24 nov. 2009

Dictatura bunului-simt

Spre disperarea lui Traian Basescu si a portocaliilor, campania lui Crin continua. Crin a ales sa continuie dupa ce a vazut ca ieri, in primul discurs dupa aflarea rezultatelor finale ale alegerilor, Basescu a ales sa il atace murdar tot pe el.

Votantii lui Crin, tineri si informati, asa cum arata studiile sociologice, au inteles si vor intelege care e miza. Si ca Traian Basescu nu are nimic in comun cu dreapta romaneasca. Si, din pacate, nici cu democratia. Un om care a votat de trei ori cu Ion Iliescu, care in 2000 s-a abtinut, iar in 2004 a votat cu el insusi, deci tot cu stanga, nu are nicio legatura cu liberalismul.

Crin l-a descris pe Traian Basescu, ieri, extrem de bine. E cel care "intra peste tine in casa, iti omoara parintii, si zice ca e tatatl tau.". Iar "liberalii" gen Valeriu Stoica sau... Stolojan, care au vrut sa vanda PNL unui partid de stanga, PD, vor fi consemnati in istorie ca atare. Niste tradatori ai dreptei. Mi-e mila de ei, fiindca istoria nu iarta.

Suntem in fata unei competitii intre cele doua aripi ale FSN, conduse astazi de Basescu si Geoana. Avem de ales intre liderul unui partid nedemocratic, PD-L, in care nu se aude decat o singura voce, si unul in care exista mai multe tabere, PSD. Primul partid a oferit liberalilor doar dreptul la disparitie, si, prin vocea liderului sau, inca din 2000, un mesaj cat se poate de clar. (Priviti va rog, in clipul la care am dat trimitere, chipurile umile ale celor doi fosti liberali tradatori). Al doilea partid pare deschis spre sprijinirea unui proiect liberal pe termen lung.

PSD are acum sansa unei democratizari reale. De fapt nu liberalii aleg acum. Ci PSD are sansa sa aleaga spre ce se indreapta. PD a pierdut intre 2005 si 2007 sansa asta. Au sperat ca Basescu sa ii umfle la 51%. Au jucat pe o singura carte, a liderului populist si demagog. Proiect ratat.

Basescu vorbeste astazi, din obisnuinta, cu POPORUL. Insa poporul lui, astazi, conform rezultatelor votului, e la fel de mic ca al lui Geoana. In jur de 30%. Niciunul nu are autoritatea sa vorbeasca in numele lui. Insa cel care poate vorbi dupa 6 decembrie trebuie sa fie doar cel care a inteles ca, in tara asta, liberalii au multe de spus. Si ca ei vor impune, in frunte cu Crin Antonescu, "dictatura" bunului simt.

42 de comentarii:

mirko spunea...

nu-i chiar asa cum spui!nu poti sa-l compari pe geoana cu basescu, asa cum nu poti sa alaturi diplomatia cu mitocania! pnl va trebui sa mai creasca, pina sa-l ajunga pe crin!

Lilick Auftakt spunea...

@Mirko

Am comparat doar partidele. Iar comparatia dintre Geoana si Basescu s-a redus la nivelul procentelor.

[D][S][N] spunea...

Si a mai zis O chestie excelenta Crin..., cu care l'a ironizat genial pe Basescu atunci cand l'a numit "Titan electoral"!
Prea mishteaux!

Lilick Auftakt spunea...

@DSN

L-a ironizat superb. Nu stiu ce ma face sa cred ca va continua si mai misto. :))

gugu spunea...

Vin si eu cu un aspect care vad ca va scapa tuturor.

Se tot spune ca avem de ales intre Raul cel Mare si Raul cel Mic. Si ca, pe cale de consecinta, iar suntem obligati sa facem ceea ce noua, oamenilor de bun simt, nu ne place.

Dar sa gandim asa: Daca Klaus Johannis este acceptat de PSD drept premier (si se pare ca asa va fi) atunci... Raul cel Mic devine si mai mic!

Vom avea de ales intre Raul cel Mare, pe de o parte, si un melanj constituit dintr-o jumatate de Rau Mic si o jumatate de Bine.

Daca Antonescu ajungea presedinte l-ar fi ales oricum pe Klaus Johannis, nu?

Atunci mai stam sa intrebam ce este de facut? Mai exista dubii?

