25 iun. 2009

Tehnica disocierii si paratrasnetul Ridzi


Am citit zilele trecute editorialul lui Tapalaga, in care ataca dur noua generatie de politicieni de tip Ridzi, o generatie mai rapace chiar decat cea de la care a preluat o parte din putere odata cu ultimele alegeri. Articolul e foarte bun, insa autorul omite cu buna stiinta sa-l pomeneasca ca tartor principal pe Traian Basescu, ba chiar incearca sa ne induca ideea unei disocieri.

« Ridzi a dus-o pe EBA la Parlamentul European, tot ea a ajutat-o sa ajunga sefa la tineret in PDL, i-a daruit 8 procente din partea casei la europarlamentare, pe scurt, l-a indatorat pe cel mai puterinc om din Romania. A patruns adanc in intimitatea familiei sale, cunoscandu-i bine toate slabiciunile. Face bine la cariera.
Tot Traian Basescu va trebui sa decida acum daca Monica Iacob Ridzi mai poate fi ministru. Va avea puterea sa-i ordone lui Emil Boc s-o schimbe? »


Asta imi aduce aminte ca, inainte de 1989, securitatea se folosea in diverse situatii de aceasta tehnica a disocierii, pentru a canaliza ura poporului spre alte tinte, astfel incat Ceausescu, tartorul principal, sa fie mai usor de disculpat. Auzeam cu totii uneori expresia : « Eheee, daca Ceausescu ar sti ce se intampla... » Si, cu asta, o mare parte din vina pe care o avea pentru dezastrul in care traiam, se dispersa spre “n” tinte, cu rol de paratrasnete. El, "saracul", nu era vinovat. Altii.

Asa se intampla si azi. Tapalaga nu e singurul care se foloseste in mod constient de tehnica disocierii. El stie ca presedintele nu numai ca e extrem de informat, dar e cel fara de care politicieni de tip Udrea, Ridzi, Eba nu ar fi existat, si nici n-ar fi ajuns atat de sus. Iar Tapalaga nu e singurul jurnalist sau intelectual care incearca sa manipuleze, prin incercarea de a-l delimita pe Basescu de acolitii sai corupti.

Nu poti sa o "rupi" pe Ridzi de Basescu oricat ti-ai contorsiona mintea si talentul jurnalistic. Orice incercare sfideaza logica si bunul simt. Monica Ridzi nu s-a infiltrat cu forta pe langa Traian Basescu, asa cum incearca Tapalaga sa sugereze in articol, de dragul presedintelui.

Ridzi ii e datoare lui Traian Basescu pentru postul pe care il detine, in aceeasi masura in care, si el, ii e dator acesteia, pentru efortul pe care l-a facut pentru fiica lui in campanie, punand in pericol pana si imaginea partidului. Chiar sacrificand victoria acestuia in alegeri de dragul Elenei Basescu. Si aici un cerc perfect se inchide. Iar Basescu nu e in niciun caz o victima, din contra.

Nimic nu s-a facut fara acceptul presedintelui. Traian Basescu a participat alaturi de fiica lui la multe dintre actiunile organizate de cele doua ministere extrem de cheltuitoare : cel al Tineretului si Sportului si cel al Turismului. A girat actiunile prin prezenta lui.

E adevarat, ar putea sa se declare din nou dezamagit de el insusi, asa cum a mai facut-o. Tupeul acestui individ intrece demult orice imaginatie. Insa imaginile din seara alegerilor, cu el, imbratisandu-si si felicitandu-si fericit fiica in sediul de campanie al Elenei Udrea, sediu platit din banii nostri, exista.

Prin urmare, ce asteapta Dan Tapalaga de la Traian Basescu? Un alt exercitiu de ipocrizie? O alta revarsare de tupeu? O disociere de Ridzi, pe care jurnalistul incearca acum disperat sa o forteze din condei, in stilul securistilor de-odinioara? Cu ce l-ar incalzi pe "onestul" Tapalaga daca Basescu s-ar spala acum pe maini si si-ar turna cenusa in cap, DUPA ce, prin Udrea&Ridzi, scopul si l-a atins?

