25 sept. 2009

Se pune de-un referendum si pentru turul doi. Si poate mai bagam unul si intre tururi

"Referendum pentru adoptarea legilor şi măsurilor pentru decomunizarea României în ziua alegerilor prezidenţiale". Cititi AICI.

"Vă solicităm ca în ziua alegerilor prezidenţiale (turul întâi sau turul doi) să cereţi poporului să-şi exprime voinţa prin referendum cu privire la adoptarea, cât mai curând posibil, de către Parlament şi de către Guvern, a legilor şi a măsurilor pentru decomunizare, propuse de Raportul final al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România.

Propunem ca pe buletinul de vot al referendumului să scrie:

„Sunteţi de acord cu adoptarea de către Parlament şi de către Guvern a legilor şi a măsurilor - menţionate în anexă - care să permită decomunizarea României, despărţirea reală de dictatura comunistă şi condamnarea efectivă a crimelor, abuzurilor şi fărădelegilor regimului comunist ?”"

Semneaza: Sorin Ilieşiu, Ana Blandiana, Vladimir Tismăneanu, Mircea Cărtărescu, Valeriu Stoica, Dorin Tudoran, Romulus Rusan, Mihai Şora, Ioana Boca, Şerban Rădulescu Zoner, precum şi 35 organizaţii civice şi sindicale.

Asa. Deci pentru turul unu aveam deja un referendum cu esec previzibil, hai sa ne batem joc si de subiectul asta, cu decomunizarea, in turul doi. Doar-doar il mai scoate ceva din rahat pe Basescu. Dar nu il scoate ci... mai mult il baga. Pentru ca esecul primului referendum va atarna greu in balanta, iar la turul doi nu se vor mai prezenta sa-l voteze nici cati s-au prezentat la primul. Hai sa ne jucam de-a referendumurile... Eu il vreau pe ala cu Lustratia, am auzit ca si sindicatele vor un referendum, iar Arhimandritul Iustin Pirvu a solicitat si el Presedintiei un referendum privitor la actele si supravegherea electronica. Cititi AICI.

Care pentru ce mai vrea referendum? Inscrieti-va pe lista. :))

27 de comentarii:

Shadow spunea...

@Lilick

Acum te prinzi ca toata chestia era "organizata" cu "grija"? Din "timp"?
Noile cereri vin ca sa "intareasca" cererea prezidentiala. E o "manipulare" de un prost gust la care eu nu ma asteptam chiar de la "intelectualii" baseci. Dar ma rog cum il are printre primii pe "tovarasul" tismaneanu nu ma mai mira nimic.

Gheorghe spunea...

Turismul e in floare cu ocazia alegerilor prezidentiale.
Desi nu-i sezon turistic, "nu mai exista autocare libere in Romania pentru 22 noiembrie si 6 decembrie.", dupa informatile neverificate ale lui Dan Nica

Lucia Verona spunea...

Mda. Ca om cu experienţă (am organizat pe blog cîteva referendumuri foarte reuşite), aş propune un referendum privind interzicerea blondelelor, indiferent de gen sau de culoarea părului. Ăsta ar putea avea loc şi duminica viitoare. Sau un referendum pentru mutarea Capitalei la Cluj, din motive de economie, desigur.

tony spunea...

Si in propunerea asta apare legea lustratiei.Cred ca este un dar otravit pentru Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

Eu cred ca isi dau cu stangul in dreptul. Basescu a reusit sa termine toate temele serioase.

@Gheorghe

Incredibil!!!

@Lucia

Vad ca ai idei luminoase! :)

@Tony

Da. Dar cum otravit? Asta doar daca vin jumatate plus unul din numarul alegatorilor la vot, si sunt de acord cu decomunizarea. Si cum n-o sa vina, tismanenii vor spune ca s-a vrut dar nu s-a putut. Chiar si Basescu a vrut dar... nu vrea poporul sa fie lustrat.

Crăciun Florin spunea...

