30 sept. 2009

Stiri peste care ar fi bine sa nu trecem usor...

Pana se decide Traian Basescu daca distruge si coalitia asta sau nu, o sa va aduc in atentie cateva stiri care au trecut oarecum neobservate:

1. Doina Cornea, simbol al dizidentei si al rezistentei anticomuniste, a semnat Scrisoarea Apel a fostului Presedinte Emil Constantinescu, si si-a declarat sustinerea pentru candidatul PNL Crin Antonescu. Inpolitics.

2. Paul Goma : "Pe bestia de Plesita eu l-am facut cunoscut. Acum ca e mort, sa fie sanatos!" - cititi mai mult in ZIUA

3. Institutul de Politici Publice (IPP) critică “practicile” preşedintelui de a ameninţa cu publicarea unor extrase din stenograme ale discuţiilor de la Cotroceni şi cere Administraţiei Prezidenţiale să clarifice care este statutul acestor documente. Institutul pentru Politici Publice solicită Preşedinţiei României să publice din oficiu stenogramele discuţiilor cu preşedintele pe site-ul instituţiei, pentru a nu mai putea fi folosite ca instrumente de presiune sau chiar şantaj politic" AICI.

P.S. ...Si un VIRAL.

30 de comentarii:

Riddick spunea...

O babă sclerozată instigată de fi-sa, agent al Internaţionalei Socialiste şi a lui Soros, şi un psihopat resentimentar inadaptabil.

[D][S][N] spunea...

"Acum ca e mort, sa fie sanatos!"
Atat am de zis: replica asta e dementiala ! :)

Lilick Auftakt spunea...

Atentie! Nu bagati in seama securistii care mai intra pe blog. Sunt disperati ca a murit Plesita si Basescu nu o duce nici el prea bine.

Riddick spunea...

Ce mai mascaradă, anticomunism cu ciutaci şi bădini. End transmission. Over and out.

Anonim spunea...

Referitor la cele doua personaje, au fost si n-au prea fost.
Nu am auzit ca celebrul roman al lui Goma sa fie best-seller in Occident, romanul pentru care el spune ca a suferit.
Atat timp cat Marin Preda reusea sa publice in 1980 (!!!) romanul "Cel mai iubit dintre pamanteni" eu zic ca aceste doua "victime" ale comunismului nu prea au valoare. Iar cine considera pe Preda un scriitor comunist inseamna ca nu l-a citit.
Ma amuza ca non-valorile in Romania s-au ascuns sub masca cenzurii sau in zilele noastre sub masca unei societati "mercantile si proaste care nu ne vrea domne'"
Asta ca sa citez un "mare muzician" roman care avea grija cainilor vagabonzi.
La fel ca si "intelectualii lui basescu" si "opozantii comunisti" nu sunt decat niste nulitati care cu un tupeu fantastic se cer recunoscuti drept cultura.
Dupa cum am mai spus pe aici: m-am saturat de victime, toti se pretind victime, Base se pretinde victima, acum PSD se pretinde victima, maine opozitia...
Toti stau si asteapta nu stiu ce si ajungem la bancul ala vulgar: Ne mai f... si pe noi cineva?
Mai exista barbati si femei in tara asta? Sau doar curve?
Creeaza tu ceva valoros si vei dainui peste milenii.

@lilick
Ieri am semnat pentru Crin Antonescu si probabil o sa il votez. La cat de idioti erau cei care mi-au cerut semnatura... oare cand o sa vada si PNL ca e momentul sa se afirme ca a treia forta politica, independenta care ofera altceva?

Si ca sa iti raspund la acuzatia ca sunt de stanga, a dori o societate in care oamenilor sa li se asigure minimum de existenta mi se pare ceva de bun simt.
Acum, cand le asiguram bugetarilor luxul, suntem de dreapta?

Lulutza spunea...

@Lilick - Pe bestia de Ridiche tu l-ai facut cunoscut. Acum ca e mort, sa fie sanatos!

Gheorghe spunea...

Vaclav Havel: In Europa de Est, există tendinţa unor noi forme de guvernare autoritara
"Oficial, totul decurge democratic; există un parlament, alegeri şi partide politice. Dar, in acelaşi timp, există reţele in care se regăsesc serviciile de informaţii, oligarhii şi poliţia", adaugă Havel

PS La subiectul de mai sus declaratile lui Havel nu pot lipsii.

Lilick Auftakt spunea...

@Cristian

Eu nu te-am ACUZAT ca esti de stanga. Ti-am spus ca am observat asta. Nu esti singurul caruia i-am spus-o si i-am recomandat sa-si faca acel test ca sa verifice. Poate intra Cody pe aici sa-ti confirme ca si lui i-am zis la fel. Fiecare are dreptul sa fie cum vrea. Si e bine sa fim diferiti.

Insa pentru prostiile cat tine de mari pe care le spui despre Cornea si Goma nu te-as putea ierta. Le amesteci, le faci varza...

