19 oct. 2009

Bunul simt al lui Traian Basescu

Citez din EVZ: "Pus în faţa unui fragment dintr-un editorial al lui Andrei Pleşu - „Mă deranjau reacţiile lui umorale, o anumită voluptate a conflictului, precum şi alternanţa de emotivitate lăcrămoasă şi brutalitate cazonă în care se complăcea adesea”-, Băsescu a relatat, la Prima TV, că despărţirea sa de acesta ar fi avut loc pe fondul unei discuţii aprinse „în avion”.

"Cand un consilier iti da un document important la semnat si il intrebi ce contine si constati ca nu stie, asta nu e brutalitate cazona. Cand un consilier imi da un document la semnat, il gireaza, si cand ai deceptia sa constanti ca nu stie, te intrebi: atatea luni, omul asta a stiut ce mi-a dat la semnat?" - a spus Traian Basescu.

Acum, ca Basescu il jigneste pe Plesu inca o data, prin insinuarea ca nu avea habar ce ii da la semnat, nu mai conteaza. A facut-o si cu Alina Mungiu, a facut-o cu multi. Nu el e de vina, ci cei care l-au girat pe acest mitocan. Totusi, e clar ca Dinescu a avut dreptate cand a povestit ca Plesu a fost umilit de Basescu, atunci cand acesta a fost nevoit sa plece de la Palatul Cotroceni.

Mai tineti minte cat au negat portocaliii acest episod? Trebuie doar sa ne imaginam cum au decurs aceste "discutii aprinse" in avion. Sau poate ar trebui sa povesteasca chiar Andrei Plesu mai exact. Nu de alta, dar sa afle cat mai multa lume in ce consta "bunul simt" al lui Traian Basescu, si cum a evoluat el, in timp, de la celebrul: "...uie, ti-am spus!" cu care a intrat in constiinta publica.

Sunt curioasa cum mai "justifica" domnii Tismaneanu, Patapievici, Mihaies aceasta noua iesire a lui Basescu impotriva "prietenului" lor Plesu, pe care il face incompetent. Daca nu cumva vor fi si de data asta muti in public, insa ii vor mangaia orgoliul, publicandu-i o carte noua, asa cum au mai facut.

2 comentarii:

Anonim spunea...

lilick,

spui ca esti curioasa "cum mai "justifica" domnii Tismaneanu, Patapievici, Mihaies aceasta noua iesire a lui Basescu impotriva "prietenului" lor Plesu, pe care il face incompetent"

nu le mai da idei, astia au gasit si vor gasi intotdeauna justificari, bani sa fie

eu as fi si mai curioasa cum ar justifica ei fondurile - si e vorba de milioane de euro - zburatacite din buzunarele contribuabilor mioritici, si care ii vor ajuta acum sa se oploseasca care-ncotro, ca vin vremuri grele.

Mi-e scarba!

Lilick Auftakt spunea...

Ei, daca vorbim de grupusculul oportunist, si eu vreau sa aflu de unde provin fondurile Institutului de Studii Politice pentru a face campanie referendumului lui Basescu. Pentru ca ei fac.

Banuiesc ca de la Guvern, dar trebuie sa aflam sigur. In cazul asta, daca banii vin de la guvern, imi dau seama si cum va arata campania lui Traian Basescu, dar si ca si-o va face pe banii nostri.