11 oct. 2009

De ce nu Crin?

Leapsa de la Mos Califar:

• Daca as fi miner sau un comunist nostalgic nu as vota cu Crin.
• Daca as fi un taran, care ar crede si astazi ca Ion Iliescu a dat pamantul inapoi, nu as vota cu Crin.
• Daca as fi fost secretar BOB la IMGB nu as vota cu Crin.
• Daca as fi interlop din gruparea Bercea Mondialul sau Fane Capatana, Gigi Kent, Fane Spoitoru sau a fratilor Camataru, nu as vota cu Crin.
• Daca as avea o educatie ca cea a lui Vaghelie nu as vota cu Crin.
• Daca as fi ca indivizii aceia din fotografia de la inundatii, in care ei beau o tuica la birtul din sat, cu apa pana la genunchi, asteptand ca soldatii sa care sacii de nisip, nu as vota cu Crin.
• Daca as fi un intelectual sinecurist, beneficiind de mari sponsorizari de la ICR, nu as vota cu Crin.
• Daca as fi un baron local dintr-un orasel de provincie, bagat in toate mizeriile locale, nu as vota cu Crin.
• Daca as fi turnat asfalt si as fi pus borduri, daca as fi castigat cateva licitatii masluite, nu as vota cu Crin.
• Daca mi-ar placea sa beau si sa chiui pe la nunti si alte paranghelii nu as vota cu Crin.
• Daca as asculta Florin Salam si nu Bach nu as vota cu Crin.
• Daca m-as inghesui la manifestari electorale sa apuc trei mici si-o bere, nu as vota cu Crin.
• Daca votul meu ar putea fi cumparat cu un kilogram de faina si un litru de ulei nu as vota cu Crin.
• Daca as fi un lider sindical, care in loc sa apere interesele oamenilor a facut bani si blaturi cu polticienii, nu as vota cu Crin.
• Daca as fi citit mai putin de o carte in toata viata mea nu as vota cu Crin.
• Daca as fi fost copil de bani gata, fante de Dorobanti, parazit social plin de fite si succesuri, nu as vota cu Crin.

Uf, ce de motive as avea sa nu votez cu Crin. Dar cum nu ma regasesc in lista de mai sus, ii las pe altii sa nu voteze cu Crin. Eu o sa votez cu el!

Si merge mai departe la... Roxana Iordache, Simona Ionescu, Vlad Rosca , Ionut Iancu si Paralele//Paralele.

44 de comentarii:

Petru Clej spunea...

Decât acest pomelnic indigest, mai bine scriați simplu: votez cu Crin Antonescu nu pentru că ar avea calități deosebite (nu are, e un politician mediocru, mai mediocru decât Tăriceanu, oricum), ci pentru că este candidatul PNL și pentru că îl urăsc pe Băsescu, am o obsesie, fapt care m-a determinat să consacru acest blog aproape în exclusivitate acestei obsesii.

Și înainte ca cineva dintre microbiștii anti-Băsescu să mă acuze de partizanat, o rog pe Lilick să le explice celor care nu mă cunosc că nu am astfel de înclinații partizane. Deplâng doar această obsesie anti-Băsescu, după cum deplâng obsesia furibundă a microbiștilor pro-Băsescu împotriva adversarilor săi.

Rareori am întâlnit atâta mediocritate ca în această campanie prezidențială în care nu există niciun fel de miză principială sau ideologică.

De aceea nu pot spune decât că românii își merită din plin soarta și liderii pe care și-i aleg.

hendrix spunea...