@Lilick,

Astia sunt sanatosi ? Ana Blandiana este printre ei ? Majoritatea propunerilor lor incalca Constitutia, Conventia Europeana a Drepturilor Omului ... nu mai insir, dar nu trec peste jurisprudenta CEDO.

Astia nu sunt aia primiti de Base ca sa il repuna in functie pe Voinea ?

Daca sunt aia, atunci se explica cate ceva.

atreides spunea...

Da, la punctul 3 e legea lustratiei. Oare nu cumva baietii astia inteleg prin lustratie altceva decat intelegem noi? :)

tony spunea...

Daca Basescu nu vrea acest referendum,pica toate mascarada cu condamnarea comunismului.Daca vrea referendumul,el nu are cum sa nu il sustina.Daca va trece,Basescu si-a dat foc la valiza.Sistemul ticalosit pe care il patroneaza il va termina imediat.Daca referendumul nu va trece,in acelasi timp Basescu va pierde alegerile.Deci,orice varianta ar alege,Basescu va pierde.

Lulutza spunea...

Nu, Lucia, in Epoca Basescu, nu se poate sa fie capitala tarii in alt loc decit la Murfatlar! Traim vremuri prea... euforice!

Lulutza spunea...

@tony - cum sa nu vrea Voda Base un referendum??? Daca ar fi dupa mintea lui, am avea cite un referendum pe saptamina!

mirko spunea...

propun un referendum privind obligativitatea purtarii de haine portocalii 5 zile pe saptamina, cu posibilitate pina la 7. prezenta la vot de min.1%+1!

Gheorghe spunea...

@Tony - eu cred ca sistemul ticalosit vrea un Parlament unicameral, pentru ca mai putini candidati insemna costuri mai mici pentru campanie, si un numar mai mic de parlamentari sunt mai usor de corupt, santajat si intimidat.
Sa nu uitam ca si veniturile "sistemului" s-au subtiat. Nu mai vin investitii pe care sa le "dreneze", fondurile de la UE se dau conditionat de investitii proprii si sunt verificate, bugetul nu prea are venituri.


@Lilick ai sustinut pe undeva ca nu crezi ca frauda electorala este de proportii.

tony spunea...

@Gheorghe,
Eu ma refer la referendumul pentru decomunizarea Romaniei.Nu au cum sa fie de acord sa plateasca pentru crimele pe care le-au facut.Ei nu vor sa renunte chiar la privilegii marunte: pensii mari sau case nationalizate furate.

Cristina spunea...

Sa dea Dumnezeu sa vorbesc prostii, dar am ajuns sa cred ca alaturarea votului prezidential cu referendumul va fi doar o noua varianta de a fura masiv, in sensul ca , si daca vor fi persoane care vor vota doar pentru referendum, se vor regasi subit pe lista votantilor pro-base.
Mi-am muscat limba, da' totusi...
Doamne, ce paranoica am ajuns...

marius spunea...

Nu exista pe lista numele nici unui dizident autentic si nici al vreunei victime sau dusman al comunismului. Acestia,singuri, ar avea ceva de spus, in sensul adevarat al cuvantului "lustratie", altii-NU. Ar trebui stiut ca regimul totalitar nu s-a folosit doar de nomenclatura comunista, ci si de securisti, delatori si chiar interlopi. Acestia trebuie identificati cu precizie chirurgicala si dati la o parte, deoarece vor deturna mereu adevarul, substituindu-se victimelor lor.

Lucia Verona spunea...

Am instituit REFERENDUMUL ZILEI.

Bogdan spunea...

Categoric lustratia lor nu'l include pe Basea. In caz contrar nu'i mai cereau sa faca referendum ci sa nu se mai oboseasca sa mai candideze de pomana.

E folosita si tema asta in mod populist drept proptea pt Basea.

In articolul anterior propuneam o Lege a Lustratie care sa specifice categoriile lustrate: orice colaborator al Secu, ofiterii acoperiti si informatorii actualului SRI(nefiind oameni liberi), nomenclatura comunista.

