18 mai 2012

Fotografia zilei: Regele Mihai alaturi de Regina Elisabeta!

14 comentarii:

Micawber spunea...

O fotografie cu adevarat impresionanta.

Lilick Auftakt spunea...

Da, Micawber. Toata presa romaneasca ar trebui sa bubuie, la asa o poza si o stire. Regele nostru la dreapta Reginei. Un loc de onoare si un semnal catre lumea intreaga!

Mihai spunea...

De cand face parte Romania din lumea civilizata? Sau nu sunt eu la curent?

Deceneu spunea...

Chiar ma pregateam sa postez un link la fotografie, pe care l-am posta si pe blog la Principele Radu, sa vada si romanii cine reprezinte Romania la evenimentul de la Londra.
Nici presedintele nici premierul, ci "tradatorul de tara". :)
Ar vrea presedintele sa fie tratat ca M S Regele Mihai.

Lilick Auftakt spunea...

Ce sa caute presedintele sau premierul acolo, Deceneu? Sigur ca nu au fost invitati... Daca erau, urlau in toata presa. Regele nu si-a facut niciun pic de reclama. A fost doar o postare pe blogul Principelui. Am asteptat toata ziua sa se dea ceva la tv si am cautat informatii. O prietena din Germania, Monika Lungu, a gasit aceasta poza minunata si se distribuie pe facebook. Ma uit si vad Romania. Mai exact... ce ar fi putut fi...

Lilick Auftakt spunea...

Oameni buni, acolo ar fi trebuit sa fie locul Romaniei de fapt, daca toata Romania era alaturi de Regele ei. Acolo, la dreapta Reginei Angliei. La loc de cinste. Imparatul Japoniei e undeva in margine. Nu va trec fiorii cand realizati asta? Locul acesta de cinste pentru Regele Romaniei reprezinta o NORMALITATE pentru toti regii si reginele lumii. Numai noi nu constientizama asta...

Dan Andronescu spunea...

Boila Dorin: "DE FAPT, UNDE SEMNĂM ?" Răspuns: In dreapta Reginei Angliei ...! Hai sa semnam cu toții ! http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3254568002435&set=a.2597392013446.2119661.1214125993&type=1&theater http://www.facebook.com/events/340405746012980/ 1000 DE SEMNĂTURI !
SEMNAȚI PETIȚIA ACUM ȘI AICI :

http://www.facebook.com/notes/lilick-auftakt/semnati-petitia-pentru-sustinerea-zilei-de-10-mai-ca-sarbatoare-nationala/10150829500715963 Semnati Petitia pentru sustinerea zilei de 10 Mai ca Sarbatoare Nationala.
by Lilick Auftakt on Tuesday, May 15, 2012 at 4:21pm ·
Marti, pe 22 mai, aceasta petitie va fi citita in Parlament. Pentru a adauga cat mai multe semnaturi de sustinere, va rugam sa dati like sau sa scrieti sub aceasta nota "semnez", "subscriu", "de acord" sau ce considerati dumneavoastra ca e mai bine. Semnaturile le vom aduna intr-un document ce va fi prezentat deputatilor. Avem nevoie de cat mai multa sustinere pentru ca ziua de 10 Mai sa devina Sarbatoare Nationala. Nu uitati, proiectul de lege a trecut deja de Senat. Mai avem nevoie doar de votul din Camera Deputatilor.