Foarte interesant! Acesta este ,,portretul social'' al societatii feseniste de azi, dupa 20 de ani de la Duminica Orbului! Daca in '90 majoritatea fesenistilor erau ,,comunisti nostalgici'' in mentalitate si comportament, erau tarani care credeau ca au primit ceva de la ilici sau imeghebisti agresivi care strigau ,,Noi nu nu vindem tara'' iar in iunie urlau,,Moarte intelectualilor!'', celebrul strigat de lupta ce urma indemnului ,,IMGB face ordine'', acum fesenistii s-au schimbat! Ei au descoperit ,,virtutile'' economiei de piata, aparand astfel baronii locali care virau o parte din parandarat partidului-stat, telectualii neptunisti care se prostitueaza pentru sinecuri iceriste, afaceristi dubiosi care castiga impasibili ,,licitatii masluite''. Cei fara noroc in viata, boborul adica, s-a multumit cu falsele valori promovate de o societate bolnava, fiind un amestec inefabil de lene, bautura si manele fara numar, care prefera sa se inghesuie la pomeni electorale din 4 in 4 ani, care se lasa cumparati de fesenistii politicieni care ii mint in fata. Si ei cred! Se autoamagesc, intrucat stiu ca toate promisiunile nu vor fi indeplinite, pe principiul ,,Minte-ma, dar minte-ma frumos!". Este tabloul trist al unei majoritati triste, fara speranta, fara idealuri. Este exact tabloul visat de ceasca, acela de a face din oameni niste jalnice salbaticiuni bune de dus la vot, care sa viseze la grauntele aruncate de la masa puternicilor zilei. Asa cum bine spunea cineva, grozavia comunismului are loc abia dupa disparitia lui formala. Caci ce altceva decat o disparitie formala a comunsmului a fost in 90?

CRadu25 spunea...

Ei, aici nu sunt intru totul de acord cu tine. Ca sa fim obiectivi, ar exista motive de ce nu Crin: lasa senzatia de "moale", necombativ (cam cum era si Emil Constantinescu), pare dezinteresat (prin actiunile sau, mai precis, non-actiunile sale) de candidatura si, poate cel mai transant motiv, are niste consilieri prosti. Crin ar trebui sa inteleaga ca doar fluturand lozinca "Jos Basescu" fara a veni cu ceva nou, convingator, nu poate convinge nehotaratii sau scarbitii de politica sa vina la vot. Ori acestia ar trebui sa fie targetul lui. Pana acum se dovedeste stereotip si neconvingator. Poate era de vina emotia prenuptiala si revine in forta din luna de miere :).

Oricum, sunt motive suficiente de ce da Crin, asa ca nu-mi fac probleme ca n-as avea de ce sa-l votez. Mai ales ca nici eu nu ma inscriu in lista ta :).

Lilick Auftakt spunea...

@CRadu25

Echipa, sau faptul ca pe langa Basescu pare "moale"... chiar nu sunt motive pentru care sa il critic.

Lilick Auftakt spunea...

@Petru Clej

Ca nu stiti ce e accea o leapsa stiu. Ca nu aveti absolut deloc simtul umorului banuiesc. Dar de ce va obsedeaza ideea ca gasim atatea si atatea motive sa NU il votam pe Basescu... asta nu stiu.
Se pare ca nici macar nu ati observat ca motivatiile de mai sus nu sunt strict anti Basescu. Ci si anti-Geoana de exemplu. Altfel nu il numeam pe Vanghelie. Sau pe Ion Iliescu. Ceea ce pot sa garantez e doar ca nu faceti parte din pomelnicul de mai sus. :)

@Hendrix

Uite ca tu ai observat ca e un portret al societatii feseniste. :) Deci nu era greu. :)

@CRadu25

Echipa, sau faptul ca pe langa Basescu pare "moale"... chiar nu sunt motive pentru care sa il critic.

hendrix spunea...

@petru clej Sa-ti fie RUSINE! Atata iti pot spune acum, prefer sa nu ma enervez cu un mizerbil ziarist de toata jena ce esti! Doar un jeg moral ca mataluza ar fi in stare de asemenea ineptii! Sa categorisesti sustinatorii liberali ca fiind o turma care voteaza orbeste ,,candidatul PNL'' inseamna o imensa jignire. Esti intr-o mare eroare, mey tovarase! Si inca ceva: pe liberali nu cred ca ii caracterizeaza ura fata de ba-secu! Este aceeasi scarba pe care o au fata de un securist cocotat in fruntea tarii, aceeasi sila fata de un securist care vrea sa fie noul dictator al tarii.
Intrebare pentru tine: IN 1990 CEI CARE IL HULEUAU PE ILICI ERAU OBSEDATI? Raspunsul meu:NU! Cei care au protestat impotriva regimului iliescu in Piata Universitatii protestau impotriva unor lideri comunisti care au confiscat o revolutie reala! Fiind si eu in randul lor timp de cateva saptamani iti pot spune doar atat: nu ura era sentimentul care ii anima. Este exact acelasi lucru si acum, in fata noului dictator ba-secu!
Mey clej, esti o RUSINE! Sa scrii asemenea texte pline de ura antiliberala dovedesc cat de mic esti! Sunt acelasi Hendrix care pe blogul Roxanei Iordache ti-am mai spus anumite lucruri legate de caracterul tau infect! N-as fi crezut ca poti sa cobori atat de jos, sa ai limbajul unei pedelepre precum specimenul @thor! Asta ai devenit, mey tovarase, un biet @thor care se crede ziarist.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix,


