16 oct. 2009

"Prezidentiale 2014"

Cristi de la Rating Politic imi da o leapsa: "Prezidentiale 2014". La cine ma gandesc eu ca ar putea sa candideze in 2014? As raspunde cred, mai bine, incepand cu 7 decembrie. Mi se pare ca e foarte important rezultatul acestor alegeri pentru scrutinul de peste 5 ani.

Cred ca vom avea si atunci candidati seriosi, si candidati pentru culoare, care le vor lua locul unora ca Vadim, Becali, Meir, bufonii de serviciu. Ba chiar intuiesc ca acestia se vor inmulti, stimulati de mass-media. Un Mazare, un Vanghelie, o Elena Udrea ar putea face spectacol electoral. Ba chiar si un candidat sau doi din lumea showbiz-ului, gen Mircea Badea.

La capitolul candidati seriosi il vad si eu pe Cristian Diaconescu dar, in cursa, alaturi de Klaus Johannis. Il mai vad si pe Isarescu... Probabil vom alege un presedinte nemembru de partid. Mi-ar placea o finala Johannis - Isarescu.

Voi pe cine mai vedeti? :) Trimit leapsa mai departe Luciei, Claudiei, Dramoletei, Paratraznetului Fanica, Crinei, Elisei si Medusei. Numai fete de data asta. :)

13 comentarii:

Deceneu spunea...

Croitoru e un fel de Isarescu. :)

Ai auzit de la Isarescu o idee de reforma in adminstratie sau economie?
A fost Premier un an si candidat la Presedentie.
Te-a impresionat cu ceva.
A adminstrat economia la fel ca Stolojan.
Atata pot gandii niste economisti monetaristi. Ei vad economia ca pe o balanta care trebuie sa fie echilibrata.

O gandire a unui o de afaceri e mult mai complexa.
Compara-i pe cei de mai sus cu Tariceanu si o sa vezi diferenta de gandire, sau compara-i cu Tiriac. Nu au nimic in comun.

Lulutza spunea...

Iese acum Basescu iar boss suprem, in 2014 (sau 2016?) vom vedea numai candidati / candidate "nutzionale" de 99,99% ca EBa Sensual, Nutzi 'Telectual, Titus Steel, Ken Tehnocrat...

Nu iese - decit din viata politica, avem sanse mari de normalitate, libertate si demnitate personala.

Si mai lasati prostiile astea gen... cincinalu-n 7 ani si jumatate, ca... AVEM TREABA!!! Inca o luna si citeva zile trebuie sa subminam inaltarea prin orasele tarisoarei a viitoarelor statui ale Maretzului Carmaci! :)

dramoleta spunea...

Mersi, Lilick! :))

offtopic

"Traian Basescu m-a mai rugat sa accept postul de prim-ministru cand s-a format coalitia PDL-PSD", a dezvaluit, joi seara, premierul desemnat Lucian Croitoru, invitat la Antena 3.

"I-am propus domnului Croitoru postul de prim ministru in 2004, inainte de a-l numi pe Tariceanu. Din anumite motive, personale, nu a acceptat." Asta e declaratia lui Basescu azi, la Radu Moraru pe B1tv.

Declaratia lui Basescu am dat-o din memorie. Poate apare maine transcriptul emisiunii pe monitoring media. Daca nu, o gasesc eu undeva.

Ce parere ai? Care minte?

Cum a putut Base sa-i propuna asta lui Croitoru, cand tot el il prezentase ca viitor PM pe Tariceanu inca din campania electorala a aliantei D.A.?

vlad rosca spunea...

De multa vreme ma tot gandeam unde ar putea fi incadrat Mircea Badea, cu tot cu a sa prestatie, si uite ca m-ai luminat tu : showbiz-ul !
Misto.

Claudia Muresan spunea...

eu am răspuns :). Cred ca nu ne-ar fi prea rău cu niciunul din ei. Si mai sper să vrea sa mai candideze Băse, dar sa nu poata din cauză de gherlă.

Lilick Auftakt spunea...

@Claudia, ma uit acum. :)

Poate candideaza chiar la Gherla si iese seful puscariasilor. Banuiesc ca au si ei, acolo, cate un sef.. :))

medusa spunea...

Mersi de leapsa dar nu stiu ce sa raspund. Ar fi o pura speculatie sa dau niste nume. Poate daca as avea un glob de cristal si m-ar chema mama Omida mi-ar fi mai usor:)

Lilick Auftakt spunea...

@Medusa

Poate pe cine ti-ai dori? :)

mircea spunea...

Astia se c..a pe ei ca daca nu primesc ratele de la FMI nu vor avea bani de salarii si pensii incepand cu luna decembrie, dar nu se gandeste unul ca banii de la FMI se termina si trebuie dati inapoi. Cu dobanda. Ce ne-asteapta oare la anul? Pe basescu si Boc se pare ca nu-i intereseaza decat sfarsitul acestui an... mai departe s-or gandi ca nu-i treaba lor fiindca vin altii, iar daca vor fi tot ei, mai rezista sontac-sontac cativa ani tot cu imprumuturi. Fiindca la modul cum e condusa tara, n-avem nici o sansa sa iesim din criza, doar sa ne adancim si mai rau. Pe Boc chiar l-am auzit aseara laudandu-se ca guvernul pe care-l conduce poate sa asigure salarii si pensii pana la sfarsitul anului din banii pe care trebuie sa-i incaseze de la FMI. Vorbea despre asta ca despre o mare performanta acest gandac de Colorado al politicii romanesti, acest prim-ministru impotent care nu stie decat sa dea din gura dupa cum i ordonade la Cotroceni fara a se obosi sa gandeasca ce spune.

Scuzati offtopicul dar ma enerveaza Boc de-mi vine sa-i fac felul.

Lilick Auftakt spunea...

@Mircea, vino pe o tema mai noua. Oricum cam pe niciuna nu esti offtopic. :) Si pe noi ne enerveaza Boc. Desi el e teleghidat saracul. Papusarul e basescu.

CRadu25 spunea...

Pe Basescu il vad candidat in 2014, ca daca pierde alegerile astea mai are dreptul la un mandat :).

Cristina spunea...

Ce mi-as dori eu cel mai mult? Sa nu mai existe PDL pe scena politica in 2014, penibili jegosi precum Udrea, Blaga, Videanu, Basescu et comp. sa fie chiriasi pe viata la Jilava, prim-ministru sa fie Johannis, presedintele sa stea naibii in banca lui si sa-si execute strict prerogativele prevazute in Constitutie, iar imprumutul FMI sa fie doar o trista amintire.
Aiurez, desigur.Dar, daca optimism nu e, nimic nu e.

Traian Breazu spunea...

Ce mi-as dori eu pt prezidentialele din 2014: sa nu mai fie asa de importante.

Motivul: Mi-as dori ca pana in 2014 sa se schimbe constitutia, catre un sistem parlamentar, asa cum se intalneste peste tot in Europa. Iar derapaje autoritare si crize permanente generate de presedinte sa nu mai fie posibile.