1 oct. 2009

S-a spart!


Coalitia s-a spart. Ca o vaza cu patru trandafiri pe care o scapi pe jos, structura politica numita “Parteneriatul pentru Romania” a pleznit cu mare zgomot.

Ma gandesc la o vaza extem de kitsch, avand doi proprietari. Cei doi au tras de ea pana au scapat-o din maini, iar acum dau vina unul pe celalalt.

De azi inainte PD-L trebuie sa-si asume totul. Si criza economica, si miscarile sindicale, si dezastrul din sanatate, si criza din invatamant, si imaginea Romaniei, si cresterea somajului, si socurile sociale... tot. Daca asta si-au dorit, atunci asta vor avea.

Vina majora pentru spargerea vazei apartine, evident, presedintelui Basescu, dar nici PSD nu e chiar o victima nevinovata. Ipocrizia celor de la PDL este evident mai mare, dar nici oamenii lui Geoana nu vor scapa de cioburile care au sarit din vaza sparta.

Ma bucur ca PNL nu are nimic de-a face cu scandalul acesta. Acum nu trebuie dacat sa vina cu un proiect coerent si cu cateva masuri concrete de iesire din criza. Insist: Poate ca nici anuntarea unui guvern din umbra n-ar fi o idee rea.

P.S. In acest timp Basescu dantuieste in hora! N-are nicio problema. Televiziunile prezinta totul in paralel, si se vede clar cat ii pasa presedintelui... Nu cred ca realizeaza cum se vede gestul sau in aceasta zi, si cum vor ramane intiparite aceste imagini in mintea romanilor.

Update: Crin Antonescu - "Basescu sa mai lase festivalurile si dansurile cu Bercea Mondialul!"

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

[URL=http://img265.imageshack.us/i/83531060.jpg/][IMG]http://img265.imageshack.us/img265/8895/83531060.th.jpg[/IMG][/URL]

[url=http://img265.imageshack.us/i/83531060.jpg/][img=http://img265.imageshack.us/img265/8895/83531060.th.jpg][/url]

12 comentarii:

[D][S][N] spunea...

Intra'adevar, traim vremuri de neuitat, cu presedintele dansand pe mormantul guvernarii, ca un om responsabil ce se alfa!...
Oricum el acum e intr'o frenezie, asta cu siguranta, la cat de mult iubeste starea de conflict.
Ar trebui sa il coste amarnic ziua de azi, dar fiind vorba de Romania, nu se stie niciodata.
Gestul asta ar trebui sa il coboare in sondaje macar 3 procente, chiar sint curios sa vad ce impact va avea!
Daca nici la o golanie atat de evidenta, oamenii nu reactioneza normal, atunci ne meritam soarta, inseamna ca e ceva in neregula si cu noi.
Pana una alta , asa cum anticipam, Blaga se ocupa de alegeri !... :)

lucian burjuiul spunea...

base si-a intrerupt baitza zilnica pt a se intoarce la bucuresti. probabil e un dush rece (nu credea ca psd-ul poate sa joace si cartea asta). se va replia spunand ca vinovatii crizei sunt pnl-ul si psd-ul alaturi de care echipa lui de fruntasi nu a putut sa lucreze. si va arata cu degetul catre ceilalti asteptand sa treaca timpul in favoarea lui ca e mai simplu asa.

mirko spunea...

(pune un a la colitia)
cel mai tare-i blaga, ne zice ca el nu mai, gata cu campania!bai boule chiar ne crezi tembeli?
btw, crin tre' sa faca o miscare, oricit noroc are cu scindarea coalitiei

Lucia Verona spunea...

Evident că PNL şi PSD vor fi vinovaţi de tot - de criză, de spargerea vazei, de toată situaţia asta. Dar cred că foarte repede Băsescu va trece de la băi de mulţime la duşuri.

Crăciun Florin spunea...

Ulciorul nu merge de multe ori la apa !

S-a spart. Sa vedem cum ies la iveala porcariile ce le-a continut. Sunt curios sa vad cum PSD va da afara "din casa" pentru a lovi in PD-L, acum ca nu mai au "obstacolul" Parteneriatului ... bla, bla,bla.

Crin trebuie sa actioneze repede, decisiv, vindicativ, cu tinta si pe PD-L si pe PSD. Alegatorul trebuie urgent sa inteleaga ca varianta buna este PNL, acum cand celelalte doua partide politice majore au ajuns pe centura politicii.

agaX spunea...

lilick,
Judecindu-l pe Basescu prea aspru ca participa la sarbatori, petreceri ... gresesti fundamental. Sa stii ca el nu face decit sa se tina de cuvint, ca un om politic integru ce e ... domnul presedinte Traieste Bine, nu?

Lulutza spunea...

@agaX - Nu numai că trăieşte bine el şi nutzele lui de ambele sexe... Mai şi joacă hore, sîrbe, geamparale, peste tot pe unde apucă, la toate parangheliile posibile!

La mintea lui 'telectualo-alambicată, nu m-ar mira să ne "joace" şi cu vreo stare de necesitate, de urgenţă, vreun războiel civil... :(

Vania spunea...

Hora limpezeşte gândurile, devenind o acţiune necesară, mai cu seamă în momente dificile, precum acelea prin care trece ţara noastră...

Lulutza spunea...

De-acum Base si minunatii din PD-l nu se vor mai balacari decit cu Parlamentul, presa, oligarhii rai, electoratul... As sfatui televiziunile sa nu-i mai invite pe pedelisti pe la talk show-uri, pentru ca sint extrem de plicticosi! L-ai auzit pe unul, i-ai auzit pe toti! Daca insista, o sa le ajunga rating-ul in... iad! In ceea ce ma priveste, cum mai vad/aud batind cimpii vreun pedelist, SCHIMB CANALUL!

dramoleta spunea...

Basescu zice ca nu e el vinovat. A simtit nevoia sa o spuna.
Ati inteles,da? Romania merge inainte!
Inainte, inainte, dar...spre ce?

Doar Libertate spunea...

Da, s-a rupt apa coaliţiei :)))))

tony spunea...

Daca o sa apuce pensionarea,Basescu isi va gasi linistea la puscarie.Cred ca atunci nu-i vor mai place conflictele.Sper ca langa el in puscarie sa fie toti colaboratorii apropiati.