Te rog! Nu aici pe blog. Domnul Clej nu foloseste acest limbaj in public. Doar in particular. :)
Cum eu nu il folosesc nici in public nici in particular, va invit sa ne oprim aici.

hendrix spunea...

@Lilick Nu stiu de ce il aperi pe clej. Eu cred ca asta merita, o cauta cu lumanarea. Imi pare rau ca am marsat la provocarea lui murdara, sincer!
Sa stii ca postarea lui a fost extrem de unfair si fata de tine, n-ai remarcat? Iata cum te caracterizeaza ,, Domnul Clej'', asa cum il alinti tu:,,fapt care m-a determinat să consacru acest blog aproape în exclusivitate acestei obsesii.'' Va sa zica, in viziunea tovarasului clej(in niciun caz domn, asa cum il prezinti), tu ai blog consacrat unor obsedati care stiu un singur lucru:Jos ba-secu! Iti aduci aminte ca la fel eram ostracizati si in 90, ca fiind niste golani care strigau intruna ,,Jos iliescu!". Nu vezi aceeasi similitudine? Eu il compar acum pe acest clej cu unul dintre ziaristii de pe la Azi sau Adevarul anului de gratie 90. Tii minte ca vom fi atacati atat de primitiv precum o face acum jenibilul clej?

Lucia Verona spunea...

Dacă-i excluzi pe toţi aceştia, rămîn cam puţini votanţi pentru Crin!

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Eu chiar nu ma supar daca n-o sa aiba astfel de votanti. Si totusi sper ca ceilalti sunt astazi mai multi.

Lulutza spunea...

Nu sint de acord cu cele spuse de dl. Clej astazi, de exemplu cu afirmatia: "Rareori am întâlnit atâta mediocritate ca în această campanie prezidențială în care nu există niciun fel de miză principială sau ideologică."

Nu insinuarea cu "mediocritatea" m deranjeaza, fiind lucru stiut ca domnul cu pricina eticheteaza drept "mediocri" pe cei care au alta opinie decit 'mnealui... Dar se inseala ca nu ar exista "niciun fel de miză principială sau ideologică" la "obsedatii anti-Basescu"...

Miza asta exista si ne-a oferit-o chiar Basescu si fanaticii lui adepti, inregimentati cu acte sau "voluntari" intr-un fel de... secta pro-Basescu, sub deviza "Crede si nu cerceta". Asa ca, "principial si ideologic", eu personal nu vreau constitutie prezidentiala si nu vreau parlament unicameral. Cu atit mai putin pe mina unuia ca Basescu, un brav... epigon al lui WCTudor! Nu vreau tara exclusiv PD-l, cu incompetenti tupeisti numiti in toate functiile posibile, numai pe "principiul" apartenentei la secta oranj! Nu vreau ministri de teapa coanei Udrea-Cocos si m-am plictisit sa vad tot felul de oranjgutani urlind lozinci bolsevico-fasciste pe la TV. Nu mai vreau sa-si trimita "sectantii" astia progenitura, pe votul fraierilor, prin posturi caldute si fara raspundere.

Cum ar fi sarit ca muscati de... pardon alde Liiceanu, Patapievici etc, daca Emil Constantinescu si-ar fi trimis odraslele acolo unde si-a trimis-o Basescu pe Eba?! Sau daca s-ar fi imbogatit rubedeniile lui macar pe jumatatea clanului Basescu?!

