17 dec. 2009

O revolutie infranta. Cercul s-a inchis? Ce urmeaza?


Ne aducem des aminte de "cei 20 de ani" ai lui Brucan, dar am uitat o declaratie mult mai recenta, facuta de Virgil Magureanu acum cateva luni: „Se pregăteşte o închidere a cercului, o formulă pe care o vor înţelege doar anumite persoane”. Pentru a ne aduce aminte, sa analizam putin un fragment din transcriptul emisiunii Nasul, emisiune difuzata acum aproximativ opt luni, in care invitat a fost Ioan Talpes:

"Radu Moraru: Şi vă mai fac un anunţ important. Eu cred că ştiu la ce se referă Virgil Măgureanu. El lasă tot timpul o doză din asta de mister, probabil specific serviciilor secrete. Ce înseamnă închiderea cercului? Virgil Măgureanu vorbeşte aici pentru cunoscători pentru că spune aşa „se pregăteşte o închidere a cercului, o formulă pe care o vor înţelege doar anumite persoane”. În această seară vom dezvălui misterul. Sunt convins că aşa este şi avem şi oamenii care pot confirma. Publicitate! Am revenit, suntem în direct, conectaţi cu ce spun doi foşti şefi de servicii secrete, cele mai importante servicii secrete din statul român, e vorba de SRI şi SIE. Au fost şi contemporani şefi de servicii secrete. E vorba de Virgil Măgureanu, cel care anunţă arestări spectaculoase chiar pentru unii politicieni din mai multe partide. „Se pregăteşte o închidere a cercului”. Şi aici este interesant. Eu cred că această închidere a cercului are legătură cu această cifră, 20 de ani. Am putea să spunem şi Brucan dacă vreţi. Dar aici cu Brucan e o metaforă. Domnul Ioan Talpeş, credeţi că...?
Ioan Talpeş: Nu. El o vedea altcumva.
Radu Moraru: Bun. Eu cred că vorbim şi de acest cerc de 20 de ani. Vorbim însă de faptul că...
Ioan Talpeş: Să vă spun ceva. Din punct de vedere al influenţării vieţii politice în România să ştiţi că mai important este DGIPI decât SRI şi SIE. Asta pot să vă garantez şi pot oricând să demonstrez. Şi veţi vedea că foarte multe din toate mutaţiile care s-au făcut chiar în interiorul unor partide, chiar în jocul dintre partide, au fost făcute cu un fel de influenţare directă din partea celor care au fost în fruntea acestui „Doi şi un sfert”.
Radu Moraru: Deci miza se explică. Oamenii au văzut bătălia pe Ministerul de Interne. 3 luni de zile să ai 3 miniştrii de interne, asta arată că aşa bătălie pe un serviciu secret în România nu s-a mai dus.
Ioan Talpeş: Exact pentru ce v-am spus. Aici a rămas şi o atmosferă foarte uşor influenţabilă, sub raportul deciziei politice."


Bun, toate datele astea si bataia pe DGIPI, castigata intr-un final de PD-L, le stim... Talpes insa leaga aceasta bataie de "inchiderea cercului" anuntata de Magureanu. S-a realizat aceasta inchidere o data cu realegerea presedintelui Basescu? Eu inclin sa cred ca da. Iar momentul in care am inteles ca s-a inchis cercul e cel in care am dat de stirea conform careia PD-L urmeaza sa isi schimbe numele in PNTCD. Dupa 20 de ani, un partid care se trage direct din PCR, via FSN, PD, PD-L, e pe cale sa devina un partid... "istoric". O transformare peste timp a PCR-ului in PNTCD, cu ajutorul serviciilor, si a unor oameni ai serviciilor: Traian Basescu, Virgil Magureanu, Theodor Stolojan, Marian Milut (fiecare cu rolul lui, in timp). "Eadem mutata resurgo" - "Ma transform ramanand acelasi.”.

