26 oct. 2009

Copiii antibasescu


Prima data mi-a povestit George Serban despre o micuta, fetita unor vecini, care i-a spus o poezie antibasescu pe care nu o mai retin. Ba chiar l-a amenintat, simtind ea ca el nu reactioneaza asa cum isi dorea, cu naucitorul: “Te spun lui tati ca tii cu Basescu!”.

Apoi am vazut o discutie pe blogul unui copil de opt ani. Cativa pusti comparau niste monstri cu care se jucau cu Basescu.

In alta zi am intrebat si eu o fetita cum il vede pe Presedinte. Si-a inchis ochii, si-a astupat urechile, si cu o grimasa cat se poate de expresiva mi-a raspuns: "Cheeeeel!!!"

Aud ca multi copii sunt ingroziti de afisele in care apare in campanie Basescu, cu acel ochi drept mult mai mare decat stangul. Ca parintii se chinuie sa-i linisteasca...

Astazi apare in sfarsit si eroul lor, al copiilor. Baietelul care a incercat sa il "impuste" pe Presedinte cu un pistol de jucarie, a fost dezarmat, si i s-au aplicat cateva castane. :D Cititi la Dramoleta. Eu zic ca e bine sa ne luam si dupa instinctul copiilor. Ei simt cel mai bine RAUL. :)

20 de comentarii:

Liviu spunea...

Eu sperasem sa nu ajungem niciodata la asemenea subiecte. Pur si simplu nu-mi place sa amestec copiii in ciorba asta, nici macar in gluma.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Mie mi se pare un subiect foarte serios. E adevarat ca nici eu nu-mi doream sa ajungem la asa ceva. Dar e cat se poate de serios.

dramoleta spunea...

Copiii sunt inteligenti si sinceri. Nu pot fi pacaliti.
Ei stiu foarte bine din cauza cui, si de ce plang parintii lor, atunci cand nu le pot oferi carti, jucarii, hrana, imbracaminte,medicamente.

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

Bineinteles. Nu trebuie sa ne facem ca nu vedem reactiile lor naturale. De fapt si pe vremea lui Ceausescu era la fel. Chiar daca Ceausescu nu era atat de hidos dpdv fizic ca Basescu. Insa copiii simteau ca nu le e bine parintilor si era de ajuns.

Cristina spunea...

Lilick, te rog scuza-ma pentru off-topic: Crin e la Antena 3, la emisiunea Gabrielei Vranceanu-Firea, si titlul de pe burtiera e misto de tot: "Parfum de crin la Cotroceni".Trecand peste faptul ca oricum crinii sunt florile mele preferate, nu pot decat sa-i doresc D-lui Antonescu sa prevaleze mirosul de crin in fata damfului statut de Johnny Walker.

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc, Cristina. :)

Anonim spunea...

Ai perfecta dreptate. Copiii simt cel mai bine raul. Si uneori se lupta cel mai bine cu el. Stephen King scrie bine despre asta, mai ales in IT.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai Voicu

Asa e. Nici nu ma gandisem la asta. Doar la faptul ca ei nu stiu ce e ala compromis si au o intuitie puternica.

Lucia Verona spunea...

Subiectul e mai mult decît serios, e dramatic. Da, copiii au instinct bun, sunt deştepţi şi nu au învăţat încă să-şi mascheze sentimentele. Iar faţă de perioada de dinainte de 1989, au avantajul că nu mai sunt înregimentaţi de mici, nu se mai obişnuiesc, de la vîrste fragede, cu dublul limbaj.
Dar dacă nu suntem atenţi acum, cine ştie cum vor evolua lucrurile!

Lulutza spunea...

Pai... ar fi o solutie si pentru atragerea copiilor in lupta politica, inca de la cele mai fragede virste! Va mai aduceti aminte de "Organizatia revolutionara a prescolarilor"??? Uniformele alea de soimi ai patriei, cu mult mult portocaliu, pareau facute pentru... puiutii de pedelisti! Plus ca s-ar relansa in afaceri Placinta din industria textila, acum ca a ramas fara coledzi... :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Asa cred si eu.


@Lulutza

Brrr. Nu le da idei. :)

Radio33 spunea...

