25 sept. 2009

Basescu sabotat de oamenii lui? Blaga, Stolo, Berceanu



1."Năstase a fost unul dintre cei mai buni prim-miniştri ai României, asta e clar, în modul în care şi-a condus Guvernul. Nu discut modul în care a încheiat negocierile cu UE pe genunchi, asta e clar. E agreabil, n-am nicio treabă cu dânsul. Nu ştiu cum de a putut dânsul să-şi facă atâta rău, ar fi trebuit de foarte mult timp să meargă în instanţă să-şi dovedească nevinovăţia", a spus Vasile Blaga în interviul dat Academiei Caţavencu.


2. "Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a criticat, joi, la o dezbatere privind administratia publica, actuala politica a Guvernului Emil Boc de implementare a unor standarde de cost in administratie, comparand-o cu politica dictatorului comunist Nicolae Ceausescu de aplicare a unor normative de cheltuieli.
"Standardele de cost sunt un instrument de control si echilibru. Se discuta foarte mult despre standardele de cost, toata lumea e cu ele in gura astazi. Inainte de 1989, era unul Ceausescu care conducea Romania cu o mana de fier si care s-a chinuit vreo trei ani sa faca, atunci nu le spunea standarde de cost, le spunea normative de cheltuieli. Dupa trei ani, dupa ce s-au terminat normativele astea de cheltuieli - norme de cheltuieli pe elev, pe bolnav internat in spital - cand s-a incercat sa se foloseasca, s-a ajuns la concluzia ca ne-ar fi trebuit trei bugete ca sa acoperim ceea ce dadea din aplicarea normativelor", a spus Stolojan" - Ziua

3. Ministrul Transporturilor, democrat-liberalul Radu Berceanu, i-a linistit, joi, pe toti cei care s-au aprins dupa propunerea lui Traian Basescu de a se organiza un referendum pentru Parlament unicameral in aceeasi zi cu alegerile prezidentiale. Astfel, Berceanu a spus ca da, este o strategie electorala, si ca cine nu se astepta ca Basescu sa vina cu astfel de mutari inseamna ca nu il cunoaste deloc pe seful statului." - Ziare.com

28 de comentarii:

atreides spunea...

Sa nu ne amagim, astia stiu ca fara el sunt morti si n-au niciun interes sa-l saboteze. Ei, daca nu castiga alegerile, atunci sa vezi distractie in PDL...Cred ca o sa-i sara toti la beregata.

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Sunt incercari timide. Inclusiv atacul la Preda si Macovei al lui Blaga, il putem incadra aici. Culmea e ca azi am auzit ca si in cateva filiale ale PD-L e rumoare.
Cred ca Basescu e mai jos in sondaje decat ne-am imaginat.
De sarit stii cum o sa-i sara? Cred ca o sa-l sfasie cu totul. :)

Pro DOC spunea...

Alin Teodorescu a spus, la Realitatea, ca, in sondajele reale, e pe la 29 la suta, ceea ce ar insemna ca a scazut sub cota partidului.

atreides spunea...

Pro Doc, nu l-am prins pe Alin Teodorescu la Realitatea, daca ar fi intr-adevar 29% ar fi minunat! In ritmul asta de scadere, ar avea chiar emotii sa intre in turul 2!

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Daca e sub cota partidului, si mai mult ca sigur e, se explica aceste mici intepaturi. Berceanu, de fapt, a spus-o clar: e o strategie electorala.

Multumesc pentru intrebarile pe care i le-ai pus domnului Preda la postarea anterioara.

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Probabil vor fi patru candidati aproape egali. In jur de 20 procente, ceva mai mult Basescu. Cred ca cel mai important pentru noi acum e sa nu intre Geoana in turul doi. Si nu cred ca intra. :)

Pro DOC spunea...

@Lilick

Le-am postat si pe blogul dumnealui. De fapt e o singura intrebare, care nu trebuie sa aiba in vedere cele zece puncte enumeratede mine, intrucat ele oricum nu conteaza pentru ultimii sustinatori ai presedintelui. Sunt curios doar daca postarea mea va fi afisata ori va ajunge iar in sectiunea de spam a blogului d-lui Preda.