Acum, cand comemoram 20 de ani de la revolutia din decembrie ’89, pe oricine ar trebui ca aceasta transformare, ce duce la inchiderea cercului, sa inspaimante. Nu e atat de greu de inteles, asa cum insinueaza Magureanu. Totul e sa acceptam ceea ce s-a intamplat. Vom avea un partid comunistoid, in care nu exista o alta opinie decat cea a conducatorului, cu o dorinta imensa de a subjuga toate institutiile statului, sub masca unui partid istoric, acaparat prin infiltrari, distrus, si vandut dupa 20 de ani securistilor. Totul facut, sub ochii nostri, ca la carte. Cu contributia catorva intelectuali vanduti fostei securitati, in frunte cu Vladimir Tismaneanu, care au creionat si oferit, celor pe care ii servesc, necesarul (si totodata falsul) mesaj anti-comunist.

Acum nu ne mai par chiar intamplatoare comparatiile lui Cristian Preda si ale lui TRU : Coposu = Basescu, Doina Cornea = Monica Macovei. Nu? Totul implica o premeditare. Ca si imaginile din seara alegerilor, cand Basescu aparea pe ecrane cu sapca galbena a taranistilor pe cap. Ca si trecerea de la stanga la dreapta a partidului. "Am invins" - spunea Basescu pe 6 decembrie seara. "V-am invins" - pare mesajul fostei securitati, transmis celor care si-au imaginat ca acum 20 de ani lupta s-a terminat. “Un fleac, i-am ciuruit”. O a doua ciuruire, peste timp, a celor care au luptat in numele libertatii.

Acum ceva vreme scrisesem despre adevarata istorie a PD-L, asa cum nu mai apare azi nici pe site-ul partidului, nici pe Wikipedia. Noroc ca pe internet, si in memoria unora dintre noi, s-au mai pastrat fisiere. A mai existat, la un moment dat, in istoria acestui partid, al securistilor, ce isi schimba des numele, un alt moment in care s-a incercat o substitutie de nume si de simboluri. Poate va mai aduceti (vag) aminte de Partidul National Roman (partidul de securisti al lui Virgil Magureanu, inghitit pana la urma de PD). Nu purta nici el, intamplator, acest nume. PNR-ul vechi e premergatorul PNT, partidul ardelenilor, de pe vremea cand Ardealul era austro-ungar. Partidul National Roman a fost partidul lui Maniu care ulterior s-a unit cu Partidul Taranesc din vechiul regat, partid condus de Mihalache. A fost prima incercare a reprezentantilor fostei securitati de a acapara nume si simboluri istorice. Acum se intampla o a doua incercare. Si e ca si reusita...Nu? Iar daca numele PD-L nu va fi PNTCD, va fi PPCD, UCD sau variante. Dar asta conteaza mai putin...

Imi dau seama ca nu puteam sa facem mai nimic sa ne opunem acestei transformari sinistre, puse la cale inca de acum 20 de ani. Si ca toti, in timp, am pus umarul la realizarea ei, uneori chiar si printr-un simplu vot. O revolutie infranta. Simboluri pierdute. Cercul s-a inchis? Ce urmeaza? O luam de la capat? Avem o contra-forta. Ce facem cu ea?

37 de comentarii:

Marius Mina spunea...

O luam de la capat, mai curand decat cred "ei" ca pot "inchide cercul".
Sa lasm loc liber inca 3-4 luni si reanalizam situatia.

Marius Mina spunea...

BTW, e greu sa iei in serios ceea ce spune "bulbucatul", Talpes a fost si ramane vesnicul dobitoc. Nu are el in cap cat are Magureanu intre buci.

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Sigur ca o luam de la capat si de data asta cu o contra-forta uriasa. Insa nu vreau sa isi imagineze ca nu am inteles ce si-au dorit. :)

Jenika spunea...

O lumam de la capat madam...suntem incapatanati....
O luam de la capat....
Ce sa facem altceva?
:)

Hendrix spunea...

