12 ian. 2011

Despre colaborarea Adrianei Saftoiu cu goarnele portocalii

Am citit la prima ora o mizerie de articol portocaliu, plin de minciuni, care m-a enervat... Dar nu despre obisnuitele minciuni voiam sa va scriu, caci deja «portocaliu egal minciuna» e o banalitate si pentru un copil de gradinita. Vreau sa va arat textul, doar ca sa vedeti cum se servesc goarnele pedeliste de afirmatia Adrianei Saftoiu, cum ca nu ar fi vazut vreodata dosarul de securist al lui Basescu deci, pana una-alta, omul e curat.

Iata ce scrie X in articol: "Este adevarat ca Traian Basescu a fost si el suspectat de colaborare cu Securitatea, insa, vorba Adrianei Saftoiu, nimeni n-a vazut niciodata un act de adeziune semnat de actualul presedinte. Colaborarea sa este la fel de probabila cum este si colaborarea lui Crin Antonescu, adica la nivel de simpla speculatie. In plus, Traian Basescu, cu toata aceasta suspiciune, are in spate un dublu masiv vot popular."

Sa va asteptati sa vedeti des, de acum, aceasta teorie. Goarnele de partid vor lucra, cu ajutorul Adrianei Saftoiu, si a acestei erori de logica, la decolorarea lui Traian Basescu, prin colorarea noastra, a tuturor. Caci daca lui Traian Basescu nu i-a vazut nimeni dosarul de securitate (desi Adriana Saftoiu trebuia sa vada pana acum diverse dovezi clare ale colaborarii sale), si nici mie/tie/lui/ei nu ne-a vazut nimeni vreun dosar sau vreo semnatura de colaborator vreodata, suntem toti o apa si-un pamant, iar probabilitatea de a fi colaborat, sau de a fi lucrat in servicii, este de-acum egala. Basescu, cum spune textul, e la fel de imaculat cum e Antonescu. Sau nu...

Am urmarit-o uneori pe aceasta doamna la tv, si mi-a dat intotdeauna senzatia, atunci cand vorbeste, ca PNL-ul nu i-ar ajunge la nas. Cititi la Roxana Iordache un episod mai vechi pe subiectul asta. Am vazut-o, impreuna cu alti colegi bloggeri, la Parlament, la grupul PNL, si toti am avut impresia ca tonul acela, “de sus”, cu care se adreseaza colegilor liberali, nu are absolut niciun fundament. Nu le e cu nimic superioara. E chiar deosebit de cenusie, stearsa in peisaj. Deci il cred pe Dan Mihalache cand o numeste o «frustrata». Se comporta ca atare.

De cand scrie pe VoxPublica am urmarit-o rareori, pentru ca nu-mi place sa frecventez zone insalubre din presa online. Insa de fiecare data cand m-am oprit, din intamplare, pe pagina unui text semnat Adriana Saftoiu, am vazut cum ataca subtil Parlamentul, cum pledeaza pentru unicameral si, de fapt, cum joaca in tabara dusmanilor politici, cu care si cocheteaza fin si pervers pe bloguri, sub initialele A.S.

Stim ca Varujan Vosganian, Raymond Luca, Calin Tariceanu, Ludovic Orban, Marius Oprea si alti liberali cu nume grele in partid au avut de obiectat vis-a-vis de nou infiintata Alianta de Centru - Dreapta. S-a vorbit despre principii, despre diverse considerente de natura tehnica, s-au exprimat opinii dintr-o prisma pragmatica sau una morala. Si e foarte bine ca s-a vorbit si se vorbeste pe atatea tonuri. Asta poate «rupe gura» portocaliilor, daca partidul ramane foarte unit. Insa niciunul dintre acesti lideri liberali nu a facut vreo afirmatie care sa serveasca propagandei portocalii de partid. Niciunul! Si nu cred ca e o intamplare ca, tocmai Adriana Saftoiu, personajul cel mai putin indicat sa vorbeasca despre caractere si moralitate in acest partid dupa episodul «Athanasiu», serveste din nou un mic dar, pe tava, adversarilor.

12 comentarii:

Traian spunea...

Follow the money.
Vedeti in ce perioada si ce sume de bani a facut cuplul Saftoiu lucrand cu si pentru Basescu. Restul e apa de ploaie,sau mai exact, o iapa troiana

Lilick Auftakt spunea...

@Traian,

Corect!

radu spunea...

Eu nu ma mir. Ma asteptam. Am intrat de mai multe luni pe blogul ei de pe voxpublica si am "provocat-o". Mi-a raspuns atat de abject pedelist ca, dupa ce i-am zis vreo cateva, am incetat sa mai intru pe-acolo. Mi-am dat seama f. repede ca e o coada basista in ograda PNL, cu misiune speciala. Trebuie facuta sa se care cat mai urgent la dragostea ei dintai, chiorobete.
Mi-aduc aminte ca ea a fost aia care i-a facut lui basecu lipeala cu Cartarascu, pe vremea cand securila habar n-avea de el. Saftoaica a fost cea care i-a povestit marinarului cum sta treaba cu Levantul. S-ar putea sa se fi suparat dupa aia din cauza de madam udrea, gelozia, de, dar e posibil sa fi fost si trimisa in misiune de la Cotro.
E bine ca iscoadale sunt date in vileag din timp. Du-te invartindu-te din PNL la ai tai si la iubirea ta, madam Saftoiu, si lasa fitzele, ca nu ne impresionezi! Pa!
@Traian: Nu e iapa troiana, e iapa traiana. :)
Corect, Lilick, una e critica unor oameni care tin la partid si vor sa-l plaseze cat mai sus (Tariceanu, Orban, Marius Oprea, Vosganian), alta e fitilismul basist al Saftoaiei, care n-a facut decat sa-i insire lui Crin toate cliseele propagandei portocalii. Out, mdam!

