19 sept. 2009

Temele intelectualilor lui Basescu. Tismaneanu, un martir.


"Liiceanu acuză societatea pentru că încarcerează intelectualii în bibliotecă, Patapievici optează pentru solidarizare, iar Tismăneanu se opune demonizării. Toţi trei refuză să fie catalogaţi drept “intelectualii lui Băsescu”." - Cotidianul, 24 noiembrie 2008.

Si totusi cum am putea sa nu ii catalogam drept intelectualii lui Basescu? Va rog sa urmariti temele pe care le abordeaza. Fiecare tema, parca dictata de la Cotroceni, (pentru ca ii serveste interesele Marelui Carmaci), e tocita si rastocita de fiecare in parte, de la Liiceanu si pana la TRU.

Am urmarit cateva saptamani tema "Ura si Resentiment". Tismaneanu i-a aliniat pe toti pupin-intelectualii si le-a dat tema de casa. Toti s-au executat, cuminti, si au venit cu materialele. Cititi AICI si va cruciti. Si dupa ce va cruciti, uitati-va si la desenul lui Devis Grebu. Shock!!! O blasfemie! Tismaneanu rastignit pe cruce, iar in loc de acronimul INRI (Iisus Nazariteanu Regele Iudeilor), pe cruce apare scris TPCP (Tismaneanu Presedinte al Comisiei Prezidentiale). Oamenii astia sunt vreun pic normali? Ce-i cu jocul asta pervers de-a martirii?

Dupa ce ati citit, luati urmatoarea tema: "Televiziunea, un pericol pentru democratie". Nu mai detaliez aberatiile lui Patapievici sau ale celorlalti. Scrie Paratraznetul Fanica pe tema asta si va recomand sa cititi. Cum va recomand, pe acelasi blog, textul critic la adresa ultimului articol scris de Andrei Plesu.

Ce as vrea totusi sa completez: Andrei Plesu nu cred ca isi poate permite sa critice ceea ce se intampla in "televiziunile mogulilor". "Gadea&Co" e un fenomen aparut pe un gol. Exact acel spatiu pe care l-au lasat gol "intelectualii lui Basescu", atunci cand, momiti cu diverse sinecuri de la Cotroceni, au renuntat la spiritul critic, si la amendarea gesturilor deplasate ale lui Traian Basescu. Nu ne putem stramba acum, decat daca suntem ipocriti. Nu putem sa ii criticam pe cei care au gasit acest spatiu si l-au ocupat. Nu, nu sunt rafinati. Nu au valoarea intelectuala a lui Plesu sau a lui Liiceanu. Nu se exprima public ca ei. Dar Plesu si Liiceanu, ca spirite critice, nu mai exista. Cand societatea civila a amutit, cineva trebuia sa-i preia rolul. Cine?

22 de comentarii:

Anonim spunea...

O sa spuneti ca sunt incult dar pana la urmaaaa.... cine sunt astia, intelectualii cui?
Nu-i cunosc si nici nu vreau!
Merita numele de intelectual?

Stevie the LightningRod spunea...

cand becali striga "isus pe cruce, barabas liber!", sigur se ofuscau. acum e ok, tismaneanu e de-al lor!

Liviu spunea...

Toate ca toate, dar desenul lui Grebu mi-a facut greata pur si simplu.

codeus spunea...

haha m-am uitat la Tismaneanu pe blog,nu aş dori chiar deloc să se afle pritre lecturile mele, e dus rău cu pluta, o concluzie la blogul lui ar fi că işi construieste o argumentare lipsita de orice logica. D-ne fereşte de mai rău, se poate şi mai rău?!!!

Lucia Verona spunea...

Am mici obiecţii la concluzia ta. Gâdea&comp. reprezintă şi ei societatea civilă. Care înseamnă mai mult decît trei intelectuali şi două ONG-uri, cum au tot încercat unii să ne facă să credem.
Iar intelectualii publici de care vorbeai, cei din "grupul de la Neptun", departe de a fi abandonat spiritul critic, îl folosesc din plin, dar (oare de ce?) numai cînd e vorba de adversarii lui Băsescu. Şi, aici ai perfectă dreptate, nu putem să nu-i catalogăm drept "intelectualii lui Băsescu", pentru că asta sunt. Cum de acceptă Pleşu acest joc nu pot să pricep. De ceilalţi nici măcar nu mă mir.
Ai găsit o sintagmă excelentă: jocul de-a martirii. E bună şi de titlu! Campion absolut la acest joc este, cum s-a văzut, Băsescu. 'telectualii lui au de la cine să înveţe!