Citeam si eu cu stupoare zilele trecute despre urmatoarea miscare a securistilor lui ba-secu: transformarea Partidului Derahat(cica democrat!) in PNTCD! Waw! Ce tupeu! Dar, in fond, ce ii poate opri? Nimeni si nimic. In momentul de fata PNTCD este acaparat de securistii lui milutz, care de ani de zile vegheaza la catafalcul fostului partid taranist ucis de securisti in vremea CDR si acaparat total dupa iesirea lor din Parlament. NEOFICIAL insa, taranistii adevarati, nu foarte multi desigur, nu il recunosc pe milutz ci pe Radu Sarbu. Pe data de 1 decembrie, la Timisoara, primarul taranist Ciuhandu i-a invitat oficial pe Crin si Geoana pentru semnarea Pactului de la Timisoara. S-a semnat si o reconciliere istorica intre taranisti si pesedisti, un moment emotionant in care Sarbu a evocat si numele Seniorului Coposu. Acesta este adevaratul PNTCD care n-a putut fi infrant de securisti, el traieste in continuare.
Ce va rezolva securistul de la Anvers cu manevra asta? Nu mare lucru. Confuzia creata deliberat de securisti va putea avea un relativ succes doar la boborul basescian, fost fesenist desigur. Degeaba si-a pus sapca galbena ba-secu, nu va putea convinge vreun normal la cap ca el are ceva in comun cu taranistii. El este doar ucigasul PNTCD care inceraca sa-i fure, dupa ce l-a omorat, identitatea. In viata civila aceasta infractiune se poedepseste drastic. In viata politica se pedepseste?
Poate ca pedeleprele vor riposta spunand ca manevra lor nu este prima si asa este. Multa lume poate a uitat de Partidul Social Democrat, refondat dupa lovilutie, cel condus de Cunescu. Acest partid a fost si la guvernarea CDR, prin ministrul Athanasiu. El a fost si cel care a preluat conducerea partidului si care l-a ,,vandut''celui care avea nevoie de blazon: partidul lui ilici, condus in 2001 de nastase. Ei fiind partid social-democrat aveau nevoie de acest nume pentru a intra in Internationala Socialista. Ei au luat numele vechiului partid, corelandu-l cu realitatea acelui partid. Nastase nu poate fi acuzat ca a luat numele unui partid cu care n-are nimic in comun, in schimb ba-sescu POATE FI ACUZAT.

Lilick Auftakt spunea...

@Jenika

Ma bucur! :)

@Hendrix

Da. Asa e. Si nu pot sa ne atace cu nimic, pentru ca nu pot argumenta cu nimic. Asa cum ai si spus, exemplul cu partidul lui Cunescu nu se sustine, pentru ca PSD are o doctrina clara, de stanga, de la bun inceput.

Anonim spunea...

bai dar ai luat-o rau pe aratura LOL

Lilick Auftakt spunea...

@All

Am lasat comentariul de mai sus ca sa vedeti care sunt "argumentele" lor. :)) Atacul la persoana. :D Bineinteles, sub semnatura curajoasa. :))

Hendrix spunea...

Referitor la vorbele spuse de securistul magureanu, fost sef al SRI pe vremea lui ilici, privind ,,inchiderea cercului'' as spune urmatoarele: se vrea intoarcerea la fostul fsn! Atentie, am spus fsn si nu pcr, intrucat asa ceva este imposibil, nu ca n-ar vrea. Proiectul politic al fesenistilor a fost spus clar si raspicat de ilici in 90: DEMOCRATIA ORIGINALA! Adica o aparenta democratie dominata de un singur partid(fsn), opozitia fiind controlata tot de ei, un fel de opozitie de opereta. Adica o DICTATURA CU IZ DE DEMOCRATIE, dar atat! Acest proiect politic nu era catusi de putin original, el fusese inventat de rusi, de mintea diabolicului Gorbaciov. Ilici, cel insarcinat de securistii care au dat lovitura de stat in decembrie 89, trebuia sa duca proiectul la capat.
Daca ilici intre timp s-a schimbat, devenind in mandatul 2000-2004 un om cu valente democratice de netagaduit, total schimbat fata de anul 90, sistemul securisto-comunist avea nevoie de un nou ilici90. Ei bine, acest ilici90 a fost gasit in persoana lui ba-secu.
Cercul s-a inchis partial prin realegerea prin FRAUDA a lui ba-secu. El va trebui sa refaca fostul fsn, unind cele 2 factiuni, asa cum a incercat si anul asta la guvernare. Ma tem ca nu va reusi, numarul celor din psd care vor sari in barca portocalie fiind destul de mic. Prin amenintare si santaj unii vor trece, dar majoritatea il vor privi in continuare ca pe un pericol la adresa lor. Ba-secu reprezinta ACUM fantoma lui ilici din 1990, el este fantoma sistemului securisto-comunist. Si va mai fi la putere atata timp cat vor mai fi 5 milioane de ,,romani'' de esenta fesenista, nostalgici dupa totalitarism cu fata umana, care au nevoie de un TATUC ca de aer.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Posibil se incearca. Ai citit asta?
http://constantingheorghe.blogspot.com/2009/12/noua-stanga.html
Un nou partid de stanga. Tot sub mantia securistului. Ar fi un argument la ceea ce spui. Dar nici eu nu cred sa se reuseasca. Desi... daca imi spunea cineva in 92 ca FSN va ajunge PNTCD... i-as fi ras in fata. Acum ma abtin. :)

