3 feb. 2010

Policlinica Batistei si demolatorii de la PD-L


Nu am mai scris demult pe subiecte legate de Bucuresti. Tot ceea ce se intampla in tara ne sustrage atentia de la lucrurile care se intampla aproape de noi, langa noi. Va aduc in atentie un subiect despre care s-a scris destul de mult in ultimele zile. O alta "crima" arhitectonica pusa la cale de liderii PD-L. Ma refer la Policlinica Batistei. - Povestea, pe scurt, incepe asa:

"După ani de procese şi decizii semnate în grabă atât de Traian Băsescu, cât şi de Adriean Videanu, în calitate de primari ai Capitalei, Policlinica Batiştei a fost retrocedată. Jumătate din clădire a ajuns în posesia senatorului PD-L Mircea Andrei. Acesta s-a apucat deja de treabă. Jumătate din clădire a fost dărâmată pe interior, geamurile au fost scoase, astfel încât sezonul de iarnă să ajute la distrugerea totală a imobilului.

Traian Băsescu, primar al Bucureştiului în 2003, semna retrocedarea în natură pe Legea 10 a imobilului situat în Strada Batiştei numărul 27 A, Sector 2. Tretinescu Lucia a obţinut astfel, dintr-un condei, o adevărată comoară în centrul Bucureştiului. Prin decizia lui Băsescu, jumătate din imobilul în care îşi avea sediul Policlinica cu plată numărul 1 avea să ajungă miza a numeroase procese. Toate acestea se întâmplau în 2003, când legea nu permitea restituirea în natură a imobilelor care erau de utilitate publică, iar policlinica se încadrează în această categorie."
- Iulia Barbu, Jurnalul National.

- Si continua...

"In luna iunie a anului trecut, propriatarul jumatatii de cladire de la nr. 27A (nota mea: senatorul PD-L si avocatul Mircea Andrei, care a cumparat de la fostul proprietar, Tretinescu Lucia) a cerut un Certificat de Urbanism, manifestandu-si oficial intentia de a demola imobilul. Mai mult, de circa o luna, ferestrele constructiei au fost scoase, aceasta fiind lasata sa se autodistruga.

In acest moment, policlinica mai functioneaza doar in jumatate de cladire. Daca va pierde procesul, unitatea medicala va trebui sa se mute in alta cladire, pusa la dispozitie de Ministerul Sanatatii."
- Catiusa Ivanov, HotNews

- Ultimele stiri pe subiect ne anunta ca...

"Unul dintre proprietarii imobilului care găzduieşte de multă vreme Policlinica Batiştei din Capitală, senatorul PDL Andrei Florin Mircea, va fi cercetat penal de poliţiştii sectorului 2." - Antoaneta Etves, EVZ

- Explicatiile senatorului...

„Nu am mai trecut de mult pe-acolo. In plus, eu nu am facut nicio lucrare. Daca ferestrele nu mai sunt, inseamna ca au fost furate”

Ce va imaginati ca o sa se intample? Plangerea a fost depusa de catre inspectorii Directiei de Control din cadrul Primariei conduse de Neculai Ontanu, la presiunile facute de catre presa. Ontanu...Generalul lui Traian Basescu... Imi imaginez ca acei inspectori isi vor retrage cat de curand plangerea.

O distrugere, din interior, in stil tipic pedelist, care se intampla sub ochii nostri, poate obositi sa se mai aplece spre astfel de lucruri, "marunte", atenti la felul cum PD-L distruge, tot din interior, o tara.

P.S. - Pe blogul No Basescu Day (in blogroll) cititi apelul Hertei Muller in sprijinul lui Marius Oprea.

4 comentarii:

Liviu spunea...

Tin foarte mult la vechiul Bucuresti, asa ca ce am citit ma umple de indignare. Lacustele astea portocalii n-au niciun Dumnezeu.

Deceneu spunea...

Toate astea poarta un nume, "indolenta" celorlalti politicieni fata de valorile patrimoniale.
Daca legea ar fi obligat pe proprietar sa mentina in bune conditii imobilul preluat in posesie chiar cu titlu de provizorat, sub sanctiunea ca il pierde definitiv daca se constata ca nu-l intretine, daca inspectorii de la primarie ar fi fost sanctionati in asemenea cazuri de deteriorari de patrimoniu, alta ar fi fost situatia cladirilor din Bucuresti.
Din cate observam doar ministri culturii se intereseaza de cladirile de patrimoniu. Pe parlamenari nu-i doare nici "in cot".
Din pacate o inteaga "perla" de cladiri in jurul Cismigiului sunt in aceeasi situatie.

www.pelin.com spunea...

Lilick,am postat Romania paranormala condusa de un presedinte anormal,iar cat despre "gurguiul portocaliu",senatorul Andrei ,acesta este viitorul politicii romanesti,oportunisti,care se folosesc de toate mijloacele ca sa se imbogateasca,de aceea este nevoie de sistemul bicameral in Romania,o zi minunata :)
p.s.am publicat ieri Apelul Hertei Muller,care il sustine pe Marius Oprea ,care a fost coleg cu mine ,a invins vechiul regim,trist,dar adevarat :(

nicole spunea...

S-au specializat in minciuni. Si sunt "ai lor" la putere...
Ai dreptate! Astia darama toata tara! Nu-si dau seama cretinii ca sunt si ei in ea!!!