Pro DOC spunea...

@Atreides

Alin Teodorescu a spus, textual: "Cei patru candidati care conteaza au intre 12 si 29 de procente in sondajele de opinie corecte." :)

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Mi se pare foarte ciudat ca iar nu ti-au aparut postarile. Inseama ca esti banat pe IP . O sa merg sa le pun si eu.

Pro DOC spunea...

Si, am uitat, A. T. a adaugat: "Doi dintre cei patru au sub cota partidului." Unul dintre cei doi este Geoana, iar Oprescu n-are partid. :)

atreides spunea...

Mda, treaba cu Geoana este foarte neclara la ora asta, sa vedem cat va pierde datorita, sau din cauza :) lui Oprescu...

atreides spunea...

Pro Doc A propos de problema ta cu postarile pe blogul lui Preda, exact aceeasi problema o am eu pe blogul Roxanei Iordache. Culmea e ca nu am avut-o de la inceput! Un timp mesajele imi intrau toate, apoi cand imi intrau, cand nu, iar de la o vreme nu mai imi intra niciunul, trebuie sa mi le scoata Roxana de la spam, azi noapte ii scrisesem un mesaj care tineam sa apara, si mai ca voiam sa o rog pe Lilick sa ii spuna Roxanei sa ma scoata de la spam...

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Am pus intrebarea ta pe blog la dnul Preda.

@Atreides

La Roxana si eu am probleme. Insa daca imi schimb adresa de e-mail cu care postez de obicei pe blogurile wordpress, imi apare postarea.

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Ai vazut ce am postat la C Preda? Nu l-am incarcat prea tare pt maine. Sa raspunda la intrebarea lui Pro Doc, si sa ne spuna ce parere are despre un referendum pt lustratie.

atreides spunea...

Lilick, am lamurit misterul cu blogul Roxanei, multumita tie!!!!
La inceputul activitatii mele pe bloguri, puneam o adresa de e-mail imaginara cu terminatia yahoo. Apoi mi-am facut adresa de e-mail pe gmail, si am inceput s-o pun pe-aia. Am facut acum un test pe blogul Roxanei cu o adresa yahoo, si a intrat! Deci asta era!
Acum intru la Preda sa vad.

atreides spunea...

Am vazut, e foarte bine! Sa vedem mai departe. Ma duc sa-i impartasesc si Roxanei descoperirea mea.

atreides spunea...

Hm, cred ca m-am grabit cu bucuratul, i-am scris Roxanei doua mesaje de pe aceeasi adresa yahoo, unul a intrat si unul nu :) Desfid pe oricine sa inteleaga ce se intampla :)

Marius Mina spunea...

Shtombexuri de adormirea adversarului si un motiv in plus sa cred ca Bassino va candida 'independent" , de unul singur impotriva tuturor .Ca doar nu degaba vomita referendumuri pe microfon.

Liviu spunea...

Nu pun mare pret pe declaratiile facute cu jumatate de gura de Blaga, Stolojan sau Berceanu. Fiind vorba de un moment decisiv, ei se vor manifesta in situatiile cu adevarat importante trup si suflet alaturi de partid si genialul conducator.

Dupa alegeri, om mai vedea. Daca se realege prezidentul, va continua maraiala pe la colturi, eventual cu mai mare grija. Daca nu se realege, oricum ii fac ai lui de petrecanie.

In ambele situatii, subiectul mi se pare supralicitat.

Anonim spunea...

Eu nu ii inteleg pe PDL-isti. Unii par oameni capabili, inteligenti, independenti. Ce naiba ii face sa se comporte ca la congresele PCR?
Stiu ca vor sa castige alegerile dar sunt pregatiti sa fie responsabili pentru un nou dictator?
As vrea sa aud un singur membru PDL, important, criticandu-l pe Basescu.
Atunci macar ar da impresia de partid politic normal.
Sper ca Basescu nu are de gand sa viziteze Coreea de Nord ca altfel... eu nu mai invat poezii cu "conducator iubit", prefer canalul.