Basescu si-a arogat deja destul timp mai multe atributii decit i-a dat pina si Constitutia asta semiprezidentiala! Una dintre valorile enuntate prin ea, este pluralismul politic, pe care Basescu nu-l doreste, decit pina o reusi sa racoleze la PD-l-ul Lui tot ce misca-n front. Si macar daca ar fi vreo persoana mai acatari prin PD-l-ul ala, dar eu nu vad decit prostanaci plini de tupeu si lingai cu "dumnezeul" lor pina la greata suprema! Se inghesuie toti oranjgutanii sa-i cinte-n struna lui Basescu, sa-i anticipeze dorintele si trebuintele si nu le ies decit lozinci bolsevico-fasciste...

Nu mi se pare o "miza principiala si ideologica" marunta dorinta de a bloca ascensiunea lui Arturo Ui & Co!

Mai spune dl. Clej: "De aceea nu pot spune decât că românii își merită din plin soarta și liderii pe care și-i aleg"... Pai, tocmai, asta vreau si eu: sa pot alege pe altcineva, in locul cuiva care m-a tras pe sfoara! Si vreau in continuare pluralism politic si atitudine moderata si nepartizana din partea celui de la Cotroceni! Musiu Basescu nu are decit sa-si ia partidul ala personal de 7%, adus in 5 ani la peste 30% prin favorizare fatisa din partea Lui si prin recrutari masive din PSD, PRM, PC, PNG, PNL si sa se joace in nisip cu lopatica de-a reforma si modernizarea acolo, la el, alaturi de partidul Lui bolsevico-fascist.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Crede-ma ca eu stiu chiar mai mult decat tine despre faptul cum ma (ne) caracterizeaza dnul Clej si in particular. Nu ma agit deloc...

@Lulutza

Domnul Clej stie fooarte bine ca ai dreptate in tot ce ai scris. Garantez! Dar da mai bine asa sa pari impartial si sa generalizezi (chiar daca nu e o atitudine intelectuala) spunand ca "toti e hoti, dom'le"

Roxana Iordache spunea...

L. N-am înţeles dacă textul îţi aparţine. Şi nu văd în ce constă leapşa.

Oricum, ce-ar fi să-ncerci: dacă aş fi bărbat, n-aş vota cu Crin. :)

Acum, serios, detest cultul personalităţii. Şi exclusivismele. Şi somaţiile. Chestiile-astea au iz totalitar. Am ficatul sensibil.

P.S. Către Petru Clej: nu mai trăieşti în ţară, dacă ai trăi aici ai înţelege. Personal, nu urăsc pe nimeni. Pe Băsescu îl detest. Şi-a bătut joc de România, e cel mai greţos fariseu, vrea un regim personal fundamentat pe o mafie jegoasă. A promovat nulităţi şi târfe cu tupeu. E bolnav după putere. Averea rămâne în familie.

Lilick Auftakt spunea...

@Roxana

E o leapsa de la Mos Califar care la randul lui a primit-o de la Sutu. Leapsa e urmatoarea: "De ce nu Crin?" Scrie de ce nu votezi cu Crin daca vrei sa preiei leapsa de la mine, te rog. Desigur, motivele tale sunt altele probabil. Fiecare cu ale lui. Nu cred ca e ceva rau sa scriem cate ceva la aceasta leapsa. E putin mai grea, e adevarat.

Lulutza spunea...

@Hendrix - Ole, amice! Totusi, dl.Clej nu cred ca a inteles ca jignirea cea mai grava este cea de "thor"...

Dl. Clej este rupt complet de "realitatea romaneasca", de aceea este atit de... "impartial" cu alde Base & pd-l. Dar tare as vrea sa-l vad pe dl. Clej cindva, cit mai curind, pina-n alegeri, daca se poate, spunindu-i franc in fata lui Basescu: "Ba, presedinte de opereta! Ba, comandant suprem de mucava!" As fi in stare sa platesc bani grei pentru un asemenea... happening! :)

hendrix spunea...

