9 dec. 2009

Decizie

Pe scurt. Liberalii au de ales intre foamea primarilor liberali (majoritatea din rural) si noi, electoratul urban profund anti-Basescu. Eu ii voi sustine in orice caz pe liberali, cu specificatia ca SPER din tot sufletul sa-si impuna Crin optiunea. Aveti AICI o stire importanta. Si o analiza foarte buna pe Blogul cu Atitudine. Va rog sa va abtineti sa ii injurati pe Tariceanu sau Crin, oricare ar fi decizia lor. Este o decizie foarte grea.
Sunt insa multe filiale care nu vor cu PD-L. Cititi si la Mihai Voicu si la Alina Gorghiu, pentru ca si ei s-au hotarat pentru opozitie. Crin spune ca decizia majoritatii trebuie acceptata.

P.S. - Singurul lucru pe care nu-l inteleg si... cred ca e o greseala a liberalilor: de ce se agita, daca Basescu inca nu s-a pronuntat public, si daca inca nu e validat ca Presedinte? Cine ii pune sa ii faca jocul?

28 de comentarii:

Anca spunea...

Pardon.

dramoleta spunea...

Liberalii sa nu uite ca Antonescu este cel care le-a adus 2 milioane de voturi.

Lilick Auftakt spunea...

@Anca

Stirea e putin mai veche... A mai nuantat in ultima declaratie.

@Dramo

La primari e foame. Ei nu gandesc ca noi, din pacate. Nu se gandesc ca noi, cei din urban, aducem PNL-ului, chiar si ca simpli sustinatori, mai multe voturi decat primarii aia ametiti din rural, care nu sunt in stare nici sa imparta galeti.

Lilick Auftakt spunea...

"Decizia majoritatii trebuie acceptata intotdeaua, dar este rolul liderilor sa se asigure ca aceasta decizie este cea mai buna", a declarat Crin Antonescu, inaintea inceperii sedintei Comitetului Executiv al liberalilor.

Liderul PNL sustine ca "exista o agitatie fireasca ca in orice partid" in sanul liberalilor, pentru ca "orice partid isi doreste intrarea la guvernare", insa a tinut sa precizeze ca "PNL nu este impartit in doua tabere".

Lilick Auftakt spunea...

Antena 3, pe surse: Crin propus prim-ministru.

dramoleta spunea...

Si ii va face Basescu guvernul? :))

Astea sunt povesti! Un pm liberal va scoate pd-l de la guvernare. Basescu stie f.bine treaba asta.

Anca spunea...

Crin prim ministru este o propunere de bascalie la adresa lui Basescu si a lui Tariceanu deopotriva. =))

Draghi spunea...

Crin ar fi fost foarte bun de presedinte. Insa nu cred ca e bun de prim-ministru. Probabil de aceea si il pune Basescu, ca sa ii rupa gatul.

Anonim spunea...

Multumesc pentru aprecieri.

Chestia cu Tariceanu cred ca e mai complicata decat intelegem noi.

Basescu a sters totusi cu el pe jos de mai multe ori. Un om politic trebuie sa poata face compromisuri. Si chiar sa accepte cate un "du-te dracu" din cand in cand. In cazul relatiei Base-Tariceanu s-a trecut mult dincolo de nivelul asta...

Mai nou, Basescu s-a pronuntat. Bine, nu au fost buzele lui care s-au miscat, dar vocea a fost a sa: BOC. Si s-a trimis si document oficial. ( http://www.ziare.com/basescu/basescu/videanu-boc-a-invitat-pnl-la-discutii-pe-tema-formarii-unei-majoritati-970692 )

Aduce multe voturi urbanul, e adevarat. Dar in anumite conditii... La generale, in Bucuresti a fost 30% prezenta. La europarlamentare 15%.

Frauda nu o fac astia asa usor intre blocuri. Dar la Cuca-Macai e mai usor. Si degeaba alerg eu ca bezmeticul 60 de zile de campanie + precampanie ca sa scot un +2000 de voturi daca la Cuca Macai apar brusc 1000 de votanti spoiti in cine stie ce culoare...

Hard-core-ul partidului e reprezentat de alesii locali. Fara primari dispar si consilierii locali.

Fara primari si alesi locali, la generale, deputatii sunt mancati.

Fara forta in Parlament dispari.

Dupa ce ai disparut… stai si faci politica cu telecomanda, in fata televizorului.