47 de comentarii:

Lucia Verona spunea...

Tu nu dormi niciodată? :))

Sigur că ai dreptate. Băsescu a creat şi a crescut această generaţie de politicieni de curte, care seamănă mai mult cu activiştii de partid de pe vremuri decît oamenii politici afirmaţi la începutul anilor 90, indiferent de partid. Bine că am ţipat cu toţii pentru înnoirea clasei politice!

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia. Haha!!

Pai dupa ce am vorbit cu voi am mai jucat si carti pana pe la 4 si ceva... O sa dorm acum putin pe plaja. :))

Da, i-a crescut si trebuie sa si-i asume. Ma sperie utecistii de la PD. Tapalaga a uitat ca in 2007 Basescu era..."dirigintele"?

dramoleta spunea...

In partidul portocaliu,la o adica, fiecare membru e un independent. Pe bani publici, bineinteles.

madalina ionescu spunea...

Caracterul nu-l impiedica sa o execute, "puterea exemplului" ar da bine si i-ar servi, electoral, gestionarea defectuoasa a capacului pe oala cu bani ar mai fi si ea un motiv, asa ca nu vad de ce nu s-ar descotorosi de ea. dar nu avem noi norocul asta.

Lulutza spunea...

Am aflat acum ca si Mihai Necolaiciuc era membru PD, ba a mai fost si decorat de Emil Constantinescu, la propunerea altor membri PD "de frunte", pe atunci "penetrati" in CDR. De altfel, nu m-as mira sa fie si vestitul Bucsaru membru PD! Ca altfel nu ar fi beneficiat el de serviciile de recuperator ale lui Basescu, dupa ce Necolaiciuc iesise din peisaj...

Asta este "ideologia" partidului fara ideologie: de-la-pi-da-rea! Gindul se sparie ce s-ar mai putea afla, daca s-ar sapa olecuta prin contabilitatea altor firme de stat conduse de PD-isti, ca REBU, de exemplu...

Cit despre "arta disocierii", dusa pe culmi de... artizanat de membrii PD... Nu m-ar mai mira nimic, nici sa fie decorata madam Pitzi, nici sa fie numita ambasador pe undeva. Problema cea mai mare a PD-istilor este ca, din cind in cind, mai "transpira" acte de prin mosiile lor... Trebuie "totu'" secretizat cit mai urgent, pina nu afla "prostimea" prea multe afaceri pediste din astea!

P.S. Ati vazut ca pina si familia Stanisoara si-a satisfacut oaresce mari interese imobiliare cu o primarie PD-ista, de cind s-a numit Ministru al apararii capul de familie?

codeus spunea...

si mai era una Lilick pe vremea comunistilor care circula in ultima ani "Elena e devina pt multe , cabinetul 2 face si desface si Ceausescu nu stie nimic )))). se pregateste oare si sacrificarea fiicei?!!!

Gheorghe spunea...

Ce sa ne mai miram de comportamentul lui Basescu, daca si Berlusconi face la fel?

Europa e divizata ca SUA intre nord si sud.
Culmea e in UE se impune sudul, prin realegerea lui Barroso la Presedintele Comisiei Europene.

@Luluta probabil ca o parte din fondurile delapidate de Necolaiciuc, s-au consumat in PD.
SRS spune ca: Baiatul lui Necolaiciuc si-a facut firma de pescuit in Vancouver cu nave din dosarul "Flota".

Pro DOC spunea...

NOUA STRATAGEMA ELCTORALA A LUI BASESCU - O RAFINARE A CELEI VECHI (1)

Tehnica scoaterii fortate a lui Basescu in afara coruptilor din oranjerie pare a fi noua stratagema electorala a "jucatorului" de la Cotroceni. Daca o privim mai atent, vedem ca nu este decat o rafinare a celei vechi, prin care si-a castigat toate mandatele de politician.

Articolul referitor la scandalul Ridzi semnat de Dan Tapalaga, el insusi un recent "disociat" de EBa, Ridzi, Udrea si alte pietroaie de moara care atarna de gatul presedintelui, este doar parte a unei ample si riguros orchestrate actiuni programatice.

