13 oct. 2009

Poc! A cazut guvernul Boc!


Deci guvernashul Boc II a cazut la vot. Scorul oficial: 254 voturi pentru motiune si 176 impotriva motiunii.

E bine? E rau? Mingea este acum la Traian Basescu, ceea ce nu e chiar o mare afacere!

Ce va face presedintele? Il va desemna din nou pe Boc? Va aduce in functie un asa-zis tehnocrat, de fapt omul sau, restul portofoliilor urmand a fi ocupate de PD-L si UDMR? Se va distanta de PD-L si va desemna un guvern format 100% din tehnocrati?

Intreaga clasa politica, vrand-nevrand, se uita acum in gura lui Basescu. Si, cum il stiu destul de spurcat la gura, nu cred ca ne asteapta nimic bun...

P.S. - Oameni buni, Boc e de extrema stanga??? A vorbit de cel putin sase ori despre pensii si salarii azi!

Update: Se pare ca presedintele va vorbi la 16:30.


Update2: Referendumul respins de Senat! Udrea e neagra! :))

28 de comentarii:

Bogdan spunea...

Lilick , ii perfect pentru ca nu stiu pe cine ar mai putea nominaliza pt functia de premier , inafara de D-na Gatej.... Daca o sa faca aceasta nominalizare eu sincer cred ca o sa piarda , deoarece toata tara s-a saturat de fetele lui : Udrea , Ridzi, Eba, Anastase si nu cred ca o sa fie bine primita o astfel de nominalizare..... Nu vreau sa par nesimtit sau sa fiu catalogat cu prejudecati ( eu nu cred asta, dar fac o analiza la rece) dar tinand cont ca avem un nr foarte mare de alegatori in mediu rural , nu cred ca aceasta nominalizare FEMININA o sa fie primita cu ochi buni , tinand cont de discriminarea care exista in romania rurala cu privire la femei ... Nu cred ca romania rurala o sa accepte asa ceva!! A se aminti opera Moromete ...

hendrix spunea...

Caderea guvernului lui boc-care-face-poc este o lovitura dura data lui ba-secu, indiscutabil! Pentru cei care se indoiesc de acest lucru ii invit sa-si reaminteasca imensa tensiune din zilele trecute, disperarea crunta careia i-au cazut prada pedeleprele. In ciuda tuturor presiunilor, amenintarilor si promisiunilor facute de pedelepre catre parlamentarii din opozitie, n-au reusit sa blocheze caderea guvernului. Concluzie? Este BINE, chiar foarte bine ca a cazut acest guvern.
Ce va face presedintele? Nu cred ca va urma glasul ratiunii, adica sa respecte Constitutia, adica sa tina cont de noua majoritate parlamentara care doreste un guvern de tehnocrati. Eu unul ma astept sa sfideze in continuare, chiar sa-l numeasca din nou pe boc. N-ar fi exclus, tinand cont de tupeul securistului ba-secu!

YODA spunea...

mai trebuie încă o căzătură şi gata, se face POC definitiv.

Lilick Auftakt spunea...

@Baieti, Bogdan, Hendrix

Eu zic ca e bine ca a iesit in evidenta ca Boc e de extrema stanga. A vorbit numai de pensii, salarii si de "privilegii".

Bogdan spunea...

@Lilick , nu ii de stanga... II SOMER... si se gandeste cine il mai angajeaza si pe el... :))) Nu pensionarii sunt tinta lui acuma , ci un LOC DE MUNCA si la cat ii de competent cred ca vrea sa iasa anticipat la pensie ( cu 80% din ultimul salar) ... :))) ::))

hendrix spunea...

@Lilick Treaba aia cu pensiile a fost ultimul tupeu prezidential! Sarmanul boc a primit un telefon de la ba-secu sa fabrice o noua lege a pensiilor, pe care sa ceara asumarea! Gaselnita basesciana, gasita imediat DUPA anuntarea depunerii motiunii de cenzura, nu putea tine decat la prosti! Adica la boborul basescian. Latratul lui boc de astazi n-a dovedit decat un dsingur lucru: targetul electoral al lui ba-secu s-a dus jos, foooarte jos! Mult mai jos decat electoratul care il vota pe nastase in 2004, de exemplu.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan / floor

@Hendrix


Exact!!!! Asta e electoratul lor. De stanga, amarat, neinformat. O masa amorfa.

Lulutza spunea...

