20 sept. 2009

Cineva cu B... :)


Ieri, la Realitatea TV, in emisiunea lui Robert Turcescu, Alin Teodorescu a spus ca la alegerile din 22 noiembrie se vor prezenta aproximativ 6,5 milioane de romani la vot. Asta inseamna ca maxim 2 milioane, 2 milioane si ceva vor vota cu Traian Basescu in turul I, conform sondajelor. Ei bine, e cea mai slaba sustinere, dupa 1989, pentru un politician care intra in cursa electorala fiind la putere.

De fiecare data, in alegerile trecute, principalul candidat a obtinut in primul tur peste 4 milioane de voturi. O lovitura imensa pentru presedinte, care, amanand sa isi anunte candidatura, pune in mare dificultate partidul democrat, facandu-i pe unii dintre liderii partidului ori sa ii forteze o declaratie (vezi Berceanu si Boc) ori sa faca declaratii hilare, precum William Branza:

"Presedintele organizatiei PD-L-Diaspora, deputatul William Branza a afirmat ca militantii partidului din strainatate sunt pusi in incurcatura de faptul ca partidul nu are inca, in mod oficial, un candidat.

"Ma mai intreaba oamenii: Noi agitam betele, dar a cui e poza din varful betelor? Le-am raspuns, mai in gluma, sa stea linistiti ca e cineva cu B-Basescu, Boc sau Blaga (...) Oricum, neavand candidat, este greu sa ai mesaj"
, a spus Branza."

Basescu, Boc, Blaga, Berceanu, Boureanu, Branza... Sa tot fie cu B, daca asta e singurul criteriu la PD-L. :))

Update - se adauga urmatorii: Boagiu, Barbu, Buda, Bodu, Bot, Buhaianu, Bula si la nevoie si Bataiosu, ca suna bine pentru electoratul portocaliu.

33 de comentarii:

Lulutza spunea...

Sau, poate, Budrea... Ca tot este pd-l singurul partid nemisogin din Ruminia... :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Aaa. BUdrea. Desiiigur. Sa rad si eu ca Bibi: Buhuhuhu-hahahaha!

codeus spunea...

vreau,vreau sa pun si io o intrebare, da cu F nu se acceptă?

Lilick Auftakt spunea...

@Cody

Haha! F este o litera interzisa in PD-L. :))

Doux Rêve spunea...

Bună seara! Nu uitaţi de Boagiu sau Barbu (că deh, e întra-devăr un partid generos cu femeile)... Este şi un Buhă-hăianu, un Buda, un Bot... deci ciocu' mic! Că B-ul este la putere!

Lilick Auftakt spunea...

@Scarlet Aurora

Vai, pe ei i-am uitat. Multumesc pentru adaugiri. Cum ar suna "Buda Presedinte"? /floor

dramoleta spunea...

Logic cam asa ar fi: Băse ==> Buda /floor

Lucia Verona spunea...

Bulă.

Anonim spunea...

Bataiosu'... ;-)

Lilick Auftakt spunea...

@Dramoleta

Pai nu? Hihi!


@Lucia

Si el tot la PD-L? :))

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim: Bataiosu' parca nu e la PD-L dar suna bine numele. Il bagam si pe el la portocaliii prezidentiabili. Fac lista intreaga la sfarsit daca mai gasiti. Merci! :))

Dan Trofin spunea...

BOUreanu va fi :P

tony spunea...

A vrut sa zica Betivu' dar s-a oprit la timp !

Matilda spunea...

Cu Boc,Berceanu,Blaga sau Băsescu, n-or să facă nicio Branză !

gugu spunea...

Bobu, adica Emil Bobu, ar merge? Si Burtica, la o adica, adica Cornel Burtica! Si Iosif Banc! Brucan nu, ca nu se mai poate. Nici Barladeanu! Petre Borila s-a dus... La fel si Emil Botnaras... Deci ramane tot Basescu!

P.S. – Bine ca nu-i Beria!

Lilick Auftakt spunea...

@PatrickDan

BOUreanu presedinte! Suna la fix! :))

@Tony

Si eu ma gandeam la... Betivanu'. :))

@Matilda

Bun! :))

@Gugu

Traim decenii de impliniri marete? Se creioneaza cincinalu'n patru ani si jumatate? Ei, am avut un C (eausescu), avem un B(asescu) trebuie sa urmeze un A(ntonescu).

INCERTITUDINI spunea...

Pai daca nu merge cu F( Farfuridi), poate fi perechea lui- Branz-ovenescu"Nu pricepi, neica Zahario, vorba noastra? Adica" noi", partidul nostru, pentru cine votam noi? pentru cine lucram noi? Noi inca nu stim.."

Lilick Auftakt spunea...

@Incertitudini


Uite ca pana si Caragiale stia... :))

Ionut POCLID spunea...

