12 mai 2012

"10 Mai, Sarbatoare Nationala" - eveniment organizat de Clubul Bloggerilor Liberali

Joi, pe 10 Mai, la ora 13:00, a avut loc in Piata Palatului Regal, langa statuia lui Carol I, un eveniment organizat de Clubul Bloggerilor Liberali si dedicat Zilei Regalitatii. S-a citit o petitie prin care cerem ca ziua de 10 Mai sa devina Sarbatoare Nationala, petitie ce va fi prezentata peste 10 zile de catre Toader Paleologu in plenul Parlamentului.

Le multumim tuturor celor care au participat si ne-au sustinut, in mod special domnului primar Andrei Chiliman si lui Dan Cristian Popescu. Va prezint mai jos cateva momente ale evenimentului.
1. Un discurs excelent al tanarului istoric liberal Daniel Gheorghe.
2. Argumentele aduse de Toader Paleologu in sprijinul petitiei noastre.
3. Momentul in care Kaitar Istvan Ianos a citit petitia.
4. Depunerea juramantului militar in fata Regelui - prezentare a Asociatiei "Traditia Militara"







8 comentarii:

Augustin Radescu spunea...

Ca sa devina sarbatoare nationala n-ar trebui sa aiba un suport national?

Lilick Auftakt spunea...

Nu neaparat. Avem atatea sarbatori nationale. Proiectul a trecut de Senat si trebuie votat la Camera Deputatilor. Insa noi strangem si semnaturi.

Mihai spunea...

O revenire la normalitate. Este greu de inteles de "mancatorii de seminte"

Lilick Auftakt spunea...

Da. Pur si simplu normalitate. :)

Anonim spunea...

Explicati va rog care sunt avantajele fata de 1 dec (in afara de vremea probabil mai buna). Si dupa ce intelegem asta va rog clarificati si treaba cu "Majestatea", din cate se aude fostul rege a abdicat...cam singurul din SE Europei. Poate in acest fel facem pauza de la seminte si invatam ceva, doar prin atitudinea superioara nu rezolvam ceva.

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim, intai te rog sa nu mai postezi aici fara identitate. Am zeci de mesaje de anonimi trimise la spam. Apoi te rog sa faci diferenta intre sarbatoare nationala (avem mai multe) si zi nationala (avem doar una). Apoi te rog sa mai citesti istorie, sa intelegi cum a abdicat FORTAT Regele.

Unknown spunea...

Ma bucur ca am putut fi impreuna...

Lilick Auftakt spunea...

Si eu ma bucur, Valentin! :)