In mod cert telectualii de grup n'au aceasi intelegere in privinta Lustratiei.

E si asta spre gloria sa!

Bogdan spunea...

Pot sa pun pariu ca grupul de telectuali inventeaza o lustratie asa incat Basea sa nu fie lustrabil.

Ceva in genul "imunitatii cvasi-totale" date de Morar lui Basea, in ciuda prevederilor constitutionale si de minim bun simt.

alex mazilu spunea...

Austria...vin :D

Lilick Auftakt spunea...

@Alex

:D

Lulutza spunea...

Pe ecranul TV, Base: "Renunt sa mai candidez. Nu o sa spun ca m-a invins securitatea, ci o fac din patriotism, de dragul viitorului Romaniei. Nu m-am priceput sa fiu un presedinte bun si intelept, a fost o palarie prea mare pentru mine. Mai toti sefii de state ma ocolesc si au izolat Romania. Vremea mea a trecut, sunt un expirat. Am crezut ca mai pot prosti romanii inca multi ani de acum inainte si ca pot lasa Romania mostenire lu' Bobitza. Sau Ioanei... Am fost un dobitoc! Ioana vrea numai case case case, iar Bobitza nu mai vrea sa auda decit de syda syda syda... Ma retrag din viata politica si ma pun pe citit... prima carte din viata mea. Dupa ce o termin, poate ma apuc sa-mi scriu memoriile... Adio si sa alegeti mai bine data viitoare!"

Isi sterge lacrimile scurse din ochii triunghiulari... Prim plan... alunecat spre nasul basesc, care lacrimeaza si el sentimental... Se aude o alarma. Base: "Baaaai, gaozarilor! Nu-mi furati masinaaaaaa! E a sepepeului pina termin lizingu'..."

Poate e mai bine ca a fost doar un vis... Base asta merita sa fie alungat din politica mai... teatral! Si trimis cu mare tamtam sa-si scoata... amigdalitele si apendicita in Congo!

Liviu spunea...

Pana una, alta, am sa merg la vot si am sa votez pentru presedinte. Atata tot. Am sa refuz buletinul/buletinele de vot pentru orice referendum le-o trece in cap sa faca. Nu cred ca ma va putea obliga nimeni sa votez pentru referendum.

Am sa-mi sfatuiesc rudele si prietenii sa faca la fel.

Lilick Auftakt spunea...

@Malina

Nu pot sa intru la tine. Oare ce se intampla?

malina anitoaei spunea...

Nu stiu nici eu.Poate ca sunt probleme cu serverul sau poate ca blogul meu a devenit o...problema.
Dar ma mut eu in alta parte daca e vorba ...Oricum,iti multumesc,voiam sa ma conving.

lucian burjuiul spunea...

mai usor cu plebicisturile ca ramanem fara ele daca le epuizam pe toate asa repede. ce-o sa ne facem dupa alegeri cu inflatia asta de referendumuri? nici nu stiu daca trebuie luat in serios base de data asta. daca e luat in serios atunci merita o riposta pe masura. trebuie sa existe cineva care sa puna un punct.

oare poporul nu vrea si el ceva pentru care e necesar un referendum? trebuie sa delimitam clar interesele poporului de interesele basescului. evident, cel din urma incearca sa se confunde, prin prisma functiei ocupate, cu poporul. si va reusi atat timp cat poporul, partidele din opozitie stau inerte si se rezuma doar la critica.

cand se va reusi un referendum organizat de popor si/sau opozitie atunci va capata identitate si Romania.

pana atunci suntem o turma care e condusa (dusa de nas) dupa bunul plac al celor de la putere. cu mici (sau mari) exceptii: cei care au plecat din tara, cei care nu accepta ideea de "las-o asa" , de "las ca merge", o parte din cei care gandesc cu capul lor...

Vania spunea...

Ar mai trebui un referendum, ştiind că "toate lucrurile bune sunt trei".

Anonim spunea...

quello che stavo cercando, grazie