27 oct. 2009

Son of a... "bici"


„Daţi-mi unul, să-mi cumpăr unul. Ia uitaţi aşa ! Ăsta trebuie sa fie ! De pus biciul pe ei ! Începem de la Parlament şi mergem mai jos, cu biciul mai departe“, a spus Boc.

Poza din stanga, in care Hitler abordeaza imaginea justitiarului providential in lupta cu flagelul coruptiei, cu biciul in mana, e foarte cunoscuta, si a nascut ample analize de-a lungul vremii. Simbol al puterii, al dominatiei, al superioritatii inca din vremea Egiptului Antic, "biciul" a fost folosit cu succes si de propaganda nazista, atunci cand s-a incercat o suprapunere a imaginii lui Hitler peste cea a lui Iisus Hristos in Templu Tatalui Sau.

Oare cine i-a sugerat micului fascist Boc sa se foloseasca de... "bici"? Tot Catalin Avramescu?

16 comentarii:

atreides spunea...

Toata atitudinea piticaniei denota faptul ca a ramas cu sechele majore dupa trecerea motiunii, pai ce e putin lucru sa fii singurul prim-ministru in 20 de ani pe care Parlamentul l-a eliminat cu un sut in fund? Boul asta probabil ca tot restul vietii lui mizerabile va fi convins ca a fost eliminat din cauza pensiilor! Boc asta e un ticalos, un demn urmas al lui Traian, al lui Traian Basescu!

mirko spunea...

acu'10min pe a3, boc zicea ca are catedra la cluj si totul va fi ok, dupa ce-si va termina mandatul.ma intreb cit de mic trebuie sa fii ca sa te mai duci in fata studentilor si sa le spui ceva ce ar trebui sa ia si de buna din partea ta, a unui pitic de gradina, de fapt!

Marcel spunea...

As fi zis ca Boc e un personaj atat de caraghios, incat e imposibil sa-ti inspire teama. Ma gandesc insa ca si Hitler ar parea destul de comic daca n-ai sti ce a facut.

Lilick Auftakt spunea...

Au mai fost si alti pitici care se credeau Salvatori ai Omenirii. Cine stie de unde li se trage asta... Poate ca totusi Vadim a avut dreptate atunci cand a spus ca Boc a fost batut cu cureaua de la ceas cand a fost mic. Acum vrea sa se razbune. :))

Anonim spunea...

http://img18.imageshack.us/img18/2003/bicij.jpg

Nu am gasit o poză a măreţului Boc cu biciul, doar o captură după un video.

Să ne aducem aminte si de Boc cosind.Ai pus un afis acum cateva zile.

Asta ne arată ca domnii nu precupeţesc nici un efort pentru a face rost de voturi.

tony spunea...

Poate ca Boc vrea sa intre in Rahova PDL Dream Team alaturi de Basescu! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Andrei L

Multumesc mult. Acum cateva minute a vorbit iar de bici. Daca o facea o singura data putea fi o coincidenta dar acum e clar ca e un mesaj.


@Tony

Pai cine sa-i linga ghetele lui Basescu la Rahova? :)

Anonim spunea...

Lilick nu inteleg de ce te incapatanezi tu sa o personifici, cu orice chip, pe biata papusa trasa de ate si poreclita, neinspirat dar simplu, BOC.
Si daca tot ii aplici tu judecati antropomorfice acestui "nenimenea" al politicii romanesti nu inteleg de ce nu te duci, mai curand, cu gandul la intentiile bocului de a folosi biciul pe un traseu de tipul: "si mergem mai jos, cu biciul, mai departe"... aplicabil mai curand blondei "ministrese" a "tuturor posibilitatilor" care, teoretic, ii mai este si subordonata !!!

Lilick Auftakt spunea...

@Vlad

Pai am mai facut asocierea asta. Dar la un capat al biciului se afla Duduia, iar la celalalt Basescu. Sunt convinsa ca ea il domina pe el. :)

gicu spunea...

