13 oct. 2009

Marti, 13 octombrie! Klaus versus Basescu













Daca scenariul pe care il intrezareste Andrei Badin, si intuitia mea, din mai anul trecut, se sustin, Traian Basescu a pierdut al doilea mandat.

Vom comenta mai mult, in continuare, pe acest subiect. Ceea ce pot sa mai scriu acum, este ca Basescu urma sa faca aseara o noua declaratie de presa. Sa numeasca un nou prim ministru. Chemase ziaristii la Cotroceni. In ultima clipa a anulat conferinta de presa, afland de formarea noii coalitii ce-l sustine pe Johannis.

Evenimentul zilei citeaza surse din interiorul PD-L, care dupa intalnirea cu Traian Basescu ar fi declarat ca presedintele a fost suparat ca portocaliii au venit cu ideea de a-l nominaliza tot pe Emil Boc spre a forma al treilea cabinet guvernamental. Se pare ca Basescu ar fi spus, citez:

„Voi sunteţi nebuni?! Suntem ţară europeană, cum aş putea să pun un premier care a fost demis de parlament?! Emil este creaţia mea, dar suntem ţară europeană”

39 de comentarii:

Bogdan spunea...

Dupa o lunga perioada de timp sunt enorm de fericit!!!
Bravo Crin !!!
Multumesc Geoana pentru intelepciune....

Boc, Boc, haide draga la cluj , hai aici sa-ti auzi tu pe strada, dupa alea 30 sau 60 de zile cat ai dreptul sa paza...
Oameni politici Boc & Baselu' au murit....
Doamne ajuta!!!!

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan, si eu la fel. :) Basescu e mat. Nu-mi vine sa cred ca Geoana a marsat la miscarea inteligenta a liberalilor. Bravo Crin!!! Si fraierii tot scriau ca e moale. Le-a dat o lectie.... sa-i usture. Am inteles ca Basescu e fiert la Cotroceni.

Bogdan spunea...

Lilick, dar ii si PROST , dar cum ar spune Doctoru' prost, prost... daca nici macar nu s-a asteptat l-a miscarea asta discutata de toata lumea de aproape o saptamana si l-a propus iara pe Boc, pt ca nu cred ca a iesit Flutur asa de capul lui ... a iesit pt ca nu mai puteau sa stea atata acolo , trecusera aproape 2 ore....

Bautura i-a inecat creieri, ceea ce-i FOARTE BINE... Traiasca Bautura!!!

Bogdan spunea...

Lilick , daca tot ii fiert ii trimit niste scortisoara de la Cluj , sa aiba pe mare....

Deceneu spunea...

Nu-l subestimati pe Basescu.

I Klaus a declarat ca a vorbit cu Crin care l-a intrebat principial daca ar accepta, si a spus ca in principiu, daca exista o sustinere majoritara, ar fi de acord, dar pe un proiect de durata.

Geoana vrea sa-i propuna sa fie premier pana dupa alegeri, ceea ce nu cred ca o sa-i surada.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Eu nu inteleg cum unii oameni, de altfel fooarte inteligenti, care il sustin pe Oprescu, nu au observat ca el acum o luna a fost sa negocieze cu Klaus la Sibiu. Ma mira rau chestia asta. Desi eu am pus pe blog. Toti erau intelesi cu Klaus. Daca cumva candideaza, va rupe in Transilvania. Oricum, el e acum OMUL opozitiei acum.

Poti sa ii trimiti, dar el are cam alte preferinte. Hihi. :))

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu

Pai eu ma miram ca Geoana a acceptat. Nu are incotro. Zice si el acum ca pentru o perioada, ce sa faca...
Basescu? Ce mai poate sa faca el? Pe cine mai propune dupa ce a fost lansat OMUL OPOZITIEI la modul asta?

Bogdan spunea...

Lilick, nu mai are pe cine propune pt ca a ramas singur, singurel si partea frumoasa cred eu ca acuma urmeaza cand o parte din PDL va fugi care incotro...

