28 sept. 2009

PSD arunca pisica la Cotroceni! Cum o va returna Basescu?

Cred ca pesedistii nu vor iesi de la guvernare pana ce nu il vor obliga pe Traian Basescu sa-si asume, intr-un fel sau altul, distrugerea Coalitiei. Cererea PSD adresata presedintelui, de a media actuala criza politica, pare a-l pune pe Traian Basescu intr-o situatie imposibila... Ce sa faca acum? Sa spuna ca el a dat ordinul? Sa ia, fatis, o atitudine pro-pedelista?

PSD incearca sa joace rolul celui de buna-credinta, care apeleaza, curat constitutional, la Cotroceni. In timpul asta vor sustine in continuare ca ei nu au vrut decat sa avertizeze in legatura cu posibilele fraude electorale. Opinia publica va intelege ca Nica a vrut sa opreasca autobuzele si de aceea a fost dat afara din Guvern.

Deja pozitia PD-L e defensiva ("l-am demis pentru declaratii mincinoase" - zic ei) iar pozitia PSD poate sa fie (daca sunt destepti) eminamente ofensiva: "Vor sa fure!".

PSD pare sa raspunda pana acum cu inteligenta. Ce scriu ziarele: "Dan Nica a declarat ca premierul si presedintele au aruncat Romania intr-o criza guvernamentala fara precedent." "Faptul ca domnul Boc vrea sa il demita pe domnul Nica are urmatorul raspuns: cine isi asuma un asemena gest unilateral inseamna ca a incalcat protocolul de guvernare si isi asuma toate consecintele." - a declarat purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz.

"Domnul Boc are 24 de ore sa revina la ganduri mai bune. Doar cine e inconstient suprapune o criza guvernamentala unei crizei economice grave prin care trece Romania", a mai spus Duvaz. "Social democratii au anuntat ca in cazul in care Emil Boc nu il va reconfirma in functie pe ministrul de Interne ei ii vor face raspunzatori pe el, dar si pe Traian Basescu, care conduce nemijlocit actiunile partidului PD-L, de criza care se va declansa in Romania."- scrie ziare.com.

Apoi PSD puncteaza clar: "Acest atac din cursul zilei de azi (luni n.red.) arunca Romania intr-o criza politica fara precedent foarte periculoasa si va avea efecte dezastruoase. Responsabilitatea apartine lui Emil Boc si lui Traian Basescu. Le transmit sa isi bage mintile in cap pentru ca Romania este o tara a Uniunii Europene", a declarat Dan Nica.

Liberalii par sa le vina in ajutor si anunta ca vor introduce o motiune de cenzura: "Aceasta guvernare trebuie sa plece din cauza incapacitatii Guvernului de a organiza alegeri si de a iesi din criza economica", a declarat Bogdan Olteanu.

PSD arunca bine pisica inapoi peste gard, in curtea de la Cotroceni. Ei spun acum ca numai un nebun, in actuala criza economica, ar declansa, in plus, si o criza politica.

PSD cere mediarea presedintelui pentru ca stie ca Basescu e tare in orice, mai putin in medieri.

Sa vedem cum va reusi Basescu sa returneze pisica. Trebuie s-o faca intr-un mod foarte credibil. Cum el e autorul atator scandaluri, atator incendieri, de data asta trebuie sa faca pe... pompierul. Si nu stiu daca-l prinde prea bine rolul acesta.

Update - Basescu se spala pe maini: "In aceste momente trebuie sa domine responsabilitatea si, in masura in care vor solicita o intalnire, imi voi face timp sa o avem. Este bine ca cele doua partide sa isi bage repede picioarele in apa rece...Vom vedea...". A spus asta printre hahaieli, ceea ce demonstreaza cat de mult ii pasa de actuala criza. Ei, s-ar putea sa-l coste... In prima faza Basescu n-a returnat bine pisica! :)

22 de comentarii:

Lucia Verona spunea...

Foarte corect! Şi nu, n-a aruncat bine pisica. Iar pisica o să-l zgîrie rău :))

Gheorghe spunea...

Eu am un scenariu pentru criza politica, dar nu stiu daca PSD-istii sunt uniti si nesantajabili, ca sa-l poata aplica.