Chat Noir spunea...

Ajunsesem ca pe vremea lui Ceașcă ... urmăream la Realitatea emisiunile și mă "delectam" (foarte rar) când cineva avea curajul să-i adreseze o "critică" lui Băsescu, bineînțeles învelită în multe straturi de catifea. Mă simțeam inghesuit, nedorit acolo (bine că și-au mai revenit) ... și-am fost împins spre Gâdea&Co. Sunt deseori puerili, cabotini, partizani ... de multe ori schimb postul ... dar aveam nevoie de ei. Trecuse vremea când cântam în cor.

Vania spunea...

Cei trei sunt, în mod evident, ai lui Băsescu. Poate-i deranjează că sunt numiţi intelectuali...

Pro DOC spunea...

Excelenta alegerea acestui subiect, Lilick, si excelent felul in care l-ai tratat! Asa e, NATURA ARE OROARE DE VID. Aceasta e o zicere atribuita lui Descartes si se refera la tot ceea ce este natural, inclusiv la natura spiritului, cu cazul ei particular, natura spiritului critic.

Intelectualul public lipsit de spirit critic este un nonsens, o multime vida sau, mai rau chiar de-atat, un agitator propagandistic de partid si de stat – horribile dictu pentru toti cei abia iesiti din comunism. Or, intelectualii prezidentiali au abdicat benevol de la rolul de instanta morala, aparatoare a binelui public, pentru a trage clopotele presedintelui si a-i improsca cu venin doar pe rivalii acestuia. Ori, cum bine a zis dl. Dorin Tudoran, pentru a fi “cerberi fiorosi – cu unii si mandoline lesinate - cu altii”. Sigur, aceasta a fost optiunea lor politica, la care au avut si au tot dreptul. Si-au asumat aceasta optiune in mod eroic, fara sa le tina cineva pistolul la tampla. Acum, sa isi asume la fel de eroic si consecintele!

Explicatia lor, potrivit careia presedintele nu reprezinta Puterea fiindca nu are la indemana toate parghiile prin care si-ar putea-o exercita la modul absolut, drept pentru care ei au criticat doar parlamentul (in fapt, simbolul insusi al democratiei, oricat de imperfect inca in Romania!) si societatea civila reprezentata de jurnalistii critici cu presedintele (la fel, singurii garanti ai democratiei, oricat de neprofesionisti inca!) ar fi de tot hazul, daca nu ar trada o mentalitate de-a dreptul periculoasa.

Intr-o tara in care institutiile functioneaza prost si Constitutia este inalcata, este de-a dreptul strigator la cer ca tu, ca intelectual ce te pretinzi inca o instanta morala, sa nu-l examinezi critic si pe garantul respectarii Constitutiei si-al bunei functionari a institutiilor unui stat care se pretinde “de drept”.

Intelectualii lui Basescu – care se mandreau candva cu aceasta eticheta (vezi TRU, de pilda) - se simt inchistati acum in aceasta formula, pe care au inceput sa o resimta ca pe un stigmat. Ei s-au socotit – si, pana la un punct, chiar au fost -, crema societatii civile romanesti. E normal sa se revolte astazi (intr-un fel caraghios, ba chiar dezgustator!) cand li se spune ca in ultimii cinci ani n-au fost altceva decat un fel de “crème de la crème à la Edgar”? Nu-i normal, dar, omeneste, e de inteles.

Ceea ce devine aproape de neinteles este ca, in loc sa ajunga si ei la momentul adevarului, macar in masura in care au facut-o Alina Mungiu-Pippidi si Tom Gallagher, si sa admita ca s-au inselat ori ca au fost ei insisi manipulati de presedinte, intelectualii prezidentiali scuipa mai abitir foc si pucioasa peste presa critica, peste bloggeri si forumisti, pe care ii acuza de un resentimentarism brutal, egal cu cel care i-a animat pe antisemiti in al Doilea Razboi Mondial! Ce e in capul lor si unde vor sa ajunga cu aceasta escaladare a absurdului si cu aceasta manuire iresponsabila a conceptelor? Ei nu au auzit de actiune si reactiune? Ei nu stiu ca resentimentul – daca despre resentiment e vorba! -, nu e altceva decat un sentiment reactiv fata de Ceva sau Cineva, care a abuzat fizic si emotional de buna ta credinta, care ti-a jignit constant inteligenta si discernamantul care decurge din ea?