A ramas singur, singur, singur sa poata dormi linistit cu Nuti!!!

In acest moment oricine se va mai alia cu Baselu' va avea mari probleme cu electoratul....

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Asa e. E foarte singur. Klaus e cu Crin, cu Tariceanu, cu Oprescu, cu Geoana, cu ungurii, cu nemtii...

A, pardon, Basescu nu e singur. E cu tiganii lui Bercea Mondialul. :))))))))))))

nicole spunea...

Crin Antonescu demonstreaza ca este puternic, inteligent si ca poate sa realizeze unirea si normalizarea romanilor. Si poate sa-si impuna autoritatea cand este nevoie.

Lilick Auftakt spunea...

@Nicole

Exact. Crin e cu mult mai puternic decat si-a dat cu parerea lumea. Se vede clar acum. :)

Bogdan spunea...

Si in momentul de fata Crin ii ia jucaria lui Oprescu sau o parte insemnata din aceasta ...

Nu stiu cum doarme Geoana in noaptea asta , pt ca eu cred ca maine dupa semnarea intelegerii ar trebui sa iasa si sa-l sustina pe Crin , lucru care ar fi urmat si de Oprescu, pt ca nu mai are sens sa candideze sa se faca de ras...

tony spunea...

Basescu e depasit total de situatie !
Ar trebui sa se autosuspende din functie! :))

Jenika spunea...

MAdam Lilik....Desi eu cred in continuare ca la momentul actual Crin este slab , nu inteleg de ce sunt fraier.....???
Am postat acum cateva ore o lista cu niste intrebari adresate staffului de camapanie a lui Crin si chiar si lui. Este putin copilaresc ca sa poti sa crezi ca tot ce se intampla acum este decizia , puterea si actiunea exclusiva a lui Crin. Chiar tu spunei mai devreme chiar aici de faptul foarte bine remercat ca Oprescu a fost sa negocieze direct la Sibiu cu Klaus. Atunci ma intreb desigur cu mandatul cui si de fapt cine conduce jocul? Il cunosc pe Johhanis..... suntem copii mici si inocenti daca credem ca el este solutia. Solutia pentru ce? Solutia cui? Am repetat si repet pana o sa se priceapa....sunt de dreapata si imi doresc sa vad un lider autentic al unei drepte unite. Crin acum a scos niste castane foarte....foarte....foarte fierbinti .....si lucrul asta o sa il vedeti mai tarziu. In plus la acelasi subiect cum poate cineva sa imi spuna mie ca Klaus e independent cand el este membru FDGR si mai mult este sustinut de bunul sau prieten Cindrea presedintele PSD Sibiu , cam in tot ceea ce face??? Am intrebat de ce Klaus....si nici pana acum Crin nu poate sa dea un raspuns direct de barbat!
Nu sunt un fraier madam Lilik.... serios.....

Bogdan spunea...

Lilick, extraordinar de bun si demersul de ai exclude din Pnl pe cei care nu au venit sa voteze si din cate am inteles si cei de la PSD i-au urmat, lucru bun deoarece o sa intre frica in cei care s-au gandit sa mai dezerteze si sa tradeze....

Lilick Auftakt spunea...

@Jenika

Nu m-am referit la tine. Nici nu mai stiam ca ai zis si tu ca e slab. Chiar asa: de ce e slab? Ca nu e marlan ca Basescu?
Chiar eu spun ca negocierile cu Klaus au inceput acum mai mult de un an, cu Tariceanu, din moment ce am postat atunci si am sugerat asta. Da, asa e. Dar Crin e puternic pt ca a condus lucrurile spre concordie in opozitie, asa cum trebuia.

Nu ma indoiesc ca portocaliii ii vor gasi destule noduri in papura lui Klaus. Vrei sa iti spun ca am scris si despre asta in mai anul trecut? Bine ca e Johannis prieten cu Cindrea, despre care nu am auzit in viata mea, si nici nu ma intereseaza, cum prieten e si cu liberali si cu maghiari ba chiar si cu pedelisti. Uite ce pata ii gasisem acum.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Ce jucarie sa ii ia Crin lui Oprescu? :) Oprescu a fost inaintea lui Crin sa vorbeasca cu Johannis.
Daca nu il investeste Basescu pe Johannis PM, e fooarte posibil ca el sa fie candidatul opozitiei. Nu ai citit la Badin?

