14 oct. 2009

PNL - surprinzator de bine!


In toata brambureala politica din ultimele zile liberalii s-au miscat foarte bine. Puse cap la cap, actiunile lor pot fi sintetizate astfel :

1. Au initiat o motiune de cenzura, prima motiune de cenzura din ultimii 20 de ani care a avut succes.

2. Au coalizat in jurul lor toate fortele de opozitie si au daramat un guvern, punandu-l pe Basescu intr-o pozitie incomoda.

3. Au gasit repede un independent de clasa, cu decoratii, cu staif, cu bun renume.

4. Au venit in felul asta cu o solutie de constructie politica, si au facut-o mai repede ca Basescu.

5. La solutia lor au marsat imediat doi mari primari, Ciuhandru, de la Timisoara si Oprescu, de la Bucuresti. Unul din ei este si candidat la presedintie.

6. Totul a fost facut in liniste, repede si bine, dandu-se senzatia tuturor ca PNL are solutii grabnice de stingere a crizei.

7. Pana la urma, si cel mai important lucru, este ca, de fapt, nu ei au declansat aceasta criza. Dan Nica nu e liberal, ministrii care s-au retras nu sunt liberali, Boc, care a hotarat sa-l concedieze pe Nica (la indicatiile lui Basescu) nu e liberal. Deci ei au rezolvat o criza de care nu sunt deloc raspunzatori.

Se dovedeste astfel ca liberalii nu creeaza probleme, ci le rezolva. Si reintra in joc. Aplauze!

P.S. - Partidele au semnat acum o scrisoare acord catre Presedinte, prin care Johannis este desemnat drept candidat la postul de Prim Ministru.
P.S.2 - Crin si Johannis invitati azi in emisiunea Gabrielei Firea, la ora 20.00.

21 de comentarii:

Anonim spunea...

PNL isi joaca zilele acestea sansa de a redevenii ceea ce a fost pana la instalarea regimului comunist.
Eu unul sunt convins ca va reusi, spre binele tuturor romanilor !

Crăciun Florin spunea...

Foarte bine punctat. Foarte bine. Ai o bila galbena, liberala. Semn de competenta !

Lilick Auftakt spunea...

@Vlad

Ma bucur. :)

@Florin

Iti multumesc!:)


Basescu a inceput sa dea vina pe PD-L pentru toata situatia asta. Siiigur, el nu e niciodata vinovat. :) Problema e ca e pus la zid, intr-o situatie fara iesire, cu o majoritate formata, asa cum scrie in Constitutie, si cu un candidat sustinut de aceasta majoritate.

PD-L nu mai are pretentia sa guverneze singur, a propus uniune nationala, dar nimeni nu a marsat la propunerea lor, desigur. Cu PD-L s-a demonstrat cu varf si indesat ca nu se poate guverna, cel putin cat exista la mijloc OMUL CONFLICT.

gugu spunea...

PNL intra in joc pe usa din fata! Am vazut ca Johannis incepea enumerarea partidelor care il sustin cu... PNL.

Iar Panzerul german e acum langa zidul de la Cotroceni.

Si, vorba lui Geoana, Basescu are acum, prin Johannis, o oferta de nerefuzat! Mario Puzzo, in Nasul, avea o expresie identica. Umor involuntar?

Chiar daca nu va accepta aceasta propunere, Basescu va pierde puncte. Cu o sustinere de doar 35% Basescu, marele manevrier, e blocat in port si sta legat cu paramele de dig.

Lilick Auftakt spunea...

@Gugu

Hai cu Panzerul sa spargem poarta la Cotroceni. Ich Will! :))

gugu spunea...

Si, ca am uitat sa scriu data treecuta, e clar ca BASESCU A PIERDUT PRIMA MUTARE. Iar a doua se anunta, prin Lucian Croitoru, a fi destul de anemica...

Anonim spunea...

Lilick te rog sa ma corectezi tu. Taie te rog un "i" de la "a redeveni".
Multumesc (raman dator) !

Daniel Mălăelea spunea...

Corabia e pe linia de plutire. .Nu mai este in deriva. Dar trebuie schimbat si carmaciul

Claudia Muresan spunea...

eu in locul lui Basescu l-as accepta pe KJ, ca deh, Constitutia...dupa care as continua cu 322-ul total absolvit de vreo raspundere a guvernarii...in 40 de zile un mincinos abil reuseste sa transmita ce mesaj vrea, dar cred ca nu (mai?) e capabil de o lupta adevarata. Imi pare rau ca, in loc sa asistam la o lupta, o sa asistam la o agonie lipsita de decorum.

tony spunea...

Chiar as vrea ca Basescu sa mai faca o greseala prin numirea lui Boc sau a lui Croitoru.Daca face asta,poate sa se retraga de la alegeri.

dramoleta spunea...

Warum? Darum! /floor

Crăciun Florin spunea...

Lilick, fii atenta ! "Uniunea nationala" a PD-L este cu Lucian Croitoru (portocaliu mascat !). Basescu vrea un guvern de "uniune nationala" cu ministri de la alte partide care urmeaza a fi eliminati pe masura ce partidele lor nu mai sunt necesare.

Mascariciul de la Cotroceni vrea sa dezbine alianta parlamentara anti-Basescu. Inca nu este anti-PD-L.

Lulutza spunea...