Ionut POCLID spunea...

Raspunsul e nu. Am sa votez PNL tot timpul, dar nu Crin. Sigur, nici Basescu sau Geoana. Am sa ma mai gindesc.

Anonim spunea...

Judecam? Eu nu i-am judecat doar am spus ca inca le mai astept creatiile, nu scuzele.

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

:)

@Gheorghe

Perfect de acord. Merci mult. :)

@Ionut

Ce "NU"? :) La vot mai ai variante: Oprescu, Vadim, poate Becali :D

Ionut POCLID spunea...

Ma gindesc sa votez alianta NU

Lilick Auftakt spunea...

@Ionut

S-au aliat??? :)) Bine ar fi..

hendrix spunea...

Doina Cornea si Paul Goma raman pentru mine si o buna parte din romani REPERE MORALE de necontestat! Cine n-a citit cartile scrise de Goma n-are cum sa inteleaga ce s-a intamplat in tara asta. Tocmai faptul ca n-a facut niciun compromis cu comunistii pana in ziua plecarii lui din tara, pe 20 noiembrie 1977, a determinat o URA viscerala impotriva sa din partea 'telectualilor liberschimbisti precum liicheanu!
Faptul ca la moartea calaului securist pleshitza n-a spus decat :,,Acum ca e mort, sa fie sanatos!" arata pe deplin ca nu este rapus de resentimente, are acelasi umor trist.
Pacat ca exista specimene absolut jenante precum @red dick sau @cristian mihaescu, care tin mortis sa ne aduca aminte ca omul se naste din maimutza! Oare chiar nu se pot stapani sa nu arunce cu noroi in OAMENI? Macar acum, cand nu mai au multi ani de trait...din pacate!

Anonim spunea...

@hendrix
Nu ma amesteca cu cel care foloseste cuvinte ca: "O babă sclerozată instigată de fi-sa, agent al Internaţionalei Socialiste şi a lui Soros, şi un psihopat resentimentar inadaptabil."

Am sau nu am dreptul la opinia mea? Sau traim iar in dictatura? M-ai trimite la tortura intr-un beci?
Daca eu am alte valori e problema mea, respecta-mi libertatea de a alege si a avea o opinie.
Sau vreti sa dedic ode?

Lilick Auftakt spunea...

@Cristian

Nu stiu ce crede @Hendrix, dar iti spun ce cred si simt eu: ca atunci cand cineva vorbeste despre persoane simboluri si repere morale, e bine ca, daca nu ai nimic in comun cu ele, daca nu le respecti, macar sa taci. E vorba de respect. Nu crezi?

hendrix spunea...

@cristian mihaescu Uite ce ai fost in stare sa scrii:,,Referitor la cele doua personaje, au fost si n-au prea fost.''; ,,eu zic ca aceste doua "victime" ale comunismului nu prea au valoare''.
Esti un individ lipsit de un elementar respect fata de VALORI MORALE de netagaduit! Doar fesenistii vorbeau extrem de urat despre aceste ,,doua personaje'', niciodata n-au putut sa ierte faptul ca erau adversari ireductibili ai comunismului.
Faptul ca acesti OAMENI pentru tine nu reprezinta nimic chiar nu ma mira! Totusi, era necesar sa-ti arati tot jegul acumulat in sufletzelul tau, ala mic si urat?
Iti raspund acum doar pentru faptul ca filmul Nasul 3, de pe PrimaTV inca n-a inceput! Considera ca te-am bagat in seama ultima data!

hendrix spunea...

@Lilick Perfect de acord cu raspunsul tau dat la ora 23:12. Subscriu in totalitate! Asta incercam sa-i explic si eu individului.

Anonim spunea...

Considera ca asta a fost si ultima mea interventie pe acest blog.
Reactionati exact ca pe cei care ii condamnati.
Ceea ce am spus e real, "opera" lor nu misca nimic.

Lilick Auftakt spunea...

@Cristian

Nu ai inteles nimic, dar nu e neaparat nevoie ca toti sa intelegem. Eu nu insist.

Gheorghe spunea...

Am sa-i explic eu lui Cristian Mihaescu mai clar.

Pentru C Mihaescu valoarea se reduce la cultura.
Pentru multi oameni valoare e morala si este data de caracter, de educatie, de bunul simt.

In ca din antichitate Cicero spunea
"Caracterul fara intelepciune poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. Nimic nu e mare daca nu e onest."

Acelasi lucru a afirmat M Codreanu
"Bunul simt poate inlocui cateodata inteligenta, dar inteligenta nu poate sa-n locuiasca niciodata bunul simt."

Cei care o considera pe D Cornea o valoare o evalueaza pentru caracterul domniei sale, si cum valoarea e cu atat mai pretioasa cu cat e mai rara, caracterul e cu atat valoros intr-o lume in care banul si puterea dicteaza.
Acelasi lucru e valabil si in ce-l privste pe Goma pus in balanta cu M Preda.