@Tony

Haha! Lasa-l sa-l vedem cum isi linge ranile la sfarsit.

neacsu spunea...

azi nu l-am vazut orăcăind pe vanghelie...

Bogdan spunea...

http://www.adevarul.ro/articole/cluj-exclusiv-suparare-mare-in-satul-lui-boc-dupa-caderea-guvernului.html


Hai acasa Draga Emile, dar adu si Marinaru cu tine !!!!

Bogdan spunea...

Lilick, nu m-ai inteles... Eu ma refeream la faptul ca Oprescu nu mai are mesaj si cred ca cei care il votau o faceau pt ca credeau ca era singurul care putea sa-l inviga pe Marinar dar in acest moment cred ca in perceptia publica cel care il poate invinge este Crin ... Si Doamne da sa aiba si Geoana mai multa intelepciune si sa lase orgolile deoparte pt ca nu cred ca-si mai au loc in acest moment...

Anonim spunea...

Lilick daca basescul nominalizeaza orice alta propunere decat a lui sau a PDL este MORT !
Sa dea Dumnezeu sa se intample asa.

Jenika spunea...

Madam Lilick...
Eu nu incerc sa omor din fasa ideea ca el ar fi o solutie.Klaus are partile lui bune....insa repet....il cunosc foarte bine pentru ca in anii 1996-1997si pana in 200 inca era in politica si inca eram directorul de camapanie PNTCD pentru candidatul la primaria Sibiului. Are mai putina importanta ca am scos un primar , are mai putin aimportanta cum si cat il cunosc eu pe Klaus. O repet si o spun ...nu el este solutia unei drepte si nici macar al situatiei actuale. Despre Crin....
Cunosc personal cel putin un vicepresedinte al conducerii centrale PNL .... :)
Am sa tac din gura si am sa inghit in sec.....
:)
Nu imi place sa barfesc...imi place sa ascult...sa privesc si sa fac analiza pe subiect.....
Din punctul meu de vedere.....
A ajuns la conducerea PNL prin inlaturarea lui Calin la initiativa si la jocul total al unui grup forte din PNL. Daca a tactu si a facut ....si nu a iesit la actiune...sunt doar doua situatii....una e de acceptare pasiva si celalalta este cea in care tu manevrezi niste papusi din umbra. Ce iti spune tie asta?
Marlan precum Basescu.... Madam Lilick... in nici un moment marinarul nostru nu o sa ajunga la nivelul de cultura si civilizatie pe care il are Crin. Niciodata....asa cum nici eu nu o sa compar vreodata din punctul asta de vedere cele doua personaje. Ar fi cum as compara un pepene cu o trufa. Vad in Crin o alternativa serioasa la dreapta politicii romanesti si o solutie implicita pentru Romania viitoare....insa vreau sa vad la el nu doar sclipiri rare si ciudate de initiativa ...as vrea sa vad cum inteligenta si puterea de coagulare a unor forte politice este pusa in practica in fiecare zi ...des....cu pregnanta....cu barbatie.....
Stiu ca el vrea sa fie ...si este un alt tip de politician...insa mai inainte de a invata cum este cu galanteriile si dantelariilde matase ale unei politici onorabile , mai inainte de asta....neaparat trebuie sa intrii in mijlocul lor si sa faci ordine.....iar ordine intre animalele politice actuale nu poti face cu vorba buna...mai ales acum. Cine imi spune ca de fapt asta este solutia pentru o Roamnia viitoare fara ca partidele politice sa se implice si sa astepte beneficii de pe urma aceste miscari......
Iar eu tocmai asta spun si cred..... mai puetrnica si mult mai vizibila este puterea unui paertid politic care se ridica singur pe picioarele lui decat din cadrul unei coalitii care mereu va fi acuzata ca sustine si abuzeaza de pozitia sa dominanta......
Cine o sa isi asume eventualul esec?

