18 sept. 2009

Ceausescu - Basescu. Arc peste timp




Basescu, in baie de multime, astazi, apostrofat de pensionari: "V-am mai dat doua procente la pensie, acum, de la 1 octombrie..."

Ce bine seamana asta cu o alta scena: Ceausescu, 1989, scena balconului, cand promitea marirea alocatiilor si a salariilor cu 100 de lei.

Detalii AICI.

31 de comentarii:

agaX spunea...

vai pasha, cit de darnic esti :)

agaX spunea...

nu i-as spune "arc peste timp", i-as spune bark peste timp ... woof, woof!

Liviu spunea...

Nu stiu cat de serioase au fost apostrofarile pensionarilor si nici ce amploare au avut, dar cel putin pana acum realitatea din 'teren' a fost ca pensionarii au trecut in numar destul de mare de la Iliescu-PSD la Basescu-PDL (transferul de electorat de care am mai vorbit).

Lilick Auftakt spunea...

@AgaX
@Liviu

:)) Observati ca induce ideea ca EL A DAT. Si, da, pensionarii il percep ca pe un Tatuc care invarte si drege, tine cheile vistieriei nationale, si daca da sau nu e doar o actiune de vointa. Brrr....

Liviu spunea...

@Lilick

Just, lui Basescu i-a scapat porumbelul ca el a marit pensiile.

Partea amuzanta e ca tocmai ascultam un PDL-ist cum facea spume la gura explicand ca presedintele nu da nimic, ci guvernul :)

Rau e sa ajungi sa te incurci in propriile minciuni si vorbe.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Promisiunile astea sunt ale unui om disperat.

tony spunea...

Mincinosul ia bani imprumut de la FMI pentru a plati pensiile pe care mai le si mareste.Vai de mama lui de idiot.De fapt el indatoreaza pe fiecare din copiii si nepotii acestor pensionari cu cateva mii de euro.

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Sigur. Dar e atat de disperat, incat nu isi mai da seama ca mai sunt si unii care gandesc, sau ca pe pensionari ii poti speria foarte repede cu zvonul "ca nu vor mai primi pensii in curand". Si-o face cu mana lui, sceleratul.

hendrix spunea...

Este de domeniul evidentei ca un presedinte nu are prerogative care sa-l determine sa faca astfel de promisiuni electorale! Electorale? DA! Singura categorie sociala care a primit ceva in anul asta de criza au fost pensionarii: 3% de la 1 aprilie si 2% de la 1 octombrie. Plus ajutorul dat pensionarilor care aveau o pensie sub 300 lei, limita ce va fi ridicata la 350 lei tot de la 1 octombrie. Doar din ratiuni electorale s-a facut acest efort bugetar. Care va fi efectul? Minimal, 2 procente chiar nu reprezinta mare lucru!
Este grav ca el da de inteles ca DA acesti bani, lucru care tine doar de competenta guvernului. In realitate cine este adevaratul premier? Ba-secu! Acest guvern ,,de vis'' este propria lui creatie. Si n-a fost o creatie spontana, a fost rodul unor negocieri secrete purtate cu pesedistii lui geoana inca din 2007!
Este corecta perceptia pensionarilor referitoare la ba-secu, cel care are toata puterea in tara asta? Eu zic ca da! El este perceput ca adevaratul premier, cel care ia deciziile, care are painea si cutitul. Oalele sparte se vor sparge in capul lui ba-secu pentru simplul motiv ca stolobocii sai din guvern sunt incapabili sa scoata tara la liman, dimpotriva chiar, sa o infunde mai adanc in criza!
Asemanarea cu discursul ceausist din ziua de 21 decembrie este corecta! Cum corecta a fost si asemanarea discursului de acum 3 zile cu discursul ceausist.

Ionut POCLID spunea...

Dar ce a luat? Care ghiceste?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Sunt curioasa cum comenteaza "adevaratii liberali" (hahahahaha) afirmatia lui Ceau...Bashescu. Cred ca se simt in ultimul hal de umiliti. :)

Siigur, e foarte bine ca pensionarii percep asa. Basescu va deconta tot ce e mai rau. Acum insa avem clar, dovada.

Lilick Auftakt spunea...

@Ionut Poclid


Stiu, stiu ce a luat... :)

INCERTITUDINI spunea...

