24 sept. 2009

Premiile Lili. La final...


Cativa tineri, sau mai putini tineri, si-au masurat talentul literar de-a lungul verii, in Festivalul "Premiile Lili", la Ogrezeni, unde gazda excelenta a fost scriitoarea Lucia Verona. A fost superb. Cu invitati unul si-unul, printre care s-au aflat Bujor Nedelcovici sau Olga Delia Mateescu, cu scriitori si poeti consacrati precum Stefania si Traian Cosovei, Denis Dinulescu, Rodica Buzdugan, Dan Mircea Cipariu (pe care il felicit pentru inca un mandat de Presedinte la Sectia de Poezie a Uniunii) si multi, multi altii. Au fost si bloggeri. Dintre ei as vrea sa amintesc pe Madalina Ionescu , pe George Serban, sau pe simpaticul nostru prieten Cody din Jibou, puternic sustinator al Festivalului. "Festivalul Lili" a fost supranumit initial "de criza" sau "in criza" :D , dar frumusetea textelor, sau suetele care se incingeau dupa lectura in fata meselor imbelsugate, nu i-au transformat numele in renume. Din contra.

Ieri, pe terasa la Uniune, am pus la punct cateva amanunte in legatura cu festivitatea de premiere care va avea loc pe 3 octombrie la Muzeul Literaturii. Am stabilit ca premiile sa nu le acordam, ca la ICR, pe baza Pilelor, Cunostintelor si Relatiilor, acel "PCR" pe baza caruia va scriam ca functioneaza promovarea "Intelectualilor lui Basescu", ci pur si simplu dupa cum am simtit fiecare ca textele citite ne-au gadilat spiritele, sau ne-au incitat mintile. Castigatori vor fi trei, cate unul pe sectie (proza, poezie, teatru), si se va mai acorda si un Mare Premiu. Cei mai buni vor publica cate un fragment de roman, de piesa de teatru sau cateva poezii intr-un volum ce se va edita in curand. Ma gandesc ca acum toti au ceva emotii... Nici noi nu stim inca cine sunt castigatorii. Vom vota secret, pe biletele, miercurea viitoare, la Uniune. De-abia astept sa-i aflu pe cei mai buni. Oricum, toti finalistii sunt foarte talentati si au fost selectati cu atentie. Merita de pe-acum aplauzele si felicitarile noastre:
Honoria Diaconescu, Cristi Giambaşu, Adrian Voicu, Traian Rotărescu, Emilia Alexandra Bucur, Aida Baumler, Octavian Perpelea, Carmen Nicoară, Ştefan Ciobanu, Mălina Aniţoaiei, Renata Carageani, Oana Stoica Mujea, Adrian Socaciu.

A, sa nu uit. Astazi am auzit un zvon. E posibil ca la decernarea premiilor sa isi faca aparitia, in sfarsit, printre noi, si misterioasa "Lili".

P.S. - Nu uitati! 25 septembrie e ULTIMA ZI pentru predarea textelor in proiectul "10 zile...". Suntem in 24.... :)

7 comentarii:

Lucia Verona spunea...

Mulţumesc, Lilick, foarte frumos ai scris! :)

codeus spunea...

puternic susţinător?!!! hmm, te referi la ce am adus probabil :)

mălina aniţoaei spunea...

O,eu va mulţumesc pentru aprecierea finaliştilor.Orice ar fi şi această apreciere tot un premiu este!

Lilick Auftakt spunea...

@Malina

:) Ajungi la premiere?

mălina aniţoaei spunea...

Păi... aş ajunge eu cu mare bucurie numai că deplasarea mea implică mai multe chestiuni de ordin personal!Eh,viaţa particulară este cam cenuşie...Iar de la Rădăuţi la Bucureşti este ceva drum!
Dacă aş fi printre norocoşi, aş face eu cumva să ajung.Nu ştiu ce să spun,probabil că miercuri veţi anunţa câştigătorii.Aşa voi lua o decizie. Oricum a fost plăcut să intru în competiţie.

Aida B spunea...

buna seara de la Strasbourg:)
m-am trezit pe lista scurta - ce face gospodina cind asteapta sa se opreasca masina de spalat?! da un search pe google! - multumiri juriului si succes la deliberari (cu must??)!

Lilick Auftakt spunea...

Ei, salutari Aida! Bine ai venit! :)