Lilick Auftakt spunea...

@Emil

:))

@Bogdan

Eu sper doar ca cei care inca mai tin cu Oprescu sa se prinda care e rolul lui. Geoana nu va rennta pt Crin niciodata. Nici liberalii nici pesedistii nu vor renunta in veci in favoarea candidatului celuilalt partid. E o ineptie. Sunt partide mari. Nici nu trebuie sa renunte decat in favoarea unui candidat unic care sa nu fie liberal sau pesedist.

@Vlad Rosca

Haha! Ai dreptate. Desi cred ca e mort in ambele cazuri. Daca nu nominalizeaza un pedelist doar isi mai prelungeste agonia. :))


@Jenika

Hai sa lasam luptele locale sau interne ale partidelor si sa aruncam o privire de ansamblu.
De ce nucrezi ca solutia ar fi Johannis?

Vad ca vorbesti despre "solutia dreptei". Oare la cine te referi? Doar nu ii bagi si pe pedelisti la dreapta? In PD-L e o aripioara minuscula care reprezinta dreapta.
Dar lucrurile oricum nu se impart asa. Pe de o parte e pericolul PD-L/ Basescu, pe de alta parte o coalitie de conjunctura, utila pentru a-i tine piept nebunului. Crin are meritul de a-l impune pe Johannis ca liant.

gugu spunea...

Un neamt? Mmmm!

Da! Eu vreau! Ich will!

Si suna bine, al dracului de bine!

Ascultati aici:

http://www.youtube.com/watch?v=NlPhAmaFtVE

Eh, cum e? Nu e Guta, nu? Nici Bogdan Artistu'... Nici Florin Salam...

Jenika spunea...

1. In nici un caz nu imi doresc sa port lupte cu sustinatorii aceleiasi idei.
2. PDL si nici macar vreo aripioara a sa nu sunt de dreapta si nici macar de centru. Pe rigla si compasul meu politic PDL cu tot cu aripioarele sale sunt pur de stanga. Scurt. De stanga!!!
3. Ca profesor poate ca are abilitati. Poate ca in functia de Primar a dezvoltat aptitudini de coordinator de credite si a pus ordine in niste probleme reale ale Sibiului. Insa....aici e marea problema....El nu este un tehnocrat pur si nici nu este un celbru sau inventiv finantist. De asta si pentru faptul ca incerc sa vad dincolo de dorinta lui de a se autopropune si de a accepta functia de Prim Ministru nu cred ca el este solutia ca Prim Ministru sau ca Presedinte al Romaniei.

Lilick Auftakt spunea...

@Gugu

Danke. Mi i-ai pus pe preferatii mei. Ich will! :)


Parca il vazusem pe @Atreides pe aici si nu mai gasesc postarea...

Lilick Auftakt spunea...

@Jenika

Ok, dar ai si o alta propunere? Vezi pe altcineva? Pe mine nu m-a dus capul anul trecut sa vad pe altul, in afara de el, in stare sa-l invinga pe Basescu. Acum il mai vad si pe Crin.

Jenika spunea...

Da . Sustin ideea unui partid PNL puternic si care sa dovedeasca asta prin membrii sai pe care ii scoate in fata. De exemplu Vosganian. Are experienta Ministrului de finante si este destul de bine infipt in realitate ca sa spun asa.....

Lilick Auftakt spunea...

@Jenika

Sigur, asa e! Si mie imi place. :)

Jenika spunea...

Vezi madam ce inseamna doua balante politicoase si de dreapta???
E bine asa......
:)

mirko spunea...

inca nu s-a vorbit de multele imobile detinute de johannis, si despre altele care vor iesi in curind la iveala. base orice propunere va face azi la 11.00, va iesi prost, si nici macar greii bvb (nu e bursa, doar berceanu-videanu-blaga) nu-l mai sustin!
jenika,intr-o emisiune tv, vosganian nu stia sa faca un grafic despre taxa eco la masini...

