30 mai 2008

Un vot mic, ceva?



In filmul de mai sus apar doua personaje imbracate in rosu (PSD), cu niste fete ceva mai "colorate", care se plimba prin Cotroceni si agreseaza cetatenii din dorinta de a le baga pe gat mita electorala si a le cere "un vot mic" pentru inca 4 ani. Pentru Vanghelie, course. Deoarece e vorba chiar de agresiune fizica, nu doar verbala (la un moment dat se poate vedea cum una din persoanele imbracate in rosu trage de un cetatean sa-i bage aproape pe gat pachetul), ma intreb daca totusi nu e vorba de vreo facatura. Nu ca Vanghelie nu ar fi in stare de orice, dar sta bine in sondaje si nu vad de ce ar apela la astfel de metode pe ultima suta de metri, iar oamenii lui, in rosu, nu vad de ce s-ar lasa de buna-voie filmati atunci cand agreseaza pe strada.
Bodule, e mana ta, smecherule?

5 comentarii:

Anonim spunea...

Aiurea, e o inscenare! Ce roman care se respecta nu aplica principiul sanatos "Zi ca ei si fa ca tine"? Cu corolarul "Pupa-i in bot si ia-le tot"...

Uite ce am patit eu prin noiembrie 2004: pe la Piata Victoriei pe inserat, mergeam eu linistita, cind imi pune unul cu sapca PSD in brate un snop de vreo 20 de umbrele argintii... Pina sa ma dezmeticesc, asupra mea se aruncasera o multime de... cetateni care au inceput sa-mi ia umbrelele, cite una, cite doua, cite apucau...

Ba unul mai aprig tragea de geanta mea personala, doar doar i-o las lui ca... prada electorala! M-am concentrat pe smulgerea posetei din ghearele electoratului turmentat, am inceput sa ma apar de atacul... admiratorilor si chiar am reusit sa raman in mina cu 2 umbrele argintii, din marele snop initial... Intre timp, batalia umbrelelor s-a mutat la vreo doi metri de mine, asa am scapat cu viata... Ce nevoie aveam eu de doua umbrele? Asa ca am cedat una dintre ele imediat, unei fete mai timidute, care mi-a marturisit ca si-ar dori si ea o umbrela, dar nu vrea ca asta s-o oblige sa-l voteze pe... daruitor... De parca intra catindatul cu noi in cabina, sa se asigure de eficienta banilor investiti in campanie!

Asa ca... la lupta, electorat! Pupa-i in bot - metaforic, desigur! si papa-le tot! Ca, dupa ce se aleg, te papa ei, cu impozite cu tot!

Anonim spunea...

P.S. Umbrela e solida, automata si functionala chiar si acum, dar... nu poate fi purtata decit dupa caderea intunericului, din cauza de... logo electoral. Iar de votat, l-am votat pe rivalul lui, care nu mi-a dat decit o cutie de chibrituri... Si p-asta nu l-as mai vota altadata nici macar pe postul de presedinte de bloc!

Lilick Auftakt spunea...

Da @Lulutza


dar aici, in filmuletul asta, te agreseaza sa-ti DEA pachetul. Vrei sa zici ca mai au putin si ne si bat numai sa ne cumpere cu cate o punga de faina, o cutie de chibrituri sau mai stiu eu ce?
Povestea ta e misto..am murit de ras. :))))
Eu nu am avut de-a face cu hoarde electorale agresive de niciun fel pana acum.

Anonim spunea...

Ei, ce să-ţi spun?! Dacă nu te pun să semnezi ceva împotriva voinţei tale, nu au decît sa-ţi dea orice! Tu, fato, ia-le tot, dar uită-te şi la data expirării produselor, să nu te fraierească ăia cu ceva confiscat de OPC şi pe urmă dai vreunei babe sau moş de pe stradă... După ce îndepărtezi însemnele electorale! Oamenii sînt amărîţi şi s-ar bucura de orice.

Îmi amintesc că la un magazin din cartier, am lăsat la intrare nişte sacoşe pline cu bunătăţi luate de prin alte părţi. Am văzut un bătrîn amărît cum moşmondea pe lîngă sarsanalele mele, dar nu am dat prea mare atenţie... Cînd am ajuns acasă, am constatat că, din toate delicatesele care erau acolo, el luase numai pîinea. Probabil că era înainte de pensie şi nu mai avea nici un bănuţ... :(

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza


Asta e chiar trist. :(