Lilick Auftakt spunea...

Crede cineva ca premierul securistului e Boc? E nu prea cred asta... Oricum, e un fidel, umil, oricine ar fi...


@Red Dick

Nu-ti mai lasa duhoarea transpiratiei pe aici, te rog. Bye!

Hendrix spunea...

@Lilick Vad ca esti de acord cu mine in privinta proiectului basescian de refacere a fsn-ului, ca o inchidere a cercului de care vorbea magureanu. N-am inteles prea bine contraargumentul tau:,,Desi... daca imi spunea cineva in 92 ca FSN va ajunge PNTCD... i-as fi ras in fata. Acum ma abtin.'' Eu unul nu cred ca posibila schimbare de nume l-ar aduce pe ba-secu mai aproape de visul sau fesenist. Crezi altceva?

Hendrix spunea...

@Lilick Mai lasa-l din cand in cand pe sarmanul @Red Dick sa guitze si el pe aici. Nu de alta, dar sa ne mai amuzam si noi!

Hendrix spunea...

Gata, ba-secu a mutat! A ramas la fel ca inainte de ,,reconciliere'', nicio surpriza. A cazut boc, traiasca boc! Este cea mai grea palma data Parlamentului, care l-a dat jos pe boc prin motiune de cenzura pe 13 octombrie. Omul lui de sacrificiu ramane boc. Traiasca reconcilierea!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

(Noul FSN)Nu vreau sa ma gandesc la altceva.. :)

(Primul-ministru)Ba-secu e la fel de bou cum il stim. L-a desemnat pe Boc. Excelent. :))

(Red Dick) Nu-i dau drumul, desi a ajuns sa strige lozinci anti-basescu ca sa il las. :))

Lilick Auftakt spunea...

Habemus Boc! Sau, cum zice Anca Radu: "Mens slaba in corpore nano" :))

Hendrix spunea...

Dupa cat de mic este caracterul lui boc, sluga perfecta a securistului de la Anvers, fara nicio coloana vertebrala, vorba Ancai ar putea suna asa:,,Mens slaba in corpore pico''.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Stai ca erau niste deontologi care mizau pe intelepciunea lui Basescu. Deja mor de ras de ei... :))))

Anonim spunea...

Dacă luăm în consideraţie constatarea lui Neagu Djuvara potrivit căreia un stat, indifereent că este un imperiu, o confederaţie sau un stat naţional, este menţinut şi dezvoltat de un cerc al puterii format de un număr relativ fix de clanuri, ginte sau familii, număr ce reprezintă un algoritm al mărimii populaţiei, al puterii economice şi al rădăcinilor istorice şi care, după ce ajunge la saturaţie, de exemplu la 200 de nume generice, devine stabil şi consolidat pentru cel puţin câteva centenare, situaţia închiderii cercului se poate înţelege altfel.
După 1989 cercul puterii a fost serios dezechilibrat, o parte dintre familiile de la vârf, începând cu prima familie, pierzându-şi poziţia şi lăsând un vid de putere. Cum materia nu suportă vidul, acesta a fost relativ repede ocupat de alte familii, mai mult sau mai puţin pre-existente în sferele puterii.
Perioada post-comunistă de redistribuire a resurselor, respctiv activele industriale, pârghiile financiare şi posesiunile agrare, a durat fix 20 de ani. De-acum, doar câteva firimituri au mai rămas în dispută. Cercul s-a închis. Cercul celor 200. Cercul Puterii. Etichetarea partidelor politice este un aspect secundar al fenomenului. Topul celor 300 este mai aproape de realitate.
Cercul s-a închis. Rămâne de văzut dacă se şi roteşte...