Despre A Paunescu spuneau la Europa libera ca va ajunge nemuritor sau in Comitetul Central.
El a ales CC al PCR.
E o valoare sub aspectul talentului, dar o "jigodie" in ce priveste caracterul.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Multumesc. :)

Anonim spunea...

@Gheorghe

Multumesc! Ai dreptate, caracterul primeaza operei.
Dar spre deosebire de alte tari, toti cei care au suferit cu adevarat in regimul comunist s-au asteptat la o recunoastere a operei lor si au incetat lupta.
Ori ei chiar nu realizeaza ca lupta nu s-a terminat? Ca nu are rost sa ii condamnam pe cei care au crezut in comunism pentru ca de multe decenii ne aflam intr-un stat mafiot si in nici un caz comunist? Ceausescu nu era comunist, era doar un "capo dil tuti capii" (sa ma scuzati tovarasu' Hendrix daca nu am pronuntat corect, nu sunt un fan al filmelor violente mai ales cu mafioti care omoara oameni nevinovati).
Repet, nu sunt nevoit sa admir ceea ce nu vreau.
Lilick are dreptate, poate ar trebui sa tac daca nu apreciez ceva dar imediat imi apare intrebarea: daca voi nu il apreciati pe cutare manelist de ce il criticati?
Vedeti voi, a gandi liber nu e chiar asa de usor.
Si eu tocmai de asta nu ii iert pe cei care au idei asemanatoare cu ale mele, ca au renuntat prea usor.
Oare pentru ca ne exprimam ideile liber ne asteapta un drum fara intoarcere? Nu cumva mafiotii US aveau desertul din LA si "mafiotii" nostri aveau canalul?

Tocmai asta e problema, ca asteptam mai mult de la Doinea Cornea si Paul Goma!

Anonim spunea...

Ca sa ma completez: de la Marin Preda si de la Dinu Sararu chiar nu ma asteptam la nimic. Cand colo ce sa vezi?
Eu nici acum nu il citesc pe Paunescu dar asta pentru ca am idei preconcepute. Poate nepotii mei or sa isi dea seama ce valoare are ca eu nu pot.

Lilick Auftakt spunea...

@Cristian

Ce manelist, mai? Asta mi-ar mai lipsi. Sa ma apuc sa critic (bag in seama) manelisti. :))
Ce asteptai mai mult? Poate doar sa moara...

atreides spunea...

Lilick, cum adica ce manelist? :)

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides
Adica nu imi aduc aminte sa fi bagat vreodata in seama un alt manelist in afara de Traian Basescu... :))

atreides spunea...

Exact asta ziceam si eu, unu' da' bun :)

marius spunea...

Cred ca acesti oameni (Doina Cornea si Paul Goma) sunt,inainte de orice, niste Modele care ar trebui urmate. A spune adevarul- nici astazi nu este usor,daramite in plina teroare comunista, cand era echivalent cu ostracizarea, deportarea sau chiar moartea (aceasta din urma,daca nu erai destul de cunoscut). Calitatea de Model apartine unei lupte mai inalte decat cea pentru tine si propria-ti bunastare, a luptei pentru poporul tau,precum si intruparea unui ideal de dreptate,spunea pe undeva (poate si cu alte cuvine) Petre Tutea. Prin alte locuri acesti oameni se numesc eroi. Cel care alege sa spuna adevarul, indiferent ce si cat l-ar costa asta, care nu se vinde si nu poate fi cumparat, care alege prigoana- nu de dragul prigoanei,ci pentru adevarul nespus al neamului lui, in locul bunastarii, NU poate fi numit altfel. Drumul pe care l-au ales acesti oameni este unul fara intoarcere ; odata plecat pe el esti nevoit sa-ti porti crucea pe parcursul intregii tale vieti, fara posibilitatea de a mai putea schimba ceva si stiind dinainte ca vei "pierde"...(dar nerenuntand la DEMNITATE). Nu mai stiti versurile: "Cei ce rabda jugul,s-a trai mai vor/ merita sa-l poarte,spre rusinea lor" ? ...Oamenii despre care vorbeam au refuzat..."sa-l rabde"... Ca si multi altii, dealtfel.

Anonim spunea...

Preşedintele Traian Băsescu, prezent astăzi la Cluj, a cerut o întrevedere cu rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai”, Andrei Marga. Preşedintele ar urma, potrivit surselor ZIUA de CLUJ, să-i propună acestuia preluarea portofoliului Educaţiei, atât în Guvernul Boc II cât şi în eventualitatea câştigării Preşedinţiei, în 6 decembrie, în viitorul Guvern.
Până la această oră rectorul UBB nu a răspuns solicitării prezidenţiale de a se întâlni cu acesta.

Interesant este că în cazul în care această propunere va veni din partea preşedintelui, ea este o palmă dată şefului Comisiei Prezidenţiale de învăţământ, Mircea Miclea, duşman declarat al rectorului Marga.