Cata vreme intelectualii care – pe buna dreptate sau nu – sunt socotiti si se considera ei insisi elitari – nu isi exercita spiritul critic fata de toti actorii politici care isi bat joc de rabdarea noastra, masurandu-i pe toti cu aceeasi oca, acest spirit critic va continua sa se manifeste – chiar de unde te astepti mai putin, chiar si in forme buruienoase – fiindca, pur si simplu, spiritul critic - ca spirit natural, are oroare de vid!

hendrix spunea...

Este o blasfemie sa numesti aceste specimene ca intelectuali, ma refer la shleahta 'telectualilor lui ba-secu:liicheanu, patapix, limbaes, tismaneanu, TRU, plesu! NotiuneEste o blasfemie sa numesti aceste specimene ca intelectuali, ma refer la shleahta 'telectualilor lui ba-secu:liicheanu, patapix, limbaes, tismaneanu, TRU, plesu! Notiunea de intelectual inseamna prin definitie SPIRIT CRITIC, OBIECTIVITATE! Ei s-au transformat in niste jalnici pupincuristi basescieni, activisti de partid portocalii! Halul in care au decazut unii dintre ei este greu de inteles? Ce-l poate determina pe un individ sa se prostitueze in halul asta? Nevoia de bani, de a fi in centrul atentiei prezidentiale sau petele din dosarele lor de cadre cu care pot fi santajati? Modul abracadabrant in care ei vad realitatea politica, modul lor ticalos de a sfida realitatea, modul lor de a face din alb negru si viceversa m-a scarbit cumplit! Nu ma mai surprinde de multa vreme nimic din ceea ce fac. Ei sunt simple marionete basesciene, sunt indivizi care au semnat pactul cu diavolul, asa cum pe vremea comunistilor nu putini intelectuali au acceptat sa faca jocul Manastirii Secu. Tinand cont de trecutul unora dintre ei, ca au beneficiat de numeroase burse in strainatate pe timpul lui ceashca, sunt convins ca ei au fost agenti ai securistilor de multa vreme!
Vestita emisiune a lui Gadea a fost si este o necesitate! Atata timp cat exista un monstru ca ba-secu, un adevarat pericol la adresa fragilei noastre democratii, ei sunt NECESARI! Apreciez curajul lor, puterea lor de lupta cu un regim cu nimic mai bland decat cel nastasian. Personal ii urmaresc in fiecare seara si rar m-au dezamagit! Avem nevoie de ei ca de aer, avem iluzia ca totusi tara asta nu s-a predat neconditionat unui dictator marlan, populist, de factura comunista.a de intelectual inseamna prin definitie SPIRIT CRITIC, OBIECTIVITATE! Ei s-au transformat in niste jalnici pupincuristi basescieni, activisti de partid portocalii! Halul in care au decazut unii dintre ei este greu de inteles? Ce-l poate determina pe un individ sa se prostitueze in halul asta? Nevoia de bani, de a fi in centrul atentiei prezidentiale sau petele din dosarele lor de cadre cu care pot fi santajati? Modul abracadabrant in care ei vad realitatea politica, modul lor ticalos de a sfida realitatea, modul lor de a face din alb negru si viceversa m-a scarbit cumplit! Nu ma mai surprinde de multa vreme nimic din ceea ce fac. Ei sunt simple marionete basesciene, sunt indivizi care au semnat pactul cu diavolul, asa cum pe vremea comunistilor nu putini intelectuali au acceptat sa faca jocul Manastirii Secu. Tinand cont de trecutul unora dintre ei, ca au beneficiat de numeroase burse in strainatate pe timpul lui ceashca, sunt convins ca ei au fost agenti ai securistilor de multa vreme!
Vestita emisiune a lui Gadea a fost si este o necesitate! Atata timp cat exista un monstru ca ba-secu, un adevarat pericol la adresa fragilei noastre democratii, ei sunt NECESARI! Apreciez curajul lor, puterea lor de lupta cu un regim cu nimic mai bland decat cel nastasian. Personal ii urmaresc in fiecare seara si rar m-au dezamagit! Avem nevoie de ei ca de aer, avem iluzia ca totusi tara asta nu s-a predat neconditionat unui dictator marlan, populist, de factura comunista.

atreides spunea...