Hendrix spunea...

@Lilick Deontologii portocalii vor canta noi ode care sa slaveasca inteligenta brilianta a basescului, desigur! O miscare magistrala. o lovitura de maestru, evident ucigatoare pentru moguli, n'asa? Genial acest Carmaci, cel mai iubit si stimat fiu al poporului.
Zi si tu, cine s-ar fi asteptat sa-l numeasca pe boc??? Ha ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!
Singurii care nu se bucura sunt probabil ungurii, care au pus umarul la demiterea lui boc pe 13 octombrie! Cand il vor vota oare ce vor spune? Doamne, cat rahat trebuie sa bage in ei puliticienii astia...brrrr! Si nu cu lingurita, ci cu polonicul! POFTA MARE!!!

Lilick Auftakt spunea...

@Toni

Da, interesant de observat. :)


@Hendrix

http://moscalifar.eu/2009/12/17/prostie-pora-boc/

Anonim spunea...

Refugiatul politic nr.57014 - Ca sa priceapa toata lumea: Presedintele nevotat al Romaniei, desemnat in urma unei fraude masive la care au contribuit institutii politizate ale statului, a nominalizat un premier din partea PD-L, care la randu-i a obtinut la parlamentare o fraudare de peste 6%, ajungand partidul cu cele mai multe locuri in Parlament.

nicole spunea...

As fi vrut sa vad ce fata a facut basescu atunci cand i-a spus Crin, uitandu-se in ochii lui, ca e dictator ("un pericol pentru democratie").
Fata de cei din vremea comunismului, noi avem si avantajul de a putea comunica rapid. Chiar si in plina epoca basescianista.

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Sa nu uitam si de fraudarea cu EBA. :)

@Nicole

Sper ca Antonescu sa i-o spuna de cat mai multe ori uitandu-i-se in ochi. Basescu, oricum, evita privirea in fata a adversarului (am de gand sa pun si o postare despre asta). Dar sa i-o spuna ca i-o spune si in numele nostru, a milioane de oameni.

Daniel Mălăelea spunea...

Ai facut o analiza foarte interesanta. Dar s-ar putea sa existe si o alta explicatie a inchiderii cercului, una pozitiva. Poate ca va insemna ruperea de comunism, de influenta Estului. Cam asa ceva imi spunea cineva foarte implicat in realitatile Romaniei contemporane. N-am prea avut timp sa aprofundam aceasta problema, dar cam asta era ideea.

Lilick Auftakt spunea...

@Daniel

In sensul in care din ce in ce mai multa lume va intelege, da. Ii vom izola. Sper sa reusim. :)

SorinPLATON spunea...

Pai stimabililor ar cam fi nevoie de o revolutie, insa de una autentica si nu "pseudo" de forma celei experimentate de noi (naivii) in '89. Din pacate "revolutiile" astea se pornesc si se desfasoara numai daca li se ofera conditii propice.. Da ati auzit bine. Desi par forme de anarhism de fapt sunt un haos bine organizat si condus. Cineva-ceva le supervizeaza ca sa-si atinga targeturile ... programatice.
Cu alte cuvinte "libertate" este un bull-shit. Asa ceva nu a existat niciodata si nu va exista niciodata, cel putin in actuala configuratie a societatii omenesti. Iar romanii-Romania, si ei acolo. Un nimic in drum. Nici macar piesa asta de teatru cu democratia si neo-liberalismul economic de mare voga, nu-l putem autentic juca... :/

Aici trebuie stat (eventual intr-un think-tank discret..) si pusa "tara la cale". Ar fi ac de cojocul la orice si oricine, numai vointa sa fie, ca altfel la comanda "inainte" risti sa ramai singur, din lasitatea colegilor, cu totii facand un pas inapoi (o spun din experienta)... Nimeni nu este cel putin la noi un autentic militant.La romani militantismul si opozitia se manifesta exclusiv prin dat steril din gura si daca se poate in "orele de program" ca pe urma "trebuie facuta piatza si batute covoarele"..adica cum ar veni lucruri serioase si nu prostii cu magari verzi pe pereti..