Vania spunea...

Când au fost la noi alegeri la Asociaţia de locatari, am întrebat:
- N-aţi vrea să zugrăvim casa scărilor?
Ideea plăcând, am fost ales şi preşedinte, astfel că am dat lucrarea unui prieten, care m-a mituit cu un coniac.

dramoleta spunea...

S-ar putea ca lui Basescu sa-i fie teama chiar de oamenii din PD-L, si nu de altceva. Probabil ca-i cunoaste f.bine pe fiecare in parte.
Base nu mai detine controlul complet asupra organizarii campaniei, ca in 2004, ceea ce
nu-l avantajeaza deloc.
Se afla dpdv logistic(poate exceptand informatia), la mana pedeleilor.

Lucia Verona spunea...

Da, şi eu cred că stă foarte prost în sondaje. În ceea ce priveşte declaraţiile "oamenilor lui", cred că trebuie luate separat. Adică dragăstolo separat de ceilalţi doi. Dragăstolo cred că încearcă să provoace o criză de guvern, să fie cît mai multă hărmălaie şi subiecte de tocşouri. Berceanu şi Blaga... Cred că îi arată pisica. Deocamdată.

dramoleta spunea...

offtopic

Dl C.Preda va explica astazi invitatilor sai cum sta treaba cu unicameralismul.
Nu va avea timp sa raspunda intrebarilor, pt ca va trece si la cea de-a doua tema pe ordinea de zi, si anume tricameralismul.

Bag mana in foc /floor

Jpost.ID spunea...

Mai poate fi vorba si despre lansarea falsilor disidenti, care sa atraga contestatarii emotionali ai PD-L. N-ar fi prima data cînd sunt fabricate personalitati providentiale care ar putea, se afirma cu insistenta, schimba lucrurile în bine.

Din nefericire, liberalii autentici au putin alegatori în cunostinta de cauza. Spun asta fiindca putini sint cei care au avut ocazia sa practice liberalismul, iar nu sa-l predice/sustina literar. Liberalismul este o doctrina politica de actiune, cu rezultate imediate în economie si societate, nu este o utopie care sa fie dezbatuta steril, mai ales în preajma alegerilor.

Anonim spunea...

1.Ultimele dezvaluiri in legatura cu Basescu au venit din zona serviciilor. Ei vor sa-i arate ca este la mina lor si ca oricind poate cadea in sondaje.Dar... e normal ca un presedinte sau candidat sa fie dat joa sau santajat de servicii ?Doar votul ar trebui sa hotarasca lucrul asta.
2.Crin Antonescu .Ar trebui sa insiste pe dispunibilitatea sa de a se incadra in sistem nu pe pozitia de rebel (sa vina tuns , sa vina in costume conventionale ,sa vorbeasca de investitii si asistenta sociala pentru ca pe cei care sint sensibili la asta vrea sa-i impresioneze nu pe votantii fideli PNL).
Poate ca aparitia alaturi de Tariceanu i-ar aduce mai mult pentru ca tocmai asta a dovedit acesta ca premier - ca poate sa-si asume sarcini in sistem ; si ca liberalii au o echipa (Orban nu pare serios sau sa ai ncredere in el ca face ceva).Sa arate ca lucreaza intr-o echipa legata si serioasa .
3.Oprescu . un domn caruia ii manipuleaza orgoliile tot servicii .Penibil cit de putina minte are ca se preteaza la jocul asta.

Lilick Auftakt spunea...

De acord anonim. Mai putin cu punctul 3. Eu cred ca aceasta candidatura, a lui Oprescu ii va folosi tot lui Crin.

Shadow spunea...

@Lilick

e "joc de glezna". E "praf in ochi". E normal ca blaga si compania sa nu vada cu ochi buni "smecherasii" de la bruxelles promovati de pres dar asta nu inseamna ca au deja "sangele" in ei sa se opuna "deschis" lui basecu. Nu cat timp e asa "popular". O vor face dar mai incolo.