Lilick, rareori ma incumet sa comentez spusele tale. Asta pentru ca, ai niste vizitatori foarte documentati in probleme de politica.
Totusi, subiectul pe care il propui aduce in discutie nu doar o tema politica, ci, mai ales ,una morala.
Citind propozitia" v-am dat", am simtit niste furnicaturi, dar si revolta. Cum adica, acest maruntis, pentru care oamenii au cotizat toata viata lor de angajati, devine , dintr-odata un fel de mila,pe care x sau Y, ajuns gratie intamplarii, intr-o functie, isi ingaduie sa si-o permita fata de muritori?
Mi-am amintit ca , deseori ,evitam sa le spun elevilor, la acordarea unei note" iti dau".
Pentru ca, nu primea de de mine. Era dreptul lui, era valoarea ,in puncte , a unei prestatii.

Anonim spunea...

Pai sigur ca El le-a dat la pensionari , inca o marire.
Doar a mostenit tara asta de la taica-su.
El ne-a dat ( asa cum oaia ne da lapte,lina ) pe Udrea , Ridi,Anastate,Boc,Berceanu,Videanu sau Blaga.
Sunt curioasa cati vor ramine linga el ,in decembrie ?????

hendrix spunea...

@Lilick Nu stiu ce vor comenta pedeleprele, chiar nu ma intereseaza! Acum sunt extrem de interesat ce se intampla in tabara ultrasilor portocalii de pe blogul urangutanului thor! l-a cuprins pe thor o dementa ieri gen Uraganul Katrina si a dat de pamant cu toti locotenentii sai portocalii! Ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)! Aseara i-am trimis un mesaj in care ii spuneam ca eliminandu-si in doi timpi si trei miscari propagandistii sai isi taie creaca de sub picioare! Si ca va ramane singur! Am fost sincer, spunandu-i ca ii urmaream blogul, fara sa-i spun si motivul! DISPERAREA portocaliilor vine probabil de la scaderea securistului de la Anvers sub cota de avarie, adica sub 30%. Iar pana la alegeri mai sunt 2 luni! Dupa discursul jenibil de marti si discursul superb al lui Crin de miercuri tare ma tem ca ba-secu a pierdut deja partida! Iar sarmanul thor stie sau simte asta.

Lulutza spunea...

Ma limitez la a reproduce comentariul cuiva de pe forumul Realitatea:

"gogu Astazi, ora 17:42 Faptul ca batranii inca mai cred ca pensia le e data de seful statului tine de o meteahna mai veche a natiei: credinta in tatuca. Ca Basescu preia chestia asta tine de o smecherie ieftina. Dar ce nu inteleg oamenii e ca 2% se aplica la punctul de pensie si nu la suma. Asa ca marirea e KK."

:)

Lilick Auftakt spunea...

@Incertitudini, Gina

Eu te rog sa comentezi tot ce simti ca trebuie comentat. Stiu, sunt unii comentatori, asa cum spui, foarte documentati, dar asta chiar nu trebuie sa inhibe pe nimeni. Te asigur ca pe majoritatea ii cunosc, si sunt niste persoane tare dragute dar si foarte pasionate de politica.

Da, aici e vorba si de o tema morala. Si am impresia ca de la Ceausescu incoace nimeni nu a mai indraznit sa insinueze public ca face o favoare poporului.

@Anonim

Cu cine sa mai ramana? Ma tem ca il vor parasi chiar inainte de infrangere.


@Hendrix

Monitorizeaza dar cred ca nu prea ai ce. E un blog inchis, cu foarte putini cititori, in mare majoritate fosti vadimisti.

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza


Lasa ca vor afla cand pensiile nu vor ajunge deloc la ei. :))

Anonim spunea...

Legat de poza Lilik, am o nelamurire, cinei "fata" ?

agaX spunea...

hendrix,

am citit si eu framintarile recente ale lui thor ... inca o dovada irefutabila ca e unul dintre cei mai inteligenti vinzatori de seminte din oras

dincolo de gluma, nu cred ca thor a facut un lucru rau cu deratizarea asta la el pe blog ... practic a alungat flora si a ramas cu fauna ... un fel de ecosistem de tip basescian, bazat pe consumarea omului de catre om

sa nu neglijam nici aspectul ca de acum inainte, dupa provocarea acestei schizme micute, se poate in sfirsit comunica la el pe blog numai cifrat ... ca tot nu pot sa cred c-ar da cineva la foc automat cu agramatismele alea in popor fara nici un scop

poate asa isi transmit mesaje politice secrete cu cei ai caror cititori de elita sint ... cred ca domnul eurodeputat preda (care a mai fost pe la noi cu un fel de sorcova dovedita - dupa alegeri, bineinteles - fiss) ne-ar putea lumina, ca parca si din ideologia lui "liberala" isi extrag agramathorii semintele ... sau sa fie din propriile bostane?