Lilik-a,
Ce spui tu, cam cati din cei ce te citesc si viziteaza ar fi dispusi (la propriu) sa puna mana pe steag si sa-l infiga intr-o reduta, fie aceea chiar si virtuala? Cati si-ar asuma raspunderea riscurilor colaterale (arestare pe diferite motive, agresiune psihologica, agresarea familiei, diabolizare publica, sicanarea afacerilor, etc), ca te asigur ca sistemul este foarte razbunator in sens cibernetic (in sensul autocontrolului si pastrarii propriului echilibru)...

Ei cam despre asta e vorba in povestile astea de pe netosfera.. Avem cel mult socializare... iar rezultatul este egal cu zero ca nici socializarea nu se trnasforma in efecte fizice decat rar. Un rezultat tot ar fi: o si mai mare insingurare si abrutizare a noastra...

"unul dintre egali"

Niels SCHMECKER spunea...

Cercul s-a inchis? Ei, asi, reforma si modernizare continua, pana ne ia naiba de atitea inchideri si deschideri de cercuri, patrate, triunghiuri, hexagoane, pentagrame esoterice...

E (inca) bine. In lumea financiara si de business ne-am plans mereu de lipsa de continuitate si predictibilitate. Acum nu mai avem motiv. In 2014 Boc va fi presedintele unei Republici parlamentare, PD care isi va fi schimbat numele in partid crestin democrat va avea 80% majoritate, Basescu va fi Prim Ministru iar restul partidelor vor exista la nivelul la care va fi necesar.

Intelegem interesul nutzional pentru care lupta din rasputeri multiubitul si preastimatul Mare Carmaci, asa ca vom sustine guvernul Boc 4, 5, 6 etc si ne vom abtine (din hohotele de ras) la votul in parlament. Noul imn nutzional va fi "Tara te vrea p r o s t" si posesorii de IQ "nesimtit" vor fi declarati noii stiupid pipal, tradatori de tara si expulzati!

Peste alti 20 de ani de preainteleapta domnie a dinastiei lumin(licurici)oase Basescu, in care reforma si modernizarea statului capitalist de dreptzi vor fi permanent subminate de miscarea subversiva din exil "Rezistenta la (neam)prostie", Regina Eba von Basarab & Sida va abdica, fugind in Kazahstan cu un tren incarcat cu toate comorile plaiurilor miorlaitice, lasand tarisoara prada bocetelor si vidului de putere...

Hendrix spunea...

@sorinPLATON Amice, tu nu ai inteles nimic din notiunea de democratie, absolut nimic! Din modul in care tu propovaduiesti ,,revolutia'' este clar ca n-ai inteles nimic.
Uite cum stau treburile, tovarase! Romania este o tara democratica, Parlamentul fiind esenta democratiei. Ai inteles pana aici? Democratia implica patide politice care se lupta pentru putere in Parlament si nu in strada, compris? Atata timp cat exista libertate de opinie, presa libera, societate civila activa nu avem a ne teme. Schimabarile se fac doar inurma unor alegeri libere, democratice. Ai inteles?
Gresesti enorm si in privinta ,,netosferei'. Daca pentru tine nu inseamna nici macar socializare este doar problema ta. Este un mod de comunicare libera inte oameni care gandesc liber si isi exprima gandurile. Desigur nu ma refer la propagandisti, cei care striga niste lozinci si pleaca sau care doar stiu sa injure. Iar daca tu crezi ca ,,rezultatul este zero''...ce sa zic? Ai vrea tu, n'asa? Ca vrei tu sau nu, oamenii vor continua sa scrie ceea ce gandesc, spre disperarea unora ca tine. Si spre disperarea portocaliilor, care ar prefera o liniste desavarsita. Fara stima.

Hendrix spunea...

@Niels SCHMECKER Esti un biet tovaras portocaliu care viseaza ca peste 5 ani boc va fi presedinte iar Partidul tau Derahat(cica democrat!) va avea 80%. Vise taica, vise!!! Eu nu contest ca este visul frumos al lui ba-secu, idolul tau securist, o Romanie in care sa fie un partid-stat care sa controleze absolut totul. Viziunea ta ma inspaimanta, mey tovarase, dar ramane un vis pemtru tine si un cosmar pentru cel putin 5,2 milioane de romani care nu mai vor un securist in fruntea tarii. Acum a fraudat si a castigat. Ceva imi spune ca nu-si va termina mandatul, intrucat anticipez ca va calca in picioare Constitutia si nu va mai scapa!