@Roxana Iordache Referitor la clej tu scrii asa:,,nu mai trăieşti în ţară, dacă ai trăi aici ai înţelege. Personal, nu urăsc pe nimeni. Pe Băsescu îl detest.'' Tu chiar crezi ca fanatismul lui basescian se explica prin faptul ca traieste la Londra? Tu chiar crezi ca daca ar fi in tara acest jeg uman ar scrie impotriva monstrului? Tu chiar il suspectezi de bunacredinta? Te inseli, Roxana, acest clej ar scrie la fel, indiferent daca este sau nu in tara! Este un personaj jenant, care intelege precis realitatea dar vrea sa ne ia de prosti. Tu nu te-ai saturat de indivizi care incearca sa te convinga ca albul este negru si viceversa?
Si inca ceva, ura lui antiliberala o poti pune tot pe seama faptului ca nu este in tara? Te asigur ca ura lui este muuult mai veche, nu crezi?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Dnul Clej nu il iubeste pe Basescu si nu il voteaza. Te asigur ca mie Basescu mi-e mai simpatic decat dnului Clej. Altele sunt problemele dansului, dar char nu vreau sa le dezvolt, ca nu cu domnia lui avem acum o problema.

hendrix spunea...

@Lulutza Nici eu nu cred ca a inteles ce-am vrut sa spun cu @thor...unitatea de masura a activismului portocaliu! Daca vei reciti cu atentie primul alineat al lui ai putea jura ca este scris de @thor! Ba, daca ma gandesc bine, are ceva din stilul inconfundabil al celebrei ane pauker a blogurilor portocalii, @theo!!!
Daca tu crezi ca ar veni si ziua cand ii va tranti idolului sau securist diverse invective, ca s-ar dezice de el, eu zic ca ai dreptate! Este genul de lepra in stare sa se dezica in secunda doi, cu o seninatate dezarmanta. Stai linistita, vor fi multi monstri sacri portocalii care il vor onora pe ba-secu cu o flegma intre ochi. Poate chiar din 7 decembrie incepand!

hendrix spunea...

@Lilick Te asigur ca si pentru mine personajul clej ,,nu este o problema''. Nu stiu cum ai ajuns la concluzia ca nu l-ar vota pe ba-secu, in fond este doar problema lui. Pe mine m-a mahnit enorm ura lui de nestavilit fata de liberali, de stapanait. De neinteles. De neaccptat.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Stiu eu. :) Ai incredere. Domnul Clej nu voteaza. Nu poate sa se coboare sa acorde votul special al domniei sale unui candidat de opereta, intr-o tara de opereta, cu romani de opereta. Dansul fiind un jurnalist de.. opera. :)

Lulutza spunea...

@Hendrix - Haide, bre, egzajerezi! Dl. Clej cunoaste perfect limba romana, nu face niciodata greseli de ortografie si, in plus, nu ar spune in veci o vorba urita despre membrii Case Regale a Romaniei! Lucruri care-i vor asigura mereu respectul meu... In rest, ne mai provoaca si el la dispute, sa vada cit de hotariti si "tabaciti politic" sintem...

Pe de alta parte, si eu ii cam simt lipsa lui Tariceanu, de care lui Base ajunsese sa-i fie tare frica! :)

Habar nu ai cum a fost dl. Clej "blagoslovit" de thori, cind le-a prezentat un interviu exceptional luat Regelui Mihai!

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Si eu ii simt lipsa lui Tariceanu din prim plan. :)

Crăciun Florin spunea...

Buna Lilick, buna celorlalti,

Interesanta leapsa. De ce nu Crin ?

Chiar de sunt votant al lui Crin si nici nu am de gand sa ma schimb, consider ca si Crin are niste limite, umane, care constituie factori de risc pentru un Presedinte de tara.

Crin este "civil". In sensul pozitiv, este o persoana care este orientata catre viata civila si catre miscarea civica. Este bine pentru un Presedinte insa este incomplet.

Crin ajuns Presedinte va trebui sa ia pe el o haina "militara". Va fi comandantul suprem a Armatei, va avea raspunderea apararii tarii, raspunderea securitatii nationale (sef al CSAT, isi subordoneaza SRI si SIE etc.) va trebui sa ia decizii specifice domeniului militar (tactic) dar si domeniului politico-militar (strategic). Ca strateg si ca "militar" va trebui sa invete sa accepte sacrificii umane, materiale si financiare pentru atingerea unui obiectiv in favoarea celor multi. Eu nu il vad pe Crin in aceasta postura. Daca insa va avea alaturi un Melescanu, sau persoane asemanatoare, si va fi hotarat sa reuseasca isi "va calca pe inima" si va lua deciziile necesare. Indecizia va face victime.

