16 ian. 2011

Mungiu ataca, Preda raspunde...

Alina Mungiu, despre Voiculescu: "Ceva i-au promis când a trădat PSD în 2004 pentru a definitiva soluţia imorală, soluţie cu care eu nu am fost deloc de acord, dar care era promovată pe atunci intens de un tânăr liberal în ascensiune pe nume Cristian Preda, în vreme ce un alt tânăr liberal numit Toader Paleologu încerca să convingă PNL să urmeze linia oficială Patriciu, adică o alianţă cu PSD." - Romania Libera

Cristian Preda, despre un episod care cica s-ar fi intamplat in 2004: "Vazand ca nu ma intimideaza amenintandu-ma cu tribunalul, domnul Voiculescu a ales o alta cale: a incercat sa ma cumpare. Voia sa lucrez pentru el, la negru. Da, da! Asta e practica unor oameni de vaza din politica romaneasca si a unor distinsi analisti. Am refuzat categoric. Domnul Voiculescu nu a actionat direct, ci printr-un mijlocitor. Nu ii voi pomeni numele, pentru ca e o persoana care a facut prea mult bine spatiului public din Romania ca sa nu fie iertat pentru o asemenea minora greseala" - Ziare.com

Mungiu ataca. Preda raspunde indirect acuzatiilor, justificandu-se, atacand la randul lui, trimitandu-ne intr-o zona cetoasa. Cine sa fie acea persoana care a facut atat de mult bine spatiului public romanesc? Mijlocitorul. Se intreaba si Horatiu Buzatu.

9 comentarii:

atreides spunea...

Eu zic ca mai interesant decat numele mijlocitorului ar fi sa aflam ce anume voia Voiculescu sa faca Preda pentru el. Doar nu sa prezinte stiri la Antena 3, nu?

atreides spunea...

A propos, vezi ca a raspuns mogulu':
http://danvoiculescu.net/blog/2011/01/cristi-preda-alias-dandanache/

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc.

niku_elektriku spunea...

vaaai, deja saritzi sa'l de(z)gustatzi, 'ntr'o sorbire, pe mootanu' varan?!!!

pacat de doamna, ca fa nu poci sa'i zic, mungiu 'ntineaza nobelele idealuri ale sar-ismului, fiind ea cam machalagioaica...

Lilick Auftakt spunea...

Si Preda nu e mahalagioi? :D

Lilick Auftakt spunea...

Nu degustam nimic, mai. E o treaba intre securisti aici. Iar "mijlocitorul" e sigur Basescu, singurul care avea cel mai mare interes in alianta aia. Probabil a vrut sa il vare pe Preda in curtea aluilalt secu.

simona ionescu spunea...

bine, Lilick!

radu spunea...

Ba pardon, Mungiu intineaza nobilele idealuri ale basismului atat.
Lasa niku, se vede de la o posta ca esti basist, numai Lilick nu vrea sa creda asta. :) Scuze, nu basist ci "de dreapta", din "societatea civila", ca dna Pora cea zglobie.
Mie mi-a placut confruntarea de la Realitatea dintre Mugiu-Pippidi si Crin, mi s-a parut civilizata si onesta. Prefer un adversar ca madam Pippidi decat o colega de partid ca Saftoaica, pe bune.
Apropos de "Cristi" Preda, nu-i prima data cand intrigantul lanseaza acuze fara acoperire, dupa cele cu Ponta care baga strambe la Schengen. Normal, cine sta pe langa basecu incepe sa puta a basism de nu-i mai iese damful din piele nici daca-l jupoi. Sconcsul e la Cotroceni, nu la Grivco, dragi copii!

transildania spunea...

Voiculescu a incercat, Basescu a reusit sa-l cumpere. Si inca din bani publici nu din banii lui...