Lilick Auftakt spunea...

@Jenika

La multi ani daca e sau a fost si ziua ta! :)

@Mirko

Cine sa vorbeasca de casele lui Johannis? Rechinii imobiliari din gasca lui Basescu? Ar fi de rasul rasului. E adevarat ca inca de anul trecut incepusera unii sa gaseasca tot felul de chestii despre el: te anunt ca vei auzi si ca a vandut copii. :))))
Sincer, de-abia astept...

atreides spunea...

Lilick, eram intr-adevar pe aici, dar la topicul precedent :)

Jenika spunea...

Sarutmana...a fost....
Saptamana trecuta!
Coane Mirko.....
nu zic ca mai sunt scapari...evidentiaez doar o idee...daca nu te poti barbatii cu ce ai in partidul tau e grav...
asta spuneam...iar ca Prim Ministru insist sa cred ca PNL are totusi destui membrii mai vachi sau mai noi care ar putea sa faca multe treburi bune

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides, daaa. Scuze, te-am gasit. :)

Traian Breazu spunea...

Ja, ich will auch!

In primul rind ziua de azi a adus prima stire cu adevarat pozitiva. Subscriu la ce a spus sus de tot Bogdan. E bine ca atrecut motiunea. Indiferent ce va face prezidentul, e un pas inainte.

Interesanta ipoteza cu Klaus la presedentie, merita discutata. Parerea mea e ca Klaus ar fi un bun presedinte, insa poate ca e prea devreme. Ma tem ca e prea putin cunoscut, si ca s-ar putea lansa o campanie murdara la adresa sa de genul "presedintele trebue sa fie un bun roman nu un "strain"". Si poate inca e prea devreme pt un presedinte indpendent, echidistant, reprezentativ, si ar fi nevoie de un presedinte cu un partid mare in spate. Nu stiu, eu oricum l-as vota si mi-ar place sa-l vad in orice functie, fie presedinte, fie prim-ministru sau ministru chiar si dupa alegerile prezidentiale.

Liviu spunea...

Cred ca trebuia actionat mai tare, de exemplu inca din seara zilei de 13 oct. partidele ar fi trebuit sa iasa cu un document comun si cu propunerea de premier.

Nefacandu-se asta, i s-a lasat lui Basescu timp de manevra. Nu cred ca trebuie subestimata capacitatea fiarei ranite de a administra lovituri. As paria ca in noaptea asta la Cotroceni s-a scotocit de zor dupa tot felul de hartiute si mape profesionale :)

lucian burjuiul spunea...

Din pacate pentru el, spre bucuria noastra, Basescu s-a expus mass mediei mai mult decat trebuie, in detrimentul oricarui alt membru PDL. Asa ca nu are cu ce contrabalansa propunerea lui Johannis. Astfel trebuie sa vina cu o propunere fistichie: ori un actor/om de cultura (ar fi in stare sa o propuna pe Herta Muller), ori o figura bisericeasca. Si mai mult ar putea sa se autopropuna prim ministru, sa se accepte si apoi sa renunte la functia de presedinte in favoarea unui interimat pana la alegeri.

Deceneu spunea...

Cea mai buna miscare politica pentru PNL si pentru PSD ar fi sa-l propuna pe Klaus Johannis candidat comun la Presedentie, pentru ca ar asigura neutralitatea servicilor secrete, neimplicarea lor in lupta politica si ar castiga din primul tur.
Daca nu o fac Basescu are sanse sa revina si sa castige, victimizandu-se si acuzand parlamentarii sa s-au opus “micsorarii pensilor de lux”, o idee cu care poate castiga.

PD-L-ul in cunoscuta lui traditie va critica si va sustine populisme, la fel ca Geoana.
Cele doua partide ar trebui obligate sa guverneze in anul de criza 2010, sa-si puna in aplicare populismele sau sa se recunoasca incapabile, si PNL-ul sa astepte in opozitie, daca vrea sa mai ramana partid parlamentar.