12 oct. 2009

Mama presedintelui Basescu internata la oncologie?


Mama preşedintelui Traian Băsescu a fost internată la Institutul Oncologic din Bucureşti, au declarat, pentru agentia Mediafax, surse oficiale. Sursele citate au precizat că internarea mamei preşedintelui Traian Băsescu, Elena Băsescu, a avut loc în urmă cu câteva zile, precizeaza Mediafax. Mama presedintelui are 80 de ani şi locuieşte în Constanţa. Ea este este ingrijita de conf. dr. Alexandru Blidaru, la sectia de Chirurgie a institutului, adauga ziare.com.

Acum ma intreb si eu: poezia aia in care mama moare, aparuta ca prin minune joi, si scrisa de Basescu acum 30 de ani, a avut vreun sens in toata povestea asta? Cred ca saraca femeie e chiar bolnava, caci nu se fac internari la oncologie fara motiv. Nu vreau sa-l cred pe Traian Basescu chiar atat de diabolic, incat sa se foloseasca in acest mod de ea. Am si urata amintire din perioada Pietii Universitatii, cand zvonurile aparute brusc spuneau ca in piata s-ar fi scandat: "Iliescu stai acasa/C-ai nevasta canceroasa!". Se insinua ca doamna Nina ar avea cancer, dar noi, cei din piata, n-am scandat asa ceva niciodata... Zvonul a prins, si valul de simpatie pentru Iliescu a crescut.

Stiu ca stirea asta va sensibiliza opinia publica. Ma intreb, totodata, cine sunt acele “surse oficiale” de care vorbeste Mediafax? Totusi, pe mine poezia aceea ma pune pe ganduri. Daca mama lui Traian Basescu isi traieste acum ultimele clipe?...

Ziare.com mai scrie: "Fara a da detalii despre starea de sanatate a mamei sale, Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca are el grija de mama sa si ca aceasta se afla in acest moment la el acasa. Declaratia a fost facuta de seful statului duminica, dupa ora 23,00, cand a iesit in curtea Palatului Cotroceni, unde se aflau inca sute de vizitatori care incearcau sa intre in biserica proaspat sfintita. Intrebat de ziaristi despre starea de sanatate a mamei sale, Basescu a raspuns: "Am eu grija de mama mea. Mama e acasa la mine".

Pesemne ca, intre timp, femeia a fost externata, dar fara foc nu iese fum. Iata si deja celebra poezie, atat de mult disecata de presa: "Deasupră-ţi cerul se înalţă/Şi de pe el privesc în jos/Sute de stele ce-l admiră/Pe bravul om prietenos/Iar după luni de mers pe-ntinderea albastră/Întors din nou la ţărmul tău iubit/Ai alergat grăbit spre casă/Să vezi iar chipul mamei fericit./Casa era pustie şi cernită/Şi ai plecat încet, spre cimitir/Ca să aşezi în ţărâna încă proapsăt răvăşită/Un trandafir, trei lacrimi şi-un sărut/La capul mamei ce murise tristă/Cu gândul la copilul ce-a crescut".

La data la care viitorul presedinte scria aceste versuri, mama sa era la Constanta, bine sanatoasa. Acum, cand le face publice, se pare ca dansa numai sanatoasa nu mai este.... Ce rost a avut deci devoalarea acestor versuri tocmai acum? Anticipa (Doamne fereste!) presedintele ceva?

(Foto Mediafax)

Update: mama presedintelui Basescu va fi operata astazi de cancer la san. Cititi AICI.

7 comentarii:

Lulutza spunea...

Daca intr-adevar a "produs" poezeaua cu pricina acum 30 de ani, la mijloc ar putea fi o explicatie freudiana, complexul Oedip, chestii din astea, "stiintifice"...

Daca a regizat momentul lacrimogen cu speranta ca problemele de sanatate ale mamei sale vor "rasufla" in presa si-i vor atrage compasiunea populara si, implicit, al doilea mandat, e clar: Base asta, clar din categoria celor care "n-au mama si n-au tata", este disperat sa obtina al doilea mandat. Si capabil de orice sa-l pastreze, cu pretul vietii noastre, a tuturor.

Ar mai fi o posibilitate... Ca mama lui sa-l fi auzit pe cind isi recita productia literara, printre hahaituri si lacrimi, iar asta sa-i fi facut mai mult rau decit bine, la virsta ei. Iar acum echipa de imagine cotrocenista incearca sa dreaga, o data in plus, busuiocul ofilit de Base Voda.

mirko spunea...

nu-ti dori ceva ca s-ar putea sa ti se intimple!cu tot respectul pt.d-na basescu, fiul ei ori a produs capodopera acum, sa-i vedem latura umana, ori a produs stirea in acelasi scop. in ambele cazuri,nu i-a iesit bine!

Anonim spunea...

Sa-i uram sanatate batranei doamne si viata lunga!
Nu are nicio legatura cu ceea ce ne supara pe noi in activitatea si caracterul lui Traian Basescu.

casandra

Deceneu spunea...

De unde stim ca versurile au fost scrise in urma cu 30 de ani si ca le-a scris Basescu?

Eu suspectez ca sunt scrise recent, de un consilier de la Presedentie, in scop electoral.

Stia Basescu in urma cu 30 de ani ca o sa fie sub zodia unui singur trandafir?
De ce nu trei?
Ca-s PSD-ei?

Eu zic sa nu fim naivi sa inghitim toate manipularile.

Chat Noir spunea...

Pentru bărbați (din experiența mea) mama e un punct de sprijin în viață ... chiar și când nu țin cont de sfaturile ei. Nu cred că Traian Băsescu a încercat o manevră electorală. Sau lasă-mă să cred că nu s-ar putea preta la așa ceva. Sper să fie doar un "poet" ratat așa cum este și ca președinte. Altfel, ar fi prea mult pentru mine. Îi doresc, mamei lui Traian Băsescu, să-și regăsească sănătatea.

Draghi spunea...

Ii doresc sincer multa sanatate mamei lui Basescu.

Si Nero scria poezii, nu-i asa?

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Lilick,

Sper sa nu te superi ca doresc sa mediatizez cat mai mult cazul respectiv, dar stiu ca sunt aici, pe blogul tau, multi oameni care pot face ceva.

Asadar:

Sa salvam o viata !

http://www.ajutorpentruana.info/

http://www.gandul.info/reportaj/ultimele-9-zile-care-o-mai-pot-salva-pe-anamaria-4980083