[D][S][N] spunea...

Va propun si eu un scenariu...
Si daca PDL joaca tare si insista sa ramana Blaga interimar ? Apoi, in urma medierii lui Basescu, vor accepta pe cineva de la PSD, cu conditia sa joace pentru cine trebuie...

Gheorghe spunea...

Scuze am dat un link eronat, scenariu e aici

hendrix spunea...

Intrucat tema propusa nu difera de cea precedenta, voi posta din nou comentariul meu de la tema anterioara! Poate ca punctul meu de vedere este se pare singular, dar este sincera mea convingere.
,,Eu unul nu cred in acest CIRC organizat, creat cu buna stiinta de stoloboci! Nu cred ca ne aflam in fata unui divort cu adevarat, mai degraba suntem in fata a 2 personaje care apar cu buna stiinta intr-un scandal de toata jena care vor sa se afle in centrul presei de scandal. Daca in lumea ,,mondena” au loc deseori astfel de false scandaluri menite doar sa creeeze un fals rating ,,protagonistilor”, in lumea politica show-ul jucat de aceste doua tzoape politicianiste din familia fesenista nu este deact un nou episod jenant. Mahalagioaicele scenei politice vor sa creeze SENZATIA FALSA ca ar fi in scandal, ca nu se inteleg! FAAALS! Ei joaca in continuare pe aceeasi mana si inca de acum peste 2 ani, de cand au pus la cale acest mariaj. Singurul scop al acestei inlantuiri feseniste este realegerea lui ba-secu, geoana jucand pana acum destul de bine rolul de ,,opozant”. Ha ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)! Pesedistii doar dau din gura, dar cand vine vorba votului sunt pe o mana, ca si in cazul recentei motiuni de joia trecuta. Sunt absolut convins ca vor merge impreuna inainte, trecand peste acest ,,nefericit eveniment”. Este o biata DIVERSIUNE, creata cu scopul de a abate atentia de la gravele probleme create de acest guvern jenibil. Dupa diversiunea cu referendumul cerut de ba-secu, oare ce alta diversiune vor mai inventa securistii lui ba-secu? Este clar, srviciile au intrat in joc, sa vedem cati fraieri vor pune botul!''

[D][S][N] spunea...

Si inca ceva: ma tem ca nu cumva PDL si Basescu sa fi anticipat ceea ce urmeaza si sa fie pregatiti ( de vreme ce ei au declansat taraboiul), iar atunci o sa le returneze mata spalata, pieptanata si cu funda rosie la gat...

mirko spunea...

psd are o mare sansa sa iasa nesifonati de la guvernare. dar mi-e sa nu iasa cu picioarele inainte, nu in apa rece. bun prilej pt.crin, ar trebui sa profite si sa puna tunurile pe ei, fie si ele cu ...apa rece!

dramoleta spunea...

Va media daca va avea ce. Deocamdata, Boc nu a trimis la Cotroceni cererea de revocare.
Cred ca PSD nu va iesi de la guvernare si Nica ramane la Interne.

tony spunea...

A baga picioarele in apa rece inseamna "a se gandi profund si indelung la ceva".Seamana cu o amenintare adresata PSD si PDL.S-ar putea sa se delimiteze de amandoua partidele.Deja candidatura lui Basescu seamana cu un puzzle in care jumatate din piese au fost asezate.

Liviu spunea...

Nu m-ar mira ca PDL sa incerce formarea unui cabinet minoritar. Cu ceva dezertori de la PSD (unii sunt demult cu sufletul alaturi de tabara lui Basescu), cu UDMR si - de ce nu? - cu ceva liberali racolati in ultimele luni, sustinerea e gata.

Iar Boc si Basescu vor macai pe toate drumurile ca deh, ei au vrut guvern solid, cu mare sustinere in parlament, dar PSD i-a sabotat permanent :)

mălina aniţoaei spunea...

He,he,Basescu il va propune pe Ardeleanu(Vulpea) in locul lui Nica...
(Lilick...pe criza asta eu am doua ,,locuinte'' virtuale...http://malina-din-vis.weblog.ro/ si http://vaduva.ablog.ro/
Vezi? Nu e criza chiar asa de neagra!)

