6 oct. 2009

Guvernul Boc va cadea. Sa ne bucuram?


Guvernarea atarna ca un bolovan de gatul lor. Ramasi singur in ring, pedelistii se cer afara!

S-au agatat cu ghearele si cu dintii de guvernare si acum, cand sunt singuri la putere, cand li s-a indeplinit pohta ce-au pohtit, portocaliii incep sa realizeze ca toate au un pret. Asa ca provoaca Opozitia... sa-i dea afara!

Oricat ar parea de paradoxal, fix asta se intampla acum. Cum spuneam si AICI, astazi ei trebuie sa-si asume totul. Criza economica, miscarile sindicale, dezastrul din sanatate si din invatamant, cresterea somajului, socurile sociale... tot. Ori nu e bine sa-ti asumi toate astea cand esti singur la guvernare, pentru ca n-ai pe cine sa dai vina!

Cand era si PSD la guvernare era muuult mai simplu. Portocaliii aveau banii (finantele, economia, transporturile, apararea), iar pesedistii, care aveau ministerele sociale, erau pe post de sac de box pentru toate nemultumirile. Strategia portocalie era convenabila: “Banii sunt la noi, raspunderea e la voi”, iar ministrii PSD erau fraierii perfecti.

Ramasi acum singuri, frica le intra in oase. Ce ar insemna ca guvernul Boc II sa reziste pana la alegeri? Cum s-ar descurca Traian Basescu, in aceasta perioada critica, cu un asa bolovan de gat? Asa ca trebuie gasiti niste fraieri! Si inca repede! Unde nu da Domnul sa depuna cineva o motiune de cenzura?

Si uite ca Domnul a dat, si PNL si UDMR tocmai pun de o motiune de cenzura! Parca nici asta nu ajunge, asa ca Boc, ca sa fie sigur, si-a asumat si raspunderea pentru Legea Pensiilor. Parca ne si spune: “De ce o singura ocazie si nu doua? Daca se razgandesc cei din Opozitie si ma lasa singur la guvernare?”

Dupa ce guvernul Boc II va cadea lucrurile vor fi mult mai incurcate, iar Traian Basescu va intra in joc. Scapat de Udrea, de Pogea, de Pleasca si de Boc, presedintelui i se va ridica o mare greutate de pe suflet. Iar cat timp PNL si PSD se vor certa pe fotoliul de premier si pe ministere, va veni dansul, de la Cotroceni, cu o propunere de guvern. Un guvern – ati ghicit! – plin de “independenti”, de “tehnocrati”.

Credeti ca nu e posibil? Ca nu gaseste oameni adecvati? Eu zic sa incercem sa ghicim cate ceva.

Premier - Alexandra Gatej. Neimplicata politic, a condus o mare companie occidentala si este apreciata public de noul ambasador al Statelor Unite in Romania. Bun, deci merge!

Finante - Daniel Daianu. Imagine de bun specialist, dezamagit de liberali, care l-au indepartat din Parlamentul European, ex-liberalul are si experienta (a mai condus finatele in perioada Constantinescu).

Externe - Andrei Plesu, Razvan Mihai Ungureanu (ca tot au mai fost amandoi in acest post) sau un alt intelectual de vaza. Poti sa spui nu ?

Justitie - Poate sa ramana Predoiu, sau se va gasi un judecator de care n-a auzit nimeni.

Sanatate - Doctorul Adrian Streinu Cercel tocmai a fost numit secretar de stat la acest minister. E un nume, cine sa se opuna?

Aparare - Se poate gasi cu usurinta un general, chiar unul din perioada Constantinescu, azi trecut in rezerva. Imi vin multe nume in minte, asa ca nu ma risc. Are balta peste!

Cultura - Aici e chiar mai usor, intelectualii lui Basescu abia asteapta un post. N-ar fi Alina Mungiu Pippidi o adevarata lovitura? Propunerea asta ar inchide multora gura, inclusiv doamnei in cauza...

Economie – Un om de afaceri cunoscut si cu imagine buna. Un om realizat, pentru care nu banul ci faima conteaza. Rasfoiti Top 300!

Putem continua astfel pana umplem toata schema, dar va mai las si pe voi sa va mai ganditi.

Ei bine, veti zice ca guvernul asta e ipotetic, ca n-o sa treaca niciodata de Parlament. Corect! Poate ca n-o sa treaca, dar nici nu este acesta scopul sau. Va imaginati ce imagine vor avea cei care vor respinge un astfel de guvern? Si, mai ales, va imaginati cat va avea de castigat cel ce va propune un astfel de guvern?