La 16.30, "incapresedintele" va desemna noul primministru si, eventual cam aceiasi ministri. Cred ca pina si el abia astepta sa scape de Boc I & II, ca sa-l puna in functie pe Boc III. :) Intelepciune, moderatie si amor de tarisoara, nu gluma, la Quattrococeni, de cind cu clopotul marca "Base"!

Bate clopotul in dunga, pe Bocutzu' mi-l alunga, Bate clopotul de zor, bocii mei sint tot in zbor, Bate clopotul a jale, 2-5-8? le dam la gioale! Intelept is, preaiubitu', Eba mea va da cu flitu'! Bocii mei, din zbor planat, impart ..UE, fletz electorat!

Scuze, promit ca nu ma mai dedau la versificari pina nu scapam de dictachior si oranjgutzanii lui gretosi!

Bogdan spunea...

Lilick, nu este adevarat , ca pensionarii nu sunt informati , vreau sa-ti amintesc ca inclusiv in satul lui Boc din varful muntilor se prinde Realitatea, Antena,etc ... Asta este o impresie falsa... Ma uitam in wekend la Tatulici la o emisiune dintr-un sat inundat , iar un mos ( fara dinti in gura -si nu este o jignire) stia de Obama, de faina de la Ue mancata de sobolani ,etc... Asta cu neinformarea ii o falsa problema , cea cu cumpararea ii mai adevarata...

hendrix spunea...

@Lilick Nici macar de stanga nu sunt alegatorii lui ba-secu! O turma de manelisti,afaceristi dubiosi,interlopi, curve si pesti. Asezonati cu o turma de nostalgici ai comunismului, care sunt orfani de un TATUC, dupa ce ilici n-a mai fost presedinte. Plus o armata de extremisti, xenofobi si rasisti, care in primul tur il vor vota cu voiosie pe fecali sau vadim.
Toata aceasta ,,crema'' a societatii, pestilentiala prin definitie, il va vota pe ba-secu! Acest nucleu dur basescian nu poate depasi insa 20-25%, este o drojdie a societatii feseniste despre care vorbeam ieri. Din pacate, imposibil de reformat. Sau de educat.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Nu i-ai vazut la Sfanta Parascheva... Sunt niste oameni abrutizati, nu numai total neinformati. Lasa ce arata Tatulici ca sa faca rating...

Lulutza spunea...

P.S. Se pare ca madam Gatej-Persil a zburat din functia anterioara, pentru ca a incheiat un contract de publicitate excesiv de "interesat" pentru propriul buzunar cu firma lui Felix Tataru. Iar boshii de la Unilever, nu agreeaza "parandaraturile" pe banii actionarilor, ci doar pe bani publici...

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Mor de ras!!!! :)) Te-a inspirat Piratu'. :))

Lulutza spunea...

Erata: in loc de "...Unilever, nu agreeaza..." se va citi "...Unilever nu agreeaza..." :(

Dictachiorul este pentru mine subiect de inspiratie "poietica", dar si stimulent pentru "agramaticalisme". Vaaaai, ce m-a luat valul luptei impotriva poporanismului multilateral subdezvoltat! Ura impotriva ultracompetentei basiste m-a orbit... :) Ma caiesc... :)

gugu spunea...

Am stat si am calculat putin. Cele 254 de voturi anti-Basescu reprezinta 58,5%. Cele 4 voturi anulate reprezinta sub 1%. Restul, adica 41%, reprezinta voturi pro-Basescu.

Parlamentul reprezinta, teoretic, electoratul roman. Cum in ultima vreme s-au practicat in Parlament inclusiv tactici electorale de la sate - kilogramul de zahar si litrul de ulei; desigur la alta scara - putem spune ca votul e reprezentativ. La 6 decembrie cred ca vom avea, deci, un scor asemanator.

dramoleta spunea...

Iar canta cucuveaua la Cotroceni :)))

Liviu spunea...

Guvernula a cazut - probabil e mai mult bine decat rau.

Astea fiind zise, sa nu uitam ca acum jocurile le face (iarasi) Basescu. E limpede ca nu va rata ocazia pentru a face tiganie. Din punctul lui de vedere, banuiesc ca rasufla usurat ca a scapat de Boc, care ii era ca o ghiulea atarnata de picior. Nu m-as mira sa scoata din maneca cine stie ce propunere de 'independent' (gen aceasta madam Gatej al carei nume se tot vantura), doar, doar si-o mai ameliora imaginea in prag de alegeri.

agaX spunea...

