12 oct. 2009

Crin Antonescu: mesaj dur catre tradatori.


"Fratilor, mai sunt mai putin de doua luni. Nimeni nu e vesnic la putere in tara asta. Nicolae Ceausescu a fost mult mai puternic decat Adrian Nastase si a sfarsit-o cum stiti. Adrian Nastase a fost mult mai puternic decat e azi Traian Basescu si a sfarsit-o cum stiti. Traian Basescu o sfarseste peste doua luni mai rau decat a sfarsit-o Adrian Nastase. Cei care pleaca azi din lasitate, din oportunism, din dorinta de bani nemunciti, nu mai au ce cauta inapoi in Partidul National Liberal vreodata, si nu mai au ce cauta in Clubul Oamenilor Onorabili din aceasta tara.

Daca voi fi presedinte al Romaniei, voi putea sta de vorba si cu Partidul Democrat si cu Traian Basescu. Nu voi sta niciodata de vorba cu tradatorii care isi bat joc de munca a zeci de mii de oameni din aceasta tara, care sunt liberali, care i-au ajutat sa-si ia mandatele, si care apara astazi niste principii (...). Vreau sa stie acest lucru toti. Si cei care au plecat si cei care, poate, cuprinsi de prietenie si de mila dupa ce vom castiga, veti vrea sa veniti inapoi : NU MAI AU CE CAUTA intre oameni de onoare! Si daca suntem oameni de onoare nu-i vom mai avea printre noi NICIODATA. Cei care fug pentru ca au astazi dosare pe care domnul Traian Baseseu le-a facut, trebuie sa stie ca dosarele vor fi duse la capat de catre o justitie corecta. Nu poti fugi de justitie dandu-te de partea celui mai puternic. Daca Basescu le-a promis asta, i-a mintit. I-a mintit pentru ca nu va fi in stare sa-i acopere si sa-i apere.

Spuneti-le acest lucru tuturor. Si spuneti-le ca in Romania nu va mai fi loc de saltimbanci de felul primarului pe care il avem la Sinaia. Noi nu am muncit pentru ca oameni, sub numele si sub culorile Partidului National Liberal, sa se transforme in bufoni publici, si sa joace inaintea nasului la doamna Elena Udrea, si sa anunte ca in turul doi il vor sustine pe Basescu. Ii spun fostului meu coleg, pentru ca il consider fost, primarul Vlad Oprea din Sinaia (si altora asemenea lui), ca are ocazia sa nu il mai gaseasca pe Traian Basescu in turul doi. Si atunci as vrea sa vad pe cine voteaza. Eu de votul lui NU MAI AM NEVOIE!"


(Discurs, Oradea)

31 de comentarii:

Jenika spunea...

Un inceput......
DEsi ma doare si deplang tocmai faptul ca dupa o declaratie de asemenea importanta apare stirea referitoare la sustinerea unui premier in persoana lui Johannis....

Lilick Auftakt spunea...

@Jenika

Asta pentru cei care il vad moale pe Crin. :) Dar ce probleme ai cu Johannis? Eu l-as fi votat si la presedintie.

Jenika spunea...

Il cunosc de cand eram la PNTCD Sibiu..... Stiu destul de multe lururi despre cum este de fapt...
Nu e un sfant.... te asigur de asta...iar nevasta-sa....
In plus de asta unul din prietenii lui de baza si de incredere este liderul PSD Sibiu....Cindrea...Fost ministru al muncii....Care culmea este mult si stimat prieten al lui Geoana....
Sau poate gresesc eu iarasi...Cine stie.....
Ca prima data....
Sper din toata inima sa gresesc si sa nu fie asa cum stiu eu....
Sper......

Lilick Auftakt spunea...

@Jenika, da, si eu sper. :)

Jenika spunea...

O doamna scumpa ca de obicei.....
:)

gugu spunea...

"Cei care pleaca azi din lasitate, din oportunism, din dorinta de bani nemunciti, nu mai au ce cauta inapoi in Partidul National Liberal vreodata, si nu mai au ce cauta in clubul oamenilor onorabili din aceasta tara."

Bine spus! Nu mai au ce cauta in Clubul Oamenilor Onorabili!

Chestia asta, adica "Clubul Oamenilor Onorabili" ar putea fi o buna chestie de promovat! Un lucru excelent ar fi sa avem onorabilitatea drept criteriu de selectie!

Si, dupa cate vad eu, Basescu va curata bine de tot celelalte partide (e un adevarat aspirator de lepre) asa ca CEI CARE VOT RAMANE ACUM IN PNL SUNT LIBERALI ADEVARATI! Si curati! Si nesantajabili! Si cu credinta!

Ca vrea sau ca nu vrea, acest Basescu va face, pana la urma, un mare serviciu clasei politice romanesti: va aspira toate gunoaiele!

Daniel Mălăelea spunea...

