17 oct. 2009

Daca s-a putut la moldoveni va fi posibil si la noi? Basescu = Voronin


Scriam in postarea anterioara despre situatia din Moldova. Reiau:

"1: Comunistii lui Voronin, 44,7%, 48 de mandate
2: PLDM 16,6% (28% mai putin decat locul 1!!!), 18 mandate (seful lor: Vlad Filat)
3: PL 14,7%, 15 mandate
4: PDM 12,5%, 13 mandate
5: AMN, 7,4%, 7 mandate
Locurile 2-5 au format o coalitie, iar Vlad Filat este prim-ministru, chiar daca partidul sau a fost pe locul doi, cu doar 16,6% din voturi. Doar asa, cu aceasta coalitie perfect democratica si majoritara, Moldova a scapat de comunistii lui Voronin."


Nu vi se pare ceea ce se intampla acum la noi, similar? Partidele de pe locurile 2, 3 si 4, plus minoritatile etnice, au format o majoritate, iar candidatul pe care il sustin pentru postul de prim-ministru e, mult elogiatul in presa internationala, neamtul Johannis.

Singura diferenta e, ca, in comparatie cu situatia de la Chisinau, aici, cel care ar trebui sa-si semneze inlaturarea de la putere, a lui si a acolitilor sai lipiti de fotoliile de la Palatul Victoria, e chiar cel care desemneaza primul ministru.

De asemenea, e incredibil ca, in timp ce moldovenii au scapat de Voronin, noi, o tara membra a UE, nu putem fi siguri ca vom scapa anul asta de un lider politic care inca ne leaga, prin fosta relatie cu sistemul comunist in care a avut un regim privilegiat, si cu Securitatea, de cavernele comunismului. Si asta dupa 20 de ani de la caderea regimului.

Va dati seama ca, un nou mandat pentru Basescu ne-ar cobori in ochii statelor civilizate ale lumii undeva sub Republica Moldova. Recentele derapaje antidemocratice ale Presedintelui, demonstrate si pe acest blog cu varf si indesat, ne forteaza chiar sa luam atitudine si sa ne solidarizam, asa cum au facut-o si tinerii moldoveni.

Sa nu uitam ca si Voronin a dizolvat Parlamentul. Si asta pentru ca nu a reusit sa mai cumpere un vot ca sa fie ales presedinte. Si aici gasim similitudini cu practica PD-L.

Dar iata ce scriau ziarele la momentul respectiv, in 15 iunie 2009: "Preşedintele Voronin a dizolvat Legislativul, după ce opoziţia liberală a refuzat de două ori consecutiv să voteze un şef de stat comunist, ceea ce ar fi asigurat stabilitatea la guvernare pentru următorii patru ani pentru majoritatea comunistă, care deţine 60 din cele 101 mandate. Opoziţia a declarat că un număr atât de mare de mandate a fost acumulat prin fraudarea masivă a scrutinului din 5 aprilie şi speră ca alegerile anticipate, organizate fără fraudă, să schimbe raportul de forţe să favoarea partidelor democratice, scrie Newsin."

Intuiesc ca, asa cum a facut si fratiorul Voronin, si Basescu va adresa curand poporului o scrisoare, in care va arata ca "fortele raului", "322", bla-bla, vor sa-l dea pe el, micutul, jos de la Putere.

P.S. - O veste buna: maine vine din nou Johannis la Bucuresti. Sper ca isi va lua rolul in serios cat mai rapid si va arata ca se implica. Ce cred eu ca ar trebui sa faca:
1. O lista de guvern
2. Un program de guvernare in 10 puncte


P.S.2 - Declaratie Crin Antonescu: "Dacă preşedintele Băsescu doreşte anticipate, mergem la anticipate!"

10 comentarii:

tony spunea...

