9 feb. 2010

"Pe viata si pe moarte"


Intrebat luni, la emisiunea "Ora de foc", de la Realitatea TV, daca seful statului mai este o miza pentru liberali, Antonescu a raspuns foarte ferm: "Persoana lui Traian Basescu nu, modul de a face politica si cum exercita puterea in Romania, da. Lupta dintre noi si PD-L, cu Traian Basescu sau fara Traian Basescu, este o lupta politiceste pe viata si pe moarte, pentru ca este vorba de a aseza si lamuri care este partidul de dreapta in Romania. Nu e loc de doua partide de dreapta in Romania si nu exista doua partide de dreapta in Romania".- ziare.com

Va rog sa cititi tot articolul. Sper ca veti regasi presedintele de partid pe care il doriti. Si o motivatie in plus pentru lupta cu gaunosii si slugarnicii Preda, Voinescu, Stoica etc...

16 comentarii:

Hendrix spunea...

Am urmarit aseara emisiunea si pot sa spun ca nu m-a surprins deloc afirmatia lui Crin. In timpul campaniei electorale a subliniat nu o data ca el se lupta nu cu persoana lui ba-secu ci cu politica lui ticaloasa, care nu urmareste decat sa construiasca o republica prezidentiala cu sprijinul unui partid prezidential. El a vazut tot timpul in politica lui ba-secu un atac la adresa DEMOCRATIEI si are perfecta dreptate. El demonsteaza ca liberalii s-au luptat dupa lovilutie pentru PRINCIPII si nu impotriva unor persoane, fie ca ele au fost ilici la inceputul anilor 90 sau ba-secu de 5 ani incoace.
Un singur lucru as spune ca a gresit: a spus ca nu este decis daca va candida! Afirmatia, luata astfel, rupta din context, da prilejul IrealitatiiTV, de exemplu, sa faca speculatii. Cei care au vazut emisiunea poate ca au inteles ce a vrut sa spuna, ceilalti poate ca nu.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Eu am vazut emisiunea, am inteles ce a vrut sa zica, si sunt de acord cu el. Cum prin ceea ce a spus se adresa in special liberalilor, putin ma intereseaza ce vor zice sau interpreta ceilalti. Liberalii conteaza sa inteleaga. :)

Hendrix spunea...

@Lilick Nu neg faptul ca vazand emisiunea tu ai inteles ce a vrut sa spuna Crin. Pe tine poate ca nu te intereseaza cum vor specula unii si altii afirmatia lui, pe mine insa ma intereseaza. Si nu ced ca doar pe mine. Gandeste-te ca multi oameni, chiar de buna credinta, vor intelege ca in cadrul PNL au loc lupte interne iar Crin, dezgustat fiind, nu ar mai candida. Oricum ai lua-o a dat prilej unor discutii inutile, unor tensiuni fara rost.
Si inca ceva. Te inseli daca tu crezi ca Crin se adresa doar liberalilor. Cum ai putut spune asa ceva? De cand emisiunile cu Crin se adreseaza doar liberalilor? Sa inteleg ca emisiunile cu marioneta boc se adreseaza doar pedeleprelor? Sau emisiunile cu nastase doar pesedistilor?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Nu. Ma refer strict la ceea ce a spus despre candidatura.

[D][S][N] spunea...

Sa speram ca mai mult pe viata decat pe moarte !

Deceneu spunea...

Si eu am urmarit emisiunea si mi-a confirmat opinia mediocra despre Crin.
- Ce intitative de reformare, de deschidere a PNL a avut Crin, care i-au fost blocate de colegii de partid?
- Ce intitative legislative a avut conducerea PNL sub conducerea lui?
- Ce alianta a dorit Crin sa faca si PNL-ul nu l-au lasat? A vrut proiectul Johannis si l-a avut. A vrut in opozitie si este in opozitie.
Exista alte masuri pe care ar fi vrut sa le promoveze si nu le-a promovat din cauza opozitiei in partid?

Oricum nu a spus daca echipa castigatorare va lua toate locurile din conducerea PNL dupa sistem majoritar, sau o sa fie un sistem proportional care va promova in conducere toate grupurile din PNL.
Dupa dorinta de a avea putere ca sa poata sa-si impuna ideile, se pare ca agreeaza sistemul majoritar.
Cererea lui aminteste de a lui Basescu de la Primaria Capitalei, cand a spus "dati-mi consiliu sa pot face politica mea".

- Cine nu adera la un grup nu va prinde post in conducere, ceea ce-i o mare prostie. Ii obliga pe cei care nu agreeaza bisericutele fie sa adere la cei mai putin antipatici fie sa nu candideze.
Cu ideea asta se promoveaza tocmai cei care trag sfori in culise si seunt scosi din cursa cei care sunt neafiliati la grupari din PNL.

Cineva trebuie sa-i arate ca a cam "calcat in strachini".
In Romania Libera este tras un semnal de alarma., cum ca sistemul motiunilor se adopta filozofia de conducere din PD-L(FSN).

Astept sa vad ideile si proiectele in jurul carora doreste sa coaguleze echipa, dar am dubii ca o sa fie ceva de substanta dupa prestatia de pana acum.