Lilick Auftakt spunea...

@Tuturor


Pana una-alta perceptia publica e ca PD-L (Basescu) vor sa FURE, si de aia l-au dat afara pe Nica. Jocul politic al PSD pana acum, daca nu raman la guvernare, e foarte bun. Mai mult nu conteaza, fiind o strategie.

Lilick Auftakt spunea...

Iar daca PSD ramane la guvernare se vor certa in continuare, ceea ce pentru noi e tot bine. :)

Lulutza spunea...

Sa mai ceri "medierea" din partea cuiva care a declarat acum citeva zile ca singura mediere pe care o recunoaste este ca toti sa-i accepte "solutiile" personale "care este", e cel putin ciudat. Sa-l mai inviti la vreo mediere pe cel care i-ar condamna pe "mediatii" care nu-i impartasesc "solutiile"... pierdere de timp...

Iar cine-si imagineaza ca in PD-l nu exista suficienti boci si udre care sa umple toate posturile de conducere posibile, e naiv... Ca doar nu s-a legalizat inca prostitutia si se incalzesc pe margine de PD-l si alde Alina Plugaru, Simona Sensual, Titus Steel... Sinje proaspat in sistemul pedeticalosit!

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Pai tocmai asta e frumusetea jocului, si de la asta nu ma asteptam la obedientii pesedei: ca ii cer lui Basescu exact ce nu ar fi in stare sa faca in veci. sa vedem.

Lulutza spunea...

De altfel, cred ca de miine vom avea guvern exclusiv de boci si nutze, iar in teritoriu va incepe "Jihadul". Care-i va tine ocupati cu (strins banii pentru) campania lui Base pe toti pedistii... Dar in capul guvernului de boci si nutze nu cred ca va fi Emil Bocu...

Lulutza spunea...

... asa ca nu mai lasati pe oricine in casa si nu mai umblati dupa caderea intunericului! Va creste valoarea spagii, se va prabusi leul... Da doamne sa ma insel!

Lilick Auftakt spunea...

Cea mai tare faza ar fi sa iasa acum Basescu si sa zica ca nu e bine ce a facut Boc, si sa il "remanieze", ca nu a stiut sa tina in frau coalitia. / floor

Roxana Iordache spunea...

Eu cred că Băsescu face totul pentru o finală cu Geoană şi de aceea, ar da afară PSD de la guvernare:

1. Arată că el e jupânul.

2. Pasează responsabilitatea guvernării eşuate asupra PSD.

3. Posibil guvern tehnocrat - avantaj imagine Băsescu (românii uită repede)plus salvare PD-L.

4. Şi în primul rând, evită impactul cu Oprescu, adversarul de care îi e frică şi care e posibil să nu mai intre în cursă, dacă PSD e dat afară de la guvernare, ceea ce generează o susţinere solidară pentru Geoană. PSD are electoratul cel mai numeros şi cel mai disciplinat (nu vorbesc de UDMR).

Cert e că FSN-ul ţine agenda.

Lilick Auftakt spunea...

@Roxana

Tine agenda. Si sa vedem si maine. Poate isi da demisia Boc. Asta ar fi o lovitura...

In ceea ce il priveste pe Oprescu, cred ca toata strategia lui Cozmanca legata de PSD e acum varza.

Roxana Iordache spunea...

@Lilick. Poate că te grăbeşti. Pricum, nu-i un motiv de bucurie. În condiţiile respective, candidatul PNL n-are nici o şansă să intre în turul II. Repet: electoratul PSD e mult mai numeros decât al vostru, şi e şi disciplinat. Oricum, părerea mea o ştii. Singurul adversar e Oprescu. Dacă îl scoate din joc anticipat, mă tem că Băsescu e preşedinte.

Lilick Auftakt spunea...

@Roxana
Nu am comentat nimic de liberali. Nici macar nu i-am vazut azi. Ti-am dat dreptate ca FSN tine agenda. Motiv de bucurie? De unde si pana unde? Se poate sa fie Oprescu solutia, in conditiile in care va candida. Dar sa stii ca nu e deloc sigura candidatura lui.