Îmi pare rău, dar cred că ura te împinge dincolo de limitele raționalului. Mai ai puțin și ne vei spune că Băsescu e diavolul întruchipat. Trezește-te! E doar un politician pe care l-ai admirat cândva așa cum admiri acum pe alții. Sunt sigur că nu vei înțelege ce îți spun și că vei considera că sunt doar un pupinbăsescian interesat sau orb. Orice ar fi, nu mă mai interesează. Nu cred că mai am ceva de găsit pe blogul tău.

Lilick Auftakt spunea...

@Radio33

Nu l-am admirat niciodata pe Basescu. Nu pot sa admir viclenia taraneasca, cum sunt sigura ca nici tu nu o admiri. Sunt alte personalitati, si nu neaparat politice, pe care le admir.

Dar nuu il urasc pe Basescu. Nu simt nimic pt el. Ma bucur ca exista acest caz in politica romaneasca. Pentru ca trebuie studiat din toate punctele de vedere, disecat, analizat. :) E necesar. Dar am mai spus asta de nenumarate ori...

GS spunea...

Cum ai putut sa uiti micul poem al fetitei ... "avem o tara, un popor, un presedinte hot si chior". Poezia era mai lunga. Fetita tocmai trasese aer in piept sa continue. Am oprit-o pentru ca mi se parea oribil ca o fetita de 5 ani sa invete asa ceva inaintea altor lucruri mai frumoase. M-a certat pentru ca am oprit-o. Acum imi pare rau ca n-am lasat-o sa continue ... Oricum, ne-am impacat :)

Lilick Auftakt spunea...

@George

Hihi! Te asteptam sa imi aduci aminte. Merci! :)

Lulutza spunea...

Am gasit muuulte vorbe de duh despre marele cirmaci si cred ca, la final de mandat, se impune un vesel remember:

http://www.inpolitics.ro/articole/44584/2004-2009-Pentru-Traian-de-la-dusmani-cu-drag.html

Bomboana pe... mamaliga o pune, naturlich, nu vreo... uzurpatoare oxigenata, ci insasi urmasa naturala a imparatului Traian! :) :) :)

mirko spunea...

pacat ca pistolul era o jucarie, dar intentia conteaza.generatia tinara e pe drumul cel bun, iar, ziceam si la dramo,parintii aluia micu'sa treaca la treaba si sa mai faca!

codeus spunea...

Buna Dimineata Lilick.sa ai o zi faina

decebalo spunea...

clipul cu basescu cu sunet imbunatatit:
http://www.youtube.com/watch?v=Iy6yHeYHVlQ

Armagheddonus spunea...

Slavă băsescului conducător
de C.P.Trache
motto
partid iubit, portocaliu,
sfidezi cromatic viitorul,
şi mort de-aş fi, dar cât sunt viu
slăvesc dement conducătorul...

traian, iubit conducător de haită şi de ţară,
cârmaci fără odihnă şi chioară călăuză
ne-ai dat, uşor-uşor, şi sufletul afară
şi-ai ridicat pe culmi pe propria ta muză...

tiran străluminat de dama de serviciu
a unei lumi în care nimic nu mai contează,
ne-ai transformat speranţa în crimă şi în viciu,
în creieru-ţi dement doar blonda ta contează...

măreţ conducător, în orice vremi vei fi,
de numele băsescu în veci ne va lega
doar predicatul care înseamnă „a băşi”,
ca derivat din nume, scăpat pe undeva...

cu chipul tău de înger, privirea divergentă,
eşti geniul fără care am fi trăit mai mult,
prin tine chiar şi moartea devine indecentă,
de dragul poftei tale duci Ţara în mormânt...

alăturea îţi este tovarăşa elena,
făptură fără seamăn în vremuri de apoi,
să fiţi nedespărţiţi precum este cangrena
când viermi de pretutindeni o încolţesc vioi...

iar tu, elenă scumpă, băsească eroină,
de-a pururi să ne fii şi stima şi mândria
şi cocoş(at) izvor de vrajbă şi lumină,
sub care să se stingă, pe-o frunză, România...

mult prea iubit, tu, cel dintâi erou dintre eroi,
urmaşul cel mai vajnic de domni şi voievozi,
cât de curând vei fi, în groapa de gunoi,
o pradă pentru borfaşi, lichele şi irozi...

să ne trăieşti în slavă şi în behăitură,
să ai succesuri multe oriunde tu vei fi,
să te vedem, traiane, în propria-ţi natură,
purtat, din post în post, prin bâlci şi puşcării...