Nu e o simpla coincidenta ca, exact ieri, Traian Basescu a empatizat - cum numai el stie, cu deosebitu-i talent histrionic - cu marea dezamagire produsa romanilor de clasa politica. Basescu a spus ca ii intelege pe romani, fiind el insusi un dezamagit, atat de politicieni, cat si de propriile-i actiuni: nominalizarea ca premier a lui Calin Popescu Tariceanu (vechea marota!), aducerea PSD la guvernare si insuficientele efecte ale uninominalului.

Ieri, Basescu s-a disociat, si el, de intreaga clasa politica, inclusiv (dar ceva mai discret) de PD-L, care, acaparat fiind de iesirea din criza si de campania electorala (sic!) ar fi uitat de necesarele reforme structurale. Mai mult, presedintele a avertizat ca exista un risc major ca partidele "sa se confrunte cu o grava lipsa de reprezentativitate, cu efecte asupra sistemului democratic".

Desigur, ca unicul "reprezentativ", autoplasat (cu neobositul aport al "filosofilor") deasupra clasei care l-a produs, presedintele ne-a prezetat si antidotul la derapajul democratic: Constitutia stanomira. "Este nevoie de o schimbare profunda a sistemului institutional din Romania care trebuie sa mearga pana la modificarea Constitutie" - a spus el.

Pro DOC spunea...

Am uitat esentialul: excelent entry-ul tau, Lilick! Succes la jocul de carti si concediu placut in continuare! :)

hendrix spunea...

Am citit cu multa scarba articolul propagandistului portocaliu tapalaba? Cine este tabalaba? Un ,,deontolog'' care a intrat in 2005 in echipa sinistrei macovei! De atunci incoace n-a ezitat vreodata da faca indelungi felatii lui ba-secu in special, pedeleprelor in general!
Anul asta a mai scris cateva articole asazis critice, in care critica unele aspecte ale pedeleprelor. Ca si acum! Dar NICIODATA nu l-a atacat pe cel care conduce menajeria portocalie, pe ba-secu! Acest tabalaba vrea sa ne convinga ca ridzi-pidzi putea ajunge sa faca ce-a facut daca nu era impinsa acolo de ba-secu! Asa cum au ajuns pioni ai pedeleprelor mai multe curve gen nutzi curvea, anastase, boagiu, mantale si alte parasute. Partidul Derahat este o menajerie portocalie, o fauna in strictul sens al cuvantului, un comando politic condus militareste de o singura persoana: ba-secu! In ziua in care tapalaba va pune punctul pe I si va spune adevarul va avea o sansa sa fie credibil. Dar acea zi nu va veni prea curand, poate niciodata. La tupeul pe care il are tapalaba, n-ar fi exclus sa se dea si ,,dizident''dupa ce ba-secu nu va mai fi. O astfel de mizerie va fi proba ca a fost impartial! Ha ha ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!

Lilick Auftakt spunea...

@Codeus

Da, bineinteles ca Elena era si ea un paratrasnet. Ultimul. Insa era o prostie sa fi crezut ca Ceausescu nu e informat si nu stie ca lumea nu avea ce sa manance de exemplu, ca magazinele erau goale.

Pro DOC spunea...

NOUA STRATAGEMA .... (2)

Tot neintamplator, luni, la interviul online al Hotnews, Liiceanu a reiterat teoria raului mai mic, identificandu-l - cum altfel? - in persoana lui Basescu. Concomitent, partea serviciilor fidela presedintelui a relansat cunoscuta teorie din anii '90: Niciunul nu-i mai bun, asa ca il vom alege tot pe Basescu, doar nu vreti sa ne trezim cu "Prostănacul" presedinte (fiindca in spatele lui trage sforile Ilici)! Ori vreti, cumva, cu "Crinul ofilit", in spatele caruia sta "oligarhul" Patriciu? Exact ca intre 1990 si 1996. "Nici Ilici nu o fi bun, dar cum sa dam tara pe mainile Ţapului (Emil Constantinescu) sau ale lui Papion (Ratiu) si ale Căposului (Corneliu Coposu)?"