Niels Schmecker spunea...

@Hendrix - Prietene, relax, daca te gandesti un pic mai bine, o sa-ti dai seama ca ne cunoastem, vizitam si apreciem reciproc! Din capitala Londra a umorului englezesc, Niels Schmecker & Costache & Chat Noir, te saluta si te asteapta din nou la o alta sueta, la drum de zi, de pranz sau de seara!

Niels Schmecker spunea...

Constatand ca 94,7% din electoratul realesului pare nemultumit de noul primministru Emil Boc, administratia prezidentiala va face poporului un generos cadou de pus pe masa Sfintelor sarbatori de Craciun: un Referendum prin care poporul va decide viitorul luminos al patriei si-si va dovedi patriotismul anticomunist si de dreapta.

Intrebarea supusa vointei poporului suveran va fi: Popor iubit, esti de acord sa desemnezi ca primministru pe Elena Gabriela Udrea, in locul acriturii de Umil Boc? Se va pune stampila, in functie de preferinte, in patratelul cu DA sau in cel cu NU.

Victor spunea...

Trebuiesc reluate manifestatiile din Piata Universitatii, au ajuns iar securistii la putere !

Moshul spunea...

Baietii astia nu stau. Intotdeauna sunt in alerta, intotdeauna lucreaza. Cine stie ce o fi vrut sa zica, cine stie ce directiva a avut de dat. Nu trebuie sa ne gandim ca abia acum pun la cale ceva. Ei tot pun la cale lucruri. Unele le ies, altele nu le ies, alteori se incaiera intre ei.

Basescu intotdeauna a incercat sa urce, sa obtina mai multa putere. Va incerca la fel si in acest mandat. Sper sa fie suspendat inca o data de parlament si apoi romanii chiar sa-l dea jos. Sper sa deranjeze pe unii suficient de smecheri incat sa-i dea la temelie.

Unknown spunea...

Da Ok cum spui tu cu istoria PD. Dar...despre ce vorbim aici? Urmasii PCR pe linie directa, si nu pe linie bastarda cum este PD, cum au devenit social-democrati?
Inghitind partidul lui Cunescu. Si ala tot istoric.De ce ar fi metamorfoza PCR -FSN- PDSR mai legitima?
Istorie cat cuprinde si pe la liberali, unde colcaie de securisti si de urmasii lor.

Si daca nu facem propaganda, ci doar judecam, atunci vedem un PD subordonat lui Basescu, un PSD subordonat unei gasti ordinare, penibile (si comunistii s-ar rusina cu ei!) si un PNL subordonat lui Patriciu. Asta vedem, daca nu facem propaganda, ci doar judecam...

Iar cercul lui Virgil Magureanu?
Interesant va fi cine va inchide cercul. Cine va juca rolul lui Ceausescu? Poate acel cineva care l-a condamnat la moarte dupa un proces de care si inchizitia s-ar rusina? O moarte politica pentru Iliescu ar fi echivalenta cu moartea fizica...

SorinPLATON spunea...

@Nils S
Daca nu ma insel ne-am intalnit asta vara la mitingul aviatic dela Mangalia, iar mai in toamna la intrunirea Clubului de la Bucuresti. Esti un tip coll si imi placi.

@Hendrix
Esti un idiot frustrat.

1=

Niels Schmecker spunea...

@Sorin PLATON - Stiu ca sunt cool! :) Dar ma stradui sa fiu si un gentleman perfect, printre altele, chiar si in sant! :D La fel este si amicul Hendrix, chiar daca mai june si de aceea mai impulsiv. Totusi, apreciez mult patima/pasiunea tinereasca, altfel viata si oamenii mi s-ar parea ca iasca.

Azi m-am simtit oarecum invulnerabil si ceva mai vizionar decat de obicei, caci a fost ziua focului violet! :D Am fost atat de... efervescent, ca mi s-a recomandat chiar Haloperidol - ce-o mai fi si asta?! Daca am contrariat sau jignit pe cineva, imi cer scuze.