13 sept. 2009

FSNb - se aduna lichelele! "Avem treaba"


In primul rand as vrea sa va rog sa cititi AICI si AICI despre ceva ce am numit Frontul de Salvare Nationala a Basescului. O noua platforma pe care portocaliii o numesc "politico-civica". In fapt, o adunatura de lichele. Citez ce mi se pare foarte important.

De pe blogul lui Cristi de la "Rating politic":
"De ce cred ca o astfel de Platforma este periculoasa, ca si sistemul politic construit in jurul acestei logici:

- diluarea identitatii partidelor, ca forte politice stabile in cadrul sistemului politic.
- personalizarea excesiva a sistemului politic, care se va construi de acum in jurul unor lideri de forta, de moment, si nu in jurul unor organizatii reprezentative.
- populism.
- duce la polarizari si mai mari ale sistemului, fortand aliante contra-naturii, coalitii politice fara substanta.
- selectia leadershipului intr-o astfel de mare Coalitie este precara si bazata mai degraba pe “dorintele personale” ale liderului.
- lipsa unei Platforme programatice reale, consistente.
- emergenta miscarilor extremiste in fata unor blocuri politice obeze, care nu mai permit nuantele in dezbaterea publica.
- destructurarea participarii politice, in absenta unor organizatii politice serioase."


Si de la Bogdan Apostolescu, de pe "Foaie de Blogger", lista lichelelor:
"@ PDL (nu cred ca este nevoie de explicatii)
@ UDMR (refuza sa semneze motiunea de cenzura a PNL; este membru PPE ca si PDL; nu exclude o guvernare alaturi de partidul lui Boc)
@ PCM (formatiune extremista condusa de Szasz Jeno, prieten apropiat al lui Basescu; Jeno l-a sustinut intodeauna pe seful statului)
@ PNTCD- aripa Milut (membru PPE alaturi de PDL si UDMR; partid dispus sa-l sustina pe Basescu)
@ PRM (Vadim a negociat intodeauna cu PDL si Basescu in momente cheie, vezi sprijinul acordat de Vadim lu Basescu in 2004 in turul al doilea al prezidentialelor, vezi negocierile PDL si PRM de anul trecut prin care Vadim si-a mentinut functia de vicepresedinte al Senatului, vezi vizita lui Videanu la sediul PRM)
@ Grupul de la Cluj (Vasile Dancu & co au fost intotdeauna apropiati de PDL si Traian Basescu)
@ Tradatorii racolati de PDL- vezi parlamentarii PNL ( Mihai Marian Dan, Gheorghe Coroama si Cristina Dobre ), plus fosti sau actuali lideri zonali ai PSD (Constantin Simirad si Constantin Contac ) si PNL."


Vadim, Milut, Pavelescu, Simirad, Contac, extremistul Szasz Jeno, evident Talpes... Mai e vreo pramatie care sa nu se fi aliat cu Basescu? "Becali, e nevoie de tine! Avem treaba!"

14 comentarii:

Cristi de la Rating politic spunea...

Fac si eu ca autor al unuia din texte o precizare importanta :)

Eu discut de o mutatie mai larga a spatiului politic pe care Basescu incearca sa o transeze in favoarea sa si la care a contribuit din plin.
Consecintele ar putea fi la fel de gaunoase si daca in loc de Basescu ar fi altcineva.
Scriam acolo ca e o tendinta care la fel de bine se poate intoarce si impotriva lui Basescu.

Totodata sunt curios daca alti lideri sau partide au intelepciunea sa raspunda acestui moment politic major si sa scoata ceva bun din transformarea la care asistam.
Fac precizarile astea tocmai ca sa intelegem ca vorbim de ceva mai amplu, care depaseste discutia pro si contra Basescu. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Cristi

"Consecintele ar putea fi la fel de gaunoase si daca in loc de Basescu ar fi altcineva."
Dar cine altcineva decat Basescu ar mai fi in stare de asa ceva?
Stiu, tu tratezi ca pe un fenomen. Unul periculos. Asa si e. Discutiile contra si pro basescu sunt acum depasite. Ne confruntam cu un fenomen monstruos.

Si eu am curiozitatea ta. Vor fi in stare alti politicieni sa distruga monstrul? Si cum? Daca nu o fac, s-ar putea sa ne confruntam in curand cu miscari de strada... si poate mai mult de atat. Sunt toate semnele. :(

Cristi de la Rating politic spunea...