Asa s-a facut de-am ratat startul tranzitiei si-am stat sapte ani cu "charismaticul" Iliescu, intarziindu-ne demarajul pe care a trebuit sa-l luam cu balastul capitalismului nomenclaturii si-al securistilor legat de picioare.

Revenind la stratagema electorala a staff-ului lui Basescu, se disting trei tipuri clasice de mesaj, cu trei target-uri diferite: unul, a carui sursa e chiar Basescu, se adreseaza electoratului captiv si extrem de impresionabil si de naiv. El poate fi rezumat astfel: Va inteleg dezamagirea, eu insumi simtind-o pe propria-mi piele. Sunt singurul care empatizeaza cu voi, dezamagitilor, si, in plus, sunt singurul care detine solutia salvatoare: o constitutie care sa-mi confere dreptul de-a ma "juca" mai mult in beneficiul vostru. Aceasta ipocrizie a ipocriziilor "ţine" inca la un procent important din electorat, caruia Basescu ii reintareste astfel motivatia de a-l vota.

Al doilea mesaj e in sarcina pupinilor si poate fi rezumat cam asa: Si pe noi ne-a dezamagit intr-o oarecare masura presedintele Basescu, dar haideti sa decelam ce parte din vina ii revine cu adevarat. In afara catorva exprimari nefericite, dar omenesti pana la urma, mai niciuna. Adica, el e bine intentionat, ceilalti ii pun bete in roate, fie ca sunt ex-demonicii 322 , fie propria-i familie ori cei mai apropiati colaboratori, oameni pe care, in naivitatea lui de buna-credinta, i-a investit cu mult prea multa incredere. Asadar, tot Basescu este raul mai mic. Acest tip de mesaj e de natura sa recupereze din voturile celor care i-au acordat credit lui Basescu in 2004 dar, intre timp, s-au distantat critic de el.

Si, in fine, ultimul tip e mesaj, propagat in special de Mihaies, dar si de Cartarescu ori chiar de Tia Serbanescu. El vizeaza demobilizarea celor cu vagi simpatii pentru unul sau altul dintre contracandidatii lui Basescu, care vezi Doamne, ar fi marionetele a tot ceea ce ar fi dat mai rau societatea romaneasca dupa 1989. Intr-un fel, acesta e cel mai pervers tip de mesaj, pentru ca autorii lui nu ne spun ce sta in spatele lui Basescu. E suficient sa vedem doar ca astazi Basescu beneficiaza de sase servicii secrete, de cel mai mare nume de ofiteri de informatii (din Europa) la mia de locuitori, de o camarila de oligarhi-sponsori alimentati de propriul lui partid, de controlul asupra DNA si asupra unui numar considerabil de politicieni santajabili prin diversele panamale in care au fost sau sunt implicati. La astea, se adauga o armata de propagandisti recrutati (prin cointeresare materiala) din ceea ce a a fost candva spuma societatii civile.

Pro DOC spunea...

Finally, good news?

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/856438/Tandem-Antonescu-Tariceanu-la-varful-PNL--/

Chat Noir spunea...

Am trăit şi eu epoca lui "Ehee, dacă Ceauşescu ar şti ce se întâmplă". În 1984 ca tânăr locotenent, lucram la canal (la doi kilometri de podul de la Agigea). Într-o zi vine generalul Ilie Ceauşescu (fratele) pentru pregătirea unei vizite a "famigliei" prezidenţiale şi mă ia la întrebări 1. De ce sunt în cizme de cauciuc - să-mi pun ghete zice el şi-mi exemplifică cu splendida lui pereche de ghete făcută pe comandă. 2. De ce o parte din brazii plantaţi pe taluzuri sunt uscaţi - să iau măsuri ca până a doua zi să fie toţi verzi - nu i-am vopsit cum vă aşteptaţi - i-am scos pe cei uscaţi. A doua zi Ceaşcă m-a întrebat ... unde este restul de brazi ... ceea ce m-a convins că ştia tot ce mişcă.

Lilick Auftakt spunea...

@dramoleta

Bineinteles!!!