Probabil ca guvernul Boc isi traieste acum ultimele clipe, dar sa nu ne bucuram prea devreme. Poate ar fi bine sa nu ne bucuram deloc! Traian Basescu are inca destule resurse si e un maestru al combinatiilor, care a cazut intotdeauna in picioare! Iar postura de Salvator este ipostaza ce i se potriveste cel mai bine. Parca il si vad stand la Cotroceni, frecandu-si mainile si soptind in barba: “Mai stati mult, mai, cu motiunea aia?”.

Update: 127 de parlamentari PNL si UDMR au semnat deja motiunea. PSD a anuntat ca sustine motiunea, dar o modifica putin… Zau, asta conta acum?

31 de comentarii:

Lucia Verona spunea...

Voi spune celebra frază "Ţi-am spus eu"!
Evident că Băsescu vrea să scoată castanele din foc pe mîna altora, nu a pedeleilor. Evident că guvernul bocdoi abia aşteaptă să cadă şi să scape de răspundere. Cu fiecare măsură, cu fiecare lege asumată, guvernul bocdoi îl îngroapă pe Băsescu. Ar trebui lăsaţi în pace pînă la alegeri. Să răspundă Băsescu pentru toate tîmpeniile. Da, trec nişte legi imbecile. Şi ce dacă? Pot fi oricînd abrogate sau modificate dacă vine un preşedinte normal la cap şi pune un guvern responsabil.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Sigur, sigur. Sa ii lasam sa vopseasca totul in portocaliu, sa ingretoseze toata tara. :))

Yoda spunea...

Da, sa ne bucuram daca cade. Prefer mai bine sa se aleaga putin praful si pulberea decat s-o lungim cu acest cancer format din PDL- Traian basescu- Emil Boc si liota. Ca am ajuns la metastaza cu jigodiile astea.

Claudia Muresan spunea...

cred ca PNL trebuie sa arate ca exista limite la nesimtirea de partid si de stat in Romania, indiferent de discutabilele consecinte ale caderii guvernului inainte de alegeri. Mie mi-ar fi greata sa vad ca nu cade nici cu motiunea asta, iar apoi sa-i vad cum se impauneaza cu alta 'asumare'. Da-i in ma-sa, sa cada si daca-i aduce poporul inapoi la cirma, halal sa-i fie!

Anonim spunea...

sa-i puna pe cei din guvernul la care au trudit lilick&comp. :) indira

Marius Mina spunea...

Sper ca Antonescu sa ia in sulita tot guvernul incepand cu ianuarie , asta ca sa nu faca jocul chiorului .

Lilick Auftakt spunea...

@Yoda

Daca cade acum, nu se alege praful si pulberea de Basescu. Nu ar fi mai bine sa cada dupa alegeri? :)

@Claudia

Stiu ca nu ii mai suporti. Nimeni nu ii mai suporta. Dar asta e si dorinta mea: sa aduca lumea la saturatie pana la 22 decembrie. Sa se trezeasca toti.

@Indira

Mi-as dori un astfel de guvern. Dar dupa ce nu va mai fi Basescu la Cotro.

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Ar fi bine...

tony spunea...

Sper ca Boc sa cada tot in cap! :))

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Sigur. Dar de data asta sa-l traga si pe Basescu :))

Lulutza spunea...

Doar fac pe vitejii. Se prefac ca nu le-ar placea puterea si banii, dupa ce au schimbat in citeva ore tot ce nu era intens potocaliu. Fac pe ei de frica sa nu-si piarda ciolanul la care pina mai ieri nici nu indrazneau sa spere. Ca nu i-ar lua nici dracu' la vreo firma serioasa! Cit despre madam Gatej, alta mare priceputa: la vinzari de Knorr si Dove. Data afara discret, de la o firma de detergenti si... coloniale! Intre noi fie vorba, in afara de Persil, toate celelalte produse de la Unilever sint o jale perfecta! Oricind se gasesc altele mult mai bune si eventual mult mai ieftine... Ce sa-ti povestesc, madam Persil - primministru! Ne-ar ride si curcile!

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

O sa mimeze un guvern de tehnocrati, iar dupa alegeri, daca iese Basescu (Doamne fereste, totusi nu cred) o sa ii schimbe si o sa bage tot oranjgutanii.

Anonim spunea...

Sa cada cancerul anti-democratic odata. O guvernare asigurata de profesionisti ar asigura in primul rand niste alegeri curate si neinfluentate de presiunea guvernarii, macar.

Lilick Auftakt spunea...

@Alex

Nu mai avem rabdare doua luni sa cada si cu Basescu de gat? Stiu, sunt insuportabili. Dar trebuie sa fie asa pentru TOATA tara. Sa ajunga la saturatie. Doar doua luni mai suportam. Doar l-am suportat pe Basescu 5 ani. Inca putin...

tony spunea...