Rugaminte:

Mai adauga-l si pe "BAI MAI DA-I LA DRACU`!" cred ca merita.
Pe Buhaianu scoate-l e un idiot. Il cunosc. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Ionut,

Pai daca e idiot tocmai ce se asorteaza mai bine cu restul listei. :))

Chat Noir spunea...

Berta, Anastase

Lilick Auftakt spunea...

@Chat Noir

Aaaa, haha: parca am auzit ca asa i se zice, Berta! :))

Ionut POCLID spunea...

NU e cu "B" dar poate fi daca e nevoie-Udrea. Cum ar suna BUdrea? Ca un fel de nevasta lu` Bula

Lilick Auftakt spunea...

@Ionut

Asta a scris si Lulutza in prmul comentariu. Gand la gand. Haha! :)

codeus spunea...

haha apropo de ce zicea Lucia. la alegerile locale odata mai demult in Şuncuius erau patru candidati pentru postul de primar. Bodea, Ungur, Lazău si Ardelean. Ce-i glumeti au facut o asociere si circula prin sat gluma ca la primarie candideaza BULA :)

Lilick Auftakt spunea...

@Codeus

Au lipit initialele.. Hihi! Dar Bula chiar exista in PD-L. :)


Tuturor o recomandare:

Cititi aici un text scris cu disperare de catre Cristian Preda, si urmariti ce lectie de politica ii da prietenul nostru Atreides: http://cristianpreda.ro/2009/09/19/start-furat/

/floor

Lulutza spunea...

Bubulii bisnitarului Basescu beau bere-n batatura balabanind bratele bezmetic, bodoganind barcile, bigudiurile, bamele, briza, birourile... Bomboneii & bombonele bortocalii bambooistice balmajesc bazaconii-n barca bleu... :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Haha! Zici ca e excercitiu de dictie.:)) Al tau e mai tare decat:

BOUL BREAZ BARLOBREAZ LESNE ZICE BOUL BREAZ DAR MAI LESNE A DEZBARLOBREZI BARLOBREZITURA DIN BOII BARLOBREZENILOR!

Traian Breazu spunea...

E tragicomic. E ridicol, dar e si trist in acelasi timp. Declaratia lui Branza, e scoasa din Caragiale. "neavand candidat e greu sa ai mesaj". Orice partid adevarat are acelasi mesaj indiferent de candidat. Practic prin afirmatia sa recunoaste ca:
-pdl nu are nici un mesaj
-ca nu e un partid adevarat ci o sleahta de aplaudaci a presedintelui
- ca nu are nici o ideologie
- ca insasi senatorii si deputatii nu stiu care e mesajul partidului lor fara a primi o comanda de la varf
- ca pedelistii din diaspora pe care-i pastoreste Branza sunt ca nordcoreenii sau activistii care mergeau la demonstratiile lui Ceausescu. Abia asteapta sa li se puna o poza pe bat, nu-i intereseaza, cine e cel din poza, ce a facut sau ce va face.
trist

Anonim spunea...

Eu il vreau presedinte pe ala de imi era sef de camin in facultate, care mi-a cerut spaga sa imi dea locul in camin, caruia nu i-am dat ca am rezolvat si pe cale corecta si care acum e deputat PD-L. Cum dracu il cheama ca nu mai stiu da pe el in vreau. Bun baiat, reprezentativ!

Lilick Auftakt spunea...

@Traian Breazu

Uite ca nici nu ma gandisem la toate aspectele astea. Tragicomic, cum zici. Dar bine ca acum pedelistii au o certitudine: initiala candidatului.

@Cristian Mihaiescu

Din pacate nu stiu la cine te referi.

Anonim spunea...

din cuplul William şi Riceard (sic!), l-ai uitat pe Badea. Riceard Badea. Senator de Diasporrra.

Traian Breazu spunea...

as adauga doar doua lucruri.

1. trragica si trista mi se pare declaratia de mai sus doar dintr-un singur motiv: ca este vorba de partidul presedindetelui, care candideaza pentru un al doilea mandat, si al presedintelui unui partid aflat la guvernare. Daca pdl nu s-ar afla la guvernare, si daca nu ar exista sanse ca presedintele sa castige un nou mandat, declaratia lui viliam riceard cheese ar fi fost doar comica, nu si tragica.

In al doilea rand (partea comica), iti multumesc Lilick ca ai postat acest citat. Merita pus in rama, salvat si republicat. E dovada ca traim inca in lumea lui Caragiale, ca nu s-a schibat mare lucru de atunci. Aveau cei de la Acdemia Catavencu o rubrica cu citate. Daca as fi redactor la Catavencu as publica acest citat la categoria "cetateanul turmentat". E declaratia cea mai asemanatoare pe care am intalnit-o vreodata cu celebrul "dar eu cu cine votez?"