Sa nu uitam ca Voronin a fost ajutat sa ajunga presedinte in 2005 de catre Basescu.Ajutor de la un securist la un kaghebist.
Cred ca astia au in sange sa dizolve Parlamentul!

hendrix spunea...

Iata ce scriam si eu in urma cu 2 zile:,,In nicio tara de pe acest glob un premier nu poate fi numit altfel decat din partea unei MAJORITATI! Astept sa vad si reactiile internationale in fata crizei politice create intr-o tara membra UE, membra NATO, care se pare ca are in fruntea sa un lukashenko, un voronin...Exact, asta avem acum la 3coceni, un VORONIN care nu se da dus la cosul de gunoi al istoriei! Si voronin a crezut ca are haturile in mana dupa alegerile fraudate pe 4 aprilie...dar a pierdut! In urma unei coalizari in Parlament a tuturor fortelor politice opuse comunistilor moldoveni. Situatia politica de acum seamana izbitor cu cea din Moldova de peste Prut, cu voronin in rolul lui ba-secu, cu comunistii lui voronin in rolul pedeleprelor autohtone. Asa cum a picat ultimul regim comunist din Europa, asa va pica si ultimul regim nedemocratic din Romania! Asta urmeaza acum: NOIEMBRIE, ULTIMUL BAL!, ca sa parafrazez un film al epocii de aur cu un titlu care spune multe.

15.10.2009 09:21:00

Situatia este foarte asemanatoare, intr-adevar! La fel cum a gandit si procedat comunistul voronin face si securistul de la Anvers. Ba-secu este extrem de previzibil, ca moartea, vorba Roxanei Iordache. Este genul de dictator care nu va intelege in veci sa respecte democratia! Este genul de dictator care prefera SA DISTRUGA totul in jur, chiar si propria tara, decat sa renunte la putere. PUTEREA este drogul sau, drogul oricarui dictator. Pentru a ramane la putere este in stare sa interpreteze aberant Constitutia, inversand majoritatea cu minoritatea. Pentru a ramane la putere printr-o previzibila fraudare a voturilor, cu orice pret!
Iata ce ii scriam lui Cepeca in urma cu cateva zile, referitor la ba-secu:,,Iti dai seama in ce haos va tari acum tara? Iti dai seama cat de disperat este dementul dictator? Sarmanul, si-a pierdut compet uzul ratiunii...Ma tem doar sa nu incendieze niste ,,vapoare'', precum a incendiat intentionat 18 vase in rada portului Rouen, in 1988...Vai de tara asta!'' Atunci Cepeca n-a inteles la ce ,,vapoare'' ma refeream. Atunci nu i-am mai raspuns, ii raspund acum: acele ,,vapoare''pe care le va incendia ba-secu este chiar aceasta tara! Asa cum si Nero a incendiat Roma cu mult timp in urma...la propriu!

Crăciun Florin spunea...

Foarte bine face Crin. La Alina chiar am recomanadat ca la amenintarea lui Basescu, PNL sa spuna ca este de acord cu anticipatele. O sa ma uit si eu sa vad cum a vorbit Crin. Mi-ai dat o veste buna.

ionut spunea...

e trista comparatia facuta..dar atat de adevarata...ideea unei revolutii, pasnice de data asta, a fost reluata si de Crin astazi..asa este, trebuie sa facem ceva..sa trezim tara asta din letargie...

Liviu spunea...

Asemanari cu situatia din Moldova nu-s prea multe.

Sa nu uitam ca acolo opozitia s-a impus in urma situatiei explozive provocate de fraudarea alegerilor. Noi suntem inca departe de o masa critica de natura sa produca schimbarea.

Sa nu uitam si ca in Moldova comunistii nu au reusit sa cumpere acel unic vor de care aveau nevoie pentru a impune presedintele. La noi... sanatosi sa fim, cred ca se pot cumpara 10 parlamentari pe zi.