Basescu traieste o disperare imensa daca vrea caderea guvernului Boc.Numirea acestei doamne nu ar insemna decat mascarea catastrofei pe care el a produs-o si amanarea momentului cand va trebui sa dea socoteala.Cred ca dupa aceasta miscare va pierde si din voturile portocaliilor.

nicole spunea...

In doua luni s-ar putea sa nu mai ramana nimic...

Matilda spunea...

Să cadă, dar după 22 noiembrie, şi să plătească pentru tot ce-au făcut. În frunte cu marinarul care a găsit icebergul de care să izbească ţara : guvernul Bocdoi, ca s-o citez pe dna Verona.

Alexandru Marin spunea...

@ Lilick: imi pasa de ceea ce urmeaza. Inca doua luni si o sa fim vanduti pe viata, daca nu suntem deja. Guvernul Boc trebuie sa moara si sunt pro oricand, oriunde, la orice ora.

Lilick Auftakt spunea...

@Nicole. @Alex

BocDoiul e o piatra de moara pt Basescu. Nu e bine sa ii facem jocul si sa-l scapam de pietroi. Sa-i lasam sa mai greseasca.

@Matilda

Dupa 22 ii vreau tarati in noroi. :))

atreides spunea...

Lilick, teza ta este corecta doar pana la un punct, insa omiti un lucru esential pentru care eu prefer ca acest guvern sa cada: autobuzele. Cred ca daca alegerile nu vor fi fraudate basescu are toate sansele sa piarda, chiar si daca se va instala un guvern ca cel descris de tine. Lucrurile sunt oricum pe muchie de cutit, si daca nu se intampla ceva cu totul iesit din comun cred ca asa vor ramane pana pe 6 decembrie.

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Mie mi-e frica sa mai creasca chiar si un procent pe motiv de "Guvern capabil". Ai dreptate insa cu... autobuzele.

dramoleta spunea...

Raul trebuie taiat de la radacina, deci guvernul Boc trebuie sa pice.
Basescu mizeaza pe faptul ca multi vor sa lase PDL sa-si asume nenorocirea din tara, motiv pt care acum braveaza, joaca la cacealma. El nu-si doreste ca acest guvern sa pice.
Ar fi o mare greseala ca opozitia sa nu incerce sa darame un guvern pedelist. A nu ataca orice miscare a lui Basescu, ar insemna sa i se faca jocul.
Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti!

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

Bineinteles ca opozitia trebuie sa incerce. PNL adica.

Eliad spunea...

@all si @toata lumea :))

Ia nu mai judecati cu inima. Puneti-va capul la contributie!

Ce, nu-l mai puteti suporta pe Boc inca 50 de zile? Ati capiat?

Pai unde mai gasim noi o asa guvernare? Unde mai gasim noi o aliata perfecta, asa cum e doamna Udrea? Unde mai gasim noi un idiot perfect, asa ca Emil Boc? Unde gasim noi un papitoi mai mare decat Gheorghe Pogea? Unde mai gasim noi pleasca perfecta, asa ca Paleologu? Unde?

Mie imi place la nebunie Elena Udrea! De ce? Pentru ca e frumoasa? Noooo! Pentru ca e tupeista? Nooo! Pentru ca e inculta? Nooo! Ci pentru ca ma ajuta sa scap de Traian Basescu!

Ati depus deja motiune de cenzura? Sa votati contra ei! Lasati-i pe toti in functie, ca sa-si faca treaba!

Chiar asa, n-aveti ce face? Vreti sa-l usurati pe Basescu? Sa vina iar in ring? Sa redevina presedintele jucator? Sa numeasca el noul premier?

Cititi va rog interviul lui Boc de la radio. Se desprind doua concluzii:
1. Omul parca stie ca ii sunt zilele numarate.
2. El spune limpede: Presedintele va nominaliza viitorul premier! Clar?

Lilick Auftakt spunea...

@Eliad

Stiu ca ei isi fac bagajelele. Dar citeste pe blogul Adrianei Dutulescu si la Foaie de Blogger:

http://bogdan-apostolescu.blogspot.com/2009/10/psd-istii-nu-s-au-inghesuit-la-motiunea.html

bogdan spunea...