Lilick Auftakt spunea...

@Vlad

:)) Stii ce zic eu? Ca Basescu e fetita. Ia uite cum ii pune mana pe fund Ceausescu... /floor

Eliad spunea...

"Mai da-le, Nicule, o suta de lei!" (Citat din Elena Ceausescu, Balconul Comitetului Central, 21 decembrie 1989)

Si Nicu a inceput sa promita!

Dupa fix cinci zile au fost executati amandoi!

Stiti cum suna un AKM cand tragi cu el de aproape? Ati simtit vredata mirosul de praf de pusca in nari? Ati citit, acum 6-7 ani, in EvZ, marturiile celor care au tras? Cum au tras intai il el, si pe urma in ea? Cum ea, vazand ce se intampla cu el, s-a ferit? Cum ei s-au apropiat si au tras in ea, cazuta la pamant, direct in cap? Cum au fost loviti de fragmente de oase din craniul Tovarasei?

Vaaai, cat mi-e de dor!... Si ce sadic sunt!

Pe urma, dupa ce cadavrele au fost evacuate, au ramas pe caldaram cateva fragmente din creierul ei. Cainele unitatii, numit Prostanacul, s-a apropiat si a inceput sa manance... Militarii, in spiritul cazon al glumelor de armata, au inceput sa faca misto: " Uite-l si pe Prostanacu' s-a desteptat fiindca a macat creieri de Academicianca! Ha, ha ha!". Hahait basescian!

Se zice ca, daca nu inveti din ea, istoria se repeta... Vaaai, in nimicnicia mea, ca un caine turbat, nici nu stiti la ce ma gandesc eu si pe cine distribui in rolul Lui, in rolul Ei...

Lilick Auftakt spunea...

@Eliad

Sinistru!

dramoleta spunea...

V-am dat in octombrie, ca tot ne aflam in septembrie.

Stai sa vezi ce-o sa-i dam noi lui! Exact 2 procente in Noiembrie /floor

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

Hai doua si jumatate, sa fim darnici. /floor

GS spunea...

Ma uit la poza si ma minunez. N-am stiut ca amandoi erau guys. N-am nici o prejudecata dar ma oftic ca i-am injurat ... gresit - adica, de fapt, le faceam un compliment - pana acum, nestiind chestia asta.

alex.dumitrascu spunea...

Oamenii astia creaza numai confuzie, si am impresia ca mai umbla si deghizati.
-Daca o razi in cap pe Monica Macovei e leita Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

@GS

Ei, si eu am aflat de curand.. Mai bine mai tarziu... Dar sa stii ca Base e pasiv, culmea! :))


@Alex

Are picioarele mai strambe insa. :))

Anonim spunea...

Auziti, mai lasati ca nici PNL nu a dat din buzunare pensii mai mari.
Tot din munca salariatilor au marit ce au marit.
Daca s-ar fi furat mai putin acum pensiile erau duble.
Nici Ceausescu nu dadea de la el, tot din munca poporului facea promisiuni disperate.

Oricum domnule presedinte, mare scofala ai facut cu aia 3-5 lei pe care i-ai dat tu in plus. Nici de lumanari nu ajung.

lucian burjuiul spunea...

parca acum ceva timp El Comandante Base spunea profesorilor ca geaba se bucura la marirea de salariu ca e anulata de inflatia galopanta si ca ar fi bine sa renunte. cum vine cu astea 2 procente? sau se autoindexeaza!? ca 2 procente sunt ca si inexisntente daca euro sare de la 4.2 la 4.3. ups, deja a sarit..
eu unul zic ca e mai bine ca lumea sa vina cu bani de acasa, sa-i doneze parlamentului, sa aiba alesii de unde sa-si cumpere cosul zilnic! si tot pe principiul asta sa ne micsoram salariile lunar cu unul, doua procente ca e criza...

tony spunea...

O sa vedem la alegeri cate procente ii vor da pensionarii si profesorii!