Eu incerc sa vad la Crin aptitudini pentru indeplinirea acelor atributii de Presedinte de tara despre care nu se vorbeste, desi sunt la vedere in Constitutie. Desi Basescu are o inclinatie catre astfel de aptitudini, nu si le-a indeplinit, este superficial si a produs victime pentru atingerea unor scopuri personale si nu nationale.

Sunt singurele motive pentru care nu as da un vot lui Crin. Dar, daca stie sa se inconjoare de oamenii necesari (daca or fi prin PNL sau aiurea), va putea sa isi duca sarcinile la indeplinire.

hendrix spunea...

@Lilick Si eu simt lipsa lui Tariceanu, din pacate! Dar campania inca n-a inceput, are suficient timp sa se implice! Iar atunci cand Crin va ajunge presedinte, el va fi din nou seful PNL, asa cum vroiam sa fie si la Congresul din 20 martie.

Liviu spunea...

Cunosc persoane oneste insa naive, care nu il vor vota pe Crin Antonescu din simplul motiv ca sunt in continuare prizoniere ale retoricii lui Basescu.

Asadar, esentialmsnte din naivitate.

Lilick Auftakt spunea...

Eu il tin minte pe Crin acum cativa ai cum avea niste luari de pozitie foarte ferme. Sper sa le aiba si acum si sa le vedem in campanie.


@Liviu

Poate e si vina noastra ca oameni onesti voteaza alaturi de categoriile de mai sus. Nu se poate sa votezi in turul unu cu Basescu decat daca ti-a luat Dumnezeu mintile, cu Geoana daca esti masa de manevra, nu ai pic de personalitate si te lasi condus de Vanghelie, sau cu Oprescu daca vrei sa impingi in fata un Basescu 2.

codeus spunea...

din pacate tocmai ai zugravit peste 90%din romani. balciul se pare ca va continua

Lilick Auftakt spunea...

@Cody

Nu e asa. Sa stii ca majoritatea oamenilor nu se identifica cu acele categorii. Ni se baga doar pe gat lucrul asta, ca sa acceptam si politicieni corupti, securisti.. etc. ca, vezi Doamne, si noi suntem la fel. Sa plecam capul si sa nu mai zicem nimic. Nu, oamenii sunt normali, unii dintre ei insa foarte usor de manipulat, neinformati.

codeus spunea...

daca ţii minte Lilick vorbeam odata de o persoana care se dadea "desteapta". si ti-am zis ca si asta voteaza. ei in categoria aia e jumatate din Romania, care habar nu au ce-i dincolo de ...gard

Lulutza spunea...

@Craciun Florin - ce-i al lui Base, e pus la loc sigur: este cit se poate de... cazon! Prin mentalitate - ca toti i-ar fi subalterni si ar trebui sa stea smirna in fata lui; prin atitudine - ca El e cel mai... tare din parcarea Dalli; prin incultura si lipsa de bun simt elementar - nu cred ca trebuie sa detaliez, dau numai exemplul cu "scosul amigdalitelor si apendicitei" sau tzifna lui cazona cu... defectarea de la Ziua nationala a S.U.A., pen'ca el nu discuta cu ambasadorii interimari, mai ales daca acestia au "ghinionul" sa fie si femei; prin limbajul primitiv (de lemn... tanase), prin vocabularul extrem de redus, prin vocea excesiv de tunatoare... Lacrimile alea... crocodilice tradeaza un potential criminal sentimental, din aia care, dupa ce ucid, inchid, piosi, ochii victimei. Nu pot interpreta altfel pornirile sufletesti ale celui care scrie o poezie despre moartea mamei sale, care traieste bine merci pina-n ziua de azi... Sper ca biata femeie nu l-a auzit pe fiu-su la Divertis, ca s-ar putea sa aiba un atac, Doamne fereste.

Unii poate nu stiu, dar Ceausescu a fost general de secu, in urma unei diplome de la Academia militara din Frundze...

Ce nu are inca Base este o uniforma, dar cred ca, scirtzan si mitoman cum este, regreta mult vremurile in care il imbraca statul roman din picioare si pina-n virful cheliei. Nu-i timpul pierdut, poate apare o licitatie pentru uniforma prezidentiala, daca - Doamne fereste! - mai inhata cazonul suprem un mandat. Neaparat la firma coanei Placinta! La cit de scumpe sint uniformele complete de primavara, vara, toamna si iarna pentru comandanti supremi, macar madama Placinta sa iasa din criza cu averea intacta...

