7 nov. 2009

Basescu la mana lui Negoita?

Mai tineti minte ca anul trecut Traian Basescu a dorit sa il puna pe L. Negoita sa candideze la Primaria Capitalei, iar Negoita nu a vrut sub nicio forma? Desi e finul lui Videanu, avea in sondaje un procent ceva mai bun decat loserul Buldog. Ei bine, refuzul primarului de sector l-a suparat destul de bine pe Traian Basescu. Din cauza lui a pierdut Bucurestiul!

L-a suparat destul de bine, zic, insa asta s-a transformat dupa alegeri, in momentul in care Stolojan si-a depus mandatul de premier desemnat, in cateva injuraturi de mama. Asa, ca de la Presedinte la primar. Fiindca Negoita a fost primul care s-a infiintat sa-i ceara Presedintelui sa il numeasca premier. "La Primarie n-ai vrut dar premier vrei..." i-a spus Basescu printre dinti, continuarea fiind de nereprodus in scris.

"Poftim, te numesc acum" - pare sa-i fi spus ieri Presedintele primarului. Dupa ce zilele trecute s-a afisat cu el la sediul GDS, printre pupin-intelectualii de serviciu. Dar mie numirea asta imi pune multe semne de intrebare. Relatia dintre Negoita si Basescu nu e chiar cea mai buna, asa cum lumea e tentata sa speculeze, in ciuda faptului ca Negoita i-a pus la dispozitie Presedintelui un sediu de campanie.

Ajunge sa ne uitam putin in urma, in campaniile electorale, dar si astazi, pe strazile sectorului 3, un sector in care campania pro-basescu este mai mult decat slaba, ca sa nu zic invizibila, iar albastrul bannerelor cu Crin inveselesc sectorul.

Si totusi..."Reda-mi acum Bucurestiul!", pare sa zica Basescu, oferindu-i lui Negoita posibilitatea de a forma un guvern, asta dupa ce saptamana trecuta declara ca va face el ceva sa recastige Capitala. Desemnarea asta sa fie doar o incercare de a-i apropia pe liberali de PD-L, stiut fiind ca intre cativa lideri PNL si actualul primar al sectorului 3 exista o apropiere mai mult decat dubioasa? Sa fi ajuns Basescu la mana lui Negoita, caruia ii refuzase dupa alegeri cererea de a fi numit premier, fortandu-l sa-i aduca acum, in Bucuresti, cateva voturi in plus de la liberali, in cazul in care Crin nu ar intra in turul doi? Sunt multe intrebari la care nu stiu inca sa raspund, dar e clar ca e vorba doar de calcule de campanie. Poate raspundeti voi...

13 comentarii:

Jenika spunea...

Interesant punctul si unghiul de vedere propus madam....
Interesant.....
Nu ma gandisem chiar asa si nici mcar nu credeam ca el o sa fie solutia propusa.... Insa ce stiu sigur ca e doar o etapa in plus pentru obiectivul pe care Basescu il are....
Am repetat de zeci de ori scenariul asta si daca iti aduci aminte ajunsesem la momentul asta cand va fi necesara aparitia solutiei salvatoare. Nu vorbesc in sarade doar de dragul de a o spune..... insa cunoscundu-l pe mister Basescu, imi dau seama ca desi lasa impresia unei incoerente vizibile si temetoare , mintea lui are un plan de foarte mult timp. De asta spuneam cu timp in urma de miros de praf de pusca si de o lovitura pe care el o pregateste. Mentin pozitia si repet...in cazul in care nici Negoita nu o sa treaca avem o dilema.....asta si doar pentru faptul ca Boc nu poate sa fie premier la nesfarsit....
Pareerea mi-a fost confirmata prin numirea lui Croitoru in prima faza iar mai apoi prin numirea lui Negoita. In felul asta el incearca ducerea spre absurd si la limita dintre alb si negru , unde Curtea Constitutionala o sa aiba multe de spus.....

Lucia Verona spunea...

Mda, e prea posibil. Dar mă gîndesc că tocmai în sectorul lui, adică 3 :)
prezenţa la vot e cea mai slabă din toată Capitala. Adică are 80 la sută din mai nimic. Dar cred că Băsescu şi-a cam epuizat resursele.

Lilick Auftakt spunea...

@Jenika, Lucia

Nu prea inteleg ce urmareste. Negoita are o imagine foarte proasta in sector, un motiv pentru care lumea nu merge la vot. Iar la locale nici macar nu a avut contracandidat. Cei care l-au votat, extrem de putini, l-au votat pt ca... il cunosteau. Era singurul cunoscut.

Am trecut si acum prin sectorul 3. La o intersectie era Sulfina Barbu si cativa baieti. Imparteau fluturasi cu Basescu. Vorba vine... imparteau. Cat am stat sa ii urmaresc au gasit trei pensionari doritori. Insa stateau chiar langa un banner mare cu Crin, deoarece in intersectia respectiva nu era niciun insemn electoral cu Basescu.
Ciudat.

mirko spunea...

raspunsuri n-am. dar daca e sa ne luam dupa andresanca,zicea ca l-a gasit pe neguita la lucru manual,pozitia matelotului "la mina lui negoita" mi se pare f.potrivita.

Lilick Auftakt spunea...

@Mirko

Subiect vechi si mizerabil. Chiar nu ma intereseaza cum face sex Negoita.

Liviu spunea...

Negoita a facut un gest de mare curaj cand l-a corectat pe carmaci, explicandu-i ca e primar la sectorul 3, nu la sectorul 4.

Glumesc. Nu misca mimeni in front la astia. Nominalizarea lui Negoita nu cred ca are semnificatii deosebute dincolo de degringolada de care e cuprins partidul portocaliu.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Vrei sa spui ca Basescu face gesturi disperate... Sunt disperati, asta e adevarat, dar nu l-a pus pe Negoita fara niciun sens. Tocmai ca l-a pus pe el din disperare are un sens.

Deceneu spunea...

Ghise a avut o prestatie excelenta la A3.
L-a compart pe Basescu cu un comandant de vas, si a citat din vremuri nu de mult apuse, "mandra corabia, mester carmaciu"
Toti trei invitatii au fost la inaltime si au facut o emisiune mult mai buna decat cele de la "Stirea si Sinteza zilei".

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu

L-am vazut. A vorbit foarte bine. :)

Lulutza spunea...

Negoita a facut cam tirzior facultatea aia, iar CV-ul lui contine un lungut "neant"... Si stiind ca la Drept erau cele mai multe locuri rezervate (la F.F.) pentru cei din M.I., ceva este bizar in ascensiunea acestui individ. Stie cineva un CV al lui LN ceva mai complet?

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Ups. Nu stiu dar cautam. :)

beatris spunea...

@ Lilick....Poate stie laura andresan ceva :)

Lilick Auftakt spunea...

@Beatris

Numai la Andresan nu ma mai gandeam sa apelez acum. :)