@Mada

O sa cantareasca ca de obicei ce e mai bine sa faca si ce nu. Pentru el, desigur. Ca doar nu pentru noi.

@Lulutza

De-la-pi-da-rea de-la-pe-de. Exact! In rest, nu stiu de Stanisoara. Imi dai vesti noi.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Dar ce treaba avem cu Berlusconi? Ni s-a laudat cumva ca e tatal si mama anti-coruptilor? L-am votat? Prea putin imi pasa de italienii aia de doi lei. Insa ai dreptate ca cei doi sunt o apa si un pamant. Iar stirea cu Necoliciuc e tare. Am citit undeva...

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Excelent. Asa vad si eu noua strategie a lui Basescu. Am observat si ceea ce ai scris de Liiceanu, si altele.
Din pacate am inceput sa vad ca in capcana intinsa cad si oameni care nu il inghit pe Basescu, dar sunt mai usor de manipulat.
Strategia e deosebit de perversa.

Citesc de exemplu si ce a scris @Hendrix si ii si raspund cu ocazia asta:
Pana si eu sunt si eram inclinata sa vad partea pozitiva din articolul lui Tapalaga. Dar atunci cand l-am citit am facut-o asa cum o face @Hendrix, sau cum o face @Lulutza, scotand in evidenta partea goala a paharului: faptul ca Basescu e extras din problema.
Articolele si atitudinile de tipul asta trebuie taxate pentru ca sunt mai periculoase decat cele in care Basescu e laudat, sau apropiatilor lui li se ia apararea.

@Hendrix

Ai perfecta dreptate.

@Pro Doc

Merci pentru urari. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Aia da veste buna! :)

@Chat Noir

Bineinteles. Stia. Cu atat mai mult Basescu stie tot ce misca si tot ce il priveste.

@All

Scuze de greseli

Anonim spunea...

@Lilick,

Poate ca Tapalaga executa aria disocierii, dar te asigur ca Basescu este bine educat si talentat la mestesugul DEBARASARII.
Sa nu te miri prea tare cand vei afla ca a livrat-o pe zapacita de la Min. Tineretului chiar el, prin interpusi discreti, ca asta le e meseria.
Serviciile oferite in timp lui Basescu de familia Ridzi s-au adunat, distanta sanitara dintre "principe" si cei din cercul interior al puterii s-a micsorat prea mult si era necesara o reasezare. Sa fie de exemplu celor care cred ca-si pot permite apropieri prea mari de Zeus, chiar daca presteaza de mult timp pentru el.

Chiar EL o executa pe cotzofana!Nu are nimic de pierdut, ci mult de castigat.


casandra

Lilick Auftakt spunea...

Da, draga @Casandra. Stiu ca orice e posibil. Ii stiu trecutul si caracterul. Sa vedem ce rezolvare va prefera de data asta, favorabila lui.

bagatare si punct ro spunea...

discutam , vorbim, ne miram de ce pot face astia, da parca il vad pe nea presidentul ca "trage" el o solutie originala la chestia asta si iar ii lasa pe toti masca.

Lilick Auftakt spunea...

@bagatare si punct ro


Nu face nimic original omul asta. In tot ce face gasesc similitudini cu practici, obiceiuri, tehnici ale vechii securitati. Daca pe atunci nu stateam sa le analizam, asta nu inseamna ca acum, observandu-le la el, nu ni le reamintim. Da, serios! Pentru mine Basescu a devenit un model de studiu al vechilor practici securiste.

tony spunea...

Basescu nu se poate disocia niciodata de Ridzi si de Udrea.Poate doar in fata unui judecator daca ar aparea toti trei si s-ar pune problema ca scapa cine poate.
Ridzi poate risca doar un pas inapoi,insa,penal nu va avea nici o problema cat este Basescu presedinte!

Lilick Auftakt spunea...

@Tony


Deci tu nu crezi in varianta "Basescu, dezamagit de mana lui dreapta (la propriu), si-o taie in piata publica". :))

codeus spunea...

pai tocmai de aceea cine vrea sa induca ideea ca un sef de stat nu stie ce se intampla in "curtea"lui ori e prost ori de crede prosti.

tony spunea...

