19 oct. 2009

Romania bunului-simt versus Romania lui Traian Basescu :)

Am primit nu o leapsa, ci doua. Prima de la Alexandru Marin, un baiat de 18 ani care a scris un text excelent cu ocazia asta. A doua de la Rafaela Moroe.

- Prima imi cere sa vorbesc despre "o Romanie a bunului-simt". O facusem de curand, fara sa stiu de aceasta leapsa, asa ca reiau:

"Nu-mi mai doresc un presedinte care isi schimba declaratiile la 180 de grade, dupa cum ii cresc sau ii scad noaptea sondajele. Nu mai vreau un om in fruntea statului care sa viseze intr-o zi un partid doar al lui, si a doua zi sa-l si inventeze. Nu mai vreau unul care trece de la stanga la dreapta esicherului politic mai repede decat mi-a luat mie sa scriu acest text. Nu mai vreau ca amanta presedintelui sa ajunga ministru.

M-am saturat sa imi fie rusine cand presedintele face deplasari oficiale in afara tarii. Cand batjocoreste ziaristi, institutii ale statului, sau grupuri sociale largi. Nu vreau sa mai aud ca presedintele e fluierat in cadrul celui mai important eveniment cultural romanesc, intr-o sala de concert. Mi-e rusine ca intelectualii au fost obligati sa faca SI gestul asta ca sa dea un semnal. Nu vreau sa mai avem, ca astazi, guverne de marionete, care impun, fara sa-i consulte pe cei votati de noi in Parlament, dorintele unui singur om." Mai mult AICI.

Au scris foarte frumos pe aceasta tema Ciutacu si Dramoleta.

- Pentru a doua leapsa am un raspus mai scurt, dar sugestiv :) "Ce fel de Romanie isi doreste, de fapt, Traian Basescu?" Raspuns: O Romanie ca asta:












Cate o leapsa dintre cele doua de mai sus, la alegere, porneste acum spre Lucia Verona, Simona Ionescu, Cody, Chat Noir, Cepeca, Diana Tusa, Indira Crasnea, Veronica Frumuzache si Mos Califar.

Update: Se pare ca s-au mai gandit si altii la Romania lui Basescu :))

6 comentarii:

Lucia Verona spunea...

:)))))))))))))))))))

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

:))) N-ai scapat! :)

codeus spunea...

pai la ce sa mai iau leapsa ca tot ce ai scris acolo despre ce fel de Romanie iti doresti intocmai ca tine imi doresc si eu.parca mi-ai citit gandurile brrr

Lulutza spunea...

"Pe vremuri", ma mai intrebau discret unii straini daca noi, poporul roman, chiar il iubim atit de mult pe Ceausescu... Mi se parea pe atunci de bun simt sa le spun ca eu personal si familia mea nu-l iubim deloc, da' deloc, dar ca este posibil sa fie iubit de membrii partidului unic P.C.R., cu atit mai mult de propriii colaboratori apropiati. Ca doar aia il laudau si-i inaltau osanale! Ba chiar le mai spuneam si bancul ala vechi, cu Ceausescu si coada la pasapoarte...

Acuma mi s-ar parea de bun-simt sa ne intrebe deschis si public ambasadorii celorlalte tari, Parlamentul european, ONU, NATO si... UNESCO daca-l iubim chiar atit de mult pe Basescu si neamul lui, daca-l credem intelept, bun, frumos, echilibrat, echidistant, onest... Dar acum toti astia tac, complice! Ba mai mult, se gasesc cite unii (fostul ambasador Taubman & feluriti PPE-isti) care ne sfatuiesc, mai mult sau mai putin discret, sa-i dam lui Basescu tot ce pohteste: republica prezidentiala, parlament uninominal si unicameral, dupa modelul Marii Adunari Nationale, dictatura... Ca de nu, rau va fi de noi!

In numele meu personal, al familiei si prietenilor mei, le raspund atit: daca-i asa de bun si competent Basescu asta si tot neamul lui pedelist, sa si-i ia pe toti si sa ne laseeeeee! Sa le reformeze si modernizeze lor nesimtitul suprem Parlamentul ala "europopular", numai cu Ebe Sensual, Vadimi Rudotel si Nutzy 'Telectual! Si sa dea acolo decrete pe ce canale TV li se permite europopularilor majoritari sa se uite, sa-i ameninte pe ei ca nu le mai da pensii si salarii, daca nu-l voteaza!

Ce m-as distra sa-i vad pe aia cum l-ar mai iubi pe Basescu dupa un mandat de Presedinte al Parlamentului european! Hahahahahaaaaa!

Anonim spunea...

Musai de vazut:
http://www.cascador.com/jocuri/1989-2009/
Musai de vazut:
http://www.youtube.com/watch?v=3sXoGLuQn9Y
http://www.youtube.com/watch?v=bqmQ0Do2aJ8
http://www.youtube.com/watch?v=gm_5sAU7KXI
http://www.youtube.com/watch?v=17pZVER7zBY
Musai de vazut:
• NEW! COMING SOON (IN JUST A FEW DAYS):
The final act: The P-A-T-I-B-U-L-A-T-I-O-N-!-!-!
Note: The PATIBULINE™ (fr. La Patibuline; rom. Patibulina) is a virtual decapitation apparatus (gallows-guillotine combination, very clever, Patent Pending) invented by Dr. Pattybullar, a world renowned atlanto-cervical specialist from Sarmisegethusa. The only virtual PATIBULINE™ currently in existence has been designed, ecologically engineered and entirely constructed from recycled materials by Babydac®. For more details see: http://babydac.wordpress.com/

Claudia Muresan spunea...

"UN PDL fara Basescu ar fi un partid viu de care ne-am putea apropia"???Mai, mai ca-mi vine sa votez Geoana. De cine vrea sa se apropie C.A.??de Boureanu, de Flutur, de Falca...de madam Udrea, poate? vai, vai