29 nov. 2009

Basescu si negocierile transparente.


Dupa ce trompetii portocalii au recitat zile-n sir, ca pe "Zdreanta", poezia "Grivco" invatata de la seful lor, sunt nevoiti acum sa-si inghita limba. Idolul lor, curatul, bunul, frumosul, genialul Basescu a negociat si el in birourile firmei Grivco, in 2004, curat transparent, fara caciula-n cap, cu Felix Motanul. Care astazi ii improspateaza memoria.

Poate portocaliii isi mai aduc aminte si de negocierile alea cu PSD/Sarbu, care au durat doi ani, si care au dus la Coalitia mult visata de seful lor. Prin ce cotloane si cotete au fost facute? Din cate imi aduc aminte, intr-un final, discutiile s-au purtat transparent la toaleta Senatului. Si spun transparent, pentru ca imi imaginez ca negocierile s-au facut in fata pisoarelor, unde barbatii de la PSD si PD-L si-au scos mai mult decat doar palaria unul in fata altuia.

Deoarece in acest moment, pentru portocalii, situatia e mai mult decat disperata, ma gandesc ca pentru un vot in plus, sau pentru o noua tradare, Basescu ar negocia chiar si in buncarele al-Qaida daca ar fi nevoie. Transparent, desigur. Adica fara turban. O singura nelamurire mai am, acum, totusi, ca ne-am lamurit de transparenta Presedintelui. Cum negociaza dansul cu Duduia? Cu capul acoperit sau descoperit? :))

21 de comentarii:

Matilda spunea...

Care Duduie ? Este "tovarăşa de luptă şi măreţe împliniri" , în faţa căreia capul lui Băsescu se descoperă singur...

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda

Tocmai gasisem ca si-a pierdut caciulitele prin tara: http://1.bp.blogspot.com/_Ii94piSElis/SwVFqwz-tvI/AAAAAAAAAMI/K9NyoyXqkZE/s1600/campanie-pentru-Basescu-cu-prezervative-1.jpg

Vania spunea...

Sursele spun că preşedintele ar negocia cu capul decalotat, aceasta şi din pricina calviţiei.

Lilick Auftakt spunea...

@Vania

Ma intreb cine sunt sursele. :))

Anonim spunea...

Geoana trebuie sa nu participe la nicio dezbatere cu Basescu. N-are nevoie de asa ceva. Basescu e disperat si poate scoate tot felul de broscoi raiosi la o astfel de intalnire. Geoana n-are nevoie de asa ceva. Alegatorii lui oricum il vor scoate presedinte.
Cred ca cineva trebuie sa insiste la stafful lui Geoana sa se fereasca de asa ceva. Sa-l lase pe Basescu sa urle cat o vrea ca e las si alte icnituri d-astea paranoice .

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Pai pana acu Basescu n-a facut nicio branza in dezbateri. E varza.

Anonim spunea...

@Lilick
Thanks! And here, I hope, is my winning entry:
http://www.newyorker.com/online/photocontests/cartoonkit_desertisland/entry500527748?nextId=500527746

Lucia Verona spunea...

Mă întreb despre cîte negocieri netransparente ale lui Băsescu vom afla după 6 decembrie...

Off topic sau nu, ai o leapşă de la mine.

Crăciun Florin spunea...

Basescu nu mai are program ! Fara majoritate in Parlament nu mai are ce promite. De aceea a apelat la "moguli". Practic, Basescu a ajuns la nivelul candidatilor "meteoriti".

Geoana nu are nevoie de confruntari cu Basescu. Are nevoie, ca de aer, de intalniri cu alegatorii PSD, PNL, UDMR si PNT-CD pentru a fi inteles si acceptat de acestia.

Basescu nu mai are cui se adresa ! Nu mai are mitinguri. Cine sa vina la el ? De aceea insista pe confruntari. Vrea sa impiedice pe Geoana sa adune aderenti. Vrea sa "inghete" intentiile la vot la nivelul primului tur.