In cazurile astea doua,nu !
Eu vad mai probabil ca Basescu sa stea la distanta de cazul Ridzi!
Daca se ingroasa gluma,Ridzi isi va da demisia spunand ca nu vrea sa incurce guvernul care se lupta din greu cu criza!Penal nu va pati absolut nimic decat daca pica Basescu!

Lilick Auftakt spunea...

@Codeus

Asa e. Uite ca acest Tapalaga asta vrea. Si altii.

mirko spunea...

ochiosul sa-si foloseasca mina dreapta si stinga, ca la manipulari e ambidextru, in sensul cuvintului anterior (mani......).sa fie ceva real in zvonu' cum ca necolaiciuc ar fi oarece var cu maria lu' base?

da' mai bine vezi de vacanta si mai vb. have fun!

Draghi spunea...

Eu zic ca partial Tapalaga are totusi dreptate. Partea care probabil lipseste din argumentatia lui e slabiciunea lui Basescu fatza de anumite femei (cele pe care nu le confunda cu o masina). Eu cred ca asa avem ecuatzia completa.

Lilick Auftakt spunea...

@Mirko

Am auzit si eu ceva. Vag.

@Draghi

Peste partea plina a paharului am sarit intentionat. E prtextul pentru a-l scoate pe Basescu din ecuatie.

Liviu spunea...

Nu pot decat sa sper ca perioada ramasa pana la alegerile prezidentiale va fi intesata cu asemenea scandaluri. Partidul prezidential are destul meterial pentru a le alimenta, ca doar fura ai lor pe rupte.

Sunt naiv, dar cu ocazia asta poate se mai desteapta prostimea si isi da seama ca mai exista si alti candidati, nu doar Orange Voda :)

Vania spunea...

Ei, dacă domnul Băsescu ar şti ce se întâmplă!... Da-l mint ăia de lângă el!

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Daca nu prostimea tocmai asta adora: hotia. :)

@Vania

Sigur, sigur... E mic si nu stie nimic. :))

codeus spunea...

Servus Lilick

bagatare si punct ro spunea...

@Lilick - sa nu crezi ca il laudam pe president, din contra. Ma uimeste insa faptul ca nimeni nu comenteaza (in afara de presa desigur) la toate "combinatiile" lui.

Ciprian D. spunea...

Sa spui despre Dan Tapalaga ca isi forteaza condeiul este ca si cand ai spune ca Mirabela Dauer nu are voce.
Tapalaga mi-a fost profesor in facultate - Jurnalistica Sibiu - si am colaborat indeajuns cu el incat sa pot afirma asta cu certitudine. Dar nah....

alex.dumitrascu spunea...

Poti foarte bine sa-l disociezi pe Basescu de ...toate astea sa zicem, chiar si de EBA daca e necesar.
E mult mai bine sa fi porcul lui Pilat decat prietenul sau copilul lui Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Gigel


Eu, fata de tine, prefer sa cred ca nu e prost, ci doar manipuleaza. Nu stiu ce ai inteles tu, dar aici nu e vorba nicidecum de tehnica jurnalistica sau de talent.

@Alex Dumitrescu

Poti, desigur. :)

codeus spunea...

'Neata Lilick. sa ai o duminica faina

Ramstein spunea...

@Lilick: "prefer sa cred ca nu e prost, ci doar manipuleaza"

