23 nov. 2009

Continuam lupta!

Nu am reusit sa vad pana acum tot discursul lui Crin de dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor. Insa am citit in Gandul si va recomand si voua. Putem sa analizam ce a spus, dar totusi cred ca nu asta e important. Important e ca am trecut in alta etapa in proiectul "Jos Basescu!". Etapa rationala. Nu va luati dupa mai stiu eu ce ziaristi, analisti... Judecati cu mintea voastra si e de ajuns.

Ma bucur ca l-am votat pe Crin. A meritat din plin votul nostru. Si a obtinut un rezultat foarte bun, in masura in care PNL nu are masinarie de produs voturi pe banda. Iar voturile noastre sunt curate. Sigur, a mai facut si greseli. Dar cine nu face? Conteaza acum daca va fi in stare sa duca lupta mai departe impreuna cu PNL. Eu cred ca da. Iar daca in turul unu a mai fost cum a fost, in turul doi lupta va asigur ca va fi pe viata si pe moarte. Vreti argumente pentru care trebuie sa luptam? Nu cred ca e nevoie. Avem in dreapta un dusman de moarte al PNL - Basescu, in stanga un adversar traditional - Geoana.

Nu conteaza ca e Geoana. Putea sa fie oricine. Sunt aliati care nu ne plac si voi scrie si despre ei si de ce nu ne plac. Raul mai mic... Suna oribil. Dar pe cei care se opun anihilarii lui Basescu ii voi considera dusmani ai liberalilor. Raul cel mare. Pentru ca sansa PNL sa devina un partid si mai puternic este aducerea PD-L la valoarea lui reala, de 5 - 7%, atat cat avea acum cativa ani. Si lucrul asta va asigur ca se va realiza, dar FARA BASESCU la Cotroceni. Asa ca... la lupta! Nu e o lupta anti-basescu, ci mai mult decat atat. O lupta PENTRU liberali.

PS - Un sfat: nu va mai luati dupa cei care incearca sa bage strambe acum. Unii o fac din prostie, altii din interes. Cititi mai bine la Mihai Voicu pe blog daca vreti sa aflati cum voteaza liberalii.

PPS - Pentru cei care se dau mai mironosite decat e cazul si le pute Geoana. Nu uitati ca in 2004 ati votat tot un social-democrat: pe Basescu.

23 de comentarii:

beatris spunea...

Buna Dimineata...Votati Geoana Presedinte cu Vanghelie prim ministru....sau Nastase...cine dracu mai stie !!NU ia-ti vazut rânjind în spatele lu'Geoana ??

Lilick Auftakt spunea...

@Beatris

Ce mi-e Vanghelie ce mi-e Nutzi? Eu votez pragmatic, rece, politic, pentru PNL. Vrei sa-ti mai explic?

beatris spunea...

@ Lilick

Nu, multumesc :)

Lilick Auftakt spunea...

:)

[D][S][N] spunea...

Liberalii isi joaca partidul la ruleta... Daca inteleg asta, vor sti ce au de facut, daca nu, sa le fie de bine, e soarta lor.

ionutu spunea...

Geoană este genul de om cu care cred se poate lucra. O spune şi sloganul lui, ăla cu Geoană uneşte. Din păcate, mustăţile din PSD, Vanghelie, Ilici şi Năstase, sunt adevăraţii păpuşari ai bietului Geoană..

Petrisor spunea...

@Beatris: Să vii după 6 decembrie să spui că Traian Băsescu este un dictator. Ai obligaţia să taci după 6 decembrie.

Lilick Auftakt spunea...

@DSN

Te asigur ca liberalii nu se joaca cu nimic.

@Ionut

Eu cred mai degraba ca nevasta-sa e. Dar nu conteaza asta. La Basescu e Udrea.

Lilick Auftakt spunea...

Trebuie sa alegem ce parte a FSN-ului anihilam. Pragmatic, o vom alege pe cea care ne-a incalecat.

Anonim spunea...

Din pacate PNL NU a contat ca partid.
Am votat CRRIN - desi nu am avut vreodata treaba cu PNL - dar PNL sectorul 2 , de linga casa mea , la orele 17 din seara a fost INCHIS pe toata durata campaniei electorale.
Nu se pot face ASA VOTURI , fara implicare..
Daca Nu au activisti DEGEABA au candidat....
PACAT ..
Stand acasa la caldurica NU se poate sa castigi.

Daca acum mai fac si alea mari negocieri cu Basescu si PDl, sunte chiar terminati.. se vor autodizolva..

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Liberalii nu fac nicio intelegere cu PD-L. Mai terminati cu prostiile.

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Lilick, daca a existat vreo mare dezamagire, in ciclul asta electoral, discursul de invins al lui Crin, de aseara, a fost acea dezamagire.

Oare era asa greu sa se asume locul 3, cu un scor foarte bun pentru PNL, pentru el insusi, si sa se comunice ca Romania bunului simt inca are sanse????

Parca se simtea frustarea, neincrederea, tradarea, in vorbele lui!

Nu vreau a spune mai mult, cred ca Victor Ciutacu, pe blogul lui (http://www.ciutacu.ro/articol/draga-crine-felicitari-am-fost-dobitoc/#more-14020), descrie foarte bine aceasta stare.

Pacat!

Lilick Auftakt spunea...

@Costi

De data asta nu sunt de acord cu Victor. Si voi arata imediat, intr-o alta postare, de ce.

Anca spunea...

