13 iul. 2009

Un fost consul despre un alt scandal sexual... Ca e la moda. :)


Nu am vrut sa scriu ceva special despre Michael Jackson pentru ca nu am fost un fan. Insa, legat de acest subiect, citisem pe Paralele – Paralele o opinie cu care am fost total de acord. Pornind de aici, as vrea sa ma leg putin de Sever Voinescu. O sa ma refer la un pasaj dintr-un articol din Dilema Veche, pe subiectul Michael Jackson, ca sa va demonstrez cine e personajul numit Cotoi. M-a amuzat la nebunie. Citez:

“Întîmplarea face să ştiu cîte ceva despre acuzaţiile de pedofilie care i-au fost aduse pe parcursul anilor. Am fost bun prieten cu unul dintre cei mai cunoscuţi detectivi particulari ai Americii, Ernie Rizzo, angajat de familiile copiilor molestaţi în celebrul proces de pedofilie din 1993, şi mărturiile lui sînt îngrozitoare. Inclusiv cele despre sumele astronomice cheltuite de megastar pentru acoperirea scandalului public. Nu ne spune nimic faptul că acel caz s-a soluţionat prin cumpărarea tăcerii principalului acuzator, cu 22 de milioane de dolari?”

Articolul lui Voinescu apare in 5 iulie. Pe 8 iulie apare insa stirea ca Jordan Chandler, cel care in 1993, copil fiind, l-a acuzat impreuna cu familia pe Michael Jackson de pedofilie, a marturisit ca totul a fost o minciuna. Ca a inventat totul, la indemnul tatalui, pentru bani: “Nu am intenţionat niciodată să-l distrug pe Michael, dar tatăl meu m-a pus să spun numai minciuni. Acum nu mai pot să îi spun lui Michael cât regret răul pe care i l-am făcut şi nici nu mai pot spera ca el să mă ierte"

Trec peste alte aberatii pe care Voinescu le-a mai scris in articol cu aerul unui critic muzical avizat. El fiind un simplu meloman. Ma sperie insa siguranta cu care politicianul isi da cu parerea pe un subiect grav fata de care este, de fapt, total paralel. I-a spus lui detectivul particular?… Pai de ce era sa ii spuna tocmai lui adevarul cel care probabil avea sa ia o suma destul de frumusica din cele 22 milioane de dolari? Asta, evident, daca e sa credem ca detectivul i s-a destainuit lui. Sau, daca e sa-l credem ca il cunoaste. Pentru ca eu nu mai cred aproape nimic din ce declara in scris sau la tv Sever Voinescu, de cand s-a rinocerizat intr-un hal fara de hal. Pentru partid!

Totusi, o instanta din Statele Unite, bazata pe jurati, oameni cu diverse pregatiri, din diverse paturi sociale, au avut o cu totul alta parere fata de don' Cotoi. Si asta dupa ce au analizat probe concrete prezentate la tribunal, nu povestioare ale unor “prieteni”, mai mari sau mai mici dectectivi particulari.

Si spune asa, Sever Voinescu: stii tu sigur, de la “cineva”, ca M. Jackson a molestat cativa copii? Ei, nu ma-nnebuni! Dar de Ridzi stii daca a furat sau nu? Nu de alta, dar subiectul e mult mai facil, iar “soldatul credincios” spune ca nu a facut nimic fara stirea partidului.
Si, ca ofiter SIE (dupa cum se aude), fost consul la Chicago, cu-atat mai mult ar trebui sa fii un tip informat. Nu?

35 de comentarii:

codeus spunea...

Pai daca omul "stie" sigur.macar are habar unde-i Neverlandul daca tot stie atat de sigur. tot asa pot sa afirm si eu atunci ca stiu sigur ca el se trage din maimuta, ma poate contrazice?

Ionut POCLID spunea...

Un idiot. Eu mi-am propus sa nu mai scriu despre idioti si sa-i prezint drept niste vedete care au alte puncte de vedere decit ale mele. Am sa scriu despre idioti ca despre idioti.

Lilick Auftakt spunea...

@Codeus
@Ionut

Si eu am auzit niste lucruri ingrozitoare despre Sever Voinescu. Mi s-a facut parul maciuca cand le-am auzit. :)

Cititi va rog comentariile din Dilema Veche. Eu am murit de ras.

tony spunea...

Ce ofiteri idioti are SIE ! Nuica la Chisinau si Sever Cotoi la Chicago!Astia sunt incompetenti,au mancat banii ramanilor degeaba !

