12 ian. 2011

Ce ne spun Seniorii...

Ion Diaconescu: “In viitor, cand cele trei partide vor reusi, la alegeri sau dupa, sa indeparteze pericolul Basescu, ratiunea acestei aliante o sa dispara. PSD, PNL si PC isi vor relua drumurile lor diferite. In general, atunci cand se da o lupta impotriva unei persoane care exercita o putere abuziva absoluta, asa cum este Traian Basescu, astfel de aliante sunt permise. Nu este vorba despre o alianta de principii sau de moralitate. Este o lupta justificata de conjunctura, de momentul politic ca atare. Traian Basescu este inamicul comun al PSD, PNL si PC. Este firesc ca aceste partide sa se coalizeze” - via Inpolitics

Dinu Zamfirescu: "Alianta cu PC este un compromis care trebuie facut. Pentru a salva tara de la dezastru, te faci frate si cu dracul. Privesc alianta PNL cu PC in mod pozitiv. Stiu, am facut puscarie, m-am batut si cu Iliescu si cu Ceausescu, insa, personal, pe mine nu ma deranjeaza aceasta alianta. Ideologic vorbind, nu vad ce ne-ar desparti pe mine si pe Dan Voiculescu. Ma refer la chestiuni de ideologie pura. In ceea ce priveste trecutul... Trecutul si-l asuma fiecare. Ce sa mai vorbim de trecut... (...) Ma simt confortabil cu aceasta situatie pentru ca nu exista alta solutie, singur fiecare nu poate ajunge la atingerea scopului de a inlatura actualul regim" - via HotNews

6 comentarii:

alinutza spunea...

Dobitocii portocalii sunt in stare sa spuna despre Seniori ca sunt ori aserviti mogulilor, ori senili. Ii cred in stare de orice, numai sa-i faca pe plac betivanului sef.
In alta ordine de idei, am votat, din 90 incoace, numai cu liberalii. N-am fost intotdeauna 'fericita' de politica lor ( vezi era Remes), dar am respectat Partidul! Nici acum nu topai de fericire pentru alianta cu PC-ul, dar nu pot spune " nu mai votez cu liberalii" din aceasta cauza. SINGURA conditie pe care o doresc este ca majoritatea oamenilor promovati de partid sa fie unii integri ( gen M Diaconu ).

Lilick Auftakt spunea...

@Alinutza, da. Situatia in care suntem, in care ne-au bagat acesti incompetenti criminali, ne cere tuturor o doza mai mare de pragmatism, pe care Seniorii nostri, iata, o exprima. Nimeni altcineva nu e mai indreptatit decat acesti oameni, care au suferit in temnitele comuniste, sa vorbeasca despre moralitate in acest context, fara sa fie ipocrit. De altfel mesajul lor e simplu, dar transant.

ADRIAN spunea...

Cred ca dl Diaconescu greseste totusi partial. Nu impotriva lui Traian Basescu trebuie sa conlucreze partidele ci impotriva derapajelor de la democratie pe care le instrumenteaza Traian Basescu. O duce prea in personal, exact ceea ce speculeaza balosii portocalii. Eu intotdeauna ma recunosc rasist cand vine vorba de tigani dar nu pur si simplu din cauza apartenentei unei persoane la aceasta etnie ci pentru ca aceasta s-ar comporta, ar glasui si ar mirosi intr-un anume fel caracteristic din punct de vedere statistic pentru etnia respectiva. Nu Traian Basescu trebuie sa fie tinta ci mitocania debordanta a acestuia.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, sunt sigura ca, de fapt, exact ce spui tu respinge. Modelul "Traian Basescu" in politica si ceea ce promoveaza "basescianismul". De exemplu ca a stimulat traseismul in masa al unui partid, de la stanga la dreapta, intr-o noapte; ca a modificat democratia, stimuland de asemenea traseismul, cand Parlamentul nu a mai reprezentat in Parlament vointa poporului. Ca a interpretat de cateva ori dupa bunul plac Constitutia... si nenumarate alte incalcari grave.

Poate vom sta candva sa le enumeram. Va fi nevoie!

transildania spunea...

Dar Coposu, Ratiu, Cunescu sau Ticu Dumitrescu ce ar zice?

Tot acelasi lucru ca si Zamfirescu si Diaconescu, nu am nici o indoiala ...

Lilick Auftakt spunea...

Sigur, @Transildania. Nici eu nu ma indoiesc absolut deloc.