Desi imi amintesc de o emisiune a "Realitatea TV", despre alegeri (si difuzata imediat dupa alegeri) in care Tapalaga afirma senin ca "nu are nicio importanta ca s-au furat 10000, 20000...50000 de voturi" (a si incercat sa "argumenteze" - ceilalti participanti il priveau muti de uimire vadita - pana cand singur si-a dat seama de penibilul in care singur s-a plasat, a devenit stacojiu la fata si s-a oprit), si eu inclin sa cred ca nu e prost. Poate ca, in aceasta perioada dificila pentru gasca basescu, baietii astia, cantaretii, incearca sa pozeze in "obiectivi", simuland "critici partiale" la adrese pe care le-au ocolit cu insistenta in trecut. Am observat ca si Penibilus-patrasconius a avut, recent, cateva (putine si blande, nu va ingrijorati) "iesiri critice" - spre deosebire de celalalt pupinc[...]ist, ITMorar, care ramane... "constant", dovedind cu prisosinta acea imbecilitatea impenetrabila a talibanului desavarsit (daca nu se revolta pe blog impotriva acuzatorilor acelei Ridzi, mai tranteste un "articol manios" la adresa lui Adrian Nastase - desi problema momentului se numeste Ridzi, Udrea, Paleologu, Basescu etc. - sau scrie despre "vinul saptamanii" - pe scurt, la el... ploua).

Lilick Auftakt spunea...

@Cody

Multumesc. Si tie la fel. :)


@Ramstein

La ITM n-am mai citit din 2007. Scrie prea prost. Patrasconiu e smecher, dar orice om inteligent se prinde cat e de "obiectiv" si care e scopul "obiectivitatii" lui.
Nu-mi mai aduc aminte episodul cu Tapalaga si nici nu l-am urmarit vreodata in mod special. O sa fiu mai atenta la ce si cum scrie.

Ramstein spunea...

@Lilick

Nici eu nu am urmarit emisiunea respectiva pentru(!) Tapalaga. Era si el acolo, atata tot. :)
A fost o emisiune difuzata imediat dupa europarlamentare - cu ocazia "victoriei in alegeri, datorata poporului roman care stie ce si cum voteaza, a numarului de inmatriculare EBA" - la care au participat, printre altii, Adriana Saftoiu, Bogdan Chireac si... prea-obiectivul Tapalaga; moderator A.Ursu.
Corabia basescu a luat ceva apa in ultimul timp si "baietii" sunt prevazatori - daca se intoarce roata?! In plus, mesajul este mai percutant atunci cand este lansat de "o voce obiectiva" (in termeni "reali" sau nu) decat de una partinica.
Nu am remarcat vreo... stralucire a "scrisului" lui patrasconiu, in comparatie cu cel al lui itmorar. Tapalaga, insa, este peste cei doi (ma refer strict la calitatea scrisului).

Draghi spunea...

Eu vad doua variante. Cea mai probabila e ca Basescu o va demite pe cotzofana hoatza, insa abia dupa ce ce se va folosi de ea pentru a produce cat mai multe pagube colaterale printre dusmani. Nemirschi si Nastase sunt exemple clare ca cel putin pentru moment merge pe strategia asta. A doua e, evident, sa nu o demita. Daca insa nu o demite, atunci demonstreaza ca are un punct slab in care poate fi lovit.

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi

Deja are prea multe puncte slabe si am inteles ca merge cu cersitul de dragoste prin multime. "Daca voi nu ma vreti eu... va iubesc" :)

Postare noua.

Lulutza spunea...

Nu va faceti iluzii, nu o va demite, ca doar indicatiile date Procuraturii sint clare: ori anchetata "la pachet" cu ala de la PSD, ori NUP pentru ambii. Si chiar daca, prin absurd, procurorii inclina spre inceperea urmaririi penale pentru delapidare & abuz in serviciu, impotriva "indicatiilor pretioase", Necolaiciuca asta de Ridzi pitzi din capul Ministerului tineretului si sporturilor mai are fonduri grase de paraduit si la asta s-a dovedit foarte buna! Va fi demis, poate, acarul Paun, adica ala de a "sifonat" spre presa documente secrete din MTS.

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Abia astept sa o mai vad si pe-asta.

Draghi spunea...

Basescu are intr-adevar foarte multe puncte slabe, dar a stiut mereu sa distraga atentia multimii de la ele inainte de a-i deveni fatale. Ridzi tinde sa devina, pe langa relatia cu secu si flota urmatoarea problema cronica a lui Basescu. Care il loveste in plin exact in vehicolul care l-a adus la putere - sistemul ticalosit. Asa ca nu mai spun Go Ridzi, go! ci Rezista Ridzi, rezista. Cat mai mult... Faci un serviciu imens tzarii!