe:

"Guvernul Boc încalcă Decizia Curţii Constituţionale asupra Legii restabilirii echilibrului bugetar, decizie care stipula clar următoarele: „Începând cu data de 1 ianuarie 2011 se revine la cuantumul salariilor/indemnizaţiilor şi soldelor de dinainte de adoptarea acestor măsuri de diminuare, în condiţiile încadrării în politicile sociale şi de personal, care, la rândul lor, trebuie să se încadreze în nivelul cheltuielilor bugetare. Astfel, în urma aplicării măsurilor criticate se va menţine în plată acelaşi cuantum al salariilor/indemnizaţiilor şi al soldelor ca cel de dinaintea reducerilor operate prin legea criticată...”

Ca procuror, magistrat şi mai presus de toate, în calitate de cetăţean al României, voi lupta personal pentru ca Guvernul României să se supună prevederilor legale şi constituţionale. Constituţia României a devenit în ultimii ani pavajul prea multor încălcări flagrante. Repet către primul-ministru un principiu fundamental de drept şi anume Quod nullum est nullum producit effectum = Ceea ce este nul nu produce efecte, pe care îl las să-l analizeze şi să-l interpreteze conform propriei pregătiri în domeniul juridic.”


Autorul acestor randuri este Elena Hach, fost prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, candidat in alegerile CSM. I se mai alatura cineva in acest demers curajos?

5 comentarii:

vali plesca spunea...

o problemuta: 'în condiţiile încadrării în politicile sociale şi de personal, care, la rândul lor, trebuie să se încadreze în nivelul cheltuielilor bugetare.' asta inseamna ca, daca se revine la cunatumul dinainte, se umbla la personal. sau, ma rog, asa va interpreta guvernul. totul in regula in birocratia bugetofaga, dar daca se blocheaza in continuare posturile in sanatate si educatie, e grav

Lilick Auftakt spunea...

@Vali, deci tu stii deja ca Boc o sa ciunteasca bugetul de la sanatate... :))

niku_elektriku spunea...

io !

da' o dau anonima...

vali plesca spunea...

pe astia ii vad in stare de orice. cert e doar ca nu vor reduce banii pentru investititii publice (pentru clientela, cu alte cuvinte), pentru servicii si, apoi, pentru cine va face presiuni mai puternice (justitie, armata, politie etc). daca excludem varianta ca pe politicienii romani ii doare in basca de educatie si sanatate (varianta spre care eu inclin), subfinantarea cronica din sectoarele astea e pur si simplu explicata prin incapacitatea de a pune presiune pe clasa politica. din aceasta cauza si ministeriatele astea au fost date mai tot timpul la nulitati insalubre. oricum, pana cand voi vedea pe cineva ca udrea, hrebenciuc sau, stiu eu, tariceanu, in fruntea unuia din ministerele astea doua vaduvite tot timpul, raman la ideea ca politicienii isi bat joc de sectoarele astea. iar micsorarea fondurilor ar fi regula, asa ca nu ma mira.

Shadow spunea...

@vali

Nu e nici o "problemuta".

Bugetul pe 2011 nu a fost votat. Daca el nu contine efectele hotararilor CC este si mai mare "ilegalitatea".

Sau "Quod nullum est nullum producit effectum".