Si cate si mai cate... ar mai fi si lupta pentru emancipare nationala, care joaca un rol important la ei etc. Sunt de acord cu comparatia Basescu - Voronin (ca personalitati autoritare), dar ca situatie politica comparatia e greu de sustinut.

Anonim spunea...

La fel ca si fratiorul Voronin, in ziua votului presedintele nostru iubit va apela la manevre.

Anonim spunea...

Ce-ar trebui sa faca presedintele pentru ca el sa fie demis?
Elisa

Lulutza spunea...

Basescu + Voronin = dragoste de crama!

12.02.2005
Vladimir Voronin i-a dăruit lui Traian Băsescu 11.000 de sticle de vin (valoare minima estimata de 25.000 euro)
Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a decis, ca semn al relansării relaţiilor dintre cele două ţări, să-i ofere preşedintelui României, Traian Băsescu, 11.000 de sticle de vin produs în ţara vecină, astfel încît pivniţele domneşti de la Cotroceni să poată fi folosite din nou în scopul pentru care au fost construite. ... Specialiştii din Republica Moldova au aşezat vinul în crama de la Cotroceni, subliniind că vinul este oferit "din suflet". ...gestul preşedintelui Republicii Moldova a venit ca urmare a faptului că acesta din urmă a aflat de la preşedintele Traian Băsescu, cu prilejul vizitei efectuate la Chişinău şi la cramele de la Mileştii Mici, că la Cotroceni există o cramă, dar nu este folosită. ... Darul preşedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, este unul dintre gesturile care confirmă detensionarea şi dezgheţul relaţiilor dintre Bucureşti şi Chişinău...

Si detalii ulterioare:

http://www.cotidianul.ro/vinul_lui_voronin_a_disparut_din_crama_lui_basescu-42895.html

:) :) :) Unde oare sa fi disparut beuturica primita de Base cadou din partea unui "om prietenios"??? Mare mister!

Aya spunea...

UN SEMNAL FOARTE INGRIJORATOR:
“AXA” CURTEA CONSTITUTIONALA- BASESCU?

IATA CE SCRIE PRESA ca a declarat BASESCU despre Ioan Vida si despre Curtea Constitutionala, referitor la o lege legat de care a fost sesizata Curtea:

“Mai mult, aseară, (14 octombrie 2009; n.A.) în cursul declaraţiilor publice făcute de Traian Băsescu acesta a afirmat că “mulţumeşte Curţii Constituţionale” pentru decizia de a amâna judecarea constituţionalităţii legii reorganizării unor autorităţi şi instituţii publice, care conţine inclusiv prevederea celor “10 zile de concediu fără plată al bugetarilor”.
(…)
“Decizia de amânare a judecării legii “10 zile fără plată” a fost considerată ca fiind o măsură binevenită, în condiţiile în care decizia Curţii este, pe de o parte, obligatorie pentru acordul cu FMI, iar pe de alta, absenţa unui Guvern în exerciţiu face imposibile eventuale modificări. Curtea a amânat judecarea întregului pachet al legilor asumate de Emil Boc, ceea ce va face ca decizia finală să fie una unitară.”

Citatele sunt extrase din articolul cu titlul: “Curtea Constitutionala in gratiile presedintelui” semnat de Silvana Patrascanu
(Evenimentul zilei- 15 octombrie 2009).

IMIXTIUNEA LUI BASESCU IN DECIZIILE CURTII CONSTITIONALE- FIE SI PRINTR-UN COMENTARIU (se stie foarte bine cat de influente pot fi “simplele” comentarii ale sefului statului asupra unei instante!) LEGATE DE AMANAREA LUARII IN DISCUTIE A UNOR LEGI IMI PARE CEL MAI GRAV SIMPTOM DE PANA ACUM.

Mare atentie la simptom!!!!!!!

Lilick Auftakt spunea...

@Aya

Da, ai mare dreptate. Dar iti dai seama ca de fapt el e atat de disperat acum ca linge pana si Curtea. Merci mult de informatie. :)