21 oct. 2009

Coalitii mari, mici si mijlocii si un Presedinte beat de putere

Băsescu: "Majoritatea să mergă la tribunal, să se înscrie, şi vorbim după alegerile din 2012!"

Sa mearga la tribunal, zice acum Basescu, care in ultima vreme i-a luat parca locul Trinebunului, atat de haotic si ilogic reactioneaza. In 2004, cand l-a numit pe Tariceanu premier, a cerut coalitiei care il sustinea sa se se inregistreze la tribunal? Nuuuuuu! Si era o coalitie care cu chiu cu vai, cu Alianta DA, cu UDMR, cu PUR, de-abia trecea de 50%. Acum, daca coalitia depaseste 65%, de ce trebuie sa se inregistreze?

Sa citim o stire din 17.03.2005: "Liderii coalitiei majoritare au dat ieri termen de o saptamana filialelor locale sa semneze protocoalele de colaborare la nivel local in judetele unde acestea treneaza de mai bine de o luna din cauza diferitelor neintelegeri. Anuntul a fost facut ieri de presedintele PD, Emil Boc.
Surse din coalitie au afirmat ca acelasi termen a fost dat de Alianta PNL-PD celor doua formatiuni partenere in arcul guvernamental, PUR si UDMR, pentru a decide daca vor rupe intelegerile locale cu PSD, acolo unde ele exista."


Deci in martie 2005, dupa patru luni de la alegeri, cu un guvern votat in Parlament, nici macar nu fusesera rupte in toata tara intelegerile scrise cu PSD. Nu numai ca nu exista o alianta la nivel central inregistrata la tribunal, dar unii dintre ei (PUR si UDMR) aveau la nivel local alte aliante.

Ma intreb: pentru Coalitiile Mici si Mijlocii (ca IMM-urile) nu se cere inregistrare? Doar pentru cele mari?

12 comentarii:

1octav spunea...

Pentru orice fel de coalitii trebuie sa existe un contract si un program de guvernare. Daca atata lucru nu stii, e normal sa te miri...

Petrisor spunea...

Lilick, o să-ţi ascult sfatul: n-o sa ma mai uit la Realitatea TV şi la Antene. :)

Lulutza spunea...

Traian Basescu este un "national socialist" pur singe, iar "evreii" lui "criminali" sintem toti cei care indraznim sa-i negam gindirea atotinteleapta, buna-credinta elementara si bunul-simt de ziua a... opta, de Iisus ultraradical coborit providential printre noi, muritorii de rind. Eu una recunosc: nu sint deloc "ariana" dupa gustul lui Basescu si al pedelicilor lor, am chiar si ceva singe "foarte nearian" si nu frecventez nici cu "sula-n coasta", "institutia ortodoxa", partenera comandantului suprem, decit din interese artistice. :D

Asa ca ma intreb: daca toti cirtitorii ne declaram nearieni "la tribunal", exista oare vreo sansa sa-l aducem pe Suprem la sentimente mai omenesti si apucaturi mai democratice?

Lilick Auftakt spunea...

@1octav

Scuza-ma, dar esti foarte neinformat. In cazul lui Boc, de exemplu, un program de guvernare a aparut DUPA ce a fost desemnat de catre Basescu. Iata:

http://www.zf.ro/zf-24/forma-finala-a-programului-de-guvernare-va-fi-depusa-vineri-la-parlament-3664097/


Asta una la mana, ca pentru fraieri care nu au acces la net. Sorry. Doi, despre ce contract vorbesti? Am impresia ca nici macar proprietatea termenilor nu o ai. Te referi la protocolul de colaborare al unei coalitii?

Lilick Auftakt spunea...

@Petrisor

Nu e sfatul meu. :) Dar ce te-a apucat? Vrei sa ai ochelari din rondele de portocale? :))

@Lulutza

Nicio sansa. :))

tony spunea...

Nebunia betivanului avanseaza in fiecare zi.Parca il vad pe 6 decembrie ca nu vrea sa plece de la Cotroceni,spunand ca el a castigat cu 40% si trimitandu-l pe Crin Antonescu la notariat.

Crăciun Florin spunea...

Foarte bun exemplul cu majoritatea parlamentara din 2005. Dar puteai sa te uiti mai aproape, in 2008, majoritatea parlamentara formata din PSD si PD-L nu a fost o alianta, nu a fost inregistrata la "trebonal", a fost un simplu pact, cu proces-verbal.

Crin a specificat si azi la RTV ca nu exista nici o alianta cu PSD sau alt partid. Nici nu este nevoie, mai ales dupa ce in Parlament, in sedinta comuna a celor doua Camere, s-a degajat ferm o majoritate parlamentara.

Ai punctat bine. Basescu "a uitat" ce a facut nu alaltaieri ci chiar ieri. O fi suferind de ceva, saracul ?!

hendrix spunea...

Dupa alegerile din 28 noiembrie 2004 alianta psd+pur avea un avans de 2 procente fata de Alianta DA, corect? Balanta puterii a fost inclinata abia DUPA VICTORIA lui ba-secu din 12 decembrie! Cum? Mai intai au trecut in barca DA maghiarii, apoi PUR, denumita mai apoi ,,solutia imorala'' de catre securistul de la Anvers!
Concluzie: majoritatea s-a format practic in timpul consultarilor cu partidele politice! Atunci ba-secu a actionat in spiritul constitutional, acordand postul de premier majoritatii tocmai formate, in speta lui Tariceanu. A respectat protocolul Aliantei scrasnind din dinti, nu avea ce face! L-a subestimat pe Tariceanu, crezand ca acesta va pune botul la ideea fixa a lui ba-secu privind anticipatele. Noroc ca Tariceanu s-a prins la timp de scopul lui de a-l indeparta din functie, urmand sa desemneze un obedient de-al sau, un boc sau un croitor.
Ba-secu se joaca cu Constitutia in functie de conjunctura! Daca in decembrie 2004 a actionat corect, de ce nu o face acum? Prietenii stiu de ce! Oricum, a inceput lucrul de care ii este tare frica: THE FINAL COUNTDOWN! Cred ca va fi mai negru la fata decat ilici in seara zilei de 17 noiembrie 1996...

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Deja e verde! :))

Oana spunea...

E beat doar de putere? Alcoolul sa nu aiba nici o vina? :D

Lulutza spunea...

@Hendrix - avea un avans de peste 6 procente.

hendrix spunea...

@Lulutza Eu asa tin minte, ca pesedistii au castigat alegerile cu 2 procente avans...Stiam ca am o memorie buna, dar o sa ma edific, ok? Daca or fi fost 6 procente, asa cum zici, imi cer mii de scuze pentru eroare. Se accepta?