13 oct. 2009

Poetul Basescu sau poetul Obama. Care e mai bun?












Al nostru e mai bun. Al nostru lacrimeaza cand recita. Ei, si ce daca al lor se lauda ca a publicat in '81 intr-o revista literara? Al nostru are memorie emotionala mai buna, si si-a scrijelit versurile in suflet. Aveti AICI poemele americanului si puteti sa faceti o comparatie. In prima, denumita "Pop", Obama il evoca pe bunicul matern.

Acum, lasand gluma la o parte, cred ca va e clar ca bufonul national nu a compus acum 30 de ani versurile, si, mai mult ca sigur, nici nu le-a scris el. A copiat cu nerusinare un element din campania electorala a Presedintelui Americii, si-a ales ca tema "Moartea mamei" (ca "Moartea Caprioarei" era data), si s-a maimutarit la tv ca sa impresioneze electoratul cu o pronuntata labilitate afectiva. Ca a ales acea tema, stiind ca mama lui chiar e bolnava, frizeaza patologicul.

(Foto1: "Plai cu boi"; Desen Barack Obama: "The New Yorker")

11 comentarii:

mihai 4 spunea...

Al nostru, ca-i mai lacrimogen,fratilor!Un om care trece de la un hahait gretos la plans in doar cateva minute are 2 variante.Ori e nebun de legat si n-ai ce sa-i mai faci,asadar trebuie internat,ori e un tip care stie ce face, un fel de cameleon care minte si manipuleaza sentimentele fraierilor pentru a-si atinge scopurile.Un tzepar mai pe romaneste, asa ca feriti-va.E periculos!Ce poet cand il vezi mereu cu paharul in mana?

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai4

Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic, dar dependenta de alcool e boala profesionala a poetilor. :))

mihai 4 spunea...

Insa acolo e vorba de vodka,o bautura mai ieftina in care poetii isi ineaca amarul si nu de
whiski-uri[baxuri intregi] ca in cazul ''prezidentului''.Asta ma duce cu gandul la cum sunt priviti betivii in Germania.Acolo odata pierduta [atentie]reputatia ,poti face orice.De ce?pentru ca nu mai simti rusinea.Adica poti fi atat de beat incat sa faci pe tine dar lumea nu te va mai baga in seama.Da,in Germania care are o societate asezata.Cum e la noi?Exact invers unde orice betiv,nebun,dezaxat,flustrat,etc e bagat in seama mai tare ca o vedeta americana.PS.Azi e ziua in care domnu' ala pitic care ''scuipa la coasa'' isi va pierde scaunul.Of,ce zi frumoasa avem!

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai4

Nu se stie daca pica sau nu. Vedem...
Inclin si eu sa zic ca va pica, dar sa stii ca asta nu-i slabeste puterea lui Basescu inca. Tot el are cartile in mana. Si daca pune PM un tehnocrat agreat de liberali si Crin Antonescu, cica ei il voteaza. Asa ca eu nu sunt chiar atat de entuziasta ca tine cu motiunea asta.

mihai 4 spunea...

Nici eu nu-s entuziast.Doar ma bucur ca le merge greu.O miscare buna a lu' Base ca imagine ar fi s-o puna pe Alexandra Gatej prim-ministru pana dupa alegeri.Insa daca s-ar putea intelege pnl-ul cu psd-ul si sa-si imparta posturile de premier si presedinte sprijininduse reciproc ar fi beton.O lovitura mortala pentru Basescu ar fi cu Tariceanu propus premier in schimbul sprijinirii lui Geoana la presedentie.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai4

Doamne fereste!

cristian spunea...

io zic sa-l inscriem si la premiul nobel pentru pace; betivii nu lovesc animalele :)

Draghi spunea...

Vezi si aici:

http://www.pesurse.ro/2009/10/s-foloseasc-preedintele-boala-mamei-n-campanie.html

YODA spunea...

Lilick, ştii, romul ( băutura) îţi dă multă inspiraţie inclusiv poetică.

Vania spunea...

Optez pentru poetul Băsescu, că-i de-a' nostru, din popor...

A intrat în manualele şcolare?

Matilda spunea...

Să nu uităm că Băse are o problemă cu glanda tiroidă, pe bune ! Aceşti bolnavi pot fi labili emoţional, pînă la o labilitate psihică deloc de neglijat...
Boala dnei Băsescu este regretabilă, dar faptul că fiul se foloseşte de ea, este mai mult decît condamnabil, e patologic !