Intre Raul cel Mare si mixtura Raului cel Mic cu Binele, voi ce preferati?

Lilick Auftakt spunea...

@Gugu

Nu ne intrebam... E asa cum spui tu. Ba, mai mult, eu am scris ca PSD are o sansa acum. De a alege binele. Si, desigur, asta le reduce din latura negativa.

Apoi mai e ceva: PNL nu poate alege impotriva propriului electorat. Iar electoratul liberal spune cel mai ferm NU BASESCU.

Petrişor spunea...

Sper ca după turul doi să nu mai putem compara nimic cu PD-L. Şi cred că se va întîmpla asta.

calu balan spunea...

Traian Băsescu este, din păcate, şi viitorul preşedinte al României. Fiind un excelent luptător în bătăliile fără reguli, are o strategie electorală foarte simplă: loveşte sub centură, îi provoacă pe adversari să facă la fel şi, în clipa imediat următoare, opreşte lupta şi arată cu degetul opoziţia ticăloşită care vrea să-l asasineze politic. Vorbeşte exact cât trebuie, se lamentează atât cât trebuie, plânge atât cât trebuie. După care continuă lupta şi câştigă, având publicul de partea lui. Nu contează că a minţit, a furat sau a tras pârţuri în şedinţele de consiliu cu câteva secunde înainte, în văzul întregii lumi. Câştigă pentru că, vorba lui Nae Ionescu, “opinia publică n-are memorie”.

http://gandeste.org/general/mitocanul-public-nr-1-viitorul-presedinte-al-romaniei/7727

Vania spunea...

Nu încerc nicio alianţă politică în perspectiva urcării în ZeList, ba, dacă mă scoateţi toţi din blogroll, îmi şterg şi blogul şi mă adresez direct românilor, care-şi doresc literatura mea! Mă rog, poate nu chiar toţi, da' un procent rezonabil...

Lilick Auftakt spunea...

@Petrisor

Si eu cred.


@Calu balan

Cei 30% care au ales mitocania nu sunt de ajuns. De la PNL 50% voteaza Geoana si 30% sunt inca nedecisi. Ungurii se pare ca sunt cam absenti la urne de data asta. De unde sa mai adune Basescu?

Lilick Auftakt spunea...

@Vania

Ce discurs ti-ai tras. :)) Candidezi?

Claudia Muresan spunea...

eu in momentul asta nu astept decit un program bine conturat pentru instalarea unui guvern PSD PNL etc. Cu cit mai clar, cu atit mai bine. Sa-l vad apoi pe BAse cum raspunde la intrebarea despre guvern, in dezbateri. Dupa mine Geoana ar face bine sa accepte cit mai multe dezbateri. Oricum baselu inafara de mitocanii nu stie, iar Geoana nu e tinut sa-i raspunda. Strategia de la ultima dezbatere nu a fost glamorous, dar in ultima instanta cred ca in momentul asta tocilarul clasei cu lectiile facute e de preferat unui bully din ultima banca, in special ca impotriva lui Geoana argumentele folosite cu Nastase nu mai merg (vezi raspunsul cu Vanghelie si candidatura la sectorul 5); iar altele Securistu se pare ca n-are.

Anca spunea...

Cu prima hartie semnata oficial intre liberalii lui Crin (si formularea explica bine la ce ma refer) si PSD, va anunt si eu oficial ca votez in turul 2.

Elisa spunea...

Lilick,
1.se mai poate pune problema unei repetate aliante PSD-PDL?
Si daca da atunci ce ratiuni ii fac pe pesedisti sa o ia de la-nceput cu nebunul?
2.Baselu are un mare scop politic ce este in derulare acela de a face disparut PNL-ul asa cum a disparut si PMTCD-ul.Prima reusita a fost cand s-a transformat PD in PD-L.
Sper din toata inima ca PNL sa stea departe de acest satana politicum.Intre PNL si PD-L nu poate fi niciodata nicio alianta chiar daca baselu va disparea din capul listei pedeliste.
Si ma tem.

Lilick Auftakt spunea...

@Claudia

Sigur! Basescu trebuie sa raspunda ce putere va avea sa dea un guvern Romaniei. Se stie clar ca nu poate. Iar Geoana, care poate, trebuie sa sublinieze clar ca cine il voteaza pe Basescu gireaza inca cel putin 6 luni de haos, alegeri anticipate care costa, un rezultat care nu va aduce nimic in plus, si tot asa. Campanie electorala continua.