Daca tot ne "promite" guvernul oranjgutanilor sa ne mareasca taxele si impozitele cu 20%, pe linga distrugerea sistematica a firmelor private si "decapitarea birocratiei" neportocalii, macar sa ne mai batem joc de tiran cit timp mai sintem tolerati, cu "injuraturile" noastre la adresa statului basist de dreptzi... :D

CRadu25 spunea...

@Lilick: Tocmai pentru echipa de consilieri care il face sa para "moale" il condamn. Nu spun ca Geoana este un model, aberarea la fiecare aparitie televizata il face doar haios si demn de mila. Nu spun ca Basescu este un model, de hahaielile si marlaniile lui suntem satui toti cei care nu sunt captivi in admiratia pseudo-discursului retorico-populist basescian. Dar are nevoie de ceva prospetime si de idei daca isi doreste cu adevarat sa castige (sau macar sa intre in turul 2). Daca persista pe linia actuala nu este decat un Geoana mai civilizat si mai cu verb. Ori asta nu este suficient, din pacate. Sa fim realisti, Oprescu arunca pe piata ceva "nou" (nu pentru bucuresteni, care sunt "mancati") cu independenta. Crin (sau echipa lui) ar trebui sa vina cu ceva nou la capitolul relatia cu institutiile statului (guvern, parlament, justitie), la capitolul Constitutie, ceva care sa nu fie "anti". Parerea mea...

CRadu25 spunea...

@Petru Clej: Sir, I have some news for you: "Rareori am întâlnit atâta mediocritate ca în această campanie prezidențială": Ei bine, oficial aceasta campanie nici nu s-a declansat. Vom afla cam care este "mediocritatea" ei cand se va declansa "pe bune". Acum sunt doar atacuri la gleznele contracandidatilor si mici pupici in fund dati posibilului electorat. In cazul lui Basescu si (cel mai probabil) Geoana, pe banii nostri.

Lilick Auftakt spunea...

@CRadu25

A propos de Oprescu: acum cateva minute a vorbit Florin Iaru exact de "noutatea" lui. Si a spus clar ca nu mai avem nevoie de experimente dupa 20 de ani. Ne trebuie ceva normal. A mizat pe victoria lui Crin, intr-o finala cu Basescu, unde Crin ar avea 51%.

Lulutza spunea...

Ma scuzati ca am scris prea mult astazi, dar sint cu capsa pusa, dupa ce am constatat ca pina si la "Adevarul" sint banata, iar telefoanele mele mobile au prins viata si fac apeluri fara ca eu sa pun mina pe ele...

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Am mai patit si eu. Ultima data aseara, cand cica ma suna George, dar el nici macar nu s-a atins de telefon.

Crăciun Florin spunea...

@Lulutza,

Descrii perfect spiritul "cazon". Si ai mare dreptate. Basescu este un tip "cazon". Nu te contrazic in cele ce afirmi. Dar, te rog sa fii putin mai binevoitoare, a fi militar nu inseamna a fi "cazon".

Crin nu trebuie sa devina un militar. Ajuns Presedinte va trebui sa fie Comandantul Fortelor Armate. Functia aceasta nu poate fi delegata. Asa ca va trebui sa accepti ideea unui Crin care va promova si va lua decizii importante cu caracter militar sau politico-militar. Sunt doua ministere care lucreaza in acest domeniu: Ministerul Apararii si Ministerul Afacerilor Externe. Basescu s-a folosit de ele insa s-a folosit ca un caporal ceva mai rasarit, nu a ajuns nici la nivelul subofiterului de cancelarie, cel care stie tot ce misca si tine agenda comandantului.

Crin sa aiba un discurs de campanie, ba chiar de acum, in care sa bordeze pozitia lui cu privire la atributiile din Constitutie si nu sa se lase pacalit de "obiectivele" lui Basescu: reforma administratiei, reforma Justitiei, reforma invatamantului sau cine stie ce alte gogosi propagandistice mai lanseaza Basescu. Nu sunt in atributiile Presedintelui aceste reforme. Sunt ale Guvernului !