"Petitie adresata Camerei Deputatilor

După 22 de ani de la Revoluţia anticomunistă din România, în viaţa poporului român încă observăm o perpetuare a atitudinii comuniste faţă de istoria noastră naţională. O anomalie inadmisibilă, inexistentă într-o ţară civilizată.
Independenţa României, încununarea războiului din 1877 elogiat în poeziile poeţilor noştri şi ilustrat de pictorii noştri, nu este încă o sărbătoare naţională.Această indiferenţă faţă de jertfele strămoşilor pentru a câştiga independenţa naţională, uitarea sacrificiului de sânge făcut la Plevna, Smârdan şi Griviţa, de către ostaşii şi ofiţerii Armatei Regale Române, nu îşi are nicio justificare şi devine – cu trecerea timpului – o ruşine inadmisibilă.Înainte de Revoluţia din 1989, regimul comunist a menţinut această stare de lucruri sub o continuă presiune şi sub control, falsificând istoria. Totul pentru a ignora faptul că Independenţa României a fost câştigată de armata română sub conducerea prinţului Carol, devenit mai târziu Regele Carol I al României.După Revoluţia din 1989, ca o urmare nefericită a procesului de propagandă comunistă, s-a menţinut in mod nejustificat şi răuvoitor fobia faţă de monarhie şi regi. Părem a uita că, în fapt, nici Mircea cel Bătrân, nici Ştefan cel Mare, nici Mihai Viteazu nu au fost… preşedinţi!Din fericire, prin adoptarea tacită de către Senatul României a iniţiativei legislative de sărbătorire oficială a zilei de 10 mai, s-a făcut un pas important în combaterea unor disperate eforturi de a separa multiplele semnificaţii ale evenimentelor petrecute de-a lungul istoriei în această zi de 10 mai.Ziua de 10 mai trebuie sărbătorită pentru a marca toate evenimentele istorice care au avut loc în ani diferiţi la aceeaşi dată. Aceste evenimente dau o încărcătură simbolică specială acestei zile tocmai pentru că toate au fost benefice pentru România:
10 MAI 1866 – înscăunarea Principelui Carol I
10 MAI 1877 – proclamarea Independenţei
10 MAI 1881 – apariţia Regatului României
Oamenii trec şi, tocmai de aceea, eforturile de a schimba interpretarea istoriei după interesele unora sau altora se dovedesc inutile şi vremelnice.Singurul criteriu curat în perspectiva istoriei rămâne interesul naţional.Dumneavoastră, doamnelor si domnilor deputati, ca aleşi într-o cameră decizională, aveţi puterea de a intra în istorie ca cei care aţi redat poporului român adevărul istoric şi demnitatea naţională în legătură cu ziua de 10 mai.Avem convingerea că se vor găsi în acest înalt forum legislativ care este Camera Deputaţilor, acel minim necesar de 166 de iubitori de ţară şi de neam care să susţină această propunere legislativă.

Cu deosebită consideraţie,
Reprezentanţi ai societăţii civile" http://www.facebook.com/notes/lilick-auftakt/semnati-petitia-pentru-sustinerea-zilei-de-10-mai-ca-sarbatoare-nationala/10150829500715963 http://www.facebook.com/events/340405746012980/

stelea spunea...

eSTE DREPT SI NECESAR. ESTE VORBA DE NEAMUL ROMANESC SI DEMNITATEA SA.

radu spunea...

Evz a relatat prompt: "Regele Mihai la jubileul Reginei Elisabeta. Evenimentul a fost intens criticat" (ca cica ala din Bahrain, autocrat, nu stiu ce). Pai, nu?
Eu, spre deosebire de Deceneu, nu as vrea ca presedintele sa fie tratat ca Regele Mihai, ci as vrea ca viitorul Rege al Romaniei (printul Nicolae, sa zicem) sa fie tratat la fel ac Regele Mihai. Vise, ce sa-i faci.

Lilick Auftakt spunea...

Frumos, radu. Din vara asta Nicolae o sa fie foarte prezent in tara...

Anonim spunea...

W.Churchill ne-a abandonat fără scrupule în brațele rușilor, la Yalta (mințindu-l și pe Rege), în timp ce Roosevelt era prea bolnav și prea obsedat de revanșă la adresa Japoniei, ca să se mai opună. A fost preferată atunci Grecia, în locul nostru,pentru a fi salvată, poate și pentru că România ieșea din război ca a patra forță economică europeană. Azi, Grecia e punctul slab al Europei Unite, iar România merita, poate, o compensație, la sentiment.
Păcat de deceniile și de generațiile care s-au pierdut(și se vor mai piedre). Atât!
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

@Magnus, da, pacat! :( Asa cum zugravesti tu lucrurile - si, sigur, asta e realitatea cruda - e o prea mica compensatie sau reparatie fata de tot ce ni s-a luat. Am pierdut pe mana altora, dar si pe prostia noastra, mai tarziu.

Deceneus spunea...

Regina Elisabeta a luat langa ea doi regi fara tron, aratand ca nu conteaza averea si pozitia oficiala, cat conteaza demnitatea umana.

PS @radu am scris ca "Ar vrea presedintele sa fie tratat .." nu ca as vrea eu...
Sigur ca si eu as vrea ca oficialii sa fie demni de postul pe care-l ocupa. Si nu ced ca asta tine de apartenenta la Familia Regala. Istoria a demonstrat ca si in familia regala pot fi sincope.

Lilick Auftakt spunea...

Deceneu, da, se poate interpreta si asa si e posibil ca Regina sa fi dorit sa dea si un astfel de mesaj.