Lilick Auftakt spunea...

@Anca

Va fi probabil o alianta care va cuprinde toate fortele din majoritatea parlamentara de azi. Nu avem de ales momentan decat intre haos, o campanie electorala perpetua.. si un guvern stabil.

Lilick Auftakt spunea...

@Elisa

Geoana are nevoie de PNL ca sa castige. In niciun caz nu poate apela la PD-L cu care e in lupta. Portocaliii ameninta ca PSD o sa faca la fel ca ei, si vor incerca sa mature PNL de la guvernare. Pana acum PSD nu a demonstrat ca ar putea sa faca asta.

Anca spunea...

Off the record:
Vreau o continuare a valului de simpatie pe care se afla Crin in momentul asta. In sensul de exploatare a popularitatii lui inclusiv pentru consolidarea PNL in tara, in special in randul tinerilor. Am niste lucruri in minte pentru asta, poate aveti si voi idei, daca vi se pare o treaba de isprava. Eu ma gandesc la mentinerea grupului infiintat de Emil Constantinescu si la asaltul centrelor universitare cu sprijinul oamenilor astora (vezi Clujul, prin Marga).

Daniel Mălăelea spunea...

O mare parte din ,,poporul'' domnului Basescu este format din plimbaretii cu microbuzele si din cei care au primit galeti, umbrele si alte produse in schimbul votului. Printre acestia se numara tatal meu si locuitorii satului Macesu din judetul Gorj, satul unde am copilarit eu.

Lilick Auftakt spunea...

@Anca

Sigur. Si Crin se gandeste exact la asta. :) Continuam.

Lilick Auftakt spunea...

@Daniel

Cum e posibil? Nu poti sa mergi sa vorbesti cu ei? Sa ii lamuresti...

Anca spunea...

Vezi de ce-i zic eu cosmic brother? Tot timpul gandim la fel. :)

gugu spunea...

Mai observati va rog ceva: frustrarea!

Videanu isi aduce aminte de Bratianu (care din ei, au fost mai multi - dar asta Videanu inca n-a aflat...), admitand, fara sa vrea, ca strugurii sunt acri. Basescu aseara (portocaliu la fata pe un fundal portocaliu...) il ataca pe Crin Antonescu.

Ei bine, asa nu vor castiga in veci voturile liberalilor!

Azi dimineata a aparut pe firmament si Nutzica! Simpatica!
Are si dansa, fireste, o opinie. O opinie si un atac!

"M-ar mira profund daca alegatorii lui Crin, urmandu-i indemnul, ar pune stampila pe Geoana", spune Nutzica pe celebru-i blog.

Va sfarsi profund mirata! Intre ea si Johannis ce sa aleg?

Mi-a fost frica, dupa confruntarea finala televizata, ca madam Udrea n-o sa mai iasa in fata! A iesit! Succesuri! Cred ca nimeni nu contribuie ca dansa la radicalizarea electoratului liberal.

Restul atacului Elenei Udrea(iar cu Patriciu, iar cu Hrebenciuc) il puteti citi aici:

http://www.ziare.com/actual/alegeri-prezidentiale-2009/11-24-2009/elena-udrea-m-ar-mira-ca-alegatorii-lui-crin-sa-voteze-cu-geoana-958733

Claudia Muresan spunea...

(Lil, mie chiar nu-mi place nici o constructie in care intra cuvintul dictatura: nici a bunului-simt, nici a poporului, nici a proletariatului, nici a bunului gust. Orice contructie care contine acest cuvint e ori tautologica, ori oximoronica.)

Nezpalatu Magrauan spunea...

