Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
4 ian. 2011
Cum se joaca popularii cu libertatea de exprimare. Suprimand-o!
A aparut aceasta petitie pentru care, in momentul in care scriu, au semnat 2360 de persoane. Lumea a inceput sa se agite in legatura cu libertatea presei in Ungaria. De ce de-abia acum, cand subiectul era cunoscut foarte bine inca din vara? Sa ne aducem aminte citind aici si aici. Pai cred ca explica foarte bine Transildania, pe facebook si pe blog. Il citez:
"Cred ca lucrurile sunt ceva mai complicate. Europenii sunt suparati pe Orban pentru ca a alungat FMI-ul, a impus taxe pe profiturile bancilor straine si a nationalizat pensiile private. Daca nu facea asta, nu se lega nimeni de legea sa a audiovizualului, care e acum impinsa in fata ca motiv al supararii. Si Sarkozy si Berlusconi au introdus legi asemanatoare ale audiovizualului (nu zic ca sunt bune, din contra) si nu i-a taxat nimeni la nivel oficial. S-a dat totusi lumina verde la atacuri in presa. Orban are noroc ca Ungaria detine presedentia Uniunii, asa ca la nivel oficial nu se doreste prea mult scandal."
Pe scurt: europenii fac scandal pe legea media din Ungaria, care nu e ok, insa nu spun nimic despre masurile dure luate de Franta si Italia... Despre una dintre ele, referitoare chiar la bloggeri, va rog sa cititi pe blogul lui Dan Patrascu. Si nu ar fi spus NIMIC nici de Ungaria daca nu aveau alte nemultumiri... Asta ca sa stiti pe cine ne-am putea baza, la o adica, daca ni se interzice si aici libertatea de exprimare.
Cristian Preda face mereu caz de faptul ca liberalii, in Parlamentul European, nu voteaza la fel ca ei, popularii. Chiar si astazi europarlamentarul scrie, pe blog, urmatoarele: "E posibil ca și de această dată operațiunea de comasare să fie justificată plecând de la un factor extern. E adevărat că la Parlamentul European, grupul din care face parte PNL votează în mult mai multe cazuri cu socialiștii decât cu partidele de dreapta (adică din PPE și din grupul conservator)" Pai, mai ales pe subiectul asta, al libertatii de exprimare, dar si pe altele asemanatoare, va imaginati ce ar fi ca liberalii sa voteze cu de-alde oamenii lui Sarkozy, Berlusconi, Basescu si Orban care, dupa cum se vede, interzic aceste libertati, dovada fiind chiar raportul OSCE? Oricat s-ar da peste cap si ar manipula C. Preda, e clar ca PPE nu are nimic in comun cu liberalismul.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
14 comentarii:
Tocmai i-am scris un comment lui Preda la articolul ala cu ''comasarea'', sunt curios daca il lasa sa treaca.
@Atreides, haha. Tocmai i-am scris si eu asta:
Lilick { 01.04.11 at 4:35 AM }
“Penelistii” sunt liberali. Spuneti ca nu voteaza cu popularii. OK! Atata timp cat popularii Sarkozy, Berlusconi, Orban vor suprima libertatea de exprimare (nu va faceti ca nu stiti despre ce e vorba, sper ca ati citit raportul OSCE pentru libertatea mass-media) , liberalii nu vor vota cu popularii, ci pentru libertate. Si atata timp cat dumneavoastra votati contra acestor libertati, nu sunteti liberal.
Your comment is awaiting moderation.
@Atreides, te rog, pune si la mine comentariul pe care l-ai pus acolo, pe blogul lui. Cat incearca el sa manipuleze... Heheee...
lilick, o incalcare a democratiei nu vine niciodata singura. cand nationalizezi imense sume private si mai incalci major si libertatea presei, democratia chiar are o problema. ungaria e supusa criticilor de cand au aparut derapajele, nu doar de acum. in acelasi timp, franta si italia apar in Democracy Index 2010 la flawed democracy, ceea ce spune clar cum este perceputa democratia si acolo.
in rest, vad ca luptele intre gruparile politice par mai importante decat luptele pentru principii...
@Vali, cand am scris eu de legea presei din Ungaria, mai scrisese doar Washington Post (ma refer la marile ziare). Apoi a venit raportul OSCE. De atunci pana acum, cand subiectul a explodat, a fost o lunga liniste. Oricum, cele ce mi le scrii aici, ar fi foarte bine sa i le scrii si lui Preda. Pentru ca eu stiu, el nu. :)
Pe blogul lui Dan Patrascu se face referire la proiectul de lege italian ce viza libertatea presei. Iata un pasaj:,,Controversele cele mai mari a proiectului de lege referitor la interceptările telefonice apar atunci când acesta încearcă să limiteze libertatea presei. Conform noilor prevederi, jurnalele pot publica doar informațiile pe care Parchetul le-a făcut publice, jurnaliștii și editorii care încalcă aceste prevederi urmând a fi pedepsiți cu 6 luni de închisoare și amenzi usturătoare.''
Eu unul sunt absolut de acord cu o asemenea prevedere! Regimul basescian a excelat in ultimii ani cu publicarea in presa a unor parti din dosarele unor cercetati penali, ei fiind de fapt victime politice ale pedeleprelor. Manipularea a fost evidenta prin aparitia in presa a unor fragente din stenograme ale convorbirilor telefonice. Atata timp cat ancheta penala este SECRETA ced a cei care fac publice asemenea magarii trebuie sa suporte rigorile legii! Cat timp asa ceva nu va fi incriminat asemenea porcarii vor mai avea loc. Interzicerea publicarii unor DATE SECRETE n-are nimic de-a face cu libertatea presei!
In ceea ce priveste dejectiile scrise de cristian preda ce sa mai comentez? Individul este ofuscat de termenul ,,comasare'' dintre PNL si psd, in vederea unei opozitii unite antibasesciene. Nu judec acum interpretarea tendentioasa a termenului de ,,comasare'', sunt convins ca lucrurile nu stau astfel. Daca individul era corect, ar fi trebuit sa citeze exact contextul in care a fost folosit termenul. Dar daca era dat contextul mai putea el sa manipuleze?
Uite ca l-a lasat, il postez si aici:
''Domnu’ Preda, ati luat teapa. Ceva similar pe tema asta cu ”comasarea” a scris si un oarecare Vlaston, un maruntel propagandist portocaliu, care scrie pe hotnews, v-ati inspirat cumva de la el? Rau ati ajuns, pe bune. In orice caz, nu prea m-am prins pe cine vreti dumneavoastra sa manipulati cu textul asta, stim la fel de bine si noi, si dumneavoastra ca nu va exista nicio ”comasare” in sensul pe care il dati dumneavoastra acestui cuvant intre PNL si PSD (adica dumneavoastra dezvoltati o teorie pe multimea vida, cum se spune), de altfel daca ar fi asa probabil ca votantii PNL ar trebui sa fie foarte ingrijorati, ati vazut dumneavoastra vreo ingrijorare pe blogurile liberale pe tema asta? Nu prea cred. Vedeti ca nici macar DEX-ul nu prea e de acord cu dumneavoastra, nici unul dintre sensurile acestui cuvant in DEX nu sugereaza ideea de ”absorbtie” pe care o inventati dumneavoastra. Iata un exemplu:
COMASÁ vb. a concentra, a grupa.
Ah, dar poate ne spuneti ca ”a comasa” este de fapt un cuvant din jargonul de specialitate al politologilor si care de fapt inseamna ”a absorbi”? Asa o fi, n-am de unde sa stiu (imi amintesc ca in urma cu vreun an jumate am avut o polemica pe tema cuvantului ”intelectual”, dumneavoastra ati zis ca Crin nu e intelectual, eu v-am intrebat ce intelegeti dumneavoastra prin intelectual si ati venit cu o definitie ”politologica”-iar peste vreo doua zile ati venit cu o alta definitie, nonechivalenta cu prima, ghinion). Ei bine, atunci nu ne ramane decat sa punem aceasta intrebare simpla: care e probabilitatea ca Crin, care e politician, nu politolog, sa fi folosit cuvantul in sens politologic, si nu in sens comun? Dumneavoastra ce ziceti? Eu zic ca e zero, daca credeti altfel va rog sa demonstrati. Ca sa va dau un hint, aratati-mi si mie pe cineva care nu e politolog care sa foloseasca cuvantul ”intelectual” in sensul in care l-ati definit dumneavoastra.
Vad ca in final vorbiti despre ‘’sincronizare”, ceea ce este cu totul altceva si in plus de dorit, fiind singura metoda de a scapa tara de portocalii.
In concluzie, dumneavoastra va prefaceti ingrijorat de ”comasare” (ca si cum v-ar pasa de ce se intampla cu partidele istorice-nu va pasa) tocmai ca sa va mascati reala ingrijorare, in calitate de pedelist, cea cauzata de ‘’sincronizare”. Si, dupa cum spunea un clasic in viata, de ce va e frica nu scapati…''
http://popateapa.wordpress.com/2011/01/03/ganditi-va-bine-daca-la-intoarcerea-din-vacanta-nu-va-veti-afla-intr-un-stat-sub-dictatura-militaracu-parlament-dizolvat-22-iunie-2010/
Am văzut ca de un timp nu mai merg pin-gurile și am decis sa postez link-uri la prieteni pentru a citi ce cred eu important. Atât cât mai avem timp! Exemplul Sibilei este clar ca ăștia ne vor pune cu botu'pe labe. Cred ca in curând Băsescu va da o lovitura de stat și va suprima toate libertățile.
@Popa Teapa, stati linistiti! Cel putin pe partea asta, cu blogurile, suntem multi, uniti, ne cunoastem, nu se intampla nimic. Nici Basescu si NIMENI pe lumea asta nu ne va inchide vreodata gura, orice metode ar incerca. Suntem o PUTERE!
@Lilick
Mi-as dori sa am entuziasmul tau. Orice "putere" are si puncte slabe. Si blogaritul are. In principal "resurse" care nu se compara cu resursele unui stat. Este posibil oricand sa fie anulate libertati. Lent si domol sau rapid. In ambele cazuri cei care se opun devin "victime". Nu doresc sa va vad victime. Va vreau doar entuziasti dar nu "inprudenti" ci atenti.
@Shadow, daca suntem prevazatori, vigilenti si daca avem alternative in a comunica ideile nu e nicio problema. Daca ne e frica e mult mai rau.
Am scris si eu ceva despre asta:
http://theodora0303.wordpress.com/2011/01/04/de-ce-incearca-cristian-preda-sa-dezinformeze-si-sa-deruteze-electoratul-de-dreapta/
SUSPENDAREA LUI băsescu TRAIAN, SE IMPUNE !
TARGET- ROMÂNIA :
http://sfinx777.wordpress.com/2011/01/04/target-romania/
@Hendrix
In ce priveste stenogramele in principiu ai dreptate, insa exista o mare diferenta intre situatia din Italia si Romania.
In Italia urmaririle penale si stenogramele vizeaza adevaratele cazuri de coruptie la varf, Berlusconi si ministrii lui. Care nu mai stiu cum sa faca sa scape de urmarirea penala.
In Romania stenogramele nu-i vizeaza pe cei de la putere, ci jurnalisti sau oameni de afaceri, sau politicieni ai opozitiei si sunt folosite de cei de la putere care nu sunt in colimatorul justitiei pentru a crea diversiuni.
Trimiteți un comentariu