26 mai 2012

Manifestatii comuniste marca Ontanu

Am fost astazi la Gradina Icoanei, stiind ca va avea loc o manifestatie comunista pusa la cale de primarul instelat de la sectorul 2, amicul lui Basescu, in plina campanie electorala. Despre ce a fost vorba? Aflati din comunicatul IICCMER, primul comunicat de la instalarea lui Dinu Zamfirescu la sefia Institutului. Acolo, lume multa si "buna". Academicianul Eugen Simion, Tudor Octavian, Gelu Voican Voiculescu, scriitori si actorasi ratati sponsorizati de Ontanu. Ba si criticul Alex Stefanescu, altfel penetecedist de frunte si anticomunist infocat. Cum a inceput manifestatia, un domn care se afla langa mine a strigat: "Rusine, domnule primar!" A fost de ajuns sa apara cativa politisti si cateva brute in civil, ba chiar si o masina pe care scria "Politia locala", pregatita pentru a ridica acea persoana. Cativa, foarte putini, ne-am solidarizat pe loc cu respectivul, incercand sa il aparam si sa explicam politistilor ca nu a facut nimic ilegal. Isi expusese pur si simplu o opinie, la care are dreptul. Ne-au inconjurat si cativa jurnalisti. In timpul asta, de la "tribuna" se recitau ode. "Sa ziceti merci ca domnul Ontanu nu a pus oamenii sa va bata", strigau niste cetateni vigilenti din public, catre noi. Sau "Ridicati-l". M-am simtit ca in comunism. Nu inteleg de ce nu a fost mai multa lume care sa protesteze.

Aveti pe Mediafax relatarea evenimentului, facuta de o tanara ziarista cu care m-am conversat.

22 de comentarii:

Anonim spunea...

Eu cred ca trebuie sa ne manifestam altfel :EX: domnul care a strigat Rusine ...trebuia sa aplaude frenetic si apoi sa urle:FELCITARI DOMNULE PRIMAAAAAAR(toate camerele pe el !) ..PENTRU NESIMTIREA CU CARE ...ETC ....!

costin spunea...

http://inliniedreapta.net/lavedere/protest-la-dezvelirea-bustului-lui-adrian-paunescu/

Lilick Auftakt spunea...

Merci, Costin. Slaba miscarea. Noroc cu Dragos.

costin spunea...

il stii?

Lilick Auftakt spunea...

Da. E un tip foarte tare.

costin spunea...

cum il cheamea?

Lilick Auftakt spunea...

Cum am scris mai sus... Fa si tu legatura.

Lilick Auftakt spunea...

Sau lasa-mi mail...

Lilick Auftakt spunea...

Ziceam sa lasi adresa aici ca nu public. Eu nu am unde sa las...

Daniel spunea...

Pai, lucrurile stau cam asa.
L-am desfintat pe Andrei Cornea si pe Tismaneanu pentru ca l-au ponegrit pe Paunescu in ziua inmormantarii. Acum Dinu Zamfirescu se razboieste cu bustul lui Paunescu. Nasol. Reiese ca Dinu Zamfirescu = Tismaneanu si Cornea. Nu suna deloc bine,

PS

Lasand la o parte poezia de pe prima pagina din Flacara si cele recitate la televizor, opera lui Paunescu este una remarcabila. Ca va place sau nu de el, ca a fost pupinceausit ca fost etc etc. Opera lui nu poti sa o dai jos din biblioteca

PPS

Cenaclul Flacara, in proportie de 80% a fost ceva foarte util pentru tineretul anilor '70 - '80.
Ura fata de omul politic Paunescu este una, dar ea nu trebuie sa aiba vreo legatura cu opera sa si cu cenaclul.


PPPS

Ontanu putea fi taxat pentru ca isi face campanie pe seama lui Paunescu, ca l-a confiscat pe Paunescu. Una-i una, alta-i alta.

Lilick Auftakt spunea...