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu

Da, si eu astept sa vad. Insa pana acum nu a facut lucruri care sa fie in contradictie cu ceea ce isi dorea electoratul. Apoi ma intereseaza foarte mult si daca isi va duce pana la capat promisiunea de a atrage personalitati de prestigiu in PNL. A reconfirmat ieri acest lucru, dar inca nu a dat nume.

Anonim spunea...

@Deceneu
Democratia interna a unui partid este tot o decizie interna. Crin va propune... congresul va vota.

Legat de ce blocaje interne au exista... mai bine ca nu stii. Mai bine ca acele blocaje au ramas in interior si nu au devenit subiect de blog. Dar asta nu inseamna ca nu exista. Din fericire, PNL-ul are mai multi lideri. Din nefericire, fiecare lider se crede lider...

@Lilick
Te referi cumva la emisiunea "Realitatea zilei" cu Razvan Dumitrescu sau a mai fost o alta emisiune ieri?

Si da, asa cum am zis-o si eu... Crin si-a stabilit (ne-a stabilit) niste stachete destul de inalte. Si aceste tinte nu sunt de loc vise... In schimb sunt cosmaruri pentru altii...

Lilick Auftakt spunea...

@Atitudini

E vorba de Realitatea Zilei. Ziare. com a gresit in articol si a spus ca e vorba de "Ora de foc". Ne referim insa la aceeasi emisiune.

Lilick Auftakt spunea...

@Deceneu

Am citit articolul din Romania Libera. Asa e, si a spus si Crin: PSD in momentul asta da dovada de cea mai multa democratie si transparenta. Apoi, patru lideri care se infrunta... Mi-as dori si eu sa avem la PNL patru care sa se infrunte. In ceea ce priveste PD-L, ei sigur nu vor ajunge la gradul asta de democratie niciodata.

Deceneu spunea...

Eu nu sunt impotriva motiunilor prin care sa se traseze linia de urmat a partidului, dar dezbaterile pe motiuni se fac inainte de congres si la congres se aproba una sau alta dintre motiuni.
Motiunile nu trebuie sa fie corelate cu oamenii care vor ocupa functii de conducere.
Cine afirma ca cei care agreeaza sau promoveaza o motiune trebuie sa ocupe si functii de conducere ca sa nu fie boicotata strategia, inseamna ca recunosc ca organismele de conducere dupa alegeri nu se mai afla sub nici un control, ca sunt "ca bolovaniii in panta" si pot face ce vor muschii lor.
Daca-i asa atunci e o problema de organizare si de statut si trebuie rezolvata problema respectiva, sa prevada proceduri prin care sa monitorizeze activitatea organismelor de conducere, si daca nu se tin de directia votata de congres, fie se schimba conducerea, sau se organizeaza un congres si schimba strategia.
A conduce nu insemana a decide.
In politica a conduce presupune organizarea de dezbateri si consultari si aprobarea deciziei prin vot, cel putin la decizile importante cu impact pe termene lung. Sigur dezile operative si minore se iau la varf.

Ca principiu polarizarea conducerii nu-i o masura buna. Ea duce la autoritarism si la fragmentarea partidului.
Democratia aspira la consens si cand nu-i posibil consensul se apeleaza la majoritate.

Se pare ca ideile lui Crin s-au intalnit cu cele ale lui C Avramescu, Puterea degetului din Bursa.
Vrea si el sa poata sa-i "traga de urechi" pe "supusi".

Presedintele partidului si BPC, trebuie sa fie executivul, care sa dea raportul catre organismele largite si sa fie "urechiat" cand nu-si face teaba. Presedintele nu trebuie sa fie "bulibasa" in partid.

La congres trebuia schimbata prevederea:
"Biroul Politic Central (BPC) propune strategia politica a partidului si coordoneaza aplicarea ei."
E gresit ca BPC "sa centreze si sa dea si cu capul".

Partidul trebuie sa functioneze cum spune H P Ibsen
"O comunitate e ca o corabie; fiecare trebuie sa fie pregatit sa treaca la carma."

Deceneu spunea...

@atitudini- ai dreptate, democratia este o problema interna si noi doar discutam pe baza intentilor.

Daca au existat blocaje probabil au fost motivate.
Daca blocajele au fost de la nivelul intermediar, atunci conducerea trebuia sa faca jonctiunea cu membrii simplii si sa impuna validarea sau invalidarea decizilor prin referendum intern.
Eu am scris de mai multe ori, ca liderii din judete sunt in conflict de interese cu politica partidului pe termene lung, ca ei sunt tentat ide intrarea la guvernare si solutia este referendum intern, nu concentrarea deciziei/puterii.

Anonim spunea...

mi-a placut de crin la emisiune, insa imi pare rau de deteriorarea relatiei lui cu ludovic orban. asta in cazul in care ceea ce a spus crin si ceea ce se vehiculeaza prin presa este adevarat.

BlueEyes

Lilick Auftakt spunea...

@Blue Eyes

E la fel de adevarat pe cat e ca Tariceanu ar fi pro-basescu. Adica deloc. :)

acuvio spunea...

comentariul meu a fost banat sau a ajuns la spam?

Lilick Auftakt spunea...

Ce comentariu? Nu am gasit. Mai pune o data, te rog...