21 ian. 2011

Intalnirea cu Daniel Constantin

PNL a facut de curand o alianta. Cu Partidul Conservator. Unora ne-a convenit mai mult, altora mai putin. Insa, ca sa exprimam o opinie in legatura cu aceasta alianta, am considerat ca e important mai intai sa cunoastem cum se pozitioneaza PC si presedintele lui pe anumite teme pe care le-am considerat liberale sau in interesul liberalilor. De aceea l-am invitat la un ceai, la Ceainaria Tabiet, ca sa il luam putin la intrebari, pe Daniel Constantin. Si iata si intrebarile in jurul carora s-a invartit discutia de ieri. Au fost mult mai multe, dar vi le semnalez pe cele mai importante:

1.“Am fi avut o civilizaţie prosperă dacă ne-am fi continuat evoluţia democratică după 1947” – e un crez liberal, exprimat astfel de colegul nostru Alin Boicu. Pornind de la el: Monarhie sau Republica ?

2.Mai e necesara lustratia ?

3.Cum isi propune Partidul Conservator sa sprijine cultura, patrimoniul ?

4.De curand, guvernul Boc a plafonat despagubirile pentru victimele comunismului la 10.000 euro. Ce parere aveti despre asta ? Ati avut vreo luare de pozitie legata de acest lucru ?

5.Cum va pozitionati in scandalul Rosia Montana? De partea cui ?

6.Care este disponibilitatea PC pentru a primi parlamentari ai puterii pe care PNL nu poate să-i primească?

7.Parlamentarii puterii care trec în PC au acces la locurile garantate prin acord?

8.În cazul preluării guvernării în următoarele doua luni care ar fi, în opinia PC, varianta optimă: alegeri anticipate sau la termen?

9.De ce credeti ca PC ar fi un partid de centru-dreapta? Puteti enumera trei elemente specifice dreptei din programul PC ?

10.Pragmatic vorbind, în ce măsură poate influenţa Partidul Conservator politica redacţională a televiziunilor şi ziarelor din trustul Intact ? Alianta de Centru Dreapta poate face, cu ajutorul Intact, agenda cetateanului, sau Intact va continua sa functioneze dupa agenda lui Traian Basescu ca pana cum?

11.Referitor la propunerile preşedintelui Băsescu cu privire la votul uninominal : există o strategie a ACD cu privire la contracararea lor în timpul dezbaterilor din parlament? Există, măcar la nivel de opinie, dorinţa dacă nu iniţiativa, de a propune revenirea la mult mai constituţionalul sistem de vot «pe liste» ?

12.In eventualitatea in care se va face « Alianta Mare », veti fi mai aproape de PNL sau de PSD in ceea ce priveste masurile economice?

Multe dintre raspunsuri le puteti gasi in filmuletele de mai jos. Va invit sa trageti si concluzii. Ceea ce pot sa va spun e ca Daniel Constantin nu s-a ferit sa raspunda si la intrebari mai incomode, ca sa nu zic rautacioase, sau sa spuna «nu stiu», atunci cand intrebarile il depaseau.









Plus inca sase clipuri de la intalnire pe YouTube, pentru cei mai interesati.

14 comentarii:

Lupus spunea...

Crin Antonescu inflexibil.
Paritate??
Parca era vorba ca Alianta PNL- PSD va avea ca obiective doborarea regimului Basescu, un guvern de tranzitie care sa restabileasca democratia in Romania si organizarea de alegeri.
Alegeri in care fiecare candideaza separat si numai electoratul hotaraste cine conduce inca 4 ani Romania: liberalii+voiajorii sau social democratii.
Atunci pentru ce mai este necesara paritatea? Locuri in Parlament pentru oamenii lui Voiculescu?

Lilick Auftakt spunea...

@Plano10, nu prea inteleg exact la ce te referi, din zecile de minute pe care le-am postat... Nu cumva intelegi ceva gresit? Alianta PNL-PSD? Poate revii si explici cu subiect si predicat.

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

OFF TOPIC

Te-am nominalizat ! :)
Aici: http://constantin-brincus.blogspot.com/2011/01/blog-de-blog-cele-mai-bune-bloguri-din.html

MULT SUCCES!

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc mult, Costi! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai Pop, spui niste aberatii. Esti mult prea prost, de asta ai fost dat afara de la Clubul Bloggerilor Liberali, nu din motivele pe care ti le inchipui. Si tot din motivele astea, nu te mai primesc nici aici: din cauza prostiei.

Vania spunea...

Apropo de prostie. Arunca un ochi pe hornews ca sa vezi ce ai facut.

Lilick Auftakt spunea...

Au fost ziaristi acolo. Dar nicio problema: au fost invitati de el. E bine ca scriu. :)

Lilick Auftakt spunea...

Si te rog sa te semnezi altfel... Vania e unul in blogosfera! :)

Vania spunea...

Poti sa-mi spui unchiul daca Vania nu e ok.
Revenind, daca e asa cum spui, inseamna ca prostia este la cei care au stabilit strategia asta. Desi mai degraba cred ca idiotul e Constantin.

Lilick Auftakt spunea...

El a chemat presa. Dupa cum vezi (daca stii sa citesti in HotNews) e citat un comunicat al Agerpres. Au fost acolo. Deschide ochii, baiete, si nu te baga in politica daca nu te pricepi.

Lilick Auftakt spunea...

Ce-ti pasa tie daca s-au enervat maimutele de pe Hotnews? Sau... iti pasa? Atunci esti cu ei!

Anonim spunea...

Ia vezi, poate-i si monarhist...

Lilick Auftakt spunea...

Nu e.

Lilick Auftakt spunea...

@MP, pe tine te consideram prost toti, nu numai eu. Vezi ca ai o problema.