12 oct. 2009

Presedintele Curtii Constitutionale umbla pe coridoare dupa Basescu!


"Curtea Constituţională a decis, luni, că moţiunea de cenzură "11 împotriva României", iniţiată de PNL şi UDMR la adresa Guvernului, este "constituţională”, potrivit unor surse apropiate Curţii. Magistraţii au respins, astfel, sesizarea democrat-liberalilor de neconstituţionalitatea formulată săptămâna trecută, o ultimă încercare a acestora de a bloca demersul PNL-UDMR." – se anunta pe Antena 3

Dupa ce o vreme a umblat stirea asta prin mai toata presa, ea a disparut brusc, la un moment dat. Pe ce surse se bazeaza cei care au dat stirea din moment ce Curtea Constitutionala inca dezbate, iar presedintele ei, Ioan Vida, alearga, inainte de inceperea sedintei Curtii, pe holurile Parlamentului? Cu totul si cu totul intamplator, Vida se intalneste cu Traian Basescu! Pe care il asteapta, ca un servitor, la usa.... Si pe care il conduce, ca un caine ce merge frumos la picior, catre iesire... Stirea AICI.

Acum cateva minute Realitatea TV anunta ca decizia Curtii Constitutionale va fi anuntata peste o ora, maxim doua. Sa vedem care va fi aceasta... Oare domnul Vida fuge pe coridoare dupa Basescu chiar asa, degeaba?

Update: Curtea Constitutionala a dat castig de cauza PNL, PSD, UDMR. Daca motiunea va fi votata maine, Guvernul e demis

3 comentarii:

hendrix spunea...

Era de asteptat ca CC sa infirme solicitarea pedeleprelor. Eu cred ca a fost doar o manevra politicianista de 2 lei, o incercare de amanare a inevitabilului: motiunea de cenzura de maine! Ei stiu ca soarta actualului guvern este implacabila! Azi a aparut un zvon legat de o posibila demisie a guvernului de stoloboci. Tot nu vor rezolva nimic, termenul de garantie al guvernului demisionar fiind de doar 15 zile. Ca vrea, ca nu vrea, ba-secu va trebui sa accepte un guvern de tehnocrati care sa asigure in primul rand alegeri corecte!

Draghi spunea...

E o nuantza... In motivarea sentinteti data presei (V1.0), CC a spus ca nu e decompetentza ei sa judece constitutionalitatea acestui caz! Daca asa ceva nu e de competentza CC, atunci ce e? Eu zic ca au lasat PD-L-ului o portita pentru a continua razboiul pe tema motiunii...

Bogdan spunea...

Daca trece motiunea, si nu ma indoiesc de asta, Boc e somer, va trebui lasat un PM interimar. Sa vedem care va fi pedelepra de serviciu:)