Va dati seama ce morcov in fund are Grebu asta de a ajuns sa faca astfel de desene jegoase? Baietii stiu ca daca pica basescu sunt terminati toti si schelalaie de frica...

sabina spunea...

Da, am citit si m-am crucit! Ce pacat de cultura lor, de sensibilitatea si inteligenta lor...ar fi putut exista ca REPERE ale societatii, asa cum pareau candva, atunci cand in vorbele lor simteam intreaga durere a romanilor. Ce cuvinte ne spun acum??? Si despre ce??? Ce mai reprezinta ei atunci cand acuza in stanga si in dreapta, cand ii catalogheaza pe critici ca fiind "brigazi ale urii", "basescofobi fanatici", "mostre de derapaj psihologic" care au declansat "campanii isteroid-resentimentare", de "rea-credinta", "marlanie obscena"? Ce pacat, ce pacat...

Lilick Auftakt spunea...

@Cristian Mihaiescu

Da, merita, daca nu meritau numele de intelectuali nu scriam despre ei.

@Paratraznetul Fanica

Incredibil, dar se poate face si aceasta comparatie: Becali, strict in contextul asta, nu se poate diferentia de Tismaneanu.

@Liviu

Pai te cred. Daca ne-a scarbit la Becali de ce nu ne-ar oripila si la Tismaneanu? Se poate vreunul substitui lui Iisus?

@Codeus

Iti recomand sa citesti articolul lui Dorin Tudoran despre Tismaneanu. Din pacate blogul a fost, inexplicabil pentru mine, inchis, dar il mai poti gasi pe undeva, pe internet...

@Lucia

Eu cred ca "Gadea&Co" e mai mult un fenomen media, care expune niste reactii din societatea civila. Sa nu uitam ca mai toate emisiunile lor se fac pornind de la articole din ziare, reactii de pe internet, de pe bloguri. Si au aparut atunci cand "vocea" societatii avea nevoie sa fie auzita. Ei, in mod normal, intelectualii (sa le zicem publici) erau cei obligati sa reactioneze. Nu au facut-o. Din contra. Sa le fie de bine. Cineva trebuia sa o faca. Cineva trebuia sa arate cu degetul, sa amendeze.

Nu e nicio diferenta acum intre ei si paunescul ceausescului. Nu le convine eticheta? Imi pare rau... S-au retras in acest colt sa ramana acolo. Da, sunt putini, asa cum zici. Dar paunescu a fost unu si mai e si acum hulit. Ei (3-5 sau 9), de ce nu ar trebui sa fie tratati la fel?
Bineinteles, rolul de martiri au avut de la cine sa-l invete. La urma urmei si Paunescu se crede un martir.

@Chat Noir

Exact. In plus, sunt vii. :)

@Vania

Posibil si asta. :)

@Pro Doc

Da, exact, oroarea de vid a nascut acest fenomen. Vocea critica a trebuit sa rabufneasca undeva, si acolo si-a gasit locul. Poate ai vazut in ultimul articol de pe blogul Paratraznetul Fanica o tema despre care as fi scris si eu, dar nu am avut timp. Despre o intalnire a acestor intelectuali sub denumirea: ” Cultură, politică şi mass-media: Campania împotriva intelectualilor în viaţa publică românească”
Ei, ce vor dansii sa insinueze? Ca exista o ura, o lupta impotriva INTELECTUALILOR la modul general. Nicidecum! Asta e o manipulare jegoasa. Vocile care li se opun sunt tot ale unor intelectuali. Lista de peste 100 de personalitati care il sustin pe Crin, de exemplu, nu simt deloc ca ar avea loc o campanie impotriva lor. In denumire nu trebuia sa se generalizeze (insasi generalizarea in acest context fiind o manevra non-intelectuala) ci sa scrie strict ca exista poate o campanie (exista?), dar doar impotriva "intelectualilor lui Basescu". Si declansata tot de intelectuali, dar care nu sunt "ai lui Basescu".
OK< si hai sa zicem ca noi, toti, suntem intr-o campanie impotriva lor. Ce vrem de fapt? Sa fie etichetati ca pupincuristii lui Basescu si asa sa le ramana numele. De ce ii supara asta? Nu sunt? :)