Mesajul nu este deloc dur. Este mesajul unui om sensibil, unui om principial adresat celor care nu au principii.
Intr-o tara normala, Crin Antonescu ar castiga alegerile prezidentiale. Intr-o tara anormala precum este a noastra, Crin Antonescu trebuie sa le castige. El este sansa noastra. Noi suntem sansa lui. Impreuna trebuie sa castigam.

Crăciun Florin spunea...

Foarte buna pozitia lui Crin. Cei din PNL care ar fi dorit sa faca pasul se vor gandi mai bine de acum incolo. Basca fostii peledisti ai lui Sto&Sto !

Caderea lui Basescu inseamna caderea intregului schelet al PD-L. Sa vezi ce cozi or fi pe la usile PNL si PSD nu peste mult timp.

Imi place atitudinea lui Crin. Sper sa fie sustinut. Iar @gugu are mare dreptate.

Lilick Auftakt spunea...

@Gugu

Ai punctat foarte bine. Iar Basescu e un necesar aspirator de gunoaie. :))

@Daniel

Aduce si un concept nou in politica damboviteana: Onoarea! Ceea ce Basescu nu ar putea sa faca in veci. :) Si nici Geoana care a tradat de trei ori sau Oprescu care a spus ca nu candideaza si o face.

Lilick Auftakt spunea...

@Florin

Sigur este si un mesaj pentru alde Sto&Sto. :)

tony spunea...

Oare cum ar justifica intelectualii lui Basescu cumpararea de catre PDL a parlamentarilor de la alte partide? Eu cred ca ar fi de acord tinand cont ca si ei au fost cumparati de Basescu .

Lilick Auftakt spunea...

@Tony, pai a explicat joi Flutur. A spus: "Si care e problema?" :)

Anonim spunea...

"Mircea Mihaies: Mesaj dur catre Crin Antonescu" ("Codul lui Crin", EvZ Nr. 5678, Luni, 12 Octombrie 2009)
see/vezi:
http://www.cascador.com/jocuri/bornazero/

Lilick Auftakt spunea...

@Babydac

Mihaies nu are nici pe departe autoritatea morala sa comenteze. Nu face parte din Clubul Oamenilor de Onoare (COO) :)

Anonim spunea...

@Lilick
http://www.cascador.com/jocuri/bornazero/
Ati citit ce spune acolo, pana la capat?
Se pare c-a dat strechea in dansul de panica si-a inceput sa le mai zica si bine :-)

Lilick Auftakt spunea...

@Babydac

Zici tu ca are rost sa citesc? O sa incerc. :)

Anonim spunea...

@Lilick
Are, numai ca trebuie sa incerci sa citesti tot, aici:
http://www.cascador.com/jocuri/bornazero/
si nu in EvZ, fiindca cerberii de acolo i-au mancat jumatate din frumusete de articol :-)

Radio33 spunea...

Unul dintre discursurile frumoase ale lui Crin Antonescu, cel mai bun orator, după mine, din Parlamentul României și nu numai. Să dea Dumnezeu să fie el altfel decât ceilalți politicieni și să nu păstreze sau să aducă lângă el niciun trădător. Pe de altă parte, mă cam deranjează comentariul referitor la Mircea Mihăeș. Poate că ar trebui să vă obișnuiți cu gândul (iar Crin se pare că s-a obișnuit deja) că în COO ar trebui să intre și oameni care au alte păreri decât voi. Onoarea nu se măsoară prin votul pentru un om sau altul sau pentru o idee sau alta. Pot fi onorabili și oameni care îl plac pe Băsescu, pe Oprescu sau pe Geoană. Sau dacă nu, ce fel de onoare vor mai avea suporterii lui Crin atunci când, după alegeri, vor trebui să facă guvern cu unii dintre oamenii lipsiți de onoare din celelalte cluburi, oricare ar fi acelea?

Lilick Auftakt spunea...

@Radio33

Pai eu zic ca esti un om de onoare si atunci cand nu iti schimbi peste noapte la 180 de grade opiniile, fara ca intre timp sa se fi intamplat ceva remarcabil. Mihaies a facut slalom printre injuraturi sinistre si linguseli mult prea des pentru gustul meu cel putin. Chiar nu poti sa fii un om de onoare cand pana in 2004 il injurai pe rupte pe Basescu, in timp ce beneficiai cu fundatia de bani de la stat, de la Nastase, si imediat ce s-a schimbat regimul sa te intorci si sa pupi unde ai scuipat. Nu crezi?

Lilick Auftakt spunea...

@Radio33

Te rog mult, citeste, si spune-mi daca individul acesta ti se pare un om de onoare: http://lilick-auftakt.blogspot.com/2008/08/mihaies-intelectualul-bordurar.html

Roxana Iordache spunea...

Groaznic discurs! Mă mir că o fată deşteaptă ca tine nu-şi dă seama.

P.S. Adică, dacă stau la noi şi votează cu noi, sunt buni şi cu dosare. Dacă nu, să fie judecaţi! Unde-i logica lui Crin Antonescu?

Cât priveşte declaraţia că după alegeri va sta de vorbă cu Băsescu...

Lilick Auftakt spunea...