Nu e suficient sa fii drept daca asta iti da garantia ca ramai fara cap.

Salvarea PNL nu garanteaza o tara mai buna. Dar disparitia sa garanteaza contrariul. Cel putin de asta sunt eu convins…

OK. Nu obtinem 100%. Atunci mergem pe 0%? Eu cred ca si 10% e un pas inainte. Oricum e mai bun decat 0%.

Zi-mi unde gresesc…

Petru Avram spunea...

"P.S. - Singurul lucru pe care nu-l inteleg si... cred ca e o greseala a liberalilor: de ce se agita, daca Basescu inca nu s-a pronuntat public, si daca inca nu e validat ca Presedinte? Cine ii pune sa ii faca jocul?"

Aşa vrea Europeanu' sadea. Păcat că nu are coloană, că ar fi un playboz mai mişto, drept de spate. Când l-am văzut ieri cum dădea declaraţii am crezut că deja l-au ales preşedinte din nou.

Lucia Verona spunea...

Crin prim-ministru? Cu ce majoritate parlamentară? Cu PD-L e sinucidere.

Liviu spunea...

Eu parca imi amintesc ca nu cu mult timp inainte dl. Antonescu declara apasat ca nu doreste sa fie prim-ministru.

Acu' ma rog, nu stiu in ce masura zvonul cu Antonescu premier este bazat pe vreo realitate.

codeus spunea...

Lilick daca o vor face adio si nu am cuvinte, nu tie stai linistita

Draghi spunea...

Cine ii pune sa ii faca jocul? Cascavalul draga Lilick, cascavalul. Face it... :(

KingSnake spunea...

Nu e bine. Nu e bine deloc cu Crin propus prim-ministru. O sa-l sfasie presa si analistii portocalii. O sa mizeze pe "foamea dupa ciolan a revolutiei bunului simt"

:(

Draghi spunea...

Off-topic

Din motive de oportunitate am amanat un raspus la o intrebare care mi-a fost mai demult de "gugu".

Vad insa ca mi-a luat-o Lilick inainte, si a raspuns ea pentru mine aici. Parca atunci era vorba de o echipa de 15000 de specialisti, nu de Basescu & Co.

Nu vreau neaparat sa redeschid discutia, desi cine stie, poate se redeschide ea in curand de la sine, insa chiar ma simteam prost ca nu i-am raspuns lui gugu care cu multa rabdare si-a luat timp pentru un dialog bazat pe argumente pentru care ii multumesc. Cum spuneam, nu am facut-o deoarece consideram inoportun momentul acelei discutii.

Stevie the LightningRod spunea...

eu sper din tot sufletul ca PNL sa nu intre la guvernare alaturi de pdl. eu nu sunt membru de partid, nu castig nimic din asta si nu vreau "sa ii inteleg". vreau sa-si respecte promisiunile din campanie, conform carora ei reprezinta ALTERNATIVA.

Vreau pluralism politic autentic, care sa garantreze calitatea procesului democratic. De autenticitatea acestui pluralism nu sunt sigura in Romania, dat fiind cameleonismul unei mari parti din clasa politica... deci sper ca macar Crin Antonescu sa fie consecvent.

Marius Mina spunea...

primarii de care vorbesti au jucat si in turul 1 si in al doilea pentru Basescu.Sunt cazuri de joc dublu peste tot , campania lui Crin Antonescu a fost sabotata din plin.
Incepe curatenia de iarna !
tariceanu MUST GO

Marius Mina spunea...

Decizia majoritati va tinut prizonieri 20 de ani sub cupola mafiei securiste implinita din nou. Majoritatea toxica trebuie redusa la tacere, altfel pierim toti din imbecilitatea imbecililor si a molustelor pofticioase.
Nu va fi nicio guvernare cu PDL, Crin va ramne pe pozitie si va iesi mai intarit ca niciodata din shmenul lui tariceanu.

Marius Mina spunea...

CRIN A OBŢINUT UN VOT DE ÎNCREDERE. ÎN UNANIMITATE. Băsescu, UE !

mirko spunea...

crin ar trebui sa ramina la declaratiile din campanie. iar daca, fortat fiind de doritorii de os, va fi invins, nu prea vad bine soarta pnl, cu regret pt crin!

Anonim spunea...