@hendrix

Nu stiu de ce ti s-a repetat mesajul. Bineinteles ca emisiunea lui Gadea e necesara. Daca nu o facea el, o facea altul, sau o faceau altii. Natura nu asteapta sa se trezeasca Plesu, sa scrie un articol Alina Mungiu din Germania, sa nu iasa pasientele cu puterea ale unuia sau altuia ca sa reactioneze sau nu. Totul se intampla mult mai rapid si reactiile critice nu se nasc cu moase.

@Atreides

Basca aspectul asta pe care nu l-am mai comentat. Chiar nu le e jena sa-si arate disperarea sub orice forma?

Buna @Sabina! :) Vad ca esti foarte familiarizata cu etichetele pe care ni le pun. Bineinteles ca la ei nu e vorba de ura... haha! :)

mirko spunea...

ce vor face portocalii dupa ce va disparea pictorul cu sevalet cu tot? vor trece iar la rosul steagului filfiitor? taurii n-au o problema cu rosu' ci cu filfiitul! iar mie mi se cam filfiie, nu c-as fi vreun taur da' nici bou. au ei bou-renii lor!

gugu spunea...

Fratilor, v-ati pus pe debateri grele... Lilick, sa iei postarea lui Pro Doc si sa o pui in rama! uite un citat de referinta:

"Or, intelectualii prezidentiali au abdicat benevol de la rolul de instanta morala, aparatoare a binelui public, pentru a trage clopotele presedintelui si a-i improsca cu venin doar pe rivalii acestuia. Ori, cum bine a zis dl. Dorin Tudoran, pentru a fi “cerberi fiorosi – cu unii si mandoline lesinate - cu altii”. Sigur, aceasta a fost optiunea lor politica, la care au avut si au tot dreptul. Si-au asumat aceasta optiune in mod eroic, fara sa le tina cineva pistolul la tampla. Acum, sa isi asume la fel de eroic si consecintele!"

Doamne, pe cata lume au dezamagit acesti oameni!

gugu spunea...

@ Pro Doc

Da, ne-au jignit in mod constant inteligenta si discernamantul. Si noi ii iubeam atat de mult... Si se mira acum de resentimentele noastre.

Nu ma gandesc decat la A.P. care in '89 a iesit in strada ca disident, ca ostracizat al regimului Ceausescu, si s-a trezit, spre surprinderea lui, acoperit de scuipat!

Or sa sara si astia gardul la Ambasada Americana, ca A.P.?

Anonim spunea...

MOTTO Pentru "Christul" lui Devis Grebu:
"Two naked Magdalenes danced, grinding their croutches into the faces of the thieves hanging upside down on the cross. The slave master unleashed the slave Christ before the cross, and several shades helped hoist him up, his back to the audience. The master pulled off the vinyl pants, exposing his buttocks. A leather harness held his genitalia. And then a young girl in red vinyl boots with six-inch heels began to whip Christ's bare bottom.... A long, thin dildo protuded from her pelvis, and when she was done whipping the now bleeding Christ, she plunged the dildo into his ass and began to fuck him to the technodisco beat. The appreciative crowd began to applaud the furious fucking..." (Mai pe romaneste: Si batut si futut in cur!)
Dintr-o carte de doi bani (actually 1 cent!!!, no kidding!) de cel mai marele scriitor roman si american Andrei Codrescu, colegul celui mai mare filosof roman Andrei Plesu de la Dilema Veche: http://www.amazon.com/Messiah-Novel-Andrei-Codrescu/dp/book-citations/0684803143

tony spunea...

Si Raportul de condamnare a comunismului a fost tot o tema data de la Cotroceni.Initial trebuia sa aiba 50 de pagini.Pentru Romania, raportul nu a avut nici un efect.Eu nu am vazut nici un securist sau comunist care sa plateasca pentru raul pe care l-au facut.Basescu a speculat politic la maxim acest raport,evident in interes personal.
Cred ca acesta a fost si scopul raportului Tismaneanu.

alex.dumitrascu spunea...

Mi s-ar parea degradant sa mi se spuna intelectual. Refuz. Nu m-as afla in buna companie.