Haoles baoles deci suint donmu Nezpalatu Magrauan da profesea votantu lu cine da ma-i gros domecelat an muncipu Bukres tara Indorromaniea deci caream voteat da data asta cu donmu Basecu ca mea dat 3zaci da leai care deci an turnu doi votez cu cryn daca platiti preatu korekt da treijcinci da lai noy.
Deci care a-m entrat pa aciast glob da mare valuare si sofistecat deci care asi vra sa redic ua poblema care nea jicnit ear ocidantali deci care la top gir na facut tignai pa no-i indorromani deci care considerez cai cia ma-i mare jicnire posbila. Deci undea vazot ei tiganie an indorromnaiea carei cia ma-i celivezata seatra dan Uniuna Eoropana si deci are asea neste globeri rafenati ca lindick si ceilanti carei raxpunde pa aciast glob pulitik si entelctoal?
Deci care cier sa fia amandati aciasti rasijti deci care nu vra sa vede adavarata fata a lui Indorromaniea deci procuparile fisologice a lui lindick si pulticeni genieali care nu mai are nimen deci ca da egzenplu basecu, geuana, vadin, mirei matio atonescu, ilescu, tarcianu, bekali ecetera ecetra.
Deci haoles baoles si tineo tuot asea nu ta lasa!

Lilick Auftakt spunea...

@Claudia

Am pus in ghilimele. Ca nici mie nu-mi place altfel.

@Nazpalatu

Stii mesajul meu: Valea! :))

hendrix spunea...

Disperarea lui ba-secu a fost evidenta aseara. Dupa ce Crin a spus clar si raspicat, cu subiect si predicat, ca este EXCLUSA orice colaborare cu pedeleprele, apele s-au limpezit definitiv. Iar Crin n-a facut aceasta lamurire strict pentru electoratul sau ci din dorinta de a elimina speculatiile lansate deja de propagandistii portocalii si chiar de ba-secu duminica aseara, cand s-a incercat o manipulare ieftina a votantilor liberali. Pentru orice votant liberal ba-secu este DUSMANUL liberalilor, cel care prin unealta sa securista ,,draga stolo'' a incercat distrugerea PNL. Ce a reusit inainte impotriva taranistilor in guvernarea cederista n-a mai fost posibil in 2006, gratie doar lui Tariceanu. Atacurile marsave impotriva PNL, tradarile cozilor de topor care s-au vandut securistului de la Anvers, inscenarea unor dosare politice unor ministri liberali nu si-au atins tinta. Ba dimpotriva, i-au coalizat pe liberali mai mult ca oricand. De aceea asemanarea facuta de Crin lui ba-secu aseara, ca fiind sinonim unui ,,care iti omoara parintii si apoi spune ca este tatal tau'' este perfect reala.
Ticalosia lui ba-secu de a se da drept om de dreapta este demna de un securist de talia lui ba-secu. Este aceeasi ticalosie care l-a facut pe ba-secu sa ajunga un campion al imposturii atunci cand s-a erijat in cel care condamna comunismul in decembrie 2006.
Cum bine a zis Crin, ba-secu n-are nimic in comun cu dreapta, el fiind un tip 100% populist. Extrem de periculos, mult peste rudotel, de exemplu. Populismul sau arata ca n-are nimic in comun cu democratia, cu valorile sale, el fiind un lider de genul unui hitler sau mussolini. Sau, pentru a reveni la zilele noastre, de genul unui lukashenko sau chavez.
Chiar acum il ascult in casti pe ba-secu. Individul asta chiar crede ca retorica sa ieftina, primitiva impotriva ,,mogulilor'' poate prinde la cineva cu un IQ mediu. Absolut jalnica prestatia lui presarata de magicul Grivco. Aceasta sperietoare poate ca tinea in 1996, atunci cand speriotorile folosite de ilici cu ,,Vin mosierii!" sau ,,Ungurii ne vor lua Ardealul!" s-au dovedit a fi jalnice lozinci securiste. Ba-secu inca nu accepta ce i se intampla, este ingrozit de viitoarea sa destinatie, mai devreme sau mai tarziu: Jilava! Cred si eu ca ii este frica la cate a furat nemernicul asta!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Si eu l-am ascultat chiar acum. Am pus si postare noua. E disperat!!!

hendrix spunea...

DISPERAREA lui ba-secu ma unge pe suflet! Acum el doar simte ca n-are nicio sansa, ca este facut sah-mat! Ma ingrozesc de cum va arata pe 6 decembrie seara...Daca fatza neagra a lui ilici din seara zilei de 17 noiembrie 1996 a intrat in istorie, mecla securistului de la Anvers va reda pe deplin drama infrangerii unui SISTEM securisto-comunist. Numele celui care il va invinge nu este geoana ci Crin! In emisiunea de aseara Crin a zis clar ca se va implica total. Daca asta a vrut ba-secu, asta va avea! Lozinca lui amenintatoare se va intoarce impotriva lui: de ce ii este frica nu va scapa!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Asa e. Mergem mai departe cu Crin! :)

Anca spunea...