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Hahahah! Sever s-a ocupat totusi acolo de cazul Jackson. /floor

tony spunea...

Astia sunt mai prosti decat cei din filmul "Spioni ca noi" !

Anonim spunea...

Daca M.J. a fost heterosexual, cum se face ca are copii - "white, caucasian" ?!

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Esti vreun detectiv particular? :))
Ia cauta, ia mai intreaba...
Oricum esti off-topic.

Anonim spunea...

Pai, realitatea...
http://www.watoday.com.au/lifestyle/people/michael-jacksons-children-not-his-20090629-d1r9.html

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Ce legatura are asta cu Sever Voinescu?

codeus spunea...

mai anonimule tu vazusi ca masa copilor e alba. sau cauti neapart negrul acolo unde nu exista? na si eu tot off topic

Anonim spunea...

Ah bon, donc c'etait le "cotoi" ...pas le "freak"!

Anonim spunea...

codeus...si mama lui Cabral este tot alba, ca si mama copiilor lui Cabral...Ce-i asa de greu de constatat?!

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Dar de Sever Voinescu ce zici? Ca, sincer, nu ma intereseaza daca sunt copiii lui MJ sau nu. E un subiect total neinteresant pentru mine.

Anonim spunea...

Pai ce naiba sa zic... este mai onorabil, pt. burta-verzimea New Age, sa fii nu's ce freak gen John Lennon ori Jacko decat law enforcement officer!

alex.dumitrascu spunea...

Probabil ca sub acoperire fiind, Sever Voinescu a fost abuzat de MJ, chestie pentru care nu s-a mai putut integra la gradinita.
Astia de la SIE stiu sa se deghizeze foarte bine.
Am oarecare dubii si despre catelul meu, cateodata mi se pare viclean si prefacut.

Lilick Auftakt spunea...

@Alex

Hahahah! Mor de ras! Las' ca il descoperim noi pe domnul consul "abuzat". Curand o sa mai scriu ceva tot despre el. O poveste cu niste banuti. :))

Anonim spunea...

Legat de Cotoi asta, se trezi musca sa se bage in ciorba stelelor.
Sunteti oameni inteligenti, chiar stati sa ascultati toti boii?
Mai stiti parerea lui Eminescu despre criticii de arta?

Sever Lindick, Voinic ca Riddick spunea...

Anonimule cu riddickoaie - papagal mai esti. Tu si cu Voinescu ati ajuns marii cunoscatori in problema lui Michael Jackson, ia de-aici! Bai prostovane, tu nu esti capabil nici sa te ascunzi in spatele unui nick dar te crezi detectivul sherloc. Esti penibil si nici macar nu e o noutate.

Anonim spunea...

A, si despre ala din Republica Moldova, ca a facut sex. Chiar nu ma intereseaza cu cine, cum, unde.
Au mai aruncat poporului un scandal, poate ii tine de foame.
Tu crezi ca ma intereseaza viata ta sexuala? Nu.
Faci caz de ea, esti un frustrat.

Lilick Auftakt spunea...

@Chrystyan

Acopera cazul Ridzi, da. Dar mai rau o sa inteteasca focul. :)

codeus spunea...

'neata Lilick

Draghi spunea...

Daca in conditziile globalizarii si SIE e contaminat in halul asta de papagali, vezi si cazul consulului din Chisinau, chiar ca am pus-o. De fapt de ce ma mir? Daca ma gandesc la ultimi actualul si fostul lor conducator... vai de ceapa noastra.

Draghi spunea...

Apropo, si Sever e cam negricios de felul lui. Oare pe el Dumnezeu il iubeste? Sau lui ii ajunge sa fie iubit de Zeus? :))

Pro DOC spunea...

Lilick, nu pot decat sa reiterez un comentariu postat sub un alt articol al tau avandu-l ca subiect pe Sever Voinescu.

"Pai, ce ne inchipuiam? Ca "sangele tanar" intra in instalatiile sistemului fara verificari prealabile? In sistem intra numai particule compatibile cu sistemul, fiindca altminteri anticorpii sistemului izoleaza si indeparteaza intrusul cat ai zice peste. Ideea ca cineva intra intr-un "sistem" romanesc pentru a lupta, contra lui, din interior, e de tot hazul."

Astept cu interes ca "subiectul" sa creasca pe blogul tau, asa cum ne sugerezi ca se va intampla. :)

Pro DOC spunea...

