12 ian. 2011

Maghiarii ii raspund lui Cristian Preda

Generoasa oferta facuta de Cristian Preda UDMR-ului, pe care am putea sa o numim, simplu, "Hai sa ne sinucidem impreuna" a fost respinsa, logic, de UDMR:

Peter Eckstein: „Este o idee care ne creează un sentiment de mândrie, dar pe care, cu mulţumirile de rigoare, o refuzăm. Suntem acum într-o coaliţie de guvernare, dar nu ne ancorăm lângă o ideologie sau lângă un partid”

Kelemen Hunor: „În politică nu se face un astfel de pact, nici nu ne gândim, nu putem jura acum credinţă până la sfârşitul zilelor”

Olosz Gergely: „Trebuie să continuăm colaborarea pentru guvernare. Dar eu nici nu mă gândesc la trecerea în Opoziţie, nu ştiu de unde a venit ideea acestui pact, valabil şi în situaţia trecerii în Opoziţie”

Peter Lakatos: "Prioritar este examenul care urmează – ieşirea din criză, nu lucrarea de diplomă de la final"

Si pozitia lui Cristian Preda: “Nu este nicio urgenţă cu acest proiect politic propus de mine. Sunt cifre oficiale care arată că electoratul maghiar s-a înjumătăţit în ultimii ani, şansele UDMR de a trece pragul electoral fiind în aceste condiţii mult diminuate. Uniunea ar putea căuta sprijinul PDL, cu atât mai mult cu cât noi nu vrem să topim partide, ci doar să semnăm un pact de colaborare” -

Sursa

6 comentarii:

Rasputin spunea...

E clar, vrea "sa semneze un pact de colaborare".
Adica o nota informativa? Ca'n vremurili bune? :)

Andrei Pop spunea...

Cristian Preda ma si ne insulta din nou cu fraza "noi nu vrem sa topim partide". Ca si cum nu ar fi incercat cu PNL si ca si cum UDMR ar fi un partid.
Daca UDMR ar vrea sa fie un partid ar trebui sa-si schimbe statutul deoarece cel pe care il au e anti Romania si nu poate fi acceptat la tribunal. Dar de unde sa stie si marele intelectual?!

Marius Filimon spunea...

Propunerea lui Cristian Preda nu face decat sa arate disperarea PDL. Iti dai seama ca UDMR o sa-i lase balta pe PDL-isti cand simt ca e momentul iar portocalii vor ramane doar cu tradatorii de la UNPR.

Lilick Auftakt spunea...

@Rasputin, iata! :))

@Andrei Pop, ai dreptate. Nici nu imi dadusem seama.

@Marius Filimon,

Nici cei din UNPR nu mai raman. Deja au inceput unii dintre ei sa spele putina din UNPR. :)

codeus spunea...

Olosz Gergely: „Trebuie să continuăm colaborarea pentru guvernare. Dar eu nici nu mă gândesc la trecerea în Opoziţie, nu ştiu de unde a venit ideea acestui pact, valabil şi în situaţia trecerii în Opoziţie”

asta mi-a placut cel mai mult. in cuvintele astea se regaseste de fapt doctrina, gandirea si faptele UDMR-ului. cu mici exceptii de 20 de ani doar asta au urmarit, sa fie la guvernare, au facut aliante cu mai toate partidele care s-au perindat la putere si in parlament. cu o singura exceptie, dusmanul lor de moarte PRM-ul

Lilick Auftakt spunea...

@Cody, a sigur! :)