@Roxana

Nu trebuie sa placa tuturor discursul lui. E despre onoare... Si spune ca e vorba despre dosare "facute de Traian Basescu". Din asta se poate intelege mai mult. Daca dosarele cuprind acuzatii care se sustin in justitie, tot nu vor scapa. Daca sunt doar motive de santaj, de asemenea nu e un motiv sa te aliezi cu Basescu, si sa nu infrunti justitia. Nu se intelege de nicaieri ca oamenii aia sunt penali. Asa ca e foarte bine ceea ce le spune.

Cand spune ca dupa alegeri va sta de vorba pana si cu Basescu dar cu tradatorii NU, eu cred ca se intelege clar ca e o comparatie fortata facuta special. Un politician adevarat face clar diferenta intre adversari si dusmani (tradatori).

Pro DOC spunea...

@Roxana Iordache

Nu inteleg ce nu intelegeti din discursul lui Crin Antonescu, un discurs de altfel cat se poate de clar: "Cei care fug pentru ca au astazi dosare pe care domnul Traian Basescu le-a facut, trebuie sa stie ca dosarele vor fi duse la capat de catre o justitie corecta. Nu poti fugi de justitie dandu-te de partea celui mai puternic".

O logica impecabila si o morala desavarsita in discursul lui Crin Antonescu. Nimeni nu poate apara pe nimeni de justitie - intr-un stat de drept -, nici macar Traian Basescu, chiar daca, in disperare de cauza, pe de o parte el le intocmeste dosare adversarilor politici iar, pe de alta, le promite protectie in fata justitiei celor care trec in barca lui.

C'est simple comme bonjour!

Traian Breazu spunea...

Salutari Lilick, si la fel comentatorilor,
revin dupa o absenta fortata dar motivata de 3 saptamani.

Doamne Dumnezeule, cate se pot intampla in Romania in 3 saptamani, un nou guvern; x contestatii constitutionale; motiuniune de cenzura, prima cu sanse; Johannis propus prim ministru; Olteanu comparat cu avramescu de catre Patriciu; Premiu Nobel pt Literatura.

Eu as propune clasa politica romaneasca pt premiul nobel pt literatura si pt premiile oscar pt cel mai bun scenariu si efecte speciale....scenariile teatrului politic din Romania sunt imbatabile, nu se compara cu hollywood, bollywood sau telenovelele latinoamericane:)

acum ontopic,
foarte buna pozitia lui Crin. trebuie sa fie clar ca nu e loc in PNL pt tradatori si oportunisti. Din fericire stolojenii au plecat deja, si nu cred ca vor mai fi infiltrati in PNL.

Ma indoiesc insa ca motiunea de cenzura va avea castig de cauza - sper sa ma insel. Maine se va vedea - si asta e un lucru bun - cati stolojeni, boureni, fluturi si muste sunt inca infiltrati in psd. ma tem ca sunt foarte multi. totusi votul de maine va fi pozitiv indiferent de rezultat pt ca cel putin va desconspira ultimii basescieni infiltrati in alte partide.

Lilick, tu ce crezi, va trece motiunea sau nu?

P.S. pt Doamna Iordache: Emil Constantinescu si Doina Cornea intre multi altii il sustin si-l vor vota pe C. Antonescu. Dvs. nu. Poate ne explicati de ce se inseala Emil Constantinescu si Doina Cornea.

Lilick Auftakt spunea...

@Traian

Bine ai revenit. :) Sa iti spun sincer inca nu sunt sigura daca e bine sau nu ca guvernul sa cada. Daca stai sa cantaresti lucrurile vezi ca poate fi rau si daca pica si daca nu. Totul e cu dus si intors. Si depinde mult acum de votul maghiarilor.

Frumos ai descris atmosfera din politichia romaneasca. :)) Exact asa e.

Crin e bine ca a dat un mesaj pe care Oprescu, Geaoana sau Basescu nu pot sa il dea. A vorbit foarte frumos despre "Tradare si Onoare". Basescu si Geoana sunt doctori in tradare, iar onoarea lui Oprescu e egala cu zero.

Traian Breazu spunea...

corect Lilick, Crin trebuie sa poarte cat mai sus stindardul onorii. E singurul indreptatit.

mirko spunea...

i-a priit in n-v. cam de aici ar trebui sa inceapa discursul lui crin! cit despre onoare, nu stiu daca mai are vreo legatura cu politica de pe la noi.

agaX spunea...

Roxana Iordache,
Poate ca discursul n-a fost bun, dar va trebui sa gasesti niste argumente valide pentru a sustine afirmatia.
Te-ai consultat cu theo din Germania?

Lilick Auftakt spunea...

@Mirko

n-v?

@AgaX

:))

Bogdan spunea...

Excelent accentul pus pe onoare-onorabilitate. Este de departe elementul lipsa din dotarea pedeleprelor si a tucalarilor lui Basel. Insa acestia au in completare, asa cum era si firesc, tupeu cat cuprinde.

Mi'a placut fragmentul din discurs.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Si mie. :)