14 ian. 2011

Mesajul Regelui

In perioada sarbatorilor de iarna am primit toti un mesaj. Cel mai frumos, cel mai cald, singurul care ne dadea putina speranta. Acel mesaj a circulat nesperat de bine in mediul online, a fost preluat de mai toata presa scrisa sau audio-vizuala: mesajul de Craciun si Anul Nou al Regelui Mihai. M-am intrebat si eu: oare ce se intampla? Au devenit romanii monarhisti peste noapte? Am primit mesajul pe facebook de nenumarate ori, pe mail, pe messenger... Uneori chiar de la persoane despre care nu stiam ca imbratiseaza valorile Monarhiei, ba poate dimpotriva. Iata ca s-au mai intrebat insa si altii ce s-a intamplat, si astazi Ion M. Ionita ne ofera o posibila si credibila explicatie. O sa citez din editorial, dar va rog sa il cititi in intregime. Se numeste "Regele si ramele"

"La urma urmelor este un mesaj care aduce aminte de valori într-o societate care le-a pierdut cu desăvârşire. Românii nu mai sunt demult priviţi de conducătorii lor în calitate de cetăţeni. Românii sunt consideraţi numai plătitori netrebnici de taxe şi de impozite, o adunare nerecunoscătoare, bună să-i dai atenţie doar atunci când votează. Obişnuiţi să fie trataţi fără respect, oamenii au văzut că pot primi şi un altfel de mesaj. Uitaseră. De aici interesul pentru vorbele Regelui."

Aici mesajul video.

4 comentarii:

Marieta spunea...

Este o reparaţie târzie. Ştim ce articol a scris Sergiu Andon, sper să nu mă înşel în privinţa autorului, titlul nu e o problemă, a făcut carieră în presă. O pată deja uscată pe obrazul ziarului. Nici nu vreau să pomenesc titlul, este mai mult decât abject.

Lilick Auftakt spunea...

Da, stiu Marieta. O reparatie tarzie... Din pacate nu numai articolul acela, ci o serie de intregi campanii nocive au fost incepute de acest ziar in anii '90, nu numai anti-Monarhie, care au creat mentalitati bolnave, si care mai functioneaza si azi.

Iulian spunea...

Ce-ar fi fost daca ...?

Lilick Auftakt spunea...

@Iulian

Pai poate... :)