Noul prim ministru ar trebui sa fie Avramescu. Basescu-Avramescu, un tandem de vis.

tony spunea...

E un mare esec al lui Basescu.S-a ales praful de tot planul lui care a inceput cu debarcarea PSD de la guvernare.Urmarea se va vedea la alegerile din 22 noiembrie si 6 decembrie.Daca Basescu continua circul,s-ar putea ca in turul 2 sa avem de ales intre Crin Antonescu si Sorin Oprescu.

Lilick Auftakt spunea...

@All, bag imediat alt Update. :))

Claudia Muresan spunea...

eh, imi pare clar ca acum orice ar face, pedelacheii isi dau palme ca au scos pesede de la guvern. Ori instaleaza guvern tehnocrat si ies prost din cauza contrastului dintre guvernul udresco-borduresco-placintar al lui Base si orice guvern Johannis. Ori seful lor continua panarama si pierde ca un semanator de scandal ce se afla.
Wishful thinking? A little less than any other time, cred.

Deceneu spunea...

"Udrea e neagra!"
si
Lilick jubileaza.

Problema cu reducerea pensilor de lux, o fi de stanga, dar are priza la electorat.
Daca ai observat Boc a facut niste afirmatii care au fost repetate de Basescu.
O sa speculeze infrangerea pentru a face din ea un avantaj electoral, adica ei au vrut sa diminueze veniturile nerusinate si parlamentarii s-au opus unei masuri de reforma solicitate de FMI si absolut necesare pentr uinteresul nationa, in conditii de criza.

Basescu i-a invitat la consultari ca ssa nu le dea timp de negocieri sa faca o majoritate parlamentara, ca sa poata afirma ca,
"in urma consultarilor cu prtidele politice am constatat ca nu exista o majoritate parlamentara formata si in consecinta conform Constitutie numesc un Premier".

Asa a procedat si cu numirea premierilor precedenti Stolojan si Boc.
Vad ca Geoana s-a prins si a contracarat, spunand ca nu se prezinta la consultari, insa liberalii au cazut in capcana.
Mai mult intrebat daca ar accepta un guvern de tehnocrati C Antonescu a plusat si a spus ca da, PNL nu doreste neaparat sa impuna oameni politici in guvern.

Cu regret spun ca Antonescu a facut jocurile lui Basescu.
Stiam ca-i amator in politica, dar vad ca nici consilieri nu are.

Jenika spunea...

Madam.....
Sunt tare curios de urmatoarea mutare...tare curios....
Zic eu ca avand mingea la fileu capitanu o sa incerce sa traga niste foc spre turta lui...adica mai precis sa scoata din cursa si sa inabiliteze un candidat de Cotroceni.....
Cine sa fie....cine sa fie......
:)
Ca de obiei sper sa ma incewl di n toate punctele de vedere ca si pana acum...
:)

Bogdan spunea...

Lilick, am scapat de BASELU' (acuma are timp sa se duca pe mare cu Nuti)) !!!

Sa-i fie tarana usoara!!!

In momentul de fata nu mai are nici o sansa si personal cred ca o sa fie premier cativa ani ( cel putin asta imi doresc) ......
Sa-i ajute Dumnezeu!!!

Bogdan spunea...

Ma refeream la Klaus cand am zis ca o sa fie premier cativa ani!!!
si la Basescu ca este un marinar plecat deja pe mare!!!!!

Pro DOC spunea...

Guvernul Boc 2 a picat, iar PD-L-ul se cramponeaza de Boc 3! :)
Intre timp, Crin Antonescu a devenit nava amiral a opozitiei! S-a miscat excelent, a initiat o motiune de succes, s-a conturat ca leader, a coagulat o noua majoritate parlamentara si a venit cu o propunere de premier care nu poate fi respinsa, de nimeni, cu argumente pertinente. Presedintele e intre corzi si cred ca, in afara de Elena Udrea, - neagra de suparare -, niciuna dintre sutele de stele de pe cerul poezelei lui nu-l mai privesc cu admiratie pe "bravul om prietenos". :)

Lilick Auftakt spunea...

Am pus postare noua :)

atreides spunea...

Ceea ce a facut azi boc in parlament a fost absolut hidos, treaba cu pensiile etc. Acest individ imi pare aproape la fel de dezgustator ca si basescu, noi il privisem pana acum doar ca pe o trompeta a lui basescu dar cred ca nimeni nu remarcase cat de ticalos este de fapt individul. Duca-se pe pustii...