Uite cateva personaje si mizerii:
- C.I.Parhon; Semna ca un porc, decrete de nationalizare, expropiere si confiscare.
- Sadoveanu: A scris Mitrea Cocor si a trait ca in basme in timpul foametei si a represaliilor rusesti.
- G Calinescu; In timp ce Monseniorul Ghika murea de foame si mizerie in temnita comunista, derbedeul asta il ridiculiza si il scalambaia in 'Scrinul Negru". Pentru un blid de caviar.
- Grigore Moisil ; ca sa nu ramana cumva fara privilegii, si fara sa-i ceara nimeni(!), punea sedintele de analiza de la Academie, pe cat posibil in ziua de Craciun.
- Membrii Academiei Romane in bloc: Iudele astea, in loc sa-si dea demisia si sa renunte public la titlul de academicieni, s-au complacut in colegialitate cu Elena Ceausescu.
- Toate cadrele didactice, "dascalii" in bloc.; in loc sa se impotriveasca pasiv, cautatu sa se remarce ducand copii la plimbare in parc in ziua de Paste, cautand ca niste jigodii in cosurile de gunoi sa vada daca nu cumva a adus cineva oua rosii, turnandu-si elevii si colegii.

Despre 'contemporani" lamuriti-va singuri. Ce orgoliu stupid si prostesc l-a apucat pe Emil Constantnescu sa nu mai candideze, schilodind se pare definitiv scena politica romaneasca. Raul actual pleaca de la orgoliul lui de "intelectual" bilaliu si stupid.
O chestie mai noua e "simptomul Cristoiu". Lingerea flegmei.
Vedeti insa ca "sindromul Cristoiu" e molipsitor, se pare ca mai nou s-a imbolnavit si Victor Ciutacu. O fi gripa asta noua, cum ii zice...

agaX spunea...

poate ca am putea totusi face citeva precizari, pentru a fi siguri ca vorbim despre acelasi lucru: un intelectual este o persoana cu pregatire (mai) speciala care lucreaza intr-un domeniu stiintific, in invatamint, in arta. unii sint chiar mai pretentiosi si ii considera intelectuali numai pe aceia ai caror activitate profesionala este completata de o implicare in societate, fie din afara, fie din interiorul formatiunilor politice

in principiu, cred ca toti ne dorim ca elitele intelectualitatii din tara noastra sa se manifeste activ la nivelul societatii.

fiecare avem preferinte politice ... avem dreptul la criterii personale dupa care alegem si avem dreptul sa ne manifestam dupa cum credem potrivit.

sa nu uitam si ca, de fapt, nu exista nici o conditionare pe criterii morale in stabilirea calitatii de intelectual.

pentru mine, in special acesti ultimi 5 ani, au jucat un rol important de "eye opener". de exemplu, desi credeam ca stiam dinainte (multi ani inainte), am aflat abia in aceasta ultima perioada ce simpla e (de fapt) personalitatea mihaies ... si ce "complex" mi se parea personajul pe vremuri ...

in general, cred ca s-a intimplat un lucru bun ... au intors elitele postceausescu fata la popor...si nu numai fata :)


"intelectualii lui basescu"? ca madamele din port ... nu pot renunta la gindul eligibilitatii la calugarie, dar nici nu se pot satura de stremeleagul plin de daruri al marinarului.

ps. ramin un admirator al lui plesu

alex.dumitrascu spunea...

Agax
'sa nu uitam si ca, de fapt, nu exista nici o conditionare pe criterii morale in stabilirea calitatii de intelectual. '

Imoralitatea poate fi cauzata de ignoranta, si atunci este scuzabila.
Asa ca "elitele" astea sunt imorale cu buna stiinta.
In afara de asta "o anume pregatire' inseamna de cele mai multe ori o simpla diploma, sau o gura bogata, sau pur si simplu oarece notorietate.
Eu nu simt fibrilatii de orgoliu cand imi numar diplomele.
Prefer deci sa ma 'conditionez" exclusiv moral, si sa nu ma amestec in troaca ca sa nu ma manance porcii.

Anonim spunea...

Nu avem elite, avem imitatii de elite.

Bogdan spunea...

Asa'i...

Mersi de linkul din Cotidianul, mi'am revazut cateva postari mai vechi cu care'l articulam pe Tetea:))

Spre gloria lui!