Lilick nu am vazut nici o dezbatere referitoare la legea pensilor si ma intreb de ce oare... Aceasta lege prevede ca cei din politie, armata, servicii secrete sa iasa la pensie la 60 de ani , iar eu sincer nu as vrea sa trec pe strada cand un politist( sau soldat) de vreo 59-60 de ani foloseste arma ( asa cum i-a sugerat Baselu).... Mai mult acesti oameni nu au contribuit la sistemul de pensii deoarece ele erau suportate de la stat , si ma intreb ei cat o sa aiba pensie??? cat au contribuit?? adica ZERO?? sau cum spunea Hoara , le da pensia minima
Alt punct sensibil este acela ca pensile in plata ( altele decat cele speciale) NU VOR MAI CRESTE decat cu rata inflatiei ("creşterea valorii punctului de pensie cu nivelul inflaţiei şi cu 50% din creşterea reală a salariului mediu brut"), cat despre varsta de pensionare care urmeaza sa ajunga la 65 de ani eu chiar nu vreau sa aud deoarece nu cred ca spre exemplu o asistenta poate sa-mi faca o injectie la 65 de ani, un doctor oftalmolog sa ma opereze, sau un pompier sa stinga focul .... Nu cred ca aceste persoane mai pot sa-si faca treaba la aceste varste de 65 de ani... Si mai cred ca este o magarie "creşterea numărului de contribuabili la sistemul unitar cu cei care realizează venituri din profesii liberale, manageri, asociaţii familiale" asa incat sa contribui la pensie si din drepturile de autor si alte activitati liberale.... O mizerie de lege ,cu unele principii bune , care insa o compromite si de care nici un partid nu se foloseste sa-i dea in cap lui Boc cu ea (nu ca s-ar intampla ceva ca are doar 65 de pagini)....

mirko spunea...

oricit de prostovan ar fi, nu cred ca geoana o s-o muste chiar asa, ca dovada ca psd nu se prea inghesuie sa voteze motiunea.pe de alta parte, pnl isi face doar datoria, dar frica mi-e ca "amicii"
unguri sa nu-i traga in piept, mai ales ca deja boc le-a dat ceva subprefecti

Eliad spunea...

Da, pesedistii nu se inghesuie sa semneze motiunea, dar o vor vota!

Si asa e o minune ca 7 pesedisti au semnat-o, ca nu era motiunea lor! Era motiunea PNL-UDMR!

Si au semnat-o ca sa fie siguri ca motiunea va intruni cele 118 semnaturi necesare (parca atat e minumum necesar, nu?)

Eliad spunea...

Iar chestia de la Adriana Dutulescu n-as lua-o in serios, pentru ca sursa e... Gusa. Asa ca...

Eu cred ca daca PSD nu va vota motiunea (sper sa n-o voteze, ca sa ramana Boc!) nu e pentru ca sa se impiedice formarea unui guvern PDL-UDMR, ci pentru ca motiunea e o prostie...

Ah, sa zici ca nu vei vota motiunea pentru ca... lalalala.. eh, da, e un motiv bun!

Crăciun Florin spunea...

Ar fi bine sa cada. Vezi ca PNL nu crede in dorinta PSD de a vota motiunea !

Sunt multi pesedisti care nu doresc sa se ajunga la anticipate, anul viitor. Daca pica Boc si pedeleii sai de la putere, Basescu poate forta respingerea a doua propuneri de noi guverne ! Ca atare, se poate ajunge la anticipate anul viitor. PSD-ii nu doresc asta. Poate nici unii dintre liberali. Nu este exclus ca in perioada urmatoare, pe baza spaimei anticipatelor, PD-L sa nu racoleze mai multi parlamentari de pa PSD si PNL.

Eu nu cred ce spune Geoana. A mai vorbit gura fara asta de mai multe ori. Nu ma duc la Cotroceni iar peste 5 minute era deja in fata lui Basescu.

Acum a declarat (HotNews) ca specialistii PSD inca lucreaza la motiunea liberalilor chiar daca a fost depusa ! Ce sa inteleg ? Ca o vor schimba inainte de vot ? Se poate.

Nu stiu daca va cadea Guvernul Boc. Desi ar fi exceptional de bine sa cada acum, inainte de alegeri pentru a se putea scoate in evidenta dezastrul produs. Daca nu pica, ramane sentimentul ca PD-L este imbatabil ! Si asta este rau.

Liviu spunea...

N-as vrea sa ma pronunt in cunostinta de cauza... despre aceasta doamna Gatej.

Cu toate acestea, fiind vorba de un personaj provenit din laboratorul de la Cotroceni, parca nu-mi miroase a bine. Una e sa vii consilier al lui Basescu in 2005, in perioada 'romantica', alta in 2009, cand prezidentul ni s-a aratat in toata splendoarea. In plus, ma indoiesc ca Basescu ar numi premier o persoana pe care sa n-o fi verificat cu grija.