Oho, din pacate cred ca se gasesc amatatori.

Lucia Verona spunea...

Foarte interesantă şi, în mare parte, corectă analiza lui Cristi de la rating politic.
Dar cum eu îl văd pe Băsescu mai mult ca pe o interfaţă a anumitor structuri, cred că trebuie luată în seamă şi această dimensiune.

Bogdan spunea...

Basescu a ratat in urma cu 2 ani formarea partidului prezidential care sa-l sustina. Acum merge pe strategia "Aliantei transpartinice"...

Jenika spunea...

Incurcate sunt caile domnului.....

Deceneu spunea...

Ce spune Cristi spune bine, si vad ca subiectul a fost atacat si de Dan Selaru
E bine daca se formeaza un curent de opinie pentru a schimba stilul de politica, nu doar omul, pentru ca nu ne incalzest cu nimic daca mafia lui Basescu se schimba cu mafia lui Oprescu, sau daca clientela migreaza de la un presedinte la altul.

atreides spunea...

Off topic: auziti ce zice Palsu in Ziua de maine: ''Dinu Patriciu - cel mai mare dusman declarat al lui Traian Basescu - tocmai bate palma cu patronii Ringier sa achizitioneze ziarul Evenimentul Zilei'' O fi pe bune? Daca se intampla asta cred ca o sa ma prapadesc de ras!

neacsu spunea...

Si Becali a dat+o la intors, a spus ca nu Basescu a ordonat arestarea sa si si-a cerut scuze pentru jignirile si acuzatiile aduse lui basescu... deci...

Eliad spunea...

Maine incepe scoala. Da, e off-topic, dar va rog sa va amintiti de acest lucru ascultadu-l pe Motu Pittis:

http://www.youtube.com/watch?v=KN9bXFVr9-k&feature=related

De oamenii astia cineva si-a batut joc. Dar o sa plateasca!Si n-o sa mai aiba treaba in veci... decat prin tribunale!

Lilick Auftakt spunea...

@Cristi

Sigur! Ohohoo...

@Lucia

Da, inteleg.

@Bogdan

Asa e. Dar cred ca si partidul prezidential era aceeasi mancare de peste. Nu degeaba au spus din timp pas liberalii. Iti imaginezi sa fi fost acum aliati cu toti extremistii astia.

@Jenika

:)

@Deceneu

Merci ca mi-ai semnalat si o alta opinie pe tema. Eu cred ca trebuie sa inteleaga asta cat mai multa lume si cat mai rapid.
P.S. - Am inteles, via Roxana, ca s-au gasit vreo 3000 de votaci multipli.
Crezi ca se intampla ceva cu ei?
Aflam in curand. Pana atunci... ar trebui sa faca cineva scrisoarea aia (scrisorile) pentru care militezi tu.

@Atreides

Multumim de stire si... mor de ras.
Nu ma gandesc decat la Patapievici si Mihaies. :))Nuu, nu ii da nimeni afara, cred. Ma gandesc ca o sa fie nevoiti sa ia bani de la Patriciu.... sau sa demisioneze. :)

@Emil

Asa cum banuiam.

P.S. - Ti-am lasat un mesaj pe blog.

@Eliad

Multumesc. Asa ceva e de postat imediat. M-am conformat.

Anonim spunea...

pai ar mai fi: voiculescu, constantinescu, geoana, vanghelie, mazare, iliescu, nastase...si toata gloata la care te inchini

Lilick Auftakt spunea...

@anonim

Mai mizerie, cui ma inchin eu din aia? Il admir pe Constantinescu pentru prestanta, decenta, bun simt. In rest? Imi arati unde am scris eu vreu text pe blog unde se intelege ca ii admir pe ceilalti? Aia sunt aliatii lui Basescu. Mars jigodia securistului Basescu de aici...

Anonim spunea...

Aniversare: 1989-2009 - “PLACINTA”, URL direct:
http://www.cascador.com/jocuri/1989-2009/
P.S. Afisul original “PLACINTA” publicat in 1990, este, la vremea sa, o lucrare de avangarda in “computer graphics”: A fost conceput, executat, tiparit si “separat” (separare de culori pentru tipografie) in intregime, pe un MacII cu numai 5MB RAM, in 1990!!!