13 sept. 2009

Multumim, doamna profesoara!


Da, incepe scoala. Ii multumesc comentatorului Eliad, care mi-a trimis acest emotionat moment literar. Multumim Motu Pittis!

10 comentarii:

Eliad spunea...

Sarumana, multumesc pentru preluarea ideii.

Fiecare dintre noi am avut un dascal pe care l-am ascultat atat de atent incat am fi vrut “sa sune de iesire tocmai a doua zi”.

Va rog sa observati reactia salii, dar si emotia de final a actorului, parca “atins” si el de ceea ce spusese mai devreme pe scena.

Ei, asa sunt unii dintre noi, o minoritate agasanta care se mai gandeste, din cand in cand, si la scoala... Unii au disparut deja, precum Florian Pittis.

Cea mai mare parte a romanilor probabil ca rezoneaza cu presedintele Basescu, care declara ca, atunci cand vede cate un profesor pe strada, ii vine s-o ia la fuga, ca sa nu incaseze vre-un patru... Nu va amintiti de asta? Dar vai, e chiar declaratia lui, si a fost facuta acum cativa ani, la 15 septembrie, la deschiderea anului scolar.

“Doamna Profesoara, n-ati iesit la pensie, vi s-a parut!”. Pe un salariu de mizerie, hulita de statul roman prin cel mai inalt reprezentant al sau, v-ati reluat datoria in fiecare an, la mijloc de septembrie.... Si nu este vina Dumneavoastra ca acolo sus a ajuns cineva care nu iubeste scoala... A fost doar o scapare... Si se va remedia, in scurta vreme!

Eliad (un fost scolar, netocilar)

Eliad spunea...

Si foarte decenta mi se parea atitudinea d-lui. Vosganian, si a PNL in ansamblul sau. De altfel, dl. Vosganian scrie astfel pe blogul sau:

"De aceea, mi se pare fireasca decizia PNL de a cere parlamentarilor sai sa nu participe la festivitati decat in calitate de parinti, acolo unde copiii lor sunt la varsta la care se cer dusi de mana".

E putin respect in aceasta atitudine...

Si parca simt ca celor care se vor inghesui in curand sa se bage in fata la deschiderea anului scolar NU LE PASA DE FAPT, in timp ce celor care vor fi in public, alaturi de copii lor, sau vor sta acasa, inteleg muuuuult mai profund textul lui Motu Pittis...

Anonim spunea...

Daca ei nu mai au nevoie de noi eu zic sa plecam.
Sa ramana presedinte Basescu 100 de ani peste cine vrea el.
Profesori, juristi, economisti, politisti, medici si altii ca voi e timpul sa ne caram. Mai ales intelectualii si artistii veritabili.
Sa ramana presedinte peste cei care se vand pe un mic, o bere, un pachet.

Cu respect imi privesc si eu profesorii din tinerete dar aceste lichele care ne conduc nu respecta nimic. Esti mandru ca esti medic, judecator, politist atunci cand liderii tai iti pun eticheta de corupt in frunte? Desi tu esti cinstit?
Ne-au distrus valorile denigrandu-le.

Lilick Auftakt spunea...

Da, @Eliad

Ai scris foarte frumos si emotionant. Si, da, vom remedia in scurta vreme situatia asta!

@Cristian

Nu plecam nicaieri. Ar vrea ei. Stam aici si ii stresam pe mizerabili. Le facem viata un iad pana ce vor pleca ei. Blocul ala monstruos, cu Vadim, Milut, Talpes, Becali, Simirad, Contac... si cati mai sunt... peste care troneaza Basescu, va fi distrus. :)

Anonim spunea...

@lilick

Normal ca nu plecam. Dar e timpul ca fiecare categorie profesionala si sociala sa isi vada valoarea si sa o impuna celor de la putere.
Teoretic ei ne servesc pe noi, nu noi pe ei.
Tara asta nu sta in politicieni si smecheri.
Un profesor, un medic, un magistrat, un artist, un muncitor e mai util tarii asteia decat orice lider de 4-5 ani.
Nu mai spun de cei din sectorul privat care muncind intr-un mediu haotic ( statul roman nu a fost in stare sa impuna nici macar legislatia muncii acolo ) au ridicat economia.
O sa spui ca sunt de stanga dar un om care creeaza ceva e mai important decat astia.

madalina ionescu spunea...

Felicitări pentru TOP!

Şi succes la şcoală, în noul an !

Anonim spunea...

Frumos...emotionant!
Florian Pittis
Ce sa mai spunem?
Multumim doamna profesoara...

Ceva frumos de asemeni...sper:

http://www.youtube.com/watch?v=4l1awMqyf08

Lilick Auftakt spunea...

@Mada

TOP-ul Simonei? Multumesc mult. :)

@Jenika

Cum speri? :) Sigur ca e frumos. :)

INCERTITUDINI spunea...

Cum de se intampla?
Telepatie? Sau dragoste ?

Daniel Mălăelea spunea...

Cat de sublim! Cat de adevarat!Ce cuvinte minunate a putut sa rosteasca, Motu Pittis.