Cat despre MJ, din pacate el a fost un produs si-o victima a starsistemului american. Se spune ca la fiecare superstar mai exista cel putini zece indivizi cu acelasi potential artsitistic, dar cu date de personalitate diferite, fapt ce ii arunca din start in afara selectiilor operate de sistem. Labilitatea psihica, maleabilitatea, trufia, infantilismul conteaza, se pare, chiar mai mult decat talentul. Lor le-a fost victima Michael. Baietii destepti au stiut sa le exploateze, alti destepti au profitat si ei cum au putut, storcand megastarul de multe milioane de dolari prin asa zisele "settlements outside of court" in cele doua procese de pedofilie in care decizia curtii a fost “not guilty”. Daunele aduse insa imaginii starului nu mai puteau fi reparate nici cu toata averea sultanului din Burnei.

Fie si numai din acest punct de vedere, mesajul pe care ni l-a lasat MJ nu rezida atat in muzica lui, cat in evolutia lui personala. O instructiva lectie de viata... O lectie despre hybris (in sensul original, de tentativa a omului de a atinge performantele zeilor si de-a se considera egalul lor, fapt intotdeauna pedepsit cu asprime de zei), dar si despre limitele (obiective) ale fiintei umane si despre limitele sistemelor create de ea.

Niciodata nu am ascultat un CD cu muzica lui Michael, dar nu mi-a displacut sa-i vizionez si revizionez unele videoclipuri din anii de glorie. Oricat de bine se sincronizau dansatorii din jurul lui, el era cel mai expresiv. Era perfect. Pentru usurinta aparenta a miscarilor a fost comparat cu Fred Astaire.

Si totusi, fie ca am fost sau nu fani, Michael va imparti forever cu Elvis aducerea muzicii de culoare in atentia publicului si cross-over-ul dintre ce se intelegea prin muzica neagra si muzica alba. A inventat miscari scenice uluitoare, pasii de moonwalk, a sfidat gravitatia, si-a invins propriul centru de greutate. Alaturi de lectia de viata pe care ne-a servit-o e destul pentru a-i fi mai mult sau mai putin recunoscatori.

dramoleta spunea...

"Am fost bun prieten[...]".Pana si detectivul s-a prins ce-i cu Cotoi asta. /floor

Lilick Auftakt spunea...

@Cody

Buna!


@Draghi

Cred ca nu prea il iubeste...

Un videochat anuntat cu surle si trambite de Cotidianul: http://www.cotidianul.ro/sever_voinescu_marti_la_videochatul_cotidianul_ro-91777.html#comentarii

Sever Voinescu nu are decat 3 intrebari. hahaha!

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Da. :) Chiar ma gandisem la comentariul tau. :) O sa incerc sa scriu curand ce am promis. E ceva tare ciudat.

Despre Michael Jackson: si eu m-am uitat in ultima vreme la cateva clipuri din concertul de la Bucuresti din 1992. Am ramas exact cu aceeasi impresie pe care o exprimi tu. :)


@Dramo

A fost, siiiigur.... Hahahah! :))))

tony spunea...

Ai avut un articol mai demult despre alta pramatie care vroia sa ajunga consul in Brazilia.Bogdan Syda parca il cheama! Mai stii ceva de el?

Lucian spunea...

parca era de asteptat ca niste deontologi portocalii sa aiba asemenea pareri si despre MJ. putin respect pentru un mort cred ca se impunea, macar acum, pana-l inmormanteaza

Lilick Auftakt spunea...

@Tony


N-a mai aparut nicio stire cu el.



@Lucian

Nu cred ca asta e problema...

dramoleta spunea...

off topic sorry Lilick :))

@ProDoc,
Comentariul facut de tine(pe blogul meu ) a intrat la spam. Wordpress face destul de des greseli din astea:))

Din pacate, azi a facut-o lata: nu mi-a permis sa recuperez niciun mesaj blocat.
Insa...am retinut ideea :)))

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

Nicio problema. :))

Pro DOC spunea...

@Dramoleta

Nu-i nimic, nicio pierdere..., mai ales ca ai retinut ideea. :) Multumesc mult pentru explicatie. Poate alta data va fi cu noroc.

P.S. A demisionat Ridzi.
Basescu i-a acceptat demisia in... cinci minute. :) Ei, nu chiar ati crezut? De fapt, in cincisprezece! :)