Ieri era un 53% MG contra 47% TB. Va depasi MG 60% ? Eu cred ca da. Poate chiar mai mult de atat.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Tocmai iti scrisesem si eu. :)

@Florin

In cateva judete Geoana a depasit 60%. Pedelistii dau 4 procente distanta intre Geoana si Basescu, pesedistii dau 8-10. Cum nu trebuie sa-i credem nici pe unii nici pe altii, probabil ca adevarul e undeva la mijloc.

Pro DOC spunea...

"Cum negociaza dansul cu Duduia?"
Grea intrebare! Cu transperantele trase? :))

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Pai cred ca a ramas ultimul lucru pe care nu il stim in legatura cu Traian Basescu. In rest, ne-am lamurit. :))

Anonim spunea...

Pentru a pacifica putin starea de tensiune, eu va propun, macar pentru o clipa, sa incercam sa privim problemele si in alt punct de vedere. Va propun bunaoara un material despre intelectuali si libertatea interioara. Este o problematica care implica toate formatiunile politice.
http://patrascudan.wordpress.com/2009/11/29/intelectualii-si-libertatea-interioara/
Nu vreau sa-mi fac reclama, vreau doar sa transmit un mesaj care sa ne puna putin pe ganduri si sa analizam mai cu atentie ceea ce se intampla in jurul nostru si propriile noastre atitudini.

Anonim spunea...

@patrascudan...
nu e cazul...
vom discuta ceea ce doriti la rece...adica dupa ce presedintele manelist va fi 'dead and gone' (Macbeth, nu mai tin minte in ce act)
Va rog sa ma credeti, nu sunt fanatic rosu (?!? pai n-am votat niciodata vreun psd-ist...geona va fi primul) dar
NU MAI VREAU SA MA TREZESC INCA 5 ANI CU BASESCU...NU E GENUL MEU :)))

Lilick Auftakt spunea...

@Patrascu Dan

Sunt de acord cu Andrei Plesu...

Anonim spunea...

Daca am traduce si trimite pe vreo cateva site-uri islamiste filmuletul cu "cea mai buna fapta a lui Basescu", n-ar fi mai simplu, mai ieftin, mai rapid si mai eficient?

Unde mai pui ca ne salvam si imaginea de tara - Basescu iese din istorie ca un martir (nu infunda puscaria ca un borfas)...

Eu mi-o si imaginez pe Udrea in negru si plansa toata...

Si daca se intampla pana duminica, iti dai seama ce variante ar ramane pe buletinul de vot?

Dar eu nu sunt normal... cred ca imi lipsesc niste frameuri :P

mirko spunea...

ca capul plecat, nemaiavind ce oferi! iar duduia se va retrage la plescoi, sa scrie o carte despre traiul la curte. ce, ea nu-i fo diva?

Draghi spunea...

Pai cum sa negocieze cu duduia? Oral! :D

Jenika spunea...

Am ajuns sa cred ca basescu e inca la etapa de care se pare ca nu poate trece , prin care isi administreaza singur palme...electorale....
Ba recunoaste , ba nu recunoaste....ba a fost ...ba nu au fost....
Sincer.... cred ca busola lui morala , daca a avut vreodata una , s-a defectat rau de tot....
e singur, pierdut pe mare, fara sanse de se agata de ceva real....
Pana la urma...tot ce pateste acum e suma lucrului manual pe care l-a prestat atata timp....
:)

Lilick Auftakt spunea...

@Jenika

De la inceputul campaniei imi da impresia ca are intentia disperata de a castiga si victima si calaul, si lupul si oaia, si ungurul si peremistul, fiecare roman, pana la ultimul. Face declaratii pentru toata lumea, de cele mai multe ori contrazicandu-se chiar pe sine, si de accea pare foarte putin credibil in aceasta goana dupa voturi. Pare ca cerseste. Si nu cred ca poti sa ajungi presedinte cersind in halul asta.

Anonim spunea...

Lilicka: acum depinde la care cap te referi atunci cand este vorba de ngocierile cu duduca :)
sa fii iubita
marcus