Crin va trebui sa aiba parti in discurs privind politica noastra de aparare alaturi si impreuna cu NATO dar si cu statele UE care doresc o aparare comuna a UE. Crin va trebui sa se refere la securitatea nationala, mai putin la ordinea publica (sarcina Guvernului). Etc.

O analiza a activitatii lui Basescu pe atributiile din Constitutie ale Presedintelui ne arata ca s-a comportat ca un troglodit, un primitiv. Ca un "cazon".

Cand o persoana ajunsa intr-o functie de conducere nu stie sa isi indeplineasca atributiile, va incerca sa ia locul subordonatilor. Va tutela, va interveni, va deranja. Asta este Basescu. Iar Crin trebuie sa evidentieze diferenta imensa intre ce considera el a fi Presedintele si ce a facut Basescu. Va avea ascultatori. Multi. Foarte multi. Sunt militarii, diplomatii, politicienii care au capul pe umeri si care nu sunt bolbavi de "basescita" !

Lulutza spunea...

@Florin - departe de mine gindul de a jigni onoarea militara. Am cunoscut multi ofiteri "foarte" superiori, carora "spiritul cazon" le este complet strain si a caror competenta ar fi facut onoare multor profesii "civile". Jos palaria chiar si pentru cultura, educatia, hobby-urile unora dintre acestia! :) Nu vreau sa dau nume, chiar daca unii dintre ei, din pacate, ne-au parasit mult prea devreme.

Dar voi dispretui intotdeauna acel spirit cazon a la roumaine, oriunde l-as intilni.

gugu spunea...

Intru la final, dupa ce o alta postare a aparut deja, si o sa spun ceva ce nu va fi, proabail, deloc comentat.

De ce nu Crin? Nu stiu! De ce Crin? Da, stiu!

Stiti de ce DA? Pentru ca nu-i place puterea. Se vede. Nu e mort dupa ea, ca Ceausescu sau ca Basescu. Nu se bate cu orice pret. Nu sta in ea, nu traieste prin ea, nu se bate cu orice argumente pentru ea. Are o decenta fata de ea; fata de putere.

Toti intelegeti asta, dar preferati sa nu va ganditi!

Nu stau acum sa caut pe net cine a zis: "De putere sa se apropie numai cei ce n-o doresc!". Hai, cautati voi!

In fraza de mai sus e esenta pentru care eu votez cu Crin. Voi, ceilalti, cei care considerati ca un om cinstit e un om slab, SA NU CUMVA SA VOTATI CU CRIN!

Si, asa cum spunea cineva din blogrolul lui Lilick, asa sa va ajute Dumnezeu sa va ia Dracu'!

Anonim spunea...

• Daca as fi un zmangalici de pereti, beneficiind de mari sponsorizari de la ICR, nu as vota cu Crin :-)
http://www.cascador.com/jocuri/bornazero/

Ionut spunea...

eiiii....deci mi-ai dat leapsa...asa ca sa incep saptamana cu bine:P:P:P:P hai ca pana diseara promit ca imi voi pune inspiratia la lucru, desi tema nu imi place:P:P:P

Lilick Auftakt spunea...

@Ionut

Stiu! :) E o tema grea. :)

Liviu spunea...

As face un experiment mental si m-as proiecta in 1989.

Sunt curios daca dl. Petru Clej i-ar acuza de anti-ceausism/ ura viscerala fata de Ceausescu etc. pe cei care - cu vehementa - si-ar fi declarat dezgustul fata de dictator.

Sau, cine stie, poate dl. Clej ar fi aparut, olimpian, si ne-ar fi indemnat la obiectivitate :)

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Domnul Clej isi exprima aici degustul pentru ca aici, pe blogurile noastre, poate sa scrie totusi. In afara de Hendrix care e mai dur, nimeni nu il ataca la modul serios. A avut experiente si pe blogurile portocalii si au sters cu dansul pe jos. Mai rau e ca nu realizeaza ca i s-ar intampla asta si in viata de zi cu zi daca ar nimeri intre personaje de genul acela, ar indemna la obiectivitate, si ar spune ca Basescu e doar un personaj de opereta. :) Sa intre la Tismaneanu, la Preda, la Patrasconiu... Stie dansul pe unde. :)

ionut spunea...

gata, draga mea Lilick, wooofff..am scapat de leapsa asta:)