Cu cat il vad mai disperat pe dobitoc, cu atat imi dau seama cat de greu va fi de batut si cu ce mijloace inegale se va da batalia intre tabere.

Lilick Auftakt spunea...

Da, @Anca

Asa e. E din ce in ce mai disperat. Dar greseala lui maxima e ca ieri l-a atacat pe Crin.

hendrix spunea...

@Anca Sa nu-ti fie frica, ba-secu pica! Poate el fura mai mult decat cu miile de autobuze si microbuze? Ma tem ca nu. Mai poate speria cu ceva electoratul? Nu. Mai poate face diversiuni? Posibil, dar fara efect.
Unii zic chiar ca ar fi in stare sa instaureze si stare de necesitate in tara, doar sa nu plece din palat. Nu cred in scenarii abracadabrante, va fi invins democratic si va trebui sa plece, n-are de ales.
Te-ai referit la alte ,,mijloace inegale''?

Anca spunea...

Absolut, a fost un gest sinucigas. Pe de alta parte, mi-as dori ca dupa ce ispravim cu dobitocu' sa iasa Crin si sa le transmita public un mesaj celor care au refuzat sa voteze in turul 1. Si mai ales celor care IL SIMPATIZAU si n-au votat in turul 1, pe principiul: "Daca intra-n turul 2, il votez." -- nu mai detaliez absurditatea afirmatiei. Ieri imi venea sa scot pusca la Badea. Bine ca acum e impecabil Crin, desteptule! Nu mai vorbesc despre isteria lui Ciutacu, caruia in locul lui Crin i-as transmite un singur lucru: "Daca eu as fi ales alta varianta de consecventa, anume sa-i atac in continuare si pe Basescu, si pe Geoana, votantii mei ar sta in buna parte acasa si v-ati putea spala pe cap cu Basescu, daca tot am fost acuzat de asemanarea cu el si s-a afirmat preferinta pentru original."

(Iar mi-e greata.)

Anca spunea...

@hendrix
Va fura mai mult decat in turul 1, talibanii lui intra in vrie si mai avan, iar votantii lui Crin inca sunt vizati de absenteism. Numai o campanie in forta din partea lui Crin mai poate garanta repetarea prezentei la vot din turul 1.

hendrix spunea...

@Anca Fii sigura de un singur lucru: Crin va face o campanie la fel de eficienta. Daca ba-secu nu-l ataca aseara in halul in care a facut-o poate ca nu s-ar fi implicat la fel! Liberalii abia asteapta turul doi si nu numai! Votul negativ il va matura definitiv, disperarea lui ba-secu de acum va scoate in joc si alti nehotarati, nu crezi?

Anca spunea...

@hendrix
Am mai mizat pe desteptaciunea boborului roman si in turul 1. S-au gandit ca ar fi mai bine sa scape de Antonescu. Acum nu mai pot de dragul lui, vad. Dupa cum nici de Basescu nu pot scapa fara el. Crezi ca mai am incredere in votul inteligent al boborului care-si cumpara presedinte de 50 de lei? Mai gandeste-te.

hendrix spunea...

@Anca 50 de lei??? De cand cu criza asta s-au zgarcit si pedeleprele: 20-30 de lei! Unii sarmani se vand si pentru atat, nu stiai? Fii sigura ca si pesedistii fac la fel, doar au patentat metoda inca din 20 mai 1990.

Moshul spunea...

Părerea mea este că Băsescu ar trebui de pe acum să-şi pregătească bagajul. Haine de schimb, periuţă de dinţi, ceva conserve... Se duce pe mare, nu? Cu flota comercială, într-o croazieră, whatever.

Anca spunea...

@hendrix
EVIDENT ca a furat si PSD-u'pe rupte!
Dar macar sa fure si-n turu' 2 daca tot s-au apucat, macar sa compenseze intrucatva. =))

Lilick Auftakt spunea...

@Moshul


Crezi ca se spala pe dinti? :))))

Moshul spunea...

Se spală pe dinţi, ca să nu se simtă paharul de whisky...