Vreau sa ne lamurim de un lucru: PNL NU i-a adus lui Crin cele 14-15 procente ale partidului. In teritoriu i-au asigurat cel mult 10%. Restul sunt voturi atrase de Crin in mediul urban, unde PNL chiar nu avea de nici o culoare procentele pe care le-a scos Crin (--cazul Bucuresti e elocvent).

Trecand peste asta, va spun ceea ce probabil voi descrie mai in detaliu:
aseara incepusem sa scriu intr-o nota pe care-o banuiti despre dezastrul situatiei in care ne-au adus romanii a caror creier valoreaza 30-50 RON. Si scriam cu spor, la nervi, cand, la un moment dat cineva imi trimite asta. Fara exagerare, intr-o secunda m-am trezit binedispusa, cu un si mai mare drag de omul asta minunat si mi-a ajuns ca l-am vazut zambind si ironizandu-i pe cei doi. Mi-am dat seama si ca MA BUCUR intr-un fel ca n-a ajuns Crin presedinte. De data asta perfect rational: la cat de stransa a fost lupta, ar fi explodat niste orgolii care l-ar fi sapat, pe durata unui mandat care incepe cu explozia cifrelor reale din economie, imediat ce trec alegerile. Da' de ce sa i se-ntample asa ceva unui om ca el? Prefer sa-l vad ironizandu-l pe Geoana, fie pentru ca o ia in freza de la Basescu in turul 2, fie pentru ca va fi... oh well, cel mai ironizat presedinte ever (-- ca nici macar Basescu n-a intrat in 2004 in ochii publicului cu stampila de prost-galeata, asa, urat cum e el).

In continuare nu voi vota in turul 2, dar eu sunt electoratul atipic. Voi, restul, sunt convinsa ca veti vota corespunzator si veti schimba in 6 decembrie obiectul ironiilor si tinta rahatului provenit din dezastru economic si social care urmeaza. De Basescu ne-am plictisit, didactic vorbind nu ne mai foloseste la nimic.

beatris spunea...

@Petrica

Cred ca traiesti pe vremea Împuşcatului, numai atunci se sugera sa taci....

Lilick Auftakt spunea...

@Anca

Merci. Hahaha! Am pus si eu video la postarea urmatoare. E delicios. Dar tu in 2004 ai votat?

Anca spunea...

Tocmai ti-am raspuns pe blogul lui Mihai, nu. Din aceleasi motive pentru care nu voi vota nici acum.

Lilick Auftakt spunea...

@Anca

OK. Te inteleg. Noi cei care nu mai suntem virgini si ne-am spurcat o data, la Basescu, o sa ne sacrificam. :)))

Anca spunea...

Muuuult prea buna replica! =))
Si acum serios vorbind, daca pentru turul 1 liberalii (ma refer strict la membrii de partid) nu s-au spart prea tare, pentru turul 2 ar fi cazul sa se mobilizeze, ei chiar au un interes sa scape de Basescu. Dar din nou, trebuie sa se mobilizeze pentru a compensa pierderea prin absenteism a voturilor din pasiune pe care Crin, ca persoana, le-a atras.

Lilick Auftakt spunea...

@Anca

Daaa, cu siguranta! :))

cosmin spunea...

Niste scarbe, dom'le! Una (base) mai mare ca alat (geoana); ma duc sa-l votez pe geoana; ar fi bine sa nu se bage la o guvernare comuna, sa-i lase pe psd-isti singuri (cu sas) si sa ceara posturi din deconcentrate, repunerea in functie a prefectilor de la 1 dec.2008, poate chiar sustinerea candidatilor liberali la primaria sibiu si colegiul lui olteanu, presedintia senatului (pt. melescanu, hasotti devine vice, iar crin lider de grup)

Moshul spunea...

Pentru soluţia Klaus Johannis, pe buletinul de vot exista casuţa "Mircea Geoană". Uitaţi-vă pe geam şi vedeţi autocarele cu votanţi PD. Măcar asta să vă spună că a trecut vremea la care să staţi scârbiţi în casă. Dacă 30 lei, un tricou sau un salam îl fac pe unul să voteze... măcar să ieşim din casă să contrabalansăm. Chiar nu vi se pare că a trecut vremea protestului prin neprezentare? Contează procentul voturilor din urnă... Votaţi pragmatici. Azi, îi tragem un şut în dorsal lui Băsescu. Poate peste 5 ani, lui Geoană şi după alţi ani poate scoatem peste 50%. Până atunci, trăim AZI şi trebuie să acţionăm ACUM. Ca să trecem la nivelul următor, trebuie să "mâncăm broasca vie", după cum zicea Brian Tracy (pe care îl cita Ioan Oltean, nu invers...).

Liberalii au făcut treabă cu conservatorii în 1866, cu ţărăniştii au stat în ilegalitate după 1937, cu legionarii şi cu ţărăniştii în închisori după 1948, cu ţărăniştii s-a făcut CDR... Eh, acum situaţia cere iar să te faci frate cu dracul până treci puntea.

PS
Nu putem şi noi să fim răi? Mai ales dacă omul şi-o merită...

Lilick Auftakt spunea...

@Cosmin. Moshul

Liberalii au muulte de cerut de la PSD. Si, spre deosebire de PD-L care se plang degeaba acum, le vor si da. Pe mine ma intereseaza un guvern bun, asa cum a fost Guvernul Tariceanu. E singura sansa sa il avem. :)