Parlamentul se afla acum intr-o situatie ingrata :cu seful uneia dintre camere pedelist si cu seful celeilalte in campania electorala nu are un purtator de cuvint sau lider care sa exprime in exterior o concluzie unitara a activitatii lui ,o expresie a majoritatii parlamentare.Adica un organism abilitat care sa pareze toate atacurile dinspre presedinte si guvern.Sau de exemplu , care sa statueze oficial propunerea majoritatii parlamentare pentru primul ministru .Parlamentarii , cind iau pozitii publice o fac din situatia de membru al unui partid nu de parlamentar.

Initial , Iliescu a promovat parlamentul bicameral tocmai pentru a incetini reformele si schimbarile bruste necontolabile (cu majoritatea comunista in ambele camere era infinit mai greu sa treaca legi nedorite de fosta actuala nomenclatura).
Acum situatia s-a schimbat : tocmai parlamentul bicameral este o garantie intarita a democratiei in fata furiilor unui presedinte coleric care doreste ca totul sa se intimple conform capriciilor lui.Cineva ar trebui sa sublinieze ca numirea unui premier fara consultarea parlamentului este un atentat la democratie si ca referendumul cu privire la micsorarea numarului de parlamentari tot asa , ca parlamentul este supus unor atacuri fara precedent si ca motivatia lui Basescu este una totalitara si nu democratica.
Dureros ,atunci cind Boc a aparut ca prim ministru si in general si alti ministri de opereta (Ridzi...)a fost faptul ca Basescu a trimis in fata tarii niste oameni de paie , ca si cum noi nu am fi meritat niste oameni ministri adevarati,integri ;ca sef atunci cind primesti persoane pe care le consideri minore delegi persoane minore sa le primesca (ori aici chiar tara intraga era cea pe care o ignora Basescu nu membri unui partid sau grupari).
Si Boc pentru situatia in care s-a pus va avea o cariera plina de esecuri de succes .

Liviu spunea...

Partea trista e ca nu cred ca l-a invatat nimeni pe Boc ce sa faca. Asa, as fi avut macar scuza ca executa un numar dintr-un plan strategic etc., bun, prost, dar un plan.

Ma tem insa ca actiunea 'biciul' e izvorata din capul lui, ca raspuns instinctiv la nevoia slugarnica de a juca dupa cum i se canta de la Cotroceni.

Lilick Auftakt spunea...

@Gicu

Pai se tot subliniaza ce spui, dar degeaba.

@Liviu

Se poate si asta, dar vad ca tot repeta. A facut-o si azi de pe Autostrada Transilvania.

Lulutza spunea...

O fi fost el Bocu demis, dar e bine merci tot primministrul de vis al lui Voda Base... Si primministrul de cosmar al tarii... Pe de alta parte, Boc si-a "arogat" un simbol sfint - biciul, de care ar trebui sa se foloseasca exclusiv fuhrerul suprem al boborului... O greseala tactica din partea trompetelei supremului, daca mai vrea sa aiba vreun viitor in partidul ala de competenti in toate!

Daca, in urmatoarele ore, uzurpatorul Boculica nu dezminte complotul si tradarea, daruindu-i simbolul sfint al anticoruptiei "cui trebuie", va cadea din nou, de data asta mult mai de sus decit din laba lui Gheorghe...

Vania spunea...

Aş fi dispus să-l întâlnesc pe Boc. El cu biciul, eu cu halba...

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Totusi nu a avut curajul sa vorbeasca despre bici al singular. Cred ca il imparte cu Fuherul de la Cotro :))


@Vania

Brrr. Sa nu te mire daca Boc se sperie de halba ta :)))

Lulutza spunea...

Oameni buni, nu mai vorbiti de... schnaps in casa betivului! Remember: insusi Hitler a facut ceva pirnaie pentru asa-zisul "Puci din berarie". Pentru ca pe vremea aia nu existau inca "premisele" pentru Golden Blitz Krieg... :D