Inteleg, daca interesele reprezentantilor PNL din teritoriu se vor impune si liberalii vor intra la guvernare, respectandu-si democratia interna, de partid, eu nu mai am nimic de spus. Interesul (de partid) poarta fesul politichiei. Raman insa cu intrebarea retorica: cine imi va mai da, de acum inainte, iluzia ca reprezinta, gratie votului pe care i-l acord, si interesele mele? La douazeci de ani de acel decembrie '89, niciun partid nu s-a luptat indeajuns pentru ceea ce m-a interesat continuu in toti acesti ani: lustratia, promovarea pe criterii de competenta, un invatamant care sa puna accentul pe dezvoltarea gandirii logice, un sistem de sanatate care sa nu te mai omoare cu zile, o lege electorala care sa reduca, asimptotic, spre zero posibilitatea fraudarii alegerilor, o politie in slujba cetateanului, o justitie care sa-mi inspire incredere, un mediu de afaceri care sa-i permita oricarui individ cu initiativa, talent si indarjire sa-si deschida propria afacere pe care sa o poata dezvolta, fara piedici perverse, atat cat il tin balamalele.
Mai am si un regret: ca nu am emigrat din Ro. Asta, insa, cred ca se mai poate rezolva. :)

Marius Mina spunea...

Tariceanu s-a aratat interesat de a colabora cu Traian Basescu dupa ce in urma cu cateva zile DIICOT a finalizat expertiza judiciara in dosarul “Portile de Fier”, in care acesta este acuzat ca ar fi acordat, in calitatea sa de ministru al Industriilor, retehnologizarea hidrocentralei firmei Va-TECH, fara licitatie.

In acest dosar sunt implicati insa si Radu Bereceanu si Dan Ioan Popescu, dar Traian Basescu l-ar fi santajat pe Tariceanu, spunandu-i ca nu are nicio problema in a-l sacrifica inclusiv pe Radu Berceanu pe altarul justitiei impartiale.

Stevie the LightningRod spunea...

poate ca cel mai bun lucru pe care il pot face liberalii e sa il lase pe Basescu sa-si dea arama pe fata. pana acum, cel putin timp de 4 ani, s-a sprijinit pe spinarea guvernului Tariceanu, a carui merite si le-a mai si asumat la final de mandat, si datorita cui este posibil sa-l fi castigat (macar in parte) pe al doilea.

probabil ca aici merge acea vorba conform careia trebuie sa atingi fundul sacului pentru a te putea ridica. ei, poate este nevoie ca 5 milioane de romani sa inteleaga pe ce eu pus votul, pentru a putea face o alegere rationala data viitoare.

Vreau sa se spulbere definitiv mitul conform caruia Traian Basescu a dorit binele tarii, a facut bine tarii, nu a fost lasat sa faca tot binele pe care il dorea s.a.m.d.

Atat timp cat vor exista persoane si partide tampon care sa se arunce in calea dezastrului care este Traian Basescu, nu se va dumiri poporul niciodata in legatura cu aceasta calamitate, in deplinatatea ei.

Lilick Auftakt spunea...

Deci totul e bine cand se termina cu bine :)

Pro DOC spunea...

Scuze, mi-a intrat postarea... semnata "anonim". Avusesem impresia ca ma logasem. Asa ca, cu scuzele de rigoare, imi asum acum textuletzul anomin care incepe cu paragraful:

"Inteleg, daca interesele reprezentantilor PNL din teritoriu se vor impune si liberalii vor intra la guvernare, respectandu-si democratia interna, de partid, eu nu mai am nimic de spus. Interesul (de partid) poarta fesul (politichiei).

Lilick Auftakt spunea...

@All

Totul e bine. Crin are vot de incredere in unanimitate. Poate sa ia orice decizie. :)

@Pro Doc

OK! :)

Doru T spunea...

Sper sa aiba inteligenta politica de anu intra in nici un guvern. Ar fi bine sa faca la fel si PSD. Basescu vrea sa se spele pe maini cu ajutorul altora. Intrarea la guvernare in acest moment va duce la disparitia PNL din prim planul politicii, va avea aceeasi soarta ca PNTCD.Romania se afla in prapastie, au reusit sa distruga economia, iar efectele se vor vedea curand. De aici si apelul lui Basescu la reconciliere. Va fi bucuros sa ofere guvernarea altor partide, chiar si functia de prim ministru, mai ales pe asta. Mai discutam