@Daniel, nu stiu cum stau lucrurile pentru tine. Daca il admiri pe porcul comunist e treaba ta. Dar nu mi-l lauda aici.

Lilick Auftakt spunea...

Habar nu ai cum erau manipulati tinerii cu Cenaclu Flacara. Gata, nu discut subiectul cu nostalgicii comunisti.

radu spunea...

OK, e prea de tot asta cu bustul lui Paunescu. OK, PSD a facut blat cu UNPR si Ontanu impotriva PNL si a lui Dan Cristian Popescu. OK, e de dreapta sa fii anticomunist. OK, OK, de trei ori OK. Dar nu pot sa inteleg si pace solidarizarea cu fascistii basisti de la In linie dreapta. Ai citit ce posteaza aia acolo? Sorry, am si eu limitele mele, nu l-am votat niciodata pe Iliescu presedinte, dar nici nu pot sa-i aplaud pe tzutzarii lui Volodea numai pt. ca l-au facut pe Paunescu porc.
Poate le spune cineva celor de la In linie dreapta ca basecu al lor a patronat dezvelirea de catre acelasi Ontanu a unui bust al lui Gaidar Aliev.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, imi pare rau, stiu ca scriu numai prostii, dar ei au fost acolo si inca noi cativa, liberali. Acum daca ne-am intalnit pe aceeasi tema, asta e. Tema e corecta. Ei insa nu pot justifica de ce Basescu, pe care ei il sustin, s-a dus la catafalc la Paunescu.

costin spunea...

nastase:

Ieri am participat la lansarea candidatilor de primar pentru localitatile din Colegiul meu. Au fost prezente, la Mizil, la aceasta festivitate, presedintii judeteni ai PSD si PNL, precum si cateva sute de persoane.

Inainte de a intra in sala Centrului cultural, am participat la dezvelirea unui bust al poetului Adrian Paunescu. Donatia pentru realizarea bronzului a fost facuta de Fundatia “Mihai Viteazul”, condusa de Mircea Cosma. http://nastase.wordpress.com/2012/04/10/lansarea-candidatilor-de-primar-la-mine-in-colegiu/

radu spunea...

Daca as fi votant in colegiul lui A.Nastase, as prefera sa votez pentru bustul lui Paunescu decat pentru bustul Robertei Anastase.

Lilick Auftakt spunea...

basescu:

http://www.ziare.com/adrian-paunescu/murit/adrian-paunescu-a-murit-basescu-a-depus-un-buchet-de-flori-la-capataiul-poetului-1053656

Trebuie sa recunosti ca aia e doar o statuie. Basescu i-a pus direct "omagiul" pe piept.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, sunt cam in aceeasi zona colegiile. :)

Shadow spunea...

Cu porcul ala de ontanu o sa am eu o vorba cand nu o sa mai fie inconjurat de potera. Nu de alta dar sectorul 2 este "sectorul meu" nu al lui. Va felicit pe toti pt ca ati fost la icoanei sa va opuneti aberatiilor ontanesti. Mi-ar fi placut sa fiu cu voi prin locurile copilarie si adolescentei mele.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow, si mie mi-ar fi placut. Cand mai vii pe-aici?

daniel spunea...

@ Lilick - "Habar nu ai cum erau manipulati tinerii cu Cenaclu Flacara. Gata, nu discut subiectul cu nostalgicii comunisti"

Am impresia ca altcineva manipuleaza. Am cunoscut cenaclul Flacara din INTERIOR. Manipularea, de fapt propaganda era maxim 10%. Si nimeni n-o baga in seama.

PS
Nu pot sa admit ca in aceiasi zi, Dinu Zamfirescu a dat un comunicat identic cu textul lui Tismaneanu de pe o platforma digitala a PDL

PPS

Ungurii au mai multa demnitate.

Shadow spunea...

@Lilick

O sa viu la inceputul lunii august pt 3 saptamani. Sa vad cum ma organizez sa va vad la o bere ca o sa fiu ocupat cu "santierele" de la casa alor mei.