Bineinteles ca sursele din PD-l au aruncat pe piata, ca viitor primministru, numele lui Lucian Croitoru, preferatul lui Base la BNR. Probabil, fara nici un drept de a-si alege "echipa" in afara cercului colegilor de partid (de suflet)... M-am gindit si eu ieri la el, ca un pedelist ramas fara "coledzi" din cauza lui Bogdan Olteanu. :)


Cica asta a ratat la mustata "postul" de ginere al lui Isarescu, dar e in continuare agreat de ex-socrul mic! :)

Lulutza spunea...

Avem Decret AZI de la Cotroceni!

COMUNICAT DE PRESĂ
(14 octombrie 2009)
REF: Decret semnat
Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat miercuri, 14 octombrie a.c., Decretul pentru promulgarea Legii privind comercializarea produselor alimentare.
Departamentul de Comunicare Publică
14 Octombrie 2009


Nu asta asteptati?! Iar PD-l a inceput sa ameninte cu suspendarea Parlamentului. Tupeu de oranjgutzani...

Bogdan spunea...

Lilick, am tot auzit de anticipate, dar acest lucru ii super usor de evitat... daca prima nominalizare este invalidata , el va face a doua care va trece iar dupa o zi se depune motiune de cenzura... Si poftim circ !!!

hendrix spunea...

L-am ascultat acum, la 19.30, pe ba-secu. OMUL ASTA ESTE IRESPONSABIL!!! El interpreteaza abuziv, discretionar Constitutia, intelegand in mod gresit ca ar avea dreptul SA DECIDA dupa bunul plac noul premier. FALS!!! Noul premier nu poate fi decat o expresie a majoritatii parlamentare. Care majoritate? Cea care rezulta dupa alegeri sau majoritatea care doboara prin motiune un guvern. El FACE ABSTRACTIE de noua majoritate, o SFIDEAZA!!! El sfideaza nu doar partidele politice care impreuna au 65%, nu doar Parlamentul care este forul esential al unei democratii, el sfideaza elementarul bun simt!!! Doar un DICTATOR poate face asa ceva, doar un om cu profund dispret fata de democratie poate sa ,,decreteze” ca premierul va fi dat de partidul care a avut cele mai multe voturi, adica…Partidul Derahat(cica democrat!). Ha ha ha ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!!
In orice rau este insa si un bine! Acum, dandu-si arama pe fata pentru ultima data, vor vedea poate si ultimii naivi ca lui ba-secu nu-i pasa de tara, de criza, de oameni! El este interesat de un singur lucru, sa castige un nou mandat cu orice pret!!! Este in stare sa arunce tara in haos doar pentru ca mintea lui totalitara refuza sa dea puterea unui guvern de tehnocrati care sa gestioneze tara dupa raptul pedeleprelor, care sa organizeze corect alegerile. Aici este CAPCANA in care a intrat nemernicul securist! Agatarea lui de putere cu orice pret il va duce la pierzanie pe 22 noiembrie, s-ar putea chiar sa nu intre in finala. Dupa discursul din seara asta si-a dat foc la valiza!
Eu ieri scriam urmatoarele:,,Ce va face presedintele? Nu cred ca va urma glasul ratiunii, adica sa respecte Constitutia, adica sa tina cont de noua majoritate parlamentara care doreste un guvern de tehnocrati. Eu unul ma astept sa sfideze in continuare, chiar sa-l numeasca din nou pe boc. N-ar fi exclus, tinand cont de tupeul securistului ba-secu!” Este doar o chestiune de timp ca sa-l numeasca pe boc, are cineva vreo indoiala?

Lilick Auftakt spunea...

@Tuturor

Scuze ca nu am raspuns la ultimele comentarii. Am citit tot. :)

@Hendrix

Ce ar fi sa postez articolul din constitutie si sa discutam pe baza lui?

hendrix spunea...

@Lilick Draga mea, articolul din Constitutie este extrem de clar. Doar o MINTE DIABOLICA poate interpreta in sensul dorit de el! Nicaieri in lumea asta nu se intampla asa ceva, ca o majoritate parlamentara sa nu poata sa-si desemneze premierul!
Sensul corect este urmatorul: el trebuyia sa consulte partidele, sa ia act de o majoritate si sa desemneze pe cel agreat de majoritate!
Ce face ba-secu? Interpreteaza cuvantul ,,desemneaza'' cu ,,decide''. FALS!!! In spiritul oricarei constitutii democratice el nu face decat sa legalizeze numirea premierului, atat!
Mai tii minte imensa controversa constitutionala privind numirea Noricai Nicolai ca ministru? Si atunci a abuzat! A interpretat cuvantul ,,numire'' a ministrului cu ,,decizie''. El se crede un dictator, asta este clar! Doar un om de rea-credinta poate interpreta asa Constitutia!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Te rog mult ceva: poti sa copiezi comentariul asta, ultimul, si sa-l postezi la tema pe care am pus-o acum? :)

hendrix spunea...

Sigur ca da!

ionut spunea...

foarte bine structurat, la obiect si adevarat postul tau, Lilick. Asta poate fi inceputul unui moment important pentru razboiul ce ne asteapta. Crearea, fie si fara documente semnate, deocamdata, a unei coalitii pe fata anti-basescu, care sa lucreze unitar si bine, astfel incat sa il trimitem unde ii e locul: la centrul de reciclare a sticlelor de alcool.
Cat despre Crin, cu fiecare zi care trece ma convinge ca el este singura noastra speranta. Nota 10 pentru confirmarea de aseara, Johannes va fi primul ministru al Romaniei, dupa ce castiga Crin:)