Anonim spunea...

A.S. a invatat de la seful ei care era atunci mai marele Bucurestilor sa sape, sa instige, sa minta si sa fie aroganta, asa cum se cuvine unui portocaliu adevarat.Si-a invatat atunci lectia si n-a mai uitat-o.
Cred ca a fost o mare greseala din partea PNL ca a primit-o cu bratele deschise.

Matilda

alinutza spunea...

Din punctul meu de vedere e o javra, o javra ordinara. Si-mi pare rau ca liberalii de frunte s-au grabit sa o recupereze si sa-i dea si un colegiu 'frumos'...
Parerea mea: cine a muscat odata mana stapanului, o va musca si in continuare :(

lehman25 spunea...

Nimic spectaculos in ce o priveste pe aceasta doamna,a primit ordinul pe unitate si a marsat.Sincer ma intereseaza mai mult daca a divortat, tot in urma unui ordin !

radu spunea...

Sa ma slabeasca madam Saftoiu cu basoiul ei care e, cica, la fel de clean precum Crin.
Ar face mai bine daca l-ar intreba pe Marius Oprea sau pe fostul ei coleg de la Cotro, Andrei Plesu, care s-a scapat in Evz. despre notele informative ale lui stapana-su.
Sa mai stie gratioasa Adriana Saftoiu ca a fi sef al Agentiei navale Romane din Anvers erchivala cu functia de secretar de stat. basecu a fost numit acolo de Elena Ceausescu. Intr-o astfel de functie nu puteai accede decat cu binecuvatarea lui Secu. Practic, basecu a fost coleg de Comert Exterior cu Voiculescu si la fel de securist ca Stolojan.
Madam, daca nu-ti place parfumul lui Crin, afla ca basecu miroase urat, pute. Dar poate unii nu simt, sau le place.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, trebuie sa fim cu ochii pe ea ca pe basisti.

@Matilda, a nuuu. PNL Nu a primit-o cu bratele deschise.

@Alinutza, care liberali? Poate "Liberalul"... PNL nu are niciun avantaj. In colegiul ala servit, cu 11 primari de la PNL, castiga oricine. Era mai bine insa sa treaca un om onest.

@Lehman, mai stii? Oricum, Claudiu Saftoiu e un om serios.

@radu

Stie. Dar se da inocenta. :)

transildania spunea...

Cred ca pe Ciorbea insusi l-am auzit povestind ca prin 1997-98 cand basescu lucra alternativ cu firezul, toporul, drujba sau Buldozerul la trunchiul guvernarii CDR-PD-UDMR sefa de cabinet al lui Basescu era Adriana Saftoiu. Deci tanti asta a fost timp de mai bine de 10 ani consiliera sa cea mai apropiata.

Nu stiu cum si de ce a fost parasutata in PNL direct intr-un fotoliu sigur de parlamentar. Traseistii astia ar trebui sa stea pe tusa cel putin o tura, intr-un consiliu local sau judetean cel mult.

Pe Voxpublica s-a remarcat mai ales cu articole care puteau fi interpretate mai mult ca atacuri la parlament ca institutie, nu la adresa majoritatii parlamentare. Sau articole in care spunea una si in comentarii raspunsuri dedesubt contrariul. Intr-unul din ele spunea ca "presedintele" cum ii zice a avut dreptate cu uninominalul si partidele sunt de vina ca l-au aplicat prost, si ca sustine uninominalul si prezidentialismul.

clerc spunea...

Draga Lilick, ai dreptate cit o priveste pe cucoana Saftoiu. Intimplare face ca am fost redactor al jurnalului ei de campanie electorala. Dincolo de tonul lacramos-patetic, de optimismul cretin si de ipostasul de fetita-premianta-mesianica, gata sa fie ajutata de fostii ei colegi de scoala, actuali patroni capitalisti, cu bani si materiale pentru copiii din Prahova, imi amintesc de cretinismele patente legate de diferite trimiteri literare. De pilda, a vrut sa-l citeze pe autorul romanului Imparatul mustelor (W. Golding). Din tastatura i-a iesit un Gridding... Despre stilul eminamente oral in care scrie nu se mai cade sa vorbesc. Deci - e o tuta care s-a scos in politica prin faptul ca s-a indragostit ca vaca de Basescu - careia i-a fost fata in casa pina in clipa in care s-a suparat Voda pe boul de barbatu-sau, dindu-l afara de la SIE. Atunci a trait Adriana noastra Damascul demonicitatii basiste, atunci a demisionat. Ca mai are un colt de sentiment pentru Dracula marilor este evident dupa moleseala cu care se face ca-l critica. Un mediocru cal troian in casa liberalilor (sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!). Cam asta e saga cucoanei lesinate si gri.

Lilick Auftakt spunea...

@Transildania, doamna are caracterul pe care il observi. O singura persoana din PNL are nevoie de ea si ii asigura si... securitatea. PNL insa nu beneficiaza decat de prezenta ei... "ilustra" si atat.

Lilick Auftakt spunea...

@Clerc, da. Sa vedem ce jurnal ar fi scris daca nu isi facea campania in acel colegiu ci intr-unul complicat. Unde sigur... ar fi pierdut.

A, sa ne aducem aminte si de "interviul cu Basescu" din EVZ, facut de familia Saftoiu, care a dus la caderea guvernului Ciorbea.

Daca nu o da PNL acum afara, vad ca se opune saracul Quintus, el nu vrea scandal, si daca cumva o mai vad candidand in 2012